Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

După Traian Băsescu și Elena Udrea gîndește ca Dan Voiculescu?!

Repet ce-am mai spus și ce-am mai scris.
Cazul Mariana Rarinca n-are nici o legătură cu Justiția.
Cei care o prezintă drept o eroare judiciară n-au înțeles nimic din esența Cazului.
Cazul Mariana Rarinca e unul tipic în România postdecembristă, dar și în România anterioară.
Un ștab – în cazul acesta Livia Stanciu, președinte al ÎCCJ – își rezolvă un conflict cu un cetățean – în cazul acesta Mariana Rarinca – după principiul Știi cu cine stai de vorbă? Îți arăt eu!
Și-l rezolvă așa, pentru că un concurs de împrejurări a făcut ca ea să aibă la dispoziție Binomul SRI-DNA, principala instituție de forță a României de azi, instituția care, dacă vor mușchii Ei, te poate transforma peste noapte dintr-un cetățean normal într-un pușcăriaș cu imaginea făcută pulbere.

Întîmplător, Livia Stanciu e președinta ÎCCJ, dar mai ales persoana cu care Sistemul și-a rezolvat, din 2009 încoace, toate ajunse la Înalta Curte, de la condamnarea dușmanilor politici pînă la plasarea la Cotroceni a Tabloului care nu se dă jos din ramă.

La fel de bine, în locul Liviei Stanciu putea fi un polițist de circulație, pe care un om simplu a fost cît pe-aici să-l acroșeze în trafic. Polițistul îi blochează mașina amărîtului, coboară din mașina sa și-i ia cetățeanului carnetul. În trafic, cei doi erau perfect egali ca șoferi, deoarece polițistul se afla la volanul mașinii sale personale. La fel de bine, în locul Liviei Stanciu putea fi un secretar de partid de pe vremea Stalinismului autohton, care-l trimitea la Canal pe vecinul cu care avusese un conflict de hat.

Ștabi și ștabe precum Livia Stanciu sunt peste tot în România – de la baronul local care-și alungă nevasta, pentru că el a pus ochii pe una mai tînără pînă la procurorul care te trimite la pușcărie, pentru că, beat fiind într-un restaurant, i-ai zis să nu mai zică porcării neveste-tii.

Aceasta e esența Cazului Livia Stanciu, așa cum o percep românii.

În urma plîngerii calomnioase depuse de fosta procuroare ceaușistă, Mariana Rarinca a făcut șase luni de pușcărie, i s-a terfelit imaginea și, iată, continuă să fie amenințată cu întoarcerea în pușcărie pentru că așa vrea Sistemul mafiot. Dacă totul s-ar fi rezumat la un dosar care să-și fi urmat cursul normal, ca în cazul șantajului de care e acuzat Traian Băsescu, n-ar fi fost nici o problemă.

Mariana Rarinca a fost ținută în arest preventiv și după ce a fost trimisă în judecată, printr-o acțiune expeditivă, în forță.
Culmea tupeului, în loc să anunțe o anchetă internă, amica de cafeluță și partenerea de arestări abuzive a Liviei Stanciu, numita Codruța Kovesi declanșează o prigoană împotriva judecătorilor care au dat o sentință definitivă în cazul Rarinca, trimite Diviziei Presă a Binomului SRI-DNA, spre publicare, texte compromițătoare despre Mariana Rarinca și despre judecători, într-un cuvînt se poartă ca un Ștab deranjat de faptul c-a fost contrazis în hachițele sale.

De aceea, m-am numărat printre cei care au cerut demisia de onoare a Liviei Stanciu. Mie și tuturor celor care am cerut ca cineva să plătească pentru un abuz al Instituțiilor de forță, Traian Băsescu ne-a răspuns, marți, 2 iunie 2015, acuzîndu-ne că gîndim că Dan Voiculescu:
Reporter: O ultimă întrebare. Domnul Călin Popescu-Tăriceanu spunea că Livia Stanciu ar fi trebuit să-şi dea demisia şi nu a fost singurul care a cerut demisia doamnei Stanciu. Sunteţi de aceeaşi părere?
Traian Băsescu:
Călin Popescu-Tăriceanu este exponentul turnătorului Voiculescu şi al lui Ponta.
Reporter: Dar nu este singurul care a cerut această demisie. Care este părerea dumneavoastră?
Traian Băsescu:
Ce să spună? Ce credeţi că Voiculescu este reprezentat de un singur om, de un singur politician? Sunt foarte mulţi care gândesc ca el.
Reporter:
Consideraţi că Livia Stanciu să-şi dea demisia sau nu asta era întrebarea?
Traian Băsescu:
Nu. Consider că şi Livia Stanciu şi Kövesi trebuie să-şi ducă mandatul pentru că este scris în lege (…).

Despre același caz, Elena Udrea a scris pe Facebook în urmă cu cinci zile:
Dupa experienta a 72 de zile petrecute in arest preventiv, fara sa fiu vinovata, sau in orice caz, fara sa fi fost gasita vinovata de ceva, am promis ca voi incerca sa ma opun abuzurilor facute in numele justitiei, indiferent impotriva cui se intampla. Cazul Marianei Rarinca este dovada faptului ca am avut dreptate cand am spus ca tinta nedreptatilor poate fi orice cetatean, nu doar eu, om politic presupus a priori vinovat. De aceea este nevoie de reactia celor de buna credinta, care nu doresc sa gireze prin tacerea ori nepasarea lor consolidarea unui sistem bazat pe teroarea catuselor, care reduce la tacere trimitandu-l la beci pe oricine isi permite sa il critice. Edmund Burke spunea: pentru ca raul sa triumfe, singurul lucru necesar este ca oamenii buni sa nu faca nimic. Pentru ca un om a stat 6 luni la puscarie fara sa fie vinovat, indurand umilinte si suferinte pe care cei mai multi nu aveti cum sa vi le imaginati, cineva trebuie sa plateasca.

Am înțeles.
Eu gîndesc precum Dan Voiculescu cerînd ca Livia Stanciu să plătească pentru că un om a fost victima unui abuz greu de închipuit pînă și în comunism, d-apoi în democrație.
Dar Elena Udrea?
Elena Udrea despre care fostul președinte a declarat pînă acum în dese rînduri că o cunoaște foarte bine, Elena Udrea gîndește și ea ca Dan Voiculescu?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

55 comentarii pentru articolul „După Traian Băsescu și Elena Udrea gîndește ca Dan Voiculescu?!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *