Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de miercuri, 28 februarie 2018

Scandalul Revocării – o Operațiune subtilă de sporire a legendei Kovesi prin victimizare?

Văzîndu-mă ieri pe la prînz la locul meu de baștină de la BAR, cineva care mă știe sub porecla de analist, s-a mirat că nu sînt în fața televizorului pentru a urmări ceea ce televiziunile de știri, rămase fără subiecte gîfîinde prin micșorarea viscolului, au proclamat drept Confruntarea deceniului, dacă nu chiar a secolului:
Cea dintre Tudorel Toader și Codruța Kovesi de la CSM.

Am surîs și cum am putut vorbi în șoaptă (pe astfel de vremuri de intemperii – vorba lui nea Gigel de la Sculărie- în sala de lectură sînt puțini cititori, cei de bază, pensionari ca mine, șovăind să înfrunte omăturile de dragul studiului și așa inutil) i-am zis motivul pentru care n-am urmărit și nu voi urmări decît cu detașare duelul de argumente dintre ministru și șefa DNA.
Acest motiv trimite la o fotografie reprodusă de mine de pe site-ul Opinia Timișoarei din 16 decembrie 2011 pe cristoiublog.ro din 9 octombrie 2016 ca ilustrare la textul intitulat: 16 decembrie 2011: Susținerea publică a Tezei de doctorat a Codruței Kovesi – un moment festiv în viața SRI!

Fotografia a fost făcută împreună cu altele la festivitatea de la Universitatea din Timișoara de acordare a titlului de doctor celei care era pe atunci șefa Parchetului General, în prezent șefa DNA, Codruța Kovesi.
Fotografia surprindea la masa prezidiului, în calitate de membru al Comisiei care a acordat Codruței Kovesi titlul de doctor pentru o lucrare semnificată chiar de către un organism pro Kovesi ca fiind plagiată în proporție de 4%, pe profesor universitar doctor Tudorel Toader.

Păi dacă în postura de profesor universitar în materie de Drept, un fel de Titu Maiorescu al disciplinei, acorzi nota 10 unei lucrări care, pe lîngă faptul că era plagiată, era și o însăilare de amator, distinsa fiind prea ocupată cu șefiile pentru a se consacra fie și o zi studiului, cum să-l cred sincer acum pe același Tudorel Toader în ipostaza de ministru al Justiției revoltat de abuzurile discipolei sale ca șefă a DNA?

În comentariul meu din 9 octombrie 2016 atrăgeam atenția asupra ciudățeniei întruchipate de participarea pompoasă la sindrofie a ștabilor SRI de la vremea respectivă- George Maior, director, Florian Coldea, prim adjunct al directorului SRI, Viorel Voinescu, general de Brigadă. SRI nu numai că participase la festivitate, transformînd-o într-o sărbătoarea a Serviciului, dar mai mult o dusese pe susținătoarea tezei pînă la Timișoara cu elicopterul, o asemenea somitate a Științelor juridice neputînd merge cu trenul sau cu avionul de linie pînă la locul binecuvîntării de către profesor universitar Tudorel Toader ca una din marile speranțe ale Dreptului românesc.

După ce lucrarea distinsei a fost albită de CNATDCU, organism TeFeListizat de guvernul Dacian Cioloș, care s-a făcut că verifică dacă a fost sau nu plagiată la cererea Grupului condus de Mugur Ciuvică, și toată lumea se întreba ce acrobații a făcut instituția la ordinul SRI pentru a o scoate basma curată pe Neprețuita, cine i-a sărit în ajutor Revocatei de azi?
Cum cine?
Tudorel Toader, marele specialist în Drept, care i-a dat Codruței Kovesi nota 10 pentru lucrarea sa nițeluș plagiată.

Pe 2 aprilie 2017 la Antena 3, Tudorel Toader susținea, fără să-i tremure glasul, cu aceeași siguranță cu care va citi Raportul privind revocarea, valoarea tezei de doctorat denunțată tot de mai multe organizații de specialitate ca plagiată în proporție de masă. Și chiar dacă n-ar fi fost plagiată, era o lucrare de doi lei din punct de vedere științific, pentru că -repet ce-am zis de atîtea ori pînă acum- eu nu cred în posibilitatea ca un demnitar să se consacre cercetării științifice serioase cerute de o teză de doctorat:

„Vreau sa va spun ca am teza de doctorat in formatul acela de atunci. Este o teza consistenta, este o teza cu multe enunturi la nivel de principiu, prin care se subliniaza exact aceste particularitati, aceste specific al criminalitatii organizate. Am cugetul pe deplin impacat ca am votat si am contribuit la conferirea titlului de doctor.”

Deși formulată la Antena 3 opinia domnului profesor devenit ministru a fost preluată și rostogolită de la o Unitate Militară la alta a Diviziei Presă împreună cu elogiile aduse lui Tudorel Toader la vremea respectivă considerat un cal troian TeFeList în Guvernul PSD, vîrît în Guvern nu prin șiretlic, ci prin cota de miniștri a SRI în materie de miniștri.

Am scris de nenumărate ori că în cazul tezelor de doctorat dubioase, semnate de demnitari, vinovat nu e demnitarul, care, ca orice șmecher, are dreptul să încerce a intra prin efracție în domeniul cercetării științifice, unde au dreptul să intre și să rămînă doar cei care și-au închinat viața științei. O teză de doctorat e pînă la urmă răsplata sacrificiilor pe care le face cercetătorul autentic și de cele mai multe ori argumentul său de putere față de puterea politrucilor. Pătrunderea politrucilor precum Codruța Kovesi în domeniul doctorilor în științe prin exploatarea puterii lor de politruci mi s-a părut și mi se pare una dintre marile ticăloșii ale postdecembrismului.

Marii vinovați pentru o astfel de ticăloșie sînt somitățile universitare în genul lui Tudorel Toader care au binecuvîntat pătrunderea nepoftiților din lumea politică în spațiul de exepție al științei.
Cum să am încredere în demersul de acum al lui Tudorel Toader ca ministrul cînd profesorul universitar Tudorel Toader n-a ezitat să se compromită binecuvîntînd-o pe Codrușa Kovesi cu titlul de doctor în Științe juridice?

Ca și în alte Scandaluri – a se vedea cel al lui Sebastian Ghiță- cel întruchipat de conflictul Tudorel Toader – Codruța Kovesi n-are nici o legătură nici cu sancționarea abuzurilor DNA, nici cu sancționarea șefei DNA, nici măcar cu interesele PSD.
Are legătură cu hîrjonelile din marea Familie a Serviciilor.
De ce s-or fi certat Magistrul și Discipola?
Sunteți siguri însă că s-au certat?

O întrebare legitimă dacă ne gîndim că întreg tărăboiul, avînd drept rezultat previzibil rămînerea Codruței Kovesi în funcție nu se conturează a fi un nou moment, de data asta mai subtil decît altele, din Operațiunea de creștere a legendei Kovesi prin victimizare.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

23 comentarii pentru articolul „Gîndul de miercuri, 28 februarie 2018”

  • Așa bulgare, văd c-ai inceput să-i faci !
    I@-i pe toţi, cei de sus, la rând !

  • Politicienii sunt cei care au tolerat acest sistem si care s-au complacut in tot felul de complicitati si colaborari!„Sistemul” nu e doar „binomul”SRI-DNA, asta e doar „bratul inarmat” al caracatitei din administratie, servicii, armata, justitie si alte institutii publice!Sistemul e controlat din afara cu complicitatea armatei de securisti (din toate institutiile) , neamuri, amante si interlopi care sunt azi la carma institutiilor tarii…Imi e greata ca muncesc de dimineata pana seara ca sa platesc taxe de mii de euro care se duc in salariile si pensiile nesimtite ale acestor ghertoi!

  • O gramada de cretini, in ura lor viscerala (uneori de inteles) fata de PSD, considera ca este corect ca acesta sa fie ingenuncheat de catre DNA (respectiv SRI).Ba sunt convins ca nici daca era Hitler sau Stalin, ce-i care le-ar fi facut acest serviciu, nu ii deranja prea tare.
    Pai de ce credeti ca nu mai exista o contrapondere pentru PSD, daca nu pentru ca celelalte partide au fost deja asimilate de institutiile de forta? De fiecare data cand PSD isi lua elan in ale nemerniciilor, era scurt si eficient sanctionat de electorat.
    Acum, vocea opozitiei nu mai e reprezentata de alte partide politice (sau oameni politici), cum ar fi normal, ci de institutiile de forta, cu nenumaratele lor ramnificatii.
    Iar bizonii nu realizeaza ca ei de fapt nu mai au o optiune politica, ci doar una emotionala.
    Si ce e mai deplorabil, e ca PSD-ul lui Dragnea, nici macar nu cauta eliminarea sistemului, ci doar o convietuire pasnica cu acesta.
    Si btw, am votat de doua ori, de fiecare data impotriva PSD..

  • Maestre, am si eu o întrebare, alta, nu aia … de ieri:
    O fi voie să înjuri, pe rețelele sociale, dar nu cred că e voie să te legi de defectele unui om ! Cred c-aţi înţeles că bat undeva, spre … zona „iluștrilor” comentatori !
    Unii, de pe la diverse posturi tv, au păţit-o, din cauza asta, cu CNCD-ul !!!
    Ce-i drept, în afară de mme Vasilica !

    • Am și eu o întrebare…tu ești virgină?…Cred c-ai înțeles că bat undeva, spre…zona de JOS!

      • Nu, măi, baţi spre bubele, lui TT ! Ai ceva cu ele ? Vezi că ăsta-i un defect, al lui ! Fizic, vreau să spun ! Și, btw, vezi că sunt transgender, așa că s-ar putea sa te iau la poolă, că mi-a crescut, intre timp !

        • Da, am, că-mi vine să mă piș pe ele! Numai că am ceva și cu gramatica ta, dacă pui virgulă după BUBELE, în context! Și, da, ești o curvă! Apropo, știi cumva de ce ești și proastă? Aștept răspuns urgent!

          • Lua-mi-ai-o-n gât e corect ? Atunci ia-o !
            Fiindcă am poolă, băi !

  • A inceput prezentarea bilantului DNA, de catre Nefertiti !
    Este un bilanţ cu nr.-ul de ministri, premieri, precum si alti demnitari / ha !
    O primă concluzie: CCR-ul este de vină, pt. închiderea unor dosare, precum și pt. imposibilitatea recuperării prejudiciilor !!!
    Johanis, la sosire, a declarat că mme Kovesi este tot ‘mai departe’, de revocare !!!

  • CSM=Consiliul Superior al Mânăriilor !
    Cred c-am spus tot, cu asta !
    Constat că, de la o vreme, maestrul a schimbat … macazul ! Dar, din păcate, a trecut pe o linie … moartă !
    Ar trebui să aibă mare grijă, la … tampoanele, de la capătul ei !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *