Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Cît de proastă poate fi Presa noastră dacă a ajuns să fie manipulată pînă și de Liviu Dragnea?!

Miercuri, 21 iunie 2017, seara, după uriașa victorie repurtată de PSD împotriva propriului Guvern, pe care a reușit să-l trîntească, totuși, prin automoțiune de cenzură, la emisiunea România 9 de la TVR s-a pus în discuție chestiunea dacă Liviu Dragnea a învățat sau nu ceva din această criză. S-a ajuns la momentul acesta după ce toată lumea din platou a fost de acord (cu excepția lui Eugen Teodorovici, fost om al lui Victor Ponta, în plin proces de cerșire a unei fripturi de la Baronul de Teleorman) că principala responsabilitate pentru toate aiurelile petrecute în ultimele șase luni trebuie căutată în natura neobolșevică a PSD.
Cum dracuʼ? ziceam eu, nedumerindu-mă retoric, ditamai bărbații din CPEx-ul PSD-ist, toți stăpîni de zone și județe, cu palate și ibovnice, au votat în unanimitate răsturnarea propriului Guvern?
Nu s-a găsit unul, unul măcar, în stare nu să se opună, nu să protesteze, dar măcar să întrebe, timid și suflîndu-și nasul, pe Liviu Dragnea de ce trebuie să voteze căderea lui Sorin Grindeanu după ce, nu mai departe de finele lui decembrie 2016, același Liviu Dragnea le cerea să-l voteze, tot în unanimitate, pe Sorin Grindeanu, ca premierul fără cusur.
A înțeles Liviu Dragnea ceva din această Criză?
Au priceput ceva cefele groase din CPEx-ul PSD-ist?
Toți din platou au fost de acord (nu-l pun la socoteală pe Teodorovici!) că Liviu Dragnea n-a înțeles nimic, dar mai ales că membrii CexN al PSD se vor purta și la votul de desemnare a noului premier, ca și la votul de retragere a sprijinului politic, ca și la alte și alte voturi PSD-iste, asemenea unor miorițe care behăie din piciorușele din față.

De la această părere, a făcut excepție Marius Pieleanu.
Colegul meu de emisiune e un tip deștept și, mai ales, lucid. Mi-am îngăduit, totuși, să-l iau peste picior pentru viziunea sa de zarzări în floare, ca-n proza lui Ionel Teodoreanu, asupra felului în care se va purta Liviu Dragnea cu știucile dresate din CPEx-ul PSD-ist la desemnarea noului premier.
Marius Pieleanu susținea – nu-mi dau seama dacă serios sau doar pentru a da dezbaterii un piper polemic – că Liviu Dragnea a învățat din lecția Crizei și de data asta va proceda în chip democratic.
Personajul prozei lui Camil Petrescu se definește, printre altele, prin ceea ce scriitorul numea, ciupind de la Husserl, revelația în conștiință.
Un fapt al realității îl cutremură atît de tare încît el se schimbă radical prin revelația unui adevăr de strălucirea intensă a unui fulger.
Să mori de rîs, nu alta!
Îl și vedeam pe Liviu Dragnea împărtășind revelația în conștiință și devenind, peste noapte și mai ales spre zori, din Escobar de Teleorman Churchill de Londra.

– Cum se va desfășura ședința CExN, de desemnare a noului premier? l-am întrebat pe Marius Pieleanu în direct
Va veni Liviu Dragnea, surpat de îndoieli existențiale, mai ceva decît Hamlet, și va striga, înainte de se prăbuși pe podele:
– Fraților, ajutați-mă să găsesc un premier!?
Nu mai știu ce-a răspuns Marian Pieleanu.
Om cu umor, și-a dat și el seama că avansa o fantezie prin imaginea unui Liviu Dragnea devenit peste noapte democrat din tată-n fiu.

Luni, 26 iunie 2017, a avut loc la București, ședința CexN al PSD pentru desemnarea noului premier.
A fost desemnat Mihai Tudose.
Un personaj care a reușit o premieră în postdecembrism:
Să unească întrega presă în tăvălirea sa prin pamflete, ironii, glume și nu de puține ori strigăte de uluire că așa ceva se poate întîmpla în România lui 2017:
Să fie desemnat premier o persoană mai penibilă decît scîrțîitul unei uși scăpate din clanță.
E limpede cui îl știe pe Liviu Dragnea că Baronul de Teleorman a căutat și a găsit un PSD-ist mai odios decît el în ochii opiniei publice astfel încît privind la Mihai Tudose românilor să li se pară Liviu Dragnea un Kennedy al României.

Cum de a reușit să-l vîre pe gît știucilor din CExN?
Despre cum a ajuns să fie desemnat Mihai Tudose știm doar din informațiile date pe surse de presa noastră liberă.
Din acest punct de vedere, întreaga noastră presă a publicat, fără a le pune o clipă la îndoială veridicitatea, două istorisiri.

Prima se referă la niște așa zise întîlniri de duminică seara dintre Liviu Dragnea și Klaus Iohannis.
Au fost trei.
Cică la început Liviu Dragnea a urcat dealul Cotrocenilor cu propunerea Carmen Dan.
Stînd în pridvor, ca un boier fanariot și sugînd din ciubuc, Klaus Iohannis i-a zis să vină cu altă propunere.
Liviu Dragnea s-a dus acasă, și-a pus mintea la contribuție, și s-a întors la Cotroceni cu propunerea Mihai Fifor.
Nici de propunerea asta n-a vrut s-audă Klaus Iohannis.
Liviu Dragnea s-a întors iar acasă și de data asta a urcat Dealul Cotrocenilor cu numele Mihai Tudose. Abia se ținea pe picioare de emoție. Știa că are dreptul să tragă doar de trei ori, ca la taraba de la iarmaroc.
De data asta a nimerit-o însă.
Klaus Iohannis s-a luminat la față.
Da, acesta e cel pe care-l vreau! a zis el, și- a scuturat ciubucul și a intrat în Palat, de unde a ieșit a doua zi pentru a rosti numele lui Mihai Tudose.

A doua istorisire stoarsă din informații tot de pe surse vrea să ne convingă că de data asta Liviu Dragnea a procedat democratic.
N-a venit cu numele în buzunarul de la spate, ca să-l scoată și să-l spună în aplauzele de aprobare ale liderilor PSD.
Cică de data asta, Liviu Dragnea le-a prezentat subordonaților o listă de șase nume rugîndu-i, implorîndu-i chiar, să-l ajute prin alegerea numelui.
Ca la un semn, cinci dintre cei de pe listă au sărit în picioare și, pe rînd, cu privirile în pămînt, ca să micșoreze lovitura dată Șefului, au declarat că nu doresc să fie premieri.
Unii cică au motivat asta prin dorința de a fi doar miniștri.
Alții au zis că funcția e prea mare pentru ei.
Dintre toți cei șase, doar Mihai Tudose n-a zis nu.
Spre deosebire de ceilalți, el a declarat că-i gata să-și asume funcția de premier, deoarece e bun pentru asta.
Membrii CPEx-ului PSD-iste au zis în cor:
Dacă doar Mihai Tudose vrea, noi n-avem încotro.
Îl votăm pe Mihai Tudose!

Bărbații care se întorc acasă beți și spionii trimiși în teritoriul inamic știu că trebuie să aibă la îndemînă ceea ce se cheamă o poveste de acoperire.
Bărbații pentru a putea răspunde cît de cît plauzibil la întrebarea nevestei de ce au venit atît de tîrziu și mai ales duhnind mai ceva ca un butoi proaspăt destupat.
Spionii pentru a putea justifica de ce au pătruns în toiul nopții într-o încăpere cu documente secrete închise în seif.
Cele două istorisiri livrate presei ca explicații la deșucheata desemnare a premierului PSD sînt povești de acoperire născocite și livrate Presei de Liviu Dragnea.
Inteligența bărbaților și măiestria spionilor se văd în poveștile de acoperire.
Și politicienii din întrega lume apelează la povești de acoperire pe care le livrează presei.
În aceste povești se vede inteligența politicianului.
Mărturisesc cele două povești de acoperire născocite de Liviu Dragnea o minimă inteligență politică?
Mă îndoiesc.
Sînt simple găluști de Teleorman.
Și totuși, aceste găluști au fost înghite de Presa noastră.
Am trăit s-o văd și pe asta!
Presa română a putut fi manipulată pînă și de Liviu Dragnea.
Rău a mai ajuns!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

41 comentarii pentru articolul „Cît de proastă poate fi Presa noastră dacă a ajuns să fie manipulată pînă și de Liviu Dragnea?!”

  • Probabil în curând vom avea un gând pe tema LUNILOR de arestare preventivă a nevinovatului achitat definitiv.

    Mi-e tare greu să înțeleg… ce-i așa greu de înțeles din semnificația nedreptății cu instinct primar de călău, produs al fariseismului judiciar la nivelul mumii imparțialității nervoase, Kovesi.

    Prima reacție a fostului șef ASF, după achitare:
    ”E incredibil să spui că ai avut noroc că două instanțe au judecat corect lucrurile”

    http://www.stiripesurse.ro/prima-reactie-a-fostului-sef-asf–dupa-achitare–cat-a-stat-in-arest_1204729.html

  • Grindeanu lăngă Tudose arată ca Hellvig lângă Iohannis, ca ursul și iepurele.

    La fel ca-n banc (împrumutat)
    Au fost odată, ca niciodată prieteni, un urs si un iepure. Intr-o zi, ursul își cumpără o mașina sport și zice :
    – Măi, iepuraș, hai să incercăm mașina asta . Știi cum s-o facem? Băgăm viteza mare si la prăpastie punem frâna.
    – Bine, ursule, dacă zici tu, hai s-o încercăm așa! Ursul bagă 100 km/h , 200 km/h , 300 km/h; la prapastie pune frana și-l intreabă pe iepure:
    – Ti-a fost frica?
    – Da, mă, m-am pisat pe mine de frică! Nu-mi dai voie să încerc și eu?
    Ursul e de acord. Trece iepurele la volan, bagă 100 kn/h , 200 km/h , 300 km/h și-l întreabă pe urs:
    – Ei cum te simți acum, ursule, ți-e frică?
    – Băi, m-am pisat pe mine!
    – Ursule, poti sa te și caci pe tine, că tot nu ajung la frână!

  • Bilanțul lui Grindeanu îi atrage atenția lui Tudose cu o recomandare:
    – Atenție la ANAF, conducerea ANAF!
    Adică, zic și eu ce înțeleg, oamenii de afaceri ai SRI-ului au rămas acolo și joacă tot la două capete.
    Dimpotrivă, s-ar putea să crească buluc încasăile cu Tudose, după regula comercială de sânge la sânge:
    – Frate, frate, dar brânza a fost gratis doar pe vremea lui Grindeanu.
    Adică, la negocierea trocului Tudose vs Grindeanu, a mai lăsat SRI-ul din preț. 😆

  • Cu noul candidat de premier și lista lui alături, Dragnea recită numele echipei noi de miniștri.
    Proabil lui Todose îi tremură lista-n mână, de la băutură, sau ospătarul a fost pus la primul test să citească meniul.

    • Tudose are o pronunție anormală. Parcă i-a rămas între dinți un dop de la o sticlă de băutură.
      Are și-un decalaj între mimica fălcilor și sunetul scos cu forcepsul.
      Âsta-i un om însemnat. 😆 😎 😈

    • Ce caraghioși, SRI și Tudose!
      Neagă legătura, de parcă, și când ar fi să fie… evidentă 😆 , tare ar mai recunoaște-o.
      O negație a situației oricum de nerecunoscut este o dovadă de submediocritate inteligentă. 😆

      • De fapt, o negare a profesionalismului.

      • Negarea cu ochii pe pereți – oricât de categorică ar fi – denotă că întrebatul are totuși mustrări de conștiință. 😆
        O situație ingrată, nu de compătimit. 😆

  • Într-un mic oraș, am cunoscut în copilărie o familie foarte hotărâtă să-și pregătească odrasla cu preparator la matematică.
    De câte ori mergeam cu părinții mei la ei în vizită, se mândreau c-au pus mâna pe cel mai bun în materie din oraș, fost profesor universitar.
    Am fi rămas impresionați, dacă nu-i pronunțau numele. 😆
    Profesorul era într-adevăr renumit:
    – toți îl lăudau pentru cunoștințele sale și capacitatea de a se face înțeles, chiar și de cei speriați rău de materia cu pricina;:
    – cine-l angaja îl lăuda pentru cel mai mic tarif pe ora de pregătire;
    – nu-l mai primea nicio universitate, fiindcă dormea pe unde apuca, inclusiv prin șanțuri; la propriu, l-am văzut cu ochii mei;

    E atât de frapantă asemănarea fizică extraordinară dintre acel prpfesor și noul candidat de premier al statului 😀 , Mihai Tudose, încât nu-mi iese deloc din cap explicația asemănării de la băutură. 😀

    • În tariful mic era inclus și vinul preferat, obligatoriu servit în timpul orelor de pregătire la domiciliul elevului. Dacă vă spun că am cunoscut și un ospătar leit Dragnea, îmi pun credibilitatea în pericol. Asta-i soarta mea. Mă chinuiesc asemănările: 🙂

      – Ospătar, un ”Opus One” la dnul general!
      – Vineee băiatu’!

    • E ţigan turc. Zbârciturile ca zbârciturile, dar ochii aia bulbucati si fara albul ochilor, nasul borcanat si lasat usor spre gura. Ce sa mai spun de culoarea pielii.
      Mama mea avea un nume ptr. cei ca el (dar parca nu-mi vine chiar sa-l scriu), na, ca-l scriu: tigan borât.

      • Descrii mai precis și mai direct ca mine.
        Nu-ți scapă nici detaliile nesesizabile sau observate cu dificultate de alții.
        Mi-a plăcut deasupra cum ai simțit și suprasaturația leitmotivului numit ”programul de guvernare”. E jalnică poezia asta.

  • Gluma anilor: ”Guvernul României”. 😆

  • Mihai Todose nu are cum să fie acoperit.
    După ce-l recomandă, el e însuși acoperișul. 😆

  • Precedentul optimism al PSD-istului Bădălău, bucuria nebunilor. 😀

  • Sindromul Stockholm – în versiune românească – arată că e ceva putred în DNA-ul astras de propriul călău. 😆

    ”Caz HALUCINANT la DNA: Kovesi ar urma să se ancheteze pentru abuz în serviciu”

    În ce condiții Parlamentul României ar avea puterea legislativă 😀 de a așeza competențele în ordinea constituțională firească aplicării principiului: ”Nimeni nu e mai presus de lege”?

    Fiindcă legea o face ”Noi suntem Statul”, iar ordinul sună altfel… după spiritismul Constituției:
    – ”Nimeni nu e mai presus de lege ca ”Noi suntem DNA”.

    http://www.stiripesurse.ro/caz-halucinant-la-dna-kovesi-ar-urma-sa-se-ancheteze-pentru-abuz-in-serviciu_1204661.html

  • Cum se face rost de un chiul organizat pentru chemarea la muncă justificată a serviciului antiterorist, îmaginat într-un adevărat exercițiu… de simulare.
    – Pui la colț un pachet intrat suspect în Casa Poporului. 😆

  • Măscăriciul din fruntea Parchetului General a ales soluția înșelătoare și de imagine a clasării unui sfert din dosarele penale fiindcă zac în nelucrare prea mute vechituri, păstrate la naftalină pentru evetualele măsuri șantajiste de lucru. În legăturră cu astfel de relicve – candva periculoase – nici probele ascunse inculpaților nu mai pot fi folosite ca pe vremea dinainte de marea revoluâie CCR-istă din SRI-DNA în materie de ascultări/interceptări utilizabile în câmpul tactic.

    Fost-ai Lele cât ai fost!

    Oricum multe dosare vechi, cu ochii în urmă peste 7-8 ani memorabili, se află în pragul prescripției urmăririi penale, dar – mai urgent – Măscăriciul vrea să facă cărățenie, ca pe vremui înaintea vizitelor lui Ceaușescu, să nu-l bage planificata inspecție judiciară la sancțiuni disciplinare pentru delăsare în conservare. 😆
    La fel pentru nerespectarea deciziilor CCR și de-aia a ascuns repede gunoiul din dosarul ”OUG13”.
    Nu-și dă seama cât de ridicol pretinde abia acum nevoia de respectare a deciziei CCR, după ce tot el se bătea cu pumnul în piept că urmează să spargă o droaie de infracțiuni și păcătoși, inclusiv judecători CCR.
    Mascarada Măscăriciului are resurse inepuizabile.

  • speranța de viață a credibilității performanțelor unui guvern PSD…

  • Dragă Costela,
    Sper să observi cum zbat șaua ca să priceapă hoțul că pentru mine nu contează deloc din ce partid face parte. De-o vreme încoace, chiar a început să-mi placă să țin și partea PSD-iștilor, dacă am în ce argumente să cred. Deocamdată, mai nou 🙂 , speranța de viață a credibilității performanețele unui guvern PSD a intrat în moarte clinică.

    Ne amăgim cu mici (s)clipiri. 😆

    • Bre, scrii cărţi, cine are răbdare să citească toate nebuniile astea? Fă un rezumat, că pierd pomenile.

  • Uneori, Bran Ioana, deputata secretar, responsabilă cu strigarea listei de potențiali votanți cu bile, strigă ”prezent”, chiar dacă deputatul strigat lipsește.

    Adică ”dacă nu este loc de mai bine, îl facem”, poate vine absentul , poate votează altul în locul lui, poate găsește Gheorghe un înlocuitor cu bile… 😆

    De exemplu, l-a strigat pe la minutul 27 pe deputatul Ciolacu Ion Marcel (liderul grupului PSD)
    și tot ea a completat ”prezent” , dar votantul lipsă nu a mai ajuns la borcane în concordanță cu chemarea la bile. A votat mai tărziu, pe la min 33, dar se putea la fel de bine să se strecoare alte soluții mai neortodoxe. Nu exclud că era sigură de reintrarea în sală a Ciolacului de salvare, dar mai corect este să anunțe la fel ca celălalt strigător, Marcel Velea, că Chisășiță lipsește și există zvonuri 😆 că va vota la urmă. Până la urmă l-a declarat pierdut, găsitorului recompensă.

    Vorba preacinstitui chestor PSD:
    – Avem două bile albe și două negre. Știe el Gheorghe de ce-i trebuie două chisălițe. Ca să răpună balaurul. 😆

  • Pentru vizualizarea spargerii la punga neagră cu bile, apăsați ”tasta” Flash/IOS, din dreptul zilei de miercuri 21-06-2017, apoi vă lămuriți în numai 30 de secunde, începând de la 1:21:30.

    Lui Gheorghe îi sunt suficiente numai 2-3 secunde să extragă 2 bile negre din punga rămasă un pic fără stăpân;

    – tocmai se vede cum cheliosul pune două pungi pe masa la care stătea deocamdată numai Gheorghe.

    – el a avut la disipoziție 30 de secunde, dar nu putea să opereze în fața camerei cu care îl turna în direct filmul horror:
    ” Gheorghe mai vrea două bile, dar negre”

    – avea nevoie să stea cineva între masă și camera de fimare, să nu se vadă cum operează la pungă.
    – Totuși SE VEDE cum Gheorghe a pus mâna pe pungă, imediat după ce senatoarea Federovici Doina Elena s-a făcut scut;

    – se mai vede cum senatoarea Scutul- CA LA UN SEMN , ”dă-te, fă, mai încolo!” – se dă un pic mai la drepta lui Gherghe, exact cât camera să nu mai arate mâna lui Gheorghe pe chestia aia neagră: deja fusese surprins filmat la furat; nu-mi imaginez că Gheorghe a pus mâna pe punga lui Peres, de teamă să nu-l fure senatoarea; 😀

    – abia DUPĂ spargere a venit Ponta să ceară două bile, ca să voteze primul și le-a primitr pe ambele de la Gheorghe, stăpînul adhoc al tuturor bilelor; Ponta s-a vrut votant ca deputatul cel dintâi senator, fiindcă el nu suporta să aștepte repriza a doua și aia cu intrarea la borcane abia în ultima jumătate de repriză;

    – în sfârșit apare și stăpânul bilelor; chestorul bilelor negre, Pereș, a fost îndemnat din sală să ia dracului odată în primire locul lui la masa cu bile.

    – Kaneț filma! 🙂
    –-
    http://www.cdep.ro/pls/steno/steno2015.video?sursa=1&idl=1

  • Gheorghe pățitul ne-a convins. 😀

    Stiri pe surse:
    Mircea-Gheorghe Drăghici: „- Eu am numărat 240 care au votat pentru. Am uitat să mă număr pe mine. Am fost al 241-lea. Probabil că nu mă vedeți pe cameră pe mine”

    Ba da, te vedem, dar nu pe cameră, ci pe două camere, una când votezi pentru PSD și, altă cameră, când pui mâna pe punga neagră a chestorului PNL-ist, Pereș, cât a lipsit un pic de la masă.
    Pe de altpă parte, Gheorghe minte cu nerușinare c-ar fi numărat, cu ochii în borcane ca pe butelie, 240+1 voturi DA (pentru moțiune) :
    – nu avea de unde să scoată așa un numpr din 249 de votanți, dintre care 10 de NU. Repet pentru un Gheorghe, nu bilele lipsesc, ci doi votanți.
    – tot pe una din camere se vede cum Gheorghe se mai uită mult în alte direcâți și după femei; una dintere ele, senatoarea PSD – Federovici Doina Elena – a ținut de șase – băgată scut – între Gheorghe și camera a doua, ca să eclipseze panorama și panarama, adică exact în momentul când Gheorghe spărgea punga neagră la lui Pereș.

    Reporter: „- Domnul Chisăliță e de la Caraș, nu? Spunea că nu a votat.”

    Mircea-Gheorghe Drăghici: „- A venit expres în Parlament pentru vot.”

    Reporter: 2- Și e regulamentar să se voteze după ce se iau urnele de la locul lor?”

    Mircea-Gheorghe Drăghici: „- Da, da. Până începe numărarea voturilor, se poate vota, nu e o problemă.”

    Iarăși minte cu tupeu de curvă obraznică: nu a votat niciun Chiusliță în imaginile filmate, nici prezent în Parlament, ci chiar a fost declarat absent de cel care a verificat prezenta senatorilor, Marcel Velea la a doua strigare – imediat după votul senatorilor.
    De altfel jurnaliștii l-aui întrebat direct pe senatorul Chisălițâ și acesta a recunoscut că a lipsit de la borcane. (este vorba despre același Chisăliță despre care Olguța Vaslescu a declarat imediat după moțiune că este grav bolnav, în cărucior).

    Gheorghe minte fără scrupule; își apără cauza, spargerea și neamul. 😀
    Urma bate turma!
    Veți vedea pe filmuleț cum operează Gheorghe la punga neagră. A folosit acele bile negre la urmă. Din alea albe avea deja pe mână… la dicreție.

    http://www.stiripesurse.ro/exclusiv-probleme-cu-motiunea-de-cenzura-voturi-in-plus-pe-care-nu-le-poate-explica-nimeni-video_1204137.html

  • Furtul de bile și violarea borcanelor s-au produs, rezultatul votului a fost falsificat, dar nu prin intermediul celor care le-au întins chestorilor o singură mână. Nu s-a produs o fraudă la vot în sensul răsturnării rezultatului, adică violul nu a condus la gestația borcanelor ci a gestiunii de bile pe cap de chestor.
    Un chestor a furat 2 bile – NEGRE – de la celălalt chestor prin metoda clasică: iuțeala de mâini și nebăgarea de seamă. E mai puțin relevant cum le-a strecurat apoi în borcane, fiindcă oricând se poate găsi un alt PSD-is săritor să ducă misiunea până la capăt, odată cu exercitarea propriului drept de vot la borcane sau chiar în culise, odată cu operațiunea de numărare a bilelor, inclusiv a celor strecurate… cu mâinile curate.

    Și dacă vă spun că atacul la o punguță cu bile negre a fost surprins cu camera ascunsă, mă credeți?
    – Numai Ghorghe să nu fii! 😆

    Bilele fura

    dar s-a

    • Bilele furate pentru borcanele gestante sunt doi avortoni… negri mititei, recuperați prin reanimare la terapie intensivă… în incubatorul cheliosului de pe lângă Secretariatul General al Camerei Deputaților.
      Dacă cheliosul nu declară nicio dispariție de avortoni negri mititei, înseamnă că a găsit în a doua pungă neagră – aia recuperată la sfîrșitul operațiunii, adică din punguțele cu bile numai pentru deputați – 177 de bile negre lipsă, dar folosite de numai 175 de votanți. Idem în punguța albă tot pentru deputați.

      Știu asta după numărul de deputați jucători- votanți în repriza a doua…. în afară de Ponta, care a jucat numai în prima repriză și de-aia nu-l pun la socoteala reprizei a doua. Altfel zis, s-a jucat astfel:

      – repriza I-a, cu 74 de bile din fiecare culoare, au jucat 73 senatori +1 deputat (Ponta).

      – repriza a doua : cu 177 de bile din fiecare culoare, au jucat numai 175 de deputați, adică au avut în echipă un chestor de nădejde, valoros cât TREI jucători PSD-iști. Gheorghe!

      spune că din

      • Gheorghe spune că el a numărat 240 de voturi DA 😆 că uitase să se pună și el la socoteală, dar s-a pus până la urmă – Unde, Gheorghe, unde, la budă? – și așa a ieșit socoteala de 241 de voturi DA.
        Ca să vezi, lui Gheorghe i-a ieșit egalitatea dintre numărul de jucători și cel de bile de-o culoare (care-o fi, că cealaltă-i la fel): 241 DA + 10 NU = 251, gataaaa, i-a ieșit socoteala lui Gheorgiță, și-o arată la toată lumea.

        Și la mine iese același număr de 251 bile de-o culoare: 74 repriza I-a + 257 repriza a II-a, dar cu numai 255 de deputați/

        Lipsesc din lot doi jucători în repriza a doua, iar Gheorghiță se crede șmecher în timp ce ne arată ce frumos numără mingile… și alea tot din burtă.

  • Toți votanții care au preluat bilele cu o singură mână aparțin grupului minorităților (altele decât cea maghiară) și aprocedat intențiuonat în acest mod deoarce și-au stabilit – ca principiu de votare neutră – să nu știe nici eu ce-au votat, mai bine zis, să arate că ei nici nu vor să știe cum au votat.
    A fost un gest lăudabil și verificabil.
    Majoritatea din cei 15 deputați ai minorităților a votat cu o singură mână în fața celor două borcane, adică aceeași mână scăpa câte o bilă în fiecare borcan – fără să le privească 😆
    Chiar dacă unii dinre ei au preluat totuși de la chestri bilele cu ambele mâini, până să ajungă la borcane, au transferat o bilă în cealaltă mînă și astfel le-au amestecat fără să le privească, iar la borcane – la fel, cu o acea singură mână – nu se uitau ce culoare are bila scăpată în borcan; evident, nici votantul nu știa dacă a susținut sau nu moțiunea 😆 , la fel cum Pambiccian – Iartă-l , Doamne, că nu știa ce face! – a amestecat bilele între palme încă de la masa chestorilor, fără să mai privească pumnul învingător 😀 (până) la borcane.

    Doar câțîva n-au rezistat tentației de a ști ce-și face omul cu mâna lui. 😀

    • Mai exact, doar câțiva n-au rezistat tentației de a privi ce-și face omul cu mâna lui. 😆

  • Mai întâi, să ne înțelegem!

    Înainte de începerea procedurii de votare, un chelios – de regulă, director sau director-adjunct din Secretariatul General al Camerei Deputaților – cade ca mana cerească pe masa celor doi chestori și le trâtește două punghuțe cu bile, punga neagră în stânga pentru PNL-istul Pereș Alexandru și punga neagră în dreapta pentru PSD-istul Drăghici Mircea-Gheorghe.
    Fiecare din cei doi chestori își păzește bilele de culoarea punguței, ca pe ochii din cap.
    Se începe cu votul senatorilor, iar după terminarea primei reprize, atenție, se închid pungile! Nu se mai umbă la bilele rămase, nici pe stînga, nici pe dreapta, iaca-iac-așa! 😆

    Vine din nou nenea cheliosul, confiscă de la aceeași masă a chestorilor punguțele cu bilele rămase și le trântește pe masă la schimb alte două punguțe, nou-nouțe și plinuțe, de data asta cu bilele pentru deputați.
    Dacă cheliosul numără bilele rămase în primele punguțe, vede câte au folosit senatorii … (probabil 😆 ) la votare. Unii fac colecție de bile, ca să le arate mai târziu nepoților cine-au fost sau să spună ce-au furat la viața lor când se vor fi spovedit pe patul de moarte 😆

    Indiferent cum le trece senatorilor și deputaților prin cap să trateze gingașele biluțe, cei doi chestori trebuie să dea socoteală pentru propria gestiune – fiecare pe culoarea lui – fiecare cu jumătatea lui din cele 4 punguțe trăntite cu încredere de chelios.

    Revenind la oile noastre albe-neagre de miercuri, cu 4 bile furate din gestiune, două de la Pereș și două de la Drăghici, cheliosul știe deja dacă bilele s-au tranzacționat la votul senatoilor sau doar în repriza a doua, legat de votul exprimat cu bilele deputaților.
    Cu alte cuvinte, tot cheliosul știe că bilele au fost furate miercuri ( dacă lipsesc din cele 4 punguțe) sau au fost furate dinainte, într-o zi anterioară votării moțiunii (adică aduse înapoi din colecția de-acasă – ceea ce eu nu cred să se fi întîmplat – pentru o cauză mai dreaptă și nobilă, dar cu siguranță, oricum ai lua-o, vorbim de o cauză PSD-istă)
    Eu pretind că cele patru bile au fost furate miercuri – atenție, se deschid ușile! – după ce cheliosul a luat măsura să nu plângă masa fără bile.
    Masa îmbelșugată a chestorilor a fost călcată de hoți #ziuacaproștii și violată în grup organzat, dar, cu ceva șansă, putem să deducem când anume; înaintea sau în timpul cărei reprize, din cele două, pentru senatori și respectiv deputați.

    Nu poate fi implicat în hoție gestionarul de bile negre, chestorul PNL-ist Pereș, fiindcă s-a lucrat pentru o cauză pur PSD-istă, nu era nebun să atragă singur atenția asupra anormalității metodei de fraudare cu ciungi, dar cel mai importantă dovadă pentru mine, pentru a susține nevinovăția senatoprului Pereș este coerența exprimării, când a răspuns la întrebările puse de Evz în legătură cu plusurile de bile din borcane.

    Ultima dată când s-a anunțat dispariția unor bile, prin februarie 2015, s-a luat măsura corectă de aprovizionare cu alte bile , de data asta inscripționate 😆 , (2.000 bucăți, un leu bucata 😆 ) să se distingă de eventualele bile care ar fi fost folosite ulterior – aduse de la coleacția de acasă – adică să fie considerate voturi nule, dacă s-ar fi găsit bile vechi, neinscripționate.

    De-atunci, nu știu să se mai fi semnalat dispariția altor bile, nici măcar din cele de miercuri 😆 – ceea ce ne-ar conduce la ideea că mieercur la moțiune cele 4 bile nu au apărut nici din cer, nici dintr-o lume (tragere) anterioară și nici din vreo colecție de-acasă. Cele neinscripționate ar fi fost neutilizabile, iar altele – inscripâționate – nu au fost date dispărute până miercuri, inclusiv.

    Numai din punguțele cu doi hoți proști de miercuri se puteau procura cele 4 bile, or asta înseamnă – excluzîndu-l pe chestorul Peres, că Gheorghe, Gheorghe Drăghici, se află în rahat până peste cap și merită să ne amuzăm cu răspunsurile lui – agitate rău – despre subiect. 😆

  • Maestre, ești sigur că Carmen Dan sau Viforul Carpaților era mai buni ca Securistul Turmentat?

  • Vreți să vă spun de ce – la moțiunea de miercurea trecută – mai mulți parlamentari au preluat nefirec bilele de la chestori cu o singură mână?

    Se spune că nu s-a găsit nicio explicațe pentru bilele găsite la numărarea voturilor, câte 2 în plus în fiecare borcan, ceea ce înseamnă umflarea numărului de voturi valabil exprimate la 251 cu numai 249 de votanți.

    Chestorul PNL- senatorul Alexandru Pereș – a obsevat anomalia preluării ambelor bile cu aceeași mână și a transmis-o la public prin Evz. Obiceiul este acela ca fiecare votant să primească de la chestori căte o bilă în fiecare mână, una neagră de la chestorul din stânga (senatorul Pereș) și alta albă de la chestorul din dreapta (deputatul Drăghici Mircea – Gheorghe). Așa s-a născut suspiciunea că explicația violării borcanelor – în scopul umflării numărului de votanți cu 2 fictivi în favoarea trecerii moțiunii – ar fi aceea că cine întindea o singură mână, după ambele bile, acela putea să aibă alte 2 bile în cealaltă mână, pregătite dinainte. Adică, ajuns la locul faptei, votantul fraudulos scăpa simultan în borcane 4 bile pentru doi votanți.
    ”Gară pentru doi” ar zice pe scurt un popor prieten. 😆

    Am spus aici săptămâna trecută că chestorul PNL-ist pare suspect de vigilent cu numai două voturi depistate în plus; adică dacă ar fi fost un singur votant care întindea către chestori o singură mână să primească ambele bile, probabil nici nu l-ar fi observat, ceea ce tinde să fie cam la fel de greu de observat anomalia asta chiar și în două cazuri cu astfel de primitori anormali de bile. Din acest motiv, m-am exprimat în sensul că mă așteptam să fie mai mulți de doi-trei votați ”ciungi”.
    S-a adeverit această presupunere.
    Au fost peste ȘAPTE parlamentari care au preluat ambele bile cu o singură mână.

    Eu îi suspectez 😆 că niciunul dintre ei nu a băgat în borcane mai mult de 2 bile. Nu ei au violat borcanele 😆 și totuși au avut un motiv anume să întindă nefiresc o singură mână către cei doi chestori. Intreresant! Nu-i așa?

    @ Costelina Brânzovenescu, să spun mai departe sau să nu mă zbat?
    Dacă-mi permite Costelina, vă spun; dacă nu, tot vă spun. 😆

    Vă dau un indiciu:
    – Numai Gheorghe să nu fii! 😆
    ”Gara pentru doi” nu crede în lacrimile lui Gheorghe, fiindcă Gherghe a întins o mână, dar a furat cu ambele.

  • Maestre, asa Da! Aferim!

  • Cefele groase din CexN al PSD, CeFeL-iștii, au înțepenit de a gât în sus, ca la dentist, ca să le cadă para mălăiață ministerială, în semn de recunoștință a lui Dragnea, pentru slugărnicie și reacții de drogați în transă.
    Știa Grindeanu ce spunea, de la tribuna moțiunii de auto-faulto-cenzură, despre sepecialitatea casei teleormănene: grămada aranjată de vreo 5 premieri și 50 de miniștri, arvoniți prin înșelăciune de Dragnea… ca pe miresele de Teleorman.
    CeFeL-iștii, Cărpele Folosite de Liviu, fac trotuarul în Piața Victoriei, în speranța că li se va deschide o ușă din Palat.
    După cei intrați, potopul… de arvune ale escrocului incurabil! 😀

    • arvunite simultan… ca pe viitoarele mirese de Teleorman.
      Din escrocheriile înlănțuite, într-o zi cu fise, toate Cârpele Folosite de Liviu se vor simți împlinite (borțoase) și abandonate, c-așa-i în ptenis.

      • Bre seriosule, mult te mai zbaţi.

        • De ce nu. Si-a gasit omul menirea: cerceteaza, informeaza, isi spune parerea, mai face cate un banc, scrie o poezioara. Ca pe vremuri. Ascultam un banc, radeam si ne mai trecea supararea.

        • E ușor a sta pe margini, când nimic nu ai a spune.
          Costelică, fă lampa mai mică! Altfel de suspectez de CeFeLi-istă borțoasă, ce ești! 😆

    • 😛

      Maestre, pai presa de azi e doar rezultatul incuscririi unor „monstri sacri” ai presei dambovitene (SR Stanescu, Mircea Toma, Liviu Mihaiu de la Catavencu, Dan Andronic, Cornel Nistorescu, CT Popescu, Marius Tuca etc) si baronii de presa care I-au cumparat „in viu”. 10 euro chilu de „jurnalist”. Asa ca azi presa din Bucurestoi e plina cu sclavi si auto-cenzuratzi, inclusiv la ziarul EVZ de care scriati mai zilele trecute ca erau in petreceri, aniversau proiectul EVZ. Si va mai mirati ca politicienii nu au transmis niciun mesaj de aniversare lu EVZ. Pai mesaje trimiti unui ziar cand il respectzi, chiar credetzi ca EVZ- o strutzo-camila intre tabloid si ziar de informare, mai are azi mult respect dupa dosarele penale ale lu Andronic ? O fi avut respect la vremea cand ati lansat proiectul, nu astazi..

  • Nu cred ca am citit ceva mai savuros!

  • in legatura asazisii securisti ma cam pune pe ginduri sincer sa fiu nu are

    carisma iar dupa parerea mea este cele mai prost prim-ministru(mihai tudose)

    depinde de voi desi voci vor fi, nu incerc sa manipulez lumea spun in

    consecinta de cauza si parca vad ca vor fi probleme in timp, nu imi imi

    imspira incredere,voi decideti desi nu sint in masura sa condamn un om nici

    nu ii cunosc trecutul dar dupa mine Grindeanu imi inspira incredere fie ca va

    place sau nu, nu incerc sa il ridic pe piedestal. desi sint un om politic si cu

    viziune prefer sa stau deoparte nu ma afisez decit ca un simplu cetatean nu

    conteaza culoare politica conteaza sa ajuti cetatienii romaniei si sa fii un bun

    manager dar problema este alta pt a schimba anumite legi in favoarea lui

    Dragnea de a scapa de dosare nu degeaba la dat jos pe Grindeanu si echipa

    lui. ps: bani sint din ce stiu eu in care germania este datoare fata de romania

    cam cu 1 miliard de euro daca nu ma insel eu in timpul razboilui la care nu sa

    gindit nimeni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *