Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Gîndul de miercuri, 20 aprilie 2016

A fost șantajat Ludovic Orban cu alte dosare pentru a ieși din cursa electorală în favoarea lui Marian Munteanu?!

Vineri 1 aprilie 2016, Direcția Națională Anticorupție a remis presei următorul comunicat:
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a corupţiei au pus în mișcare acțiunea penală și au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, respectiv de la data de 11.04.2016, față de inculpatul ORBAN LUDOVIC, prim-vicepreşedinte al unui partid, pentru săvîrşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, prev. de art. 13 din Legea nr. 78/2000.
Din ordonanța de dispunere a controlului judiciar întocmită de procurori a rezultat că există date şi probe potrivit cărora:
La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim-vicepreşedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitîndu-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic candidează la funcţia de primar al municipiului Bucureşti.
Ulterior, la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămîni.

Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri.
Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Orban Ludovic trebuie să respecte următoarele obligaţii: (…)
e) să nu se apropie de ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunilor, respectiv de persoanele anume desemnate de organul judiciar şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale (nici prin mass-media);

În primul an de facultate la Filozofie, pentru mine o încîntare a fost Seminarul de interpretare de texte. Luam un text filosofic și, sub îndrumarea unui asistent universitar (la vremea respectivă, de maximă seriozitate a Școlii românești, un asistent universitar avea prestigiul și pregătirea unui prof. univ. dr. docent, membru al Academiei, de azi), îl întorceam pe toate fețele, storcînd din el o mie și una de interpretări. A fost – ca să mă dedau plăcerii bătrînești de a depăna amintiri – și momentul în care m-am afirmat între ceilalți colegi, lucru de mirare, deoarece eu dădusem la Filozofie din greșeală. Și azi mă mîndresc cu capacitatea mea de a interpreta texte. Numai că, din nenorocire pentru mine, nu sînt texte semnate de Aristotel sau Pico de la Mirandolla, ci de Alina Gorghiu sau Vasile Blaga. Considerîndu-mă imbatabil la interpretarea de texte, m-am apucat de Comunicatul DNA.

Ce ne spune el că s-a petrecut în realitate?
Că Ludovic Orban, o dată desemnat candidat al PNL la Primăria Bucureștilor, în loc să meargă la partid să ceară bani de campanie electorală pe televiziuni, s-a adresat unui om de afaceri pe care-l cunoștea pretinzîndu-i suma de 5000O de euro în numerar. Nu să i-o dea lui, ci unor persoane din conducerea a două posturi de televiziune pentru a-i fi promovată imaginea.

Din căte se vede, deși anunță punerea sub acuzare a lui Ludovic Orban pentru că a vrut să mituiască două televiziuni prin banii dați de un om de afaceri, Comunicatul nu ne spune cine sunt televiziunile și mai ales cine sunt sunt persoanele cu funcții de decizie. Deși în interdicțiile din cadrul controlului judiciar se vorbește că Ludovic Orban n-are voie să se apropie de ceilalți participanți la comiterea infracțiunilor și nici să comunice cu acestea, Comunicatul nu zice nimic despre ”ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunilor”. Pînă acum, 19 aprilie 2016 cel puțin, doar Ludovic Orban a fost pus sub acuzare. De unde tragem concluzia că Ludovic Orban n-are voie să se apropie de el însuși!

La posturile tv de știri există ceea ce se cheamă macheuză. E una dintre persoanele cele mai simpatice pentru mine de la posturile tv. Și nu neapărat pentru că e tînără și uneori frumușică, ci pentru că, de regulă detașată de la o coafură din Militari, habar n-are cine vine la preparat pentru intrarea în studio. Pentru ea, care se uită de regulă la Acces în direct sau la Un Show păcătos e totuna dacă îi dă cu pieaptănul prin păr lui Mihai Eminescu sau lui Adrian Copilu Minune. Amîndoi sunt la fel pentru jună. Doi bărbați care fac mătreață. Ei bine, pînă și macheuza de la Televiziunile de știri, dacă s-ar osteni să citească vreodată ceva, rîndurile din Comunicat i-ar spune ce pretinde DNA că s-a întîmplat în realitate. Ludovic Orban i-a zis omului de afaceri să ducă 25 de mii de euro la o persoană din conducerea unei televiziuni și 25 de mii de euro la o altă persoană. Se înțelege că Ludovic Orban vorbise în prealabil cu respectivele persoane, anunțîndu-le că le vor fi aduși niște bani, bani negri, pentru care televiziunile trebuiau să-i cultive imaginea, altfel spus, să-i sufle în fund în direct și la oră de vîrf.

E greu de presupus că mă pot trezi într-o zi la Bibliotecă, la masa de lucru, cu un tip care-mi spune:
– Domnule Cristoiu, m-a trimis Ludovic Orban să vă dau 25.000 de euro, să-l vorbiţi de bine la televizor.

Potrivit Comunicatului, Ludovic Orban i-a cerut omului de afaceri în 20 martie 2016 să ducă banii celor două cadre de conducere. Pe 1 aprilie 2016, Ludovic Orban a fost convocat la DNA.
Ce s-a întîmplat între 20 martie şi 1 aprilie 2016, cînd s-au decis procurorii să-l acuze pe Ludovic Orban de săvîrşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite?
Din Comunicat se înţelege că omul de afaceri l-a denunţat.
Cînd l-a denunţat?
Pe 1 martie 2016, cînd probabil a primit misiunea să meargă la întîlnire cu microfon ascuns.
După 20 martie 2016, denunţătorul a acţionat pilotat de DNA.

Ce-a făcut denunţătorul?
S-a dus cu banii la cele două cadre de conducere?
Cele două cadre de conducere sînt – ştim de marţi, 19 aprilie 2016, Cosmin Guşă de la RealitateaTv şi Sorin Oancea, de la B1Tv.
Numai că cei doi au fost chemaţi ca martori.
Au ieşit de la DNA tot ca martori.
Aşadar, cei doi n-au primit nici un ban.

De ce n-au primit?
L-au dat afară pe denunţător?
În acest caz, Ludovic Orban nu mai poate fi învinuit.
Înseamnă c-a bătut cîmpii în faţa denunţătorului.
Au sunat la DNA şi l-au denunţat pe denunţător?
În acest caz, Ludovic Orban e vinovat.

La ieşirea de la DNA cei doi au declarat că habar n-au de toată tărăşenia.
Puteau spune că da, a venit unul cu 25.000 de euro, dar l-au dat afară.
Ei spun însă că nici n-au știut de afacerea lui Ludovic Orban.
Asta înseamnă că denunțătorului nici prin cap nu i-a trecut să meargă să dea banii.
Asta înseamnă că Ludovic Orban vîrît în rahat două persoane invocînd în chip iresponsabil în fața denunțătorului numele lor.

Nu-i exclus însă ca nu Cozmin Gușă și Sorin Oancea să fi fost cei invocați de Ludovic Orban, ci alte vedete de la cele două posturi. Cei doi au fost chemați să depună mărturie de felul în care se desfășoară cultivarea imaginii unui om.

Vineri 1 aprilie 2016, o personalitate a postdecembrismului a fost scoasă subit din viața politică prin punerea sub acuzare de către DNA.
Dosarul său e de o rară ciudățenie. Deși acuzarea invocă mai multe persoane ( cel puțin trei) implicate în afacere deocamdată pînă azi 20 aprilie 2016 singurul acuzat e Ludovic Orban.
Dacă ar fi fost vorba de tot ceea ce se spune în Comunicat, n-ar fi fost normal ca cele trei persoane să fie puse sub acuzare o dată cu Ludovic Orban?

Toate aceste date ne sugerează un adevăr:
Lui Ludovic Orban i s-a întocmit un dosar de ochii lumii, doar cît să-i dea motiv să iasă din cursa electorală.

La ieşirea de la DNA, Ludovic Orban, contrazicînd minima bărbăţie presupusă, n-a crîcnit la convocarea prin care a fost scos din viaţa politică, ba chiar nici n-a contestat decizia controlului judiciar. ( la vremea respectivă, desigur).

Mai mult, politicianul atît de clonțos, omul care prin acest Comunicat își face praf o carieră de peste două decenii în politica românească, deși Dosarul e o improvizație ( nu apare omul de afaceri, nu apar cele două persoane de la televiziuni), se apucă să înalțe ode DNA:
„Nu am încasat niciun leu. Deocamdată nu am dezamăgit pe nimeni. Instanţa decide dacă o persoană este sau nu nevinovată. Cariera nu mi s-a oprit aici. Eu nu mă joc cu viaţa politică şi cu activitatea publică. Atîta timp cît sînt implicat într-un proces de natură penală nu pot să mă prezint în faţa cetăţenilor să le cer votul. Mă simt într-un fel neîndreptăţit dar nu pun în niciun fel la îndoială activitatea pe care o desfăşoară DNA”, a mai spus liberalul.

Ludovic Orban a anunţat că îşi dă demisia din funcţiile de conducere pe care le deţine la nivelul Camerei Deputaţilor şi PNL. De asemenea, liberalul a spus că se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei.

Şi dacă Ludovic Orban a acceptat să joace într-o piesă proastă?
Şantajat cu alte dosare mai grele, a acceptat să renunţe, în favoarea lui Marian Munteanu, la candidatură ca să nu facă puşcărie în alte dosare?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

25 comentarii pentru articolul „Gîndul de miercuri, 20 aprilie 2016”

 • Cred ca acest Marian Munteanu este tot produsul securitatii, ca si Emil Constantinescu, Victor Ciorbea, Klaus Iohannis si foarte multi altii… Amintesc in sprijinul a ceea ce scriu, ca acest Marian Munteanu a fost presedintele studentilor comunisti pe tara! Cum de nu prea se vorbeste despre asta?! Pai asta e principala acuza ce i se poate aduce. Mi-e clar acum de ce securitatea l-a inventat pe acest Munteanu in 1990, prin asta(aparitia lui intespetiva) nu mai putea apare un real opozant al comunismului si a restauratiei ce se pregatea atunci(si care s-a realizat, acum dupa 26 de ani se poate constata asta…), deoarece acest M. Munteanu deja monopolizaze zona de anticomunism, confiscase miscarea de protest din Piata Universitatii…, deci aceasta aparitie artificiala a sa bloca aparitia unui real opozant anticomunit…, e clara treaba. Tot asa cum Iohannis (care cred ca a fost si el securist ca si socrusu…) a fost produsul securitatii, tot asa si M. Munteanu a aparut, sunt omologi din acest punct de vedere… Oricum, oameni ca ei au dosarele de la securitate DISTRUSE sau/si COSMETIZATE, e clar; asa ca oricit ar scotoci CNASS, nu se va gasi ceva compromitator; pai securitatea nu scoate in fata decit oameni care au dosarul distrus/modificat, asta e prima conditie…, sa nu uitam ca dosarele au stat atita timp in mina lor, prosti ar fi fost sa nu le fi distrus/modificat pentru oamenii pe care aveau de gind sa-i scoata in fata…

 • F buna analiza pe text!

 • In Romania bandele comunisto-securiste te transforma in animal!
  Influenta mediului toxic din Romania te transforma in animal!
  Singurii care prospera sunt bandele comunisto-securiste care fura orice!

  Romania este cea mai corupta tara din Europa, are cele mai multe doctorate, 50000 majoritatea furate, are cei mai multi generali, cei mai multi ofiteri de informatii, cele mai multe partide politice…cele mai slabe rezultate stiintifice.
  Astazi au casa, servici, bani idiotii de la SRI si turnatorii de la SRI care FURA!
  Cluj Napoca singurul oras unde nu sunt arestati gunoiele comunisto-securiste care FURA cu SRI!
  Fura politicienii, ofiterii, afaceristii, profesorii universitari judecatorii… majoritatea provin din mediul rural adusi la oras de PCR – Securitate! România ultimul stat feudal din Europa!
  Bombardamentele din Siria au avut aceleasi efecte asupra populatiei cum au avut bandele comunisto-securiste asupra populatiei din România: 4 milioane de refugiati!
  https://www.researchgate.net/publication/282733832_Evolution

 • Ce mai contează ? Bine , că am mai scăpat de …unul ! Are multe bube si vor ieși in curând la iveală !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *