Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Clasa noastră politică a căzut la examenul Violatorii de la Vaslui!

Cititorii acestui blog vor fi remarcat c-am făcut o excepție de la regulă intervenind într-o dezbatere publică avînd un alt domeniu decît Politicul.
E vorba de textul prin care sub titlul Cazul fetei violate de la Vaslui: Nu-i așa că noi, românii, am ajuns din greșeală în lumea civilizată?! îmi exprima uluirea că o barbarie precum cea făcută de bestiile tupeiste de la Vaslui a putut fi apărată și chiar salutată de cei din sat, dar și de anonimii de pe Internet.
De ce m-am abătut de la regulă?
Pentru că tot ce s-a întîmplat în acest caz – de la violul în grup pînă la simpatia de care se bucură brutele în sat – trimit la o lume sălbatică, în afara civilizației minime.

  1. M-a stupefiat reacția politicienilor. Întrebată despre caz, Alina Gorghiu a răspuns că Victor Ponta trebuie să demisioneze, iar Andreea Vass, că ea nu se ocupă de violuri; ea se ocupă de Rovana Plumb. Cu mici excepții, între care se numără și Traian Băsescu, politicienii au refuzat să se pronunțe pe motiv că nu e treaba lor.
    Cum nu e treaba lor? Dar atunci care e treaba lor? Să-l dea jos pe Victor Ponta? Să se războiască între ei? Să jefuiască țara? Un caz precum cel de la Vaslui e un caz care intră obligatoriu în preocupările politicienilor. El, cazul, e o radiografie a societății românești de dincolo de Chitila, a bulibășelii din Justiție, a șmenurilor pe care le fac procurorii și a indiferenței de care dau dovadă rentierii de la CSM. S-a spus și pe drept cuvînt că Justiția română a picat examenul numit Violatorii de la Vaslui. Indiscutabil, la acest examen a picat și clasa noastră politică.
  2. Mai toată lumea consideră violul o infracțiune situată ca periculozitate imediat după omor. Nimic mai greșit decît această situare. Un bărbat poate comite o crimă într-un moment de rătăcire a lucidității. Dacă are pistol, apasă pe trăgaci. Dacă are topor, îl ridică și dă. Cînd își dă seama ce-a făcut e prea tîrziu. Totul s-a petrecut într-o clipă de nebunie. În cazul violului, bărbatul are timp să se dezmeticească. Refuzul victimei, lupta acesteia cu agresorul cer timp. Timp suficient ca agresorul să se dezmeticească. Dacă el continuă, dacă apelează la forță, dar mai ales dacă e în stare să aibă un contact sexual cu o femeie care-l refuză, înseamnă că a comis infracțiunea în chip conștient. De ce a făcut-o? Din aceeași credință ca și a celor care-i apără pe băieții din sat: Că femeia e o ființă inferioară, care trebuie să facă tot ceea ce-i cere mascul, cînd nu e o cățea dispusă să facă sex în orice moment și în orice împrejurare.
  3. Nu întîmplător, violarea femeilor e primul lucru pe care-l făceau pe vremuri cuceritorii unei cetăți sau a unui oraș.
  4. Violul e unul dintre năravurile omului primitiv împotriva cărora a luptat și luptă civilizația. Despărțirea de animal a început în clipa cînd omului i-a fost interzis să violeze.
  5. La viol au participat 7 inși. Cei mai mulți au fost chemați prin telefon să vină să participe. Între acești 7 inși nu s-a găsit unul, unul singur măcar, care dacă să nu se bată cu ceilalți ca să salveze fata, măcar să refuze a participa.
  6. Admițînd prin absurd că erau beți sau drogați, după consumarea violului, ar fi fost de așteptat ca respectivii să moară de rușine, iar părinții să-i mustre. Tupeul lor, agresivitatea părinților lor față de victimă sunt, de fapt, faptele care ne trădează ca un popor barbar.

NB V-ați gîndit că cei șapte violatori, părinții care-i felicită pentru ceea ce au făcut, consătenii care o hulesc pe victimă au drept de vot.
V-ați gîndit că prin votul lor ei își spun cuvîntul în alcătuirea Parlamentului și a Guvernului, ba chiar și în desemnarea Președintelui?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

40 comentarii pentru articolul „Clasa noastră politică a căzut la examenul Violatorii de la Vaslui!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *