Marcel Ciolacu: Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament pentru reforme și dreptate socială

Gîndul de miercuri, 20 septembrie 2017

Pînă la proba contrarie, putem presupune că Dosarul Tel Drum e o diversiune a DNA e în favoarea lui Liviu Dragnea

Luni, 18 septembrie 2017, au fost convocate ca martori la DNA două vedete ale vieții noastre publice:
Victor Ponta, fost premier al României și fost președinte al PSD, actualmente deputat, și Ludovic Orban, fost ministru, fost parlamentar, în prezent liderul PNL și, prin asta liderul, Opoziției.
Cu cîteva zile în urmă a fost convocat la DNA Sorin Grindeanu, fost premier al României.
Toți trei au fost convocați ca martori.
Toți trei au fost convocați – și acesta e un lucru important, capital pentru dibuirea afacerii – pe ușa din față, după ce în prealabil presa a fost avertizată.

Campania de denunțare a Terorii instituite de Binom în ultimii zece ani a deosebit printre altele folosirea DNA sub conducerea Codruței Kovesi pentru transformarea luptei împotriva corupției într-un prilej de răfuieli politico-mafiote.
DNA – Departamentul Juridic al Cancerului democrației românești care a fost și este SRI – n-a fost și nu este o instituție menită a demantela structurile mafiote ale Corupției, a investiga jaful infinit la care a fost supusă postdecembrist România, transformînd-o în cea mai săracă colonie a Uniunii Europene.
DNA a fost și este o instituție eminamente politică, un timp bulanul SRI – Florian Coldea, în prezent bulanul SRI – Codruța Kovesi.

Că DNA nu are nimic comun cu justiția, cu eradicarea corupției ne-au dovedit-o și ne-o dovedesc în continuare preocupările ieșite din comun pentru manipularea stalinistă a românilor.
Convocarea la DNA cu larma mediatică a trei mari politicieni ai României e un fapt ieșit din comun.
Acest fapt nu poate să nu fie lămurit opiniei publice.
Cel puțin în America, țara reprezentată din nenorocire la noi de Hans Klemm, Înaltul Protector al Codruței Kovesi, toate instituțiile de forță sunt conștiente că trebuie să dea seamă opiniei publice de acțiunile ieșite din comun.

Era normal, era corect, era de bun simț, era democratic, era constituțional ca DNA să dea un comunicat prin care, fără a impieta asupra mersului anchetei, să lămurească opinia publică de ce au fost convocate ca martori trei personalități ale vieții noastre publice.
Nu numai pentru că aceste personalități au dreptul prin statura lor publică la explicații pentru a nu lăsa loc interpretărilor, dar și pentru că e vorba de un fapt cu mari semnificații politice.
Într-o țară supusă zvonurilor pe post de știri și teoriilor conspirației pe post de analize, convocarea fie și ca martori a unor personalități ale scenei politice dă naștere la tot felul de presupuneri deloc favorabile personalităților respective.

De ce n-a comunicat nimic opiniei publice DNA?
Divizia Presă a Binomului, prin nimic afectată de plecarea lui Florian Coldea, a susținut că e vorba de secretul care trebuie să protejeze o anchetă.
O minciună.

 1. Dacă voia să protejeze secretul investigației, DNA îi convoca pe cei fără să știe presa, cum au făcut cu mulți alții pînă acum. DNA nu numai că nu s-a străduit să contracareze publicitatea în jurul chemării, dar mai mult a depus serioase eforturi pentru a o publicita.
 2. În situații mult mai simple, DNA s-a grăbit să dea un Comunicat prin care s-au adus lămuriri despre Dosarul deschis.
 3. Nu văd cum ar fi afectat mersul anchetei un Comunicat în care s-ar fi arătat ce caz investighează procurorii.

S-au deschis în postdecembrism și se deschid dosare pentru crime misterioase.
Dacă se anunță că s-a deschis dosar înseamnă că suspectul află despre asta din Comunicatele Parchetului?
O simplă analiză de arată că manevra diversionistă a DNA a urmărit:

 1. Contracararea Scandalului produs de dezvăluirile lui Daniel Dragomir, dezvăluiri care, deși se vor limitate la SRI era Coldea, nu pot să nu afecteze grav și SRI de acum, care nu dă nici un semn că s-a schimbat față de epoca zisă și apusă.
 2. O lovitură politică, dată mai întîi lui Ludovic Orban (imediat au apărut speculații că liderul PNL are un nou dosar la DNA) și lui Victor Ponta mai apoi prin adîncirea credinței că fostul premier a devenit un simplu delator al lui Liviu Dragnea.

O astfel de lovitură poate fi mult mai gravă pentru Victor Ponta decît chiar deschiderea unui nou dosar.
Din nefericire, Victor Ponta n-a fost și nu e conștient de pericolul mortal al acestei diversiuni.
Înainte de emisiunea de luni seara, de la TVR, i-am atras atenția asupra acestui pericol. Mi-a răspuns descumpănitor pentru un politician care știe ce înseamnă imaginea creată diversionist:
Nu-mi pasă, cîtă vreme nu e adevărat.

Interviul dat de Victor Ponta lui Ionuț Cristache la România9 de la TVR, luni seara, a lămurit, cred, misterul convocării fostului premier la DNA.
Din cele spuse de Victor Ponta, dar mai ales din cele doar sugerate, am reținut următoarele:
Domnia sa a fost convocat la Parchet ca martor în dosarul Tel Drum.
Un dosar deschis (țineți-vă bine, dacă n-ați aflat pînă acum de șmecheria cu dosarele puse la dospit de Binom pentru a le folosi în interese politico-mafiote atunci cînd sună clopoțelul diversiunii!) în 2014. Deschis în 2014 și lăsat la dospit timp de trei ani!

În 2013, Guvernul Ponta a dat o Hotărîre de Guvern prin care lacul Belina din Teleorman trecea din administrarea Apelor în cea a Consiliului județean Teleorman. Hotărîrea a fost cerută de ministrul Dezvoltării de atunci, Liviu Dragnea. Potrivit declarațiilor făcute presei de către Victor Ponta, la vremea respectivă Lacul nu trecuse în proprietatea Tel Drum. Guvernul a adoptat în ședință trecerea unui obiectiv din proprietatea Centrului în proprietatea Administrației locale. Despre trecerea în custodia Tel Drum – spune fostul premier – el n-a știut, deoarece operațiunea n-a mai vizat Guvernul. Ca și Sorin Grindeanu, Victor Ponta a fost invitat de Liviu Dragnea la Belina. Victor Ponta a susținut în emisiune că n-a știut că domeniul e al lui Tel Drum pînă anul acesta, cînd a citit în presă despre afacere.

Victor Ponta a fost audiat în triplă postură:

 1. De fost premier care ar putea explica procurorilor procedurile de adoptare a unei Hotărîri de guvern. Pentru așa ceva – am ținut să precizez în emisiune – a fost chemat ca martor, la un moment dat, și Emil Boc. Procurorii au nevoie de asta – am observat ironic în timpul dialogului – și pentru a umfla proporțiile Rechizitoriului. Ca și în alte cazuri – Rechizitoriul fraudării Referendumului, dosarul Trușcă – pentru a impresiona prin monumentalitate, procurorii umplu pagini întregi din Rechizitoriu cu considerații de ordin istoric, psihologic, sociologic, cele mai multe scremeri ale unei culturi de semidoct. Sînt sigur – am zis – că Rechizitoriul, dacă Liviu Dragnea va fi trimis în judecată, va cheltui multe pagini cu descrierea procedurii de adoptare a unei Hotărîri de Guvern.
 2. De fost premier al unui Guvern care a adoptat Hotărîrea de trecere a lacului de la Administrația Apelor în administrația Consiliului Județean. Victor Ponta a trebuit să dea explicații despre o posibilă suspiciune de a fi comis un abuz în serviciu prin adoptarea Hotărîrii.
 3. De fost invitat de către Liviu Dragnea. Ca și Sorin Grindeanu, el a fost invitat de Liviu Dragnea la Lac. Potrivit lui Victor Ponta, la audiere nu putea nega c-a fost la Lac, deoarece există o notă a SPP privind deplasarea (fostul premier confirmă astfel teza mea că în cazul sufragerii lui Oprea Comisia de anchetă putea obține confirmarea prezenței lui Kovesi foarte simplu, cerînd documente de la SPP).

Ce-au urmărit procurorii?
Să dovedească faptul că Lacul e al lui Liviu Dragnea. Dacă vor asta, mărturiile celor doi nu sînt probe suficiente. Din faptul că Liviu Dragnea i-a invitat, nu rezultă în chip automat că Lacul e al lui.

În emisiune l-am întrebat pe Victor Ponta dacă nu s-a temut o clipă că din martor poate deveni suspect și imediat inculpat.
N-a părut că ar fi conștient de faptul că nu e încă tîrziu.
După opinia mea, DNA n-are interesul să-l acuze pe Victor Ponta.
Nu pentru că ar fi nevinovat.
Au fost cazuri cînd inși absolut nevinovați au fost trimiși în judecată și, prin ceea ce Daniel Dragomir numește culoarul Justiției, au încăput pe mîna judecătorilor acoperiți ai SRI.
N-are interesul, pentru că un nou dosar deschis lui Victor Ponta ar fi o acțiune fără nici un efect politic.

Actuala situație, de păstrare a ambiguității, sporește convingerea că Victor Ponta e denunțătorul lui Liviu Dragnea.
Oricît ar părea de ciudat această situație joacă în favoarea liderului PSD.
Pe de o parte prin victimizarea sa în ochii electoratului (l-au trădat, sărmanul! Apropiații), pe de alta, prin compromiterea lui Victor Ponta în ochii membrilor PSD și chiar ai electoratului PSD.
Ce poate fi mai compromițător pentru un politician ca Victor Ponta decît imaginea de colaborator al Binomului pentru a-l putea învinge pe un adversar precum Liviu Dragnea?
Pînă la proba contrarie, putem presupune că Dosarul Tel Drum e o diversiune DNA e în favoarea lui Liviu Dragnea.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

5 comentarii pentru articolul „Gîndul de miercuri, 20 septembrie 2017”

 • – dl Liviu Dragnea și-a obligat colegii din comisia juridică să voteze favorabil audierea doamnei Guseth pentru funcția de Min. Justiției.
  – dl Liviu Dragnea și-a obligat colegii să voteze “Guvernul meu” pentru că: dl Dacian Cioloș l-a numit vice-premier și min. dezvoltării pe dl Vasile Dâncu.
  dl Liviu Dragnea și-a asumat public relația de prietenie cu dl Vasile Dâncu.
  seara, dl Liviu Dragnea amenința “Guvernul meu” cu moțiunea de cenzură și brusc dimineața realiza că stabilitatea țării este mult mai importantă decât preluarea guvernării.
  foarte puțini membrii PSD au criticat activitatea Guvernului Cioloș – îi înțeleg, lideri importanți ai PSD-ului au făcut parte din echipa guvernamentală.
  ex. dl Dobre (Purtător de cuvânt PSD) a fost secretar de stat în Min. Muncii.
  în campania electorală, dl Liviu Dragnea se lăuda cu măsurile economice adoptate de Guvernul Ponta. / dl Liviu Dragnea a făcut un bilanț cu privire la activitatea Guvernului Ponta dar a “uitat” să-l invite la dezbatere pe fostul prim-ministru Victor Ponta.
  – ICCJ l-a condamnat penal cu suspendare pe dl Liviu Dragnea în dosarul referendumului.
  decizia ICCJ nu era definitivă.
  dl Liviu Dragnea demisionează din Guvern dar și din funcția de Președinte executiv PSD.
  repet, decizia ICCJ nu era definitivă.
  după demisia dl Victor Ponta din funcția de Președinte PSD, dl Liviu Dragnea devine Președintele PSD.
  ICCJ menține decizia de condamnare în dosarul referendumului. / nimeni nu mai poate invoca prezumția de nevinovăție.
  dl Liviu Dragnea nu demisionează din funcția de Președinte executiv PSD / înțeleg că PSD a trebuit salvat din mâinile SISTEMULUI și singura persoană dispusă să “moară în picioare” pentru această cauză a fost doar dl Liviu Dragnea.
  în campania electorală, dl Liviu Dragnea nu își dorea să devină Președintele Camerei Deputaților / ne aducem aminte de conflictul dintre actuala conducere PSD și dl Valeriu Zgonea.
  după câștigarea alegerilor parlamentare dl Liviu Dragnea devine Președintele Camerei Deputaților – votul colegilor din PSD și ALDE a fost o simplă formalitate.
  – dl Robert Cazanciuc a fost Min. Justiției în Guvernul Ponta.
  când dl Robert Cazanciuc era Min. Justiției, lideri importanți ai PSD-ului au afirmat sus și tare (fără probe) că domnia sa este “om al SISTEMULUI”.
  dl Liviu Dragnea l-a promovat pe dl Robert Cazanciuc.
  http://m.luju.ro/omul-sistemului-fostul-ministru-al-justitiei-robert-cazanciuc-a-fost-votat-in-unanimitate-in-comitetul-executiv-al-psd-pentru-sefia-comisiei-juridice-din-senat-in-locul-senatorului-serban-nicolae-fost-purtator-de-cuvant-al-piccj-cand-procuror-general-era-
  acum, dl Robert Cazanciuc este Președintele Comisiei Juridice / da, dl Robert Cazanciuc este “om anti-SISTEM”
  înțelegeți logica PSD-ului?
  – 2012 – doamna Hăineală (fost membru CSM) era “BĂSISTĂ”
  2017 – colegii dl Liviu Dragnea ( doamna Carmen Dan și dl Florin Iordache) au numit-o pe doamna Hăineală secretar de stat în MAI/Min. Justiției pentru că este o profesionistă desăvărșită.
  nimeni din PSD și ALDE nu și-a dorit să afle adevărul de la doamna Hăineală despre erata CCR care a invalidat referendumul de demitere a fostului Președinte Traian Băsescu.
  http://m.luju.ro/toni-neacsu-detoneaza-bomba-in-csm-fostul-judecator-confirma-ca-erata-ccr-prin-care-basescu-a-scapat-de-demitere-in-urma-referendumului-din-2012-a-fost-elaborata-in-csm-sub-mandatul-sefelor-alina-ghica-si-oana-haineala-nu-este-un-zvon-este-o-realitate-era
  dl Toni Neacșu (fost membru CSM) este avocatul doamnei Bombonica Prodana (fosta soție a dl Liviu Dragnea).
  înțelegeți logica PSD-ului?
  – dl Liviu Dragnea (Președintele Camerei Deputaților) a promis cetățenilor români că va solicita dl Președinte Iohannis desecretizarea protocoalelor secrete dintre SRI și instituțiile judiciare.
  http://m.mediafax.ro/politic/liviu-dragnea-ii-voi-adresa-lui-iohannis-o-solicitare-privind-desecretizarea-protocoalelor-sri-dna-16218171
  au trecut 7 luni și ce s-a întâmplat? NIMIC
  – actuala conducere PSD dezinformează opinia publică / și dezinformarea opiniei publice este un atac grosolan la statul de drept.
  liderii actuali ai PSD-ului care fac ca toate visele prin diverse emisiuni la A3 și RTV dezinformează opinia publică atunci când afirmă că au aflat de la dl Sebastian Ghiță despre întâlnirea din vie a dl Ponta cu doamna Kovesi.
  este o informație falsă.
  1/10/2016 – dl Victor Ponta acceptă invitația doamnei Stoicescu la emisiunea Q&A.
  http://mobile.hotnews.ro/stire/21325693
  să facem apel la logică și la bun simț.
  1/10/2016 – dl Sebastian Ghiță era deputat PSD.
  1/10/2016 – nimeni nu vorbea despre înregistrările dl Sebastian Ghiță pentru că nu existau. / înregistrările dl Sebastian Ghiță au apărut după alegerile parlamentare – PRU a pierdut alegerile parlamentare.
  2011 – dl Sebastian Ghiță nu era om politic, era om de afaceri.
  2011 – doamna Kovesi era Procuror General
  2011 – dl Victor Ponta era deputat PSD și Președintele PSD / relația de prietenie dintre dl Ponta și dl Ghiță a fost asumată public.
  2011 – nu știu dacă USL-ul exista din punct de vedere juridic. / stimați cetățeni, dacă tot ne dorim să aflăm ce s-a întâmplat în “sufrageria lui Oprea” poate ne dorim să aflăm ce s-a întâmplat și la Grivco (“biroul dl Voiculescu”) / propun ca PSD să facă o comisie parlamentară.
  2011 – nu s-a făcut numirea procurorilor.

  și multe alte acțiuni lipsite de logică.

 • Maestre, Ponta e o nulitate adusa la putere de un partid al nulitatilor.. Tefelistilor li se cam rupe cine conduce jocul de putere, Iohannis e sus si le vede pe toate prin SRI. Tel Drum ca si dosarul Brazilia nu are nicio finalitate. Nu poti sa il trimiti la judecator pe Dragnea fiindca a fost in Brazilia sau a chefuit pe lacul Belina. Norocul penalului dragnea este ca adversarii lui din DNA sunt de calitate inferioara, kovesi s-a inconjurat cu procurori obedienti dar slabi, fara interceptarile DNA aia sunt terminati. Pe asta se baseaza si derbedeul Ponta cand va spus ca nu’i pasa, stie el ce stie si nu trebuie sa imparta cu altii ce e in Deep state

  • Asta kam așa este. Te doare kappul kând vezi cum se zbat valahii ca Dunărea la Kazane.

 • Exista o scoala de gandire gresita care sustine ca dl Cristoiu intai ajuta presedintele ales sa schimbe ce vrea el, de ex conducerea SRI de pe timpul fostului presedinte. Pentru asta are mana libera la cuvinte si scandaluri. Apoi dl Cristoiu continua sa atace si presedintele (care insa s-a vazut cu sacii in caruta) si SRI-ul dar mai mult ca sa acopere pentru prostime adevarata dsale intentie de a juca la nivelul Presedintelui ales al Romanie ca un fel de superpolitist si superjudecator national. Si tot asa de 20 de ani. Dar observatiile astea cu tptul gresite apartin unei scoli dw gandire gresite, dwsigur.

  • Aceeasi scoala de gandire gresita sustine ca Cristoiu ar fi printre putinii care a vazut corect nevoia Presedintelui ales de a-si pune oamenii lui la conducerea serviciilor din subordine, asa cum un prim ministru vrea la judete prefectii lui. De aceea sibgurul prieten adwvarat al domniei sale e presedintele ales. Pe care continua sa il tachineze in tot restul mandatului, dar nu cu rautate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *