Joe Biden se retrage din cursa prezidențială: „Este în interesul partidului meu și al țării”

Gîndul de miercuri, 29 iunie 2016

Nu atît la Moscova s-a băut șampanie după Brexit, cît mai ales la Berlin!

Printre multele manipulări grosolane în chestiunea Referendumului din Anglia, manipulări la care s-a dedat cu sîrg presa noastră, se numără și teza că la Moscova s-a băut șampanie după anunțarea rezultatelor. Și-a spus cuvîntul eterna șmecherie de îndobitocire a popoarelor prin explicarea marilor evenimente ca avîndu-și cauza în mînăriile Dușmanului. Dușman care poate fi nu numai al socialismului, dar și al democrației, nu numai al Lagărului socialist, dar și al Uniunii Europene. Desigur, rezultatul Referendumului nu poate fi decît pe plac Moscovei. Nu în pentru că el ar slăbi Uniunea Europeană, ci pentru că el exclude din Uniunea Europeană Calul Troian al Americii: Anglia. În multe dintre pozițiile radicale ale englezilor în cadrul Uniunii mai ales față de Rusia s-au regăsit interesele geopolitice ale Americii, superputere care preferă să folosească deseori alte țări sau alte comunități de țări ca marionete în cel de-al Doilea Război Rece. De aici însă pînă la a susține că rezultatele Referendumului își au cauza în mișculațiile Moscovei pe teritoriul englez e cale lungă. Calea de la explicația propagandistică dată unui eveniment istoric pînă la explicația științifică, interesată să țină cont de cauze.

Dacă ne uităm însă mai bine la ce se întîmplă în UE după rezultatele Referendumului am spune că nu atît la Moscova s-a băut șampanie, cît mai ales la Berlin.
Liderii Uniunii Europene, aflați sub influență germană, chiar și cînd sunt simpatizanți de-ai francezilor, s-au grăbit să facă gesturi și declarații iresponsabile față de Rezultatele Referendumului. Într-adevăr, dată fiind noutatea, dar mai ales dat fiind necunoscutul reprezentat de o schimbare radicală de mers al Istoriei cum e pentru mulți englezi, inclusiv pentru cei care au votat Brexit, ieșirea Marii Britanii din UE, la nivelul opiniei publice britanice au apărut și s-au manifestat îndoieli față de ceea ce s-a întîmplat. Îndoielile au fost alimentate și de manipularea extraordinară a presei europene și de tăcerea celor care au votat Brexit, mult mai mulți dar mult mai puțin gălăgioși decît cei care au votat pentru Rămînere.

Liderii Uniunii Europene au făcut pînă acum gesturi și declarații menite a spori în chip spectaculos credința că pînă la urmă Anglia a procedat cum nu se poate mai bine votînd Brexit, dar mai ales sentimentele nu numai anti-UE, dar și antiEuropa din Marea Britanie, definită prin ceea ce cunoscătorii numesc mentalitatea insulară.

Liderii Uniunii Europene bat din picior ca Anglia să înceapă cît mai repede ieșirea din Uniune. Pretextul numit incertitudine e cusut cu ață albă. Poți cere limpezirea pozițiilor și fără a fi agresiv față de englezi. Liderii Uniunii Europene cer ca Anglia să treacă neîntîrziat la activarea articolului 50 din Tratat cu atîta dușmănie față de englezi, dar mai ales cu atîta satisfacție că Referendumul a dus la Brexit, încît nu-i prea greu să deslușești în tot ceea ce fac și zic ei o stare de spirit incredibilă. Respectivii par să teamă ca Anglia să nu se răzgîndească. Nu e vorba numai de considerarea rezultatelor Referendumului ca o insultă la adresa celor care conduc Uniunea. E vorba și- dacă nu mai ales- de interesele Germaniei, cea care-i pilotează pe lideri UE, de a rămîne singură stăpînă a Uniunii Europene, văzută tot mai mult ca un nou Spațiu vital al celui de-al patrulea Reich. Marea Britanie încurca rău socotelile Germaniei. Spre deosebire de Franța, tot mai supusă Germaniei, funcționînd deseori ca un agent de vînzări al Germaniei, Marea Britanie se opunea tendințelor hegemoniste al Berlinului. Pentru că era Marea Britanie în primul rînd și pentru că era aliata Americii în al doilea rînd.

Brutalitatea cu care e tratată Anglia, bătutul din picior gen Pleacă o dată dracului! par expresiile unora care abia așteaptă să rămînă singuri stăpîni pe continent. Ceva asemănător bărbatului care a visat plecarea nevestei din casă și acum se teme ca ea să nu se răzgîndească.

La rîndu-i Anglia nu poate reacționa la această aroganță agresivă decît convingîndu-se că bine a făcut votînd Brexit și, de ce nu, devenind tot mai ostilă continentului într-un moment în care continentul are nevoie de unitate mai mult ca niciodată.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

25 comentarii pentru articolul „Gîndul de miercuri, 29 iunie 2016”

 • DORITI SA PRIMITI SALARI CA IN CONGO SI SA PLATITI FACTURI LA GAZ ,BENZINA CURENT SI APA IN VALOARE RELATIVA MAI SCUMPA CA IN GERMANIA ,AUSTRIA ,FRANTA ?Daca in Germania,Austria se primesc salari de peste 3-4 mii de euro si platesc mai putin de 2 euro pentru benzina,Gaz ,apa, curent , in Romania la un salariul de 3-4 sute de euro ar trebuie sa platiti de zece ori mai putinin Intrucat platiti in val;oare relativa mai mult decatre Francezi Germani Austrieci atunci se poate vedea in ce fel Romanii sunt batjooriti ,si jefuiti cu acept dl Iohannis ,dl Ciolos si papusari lor de la parlement sau de la partidele politice Am demontrat Ambasada Germania si Statele Unite faptul ca dupa ce Romanii platesc sume uriase la Gaz, curent ,benzina,Apa ,ramana fara suficienti bani sa ca mai cumpar cea ce au nevoie Din cauza aceasta zeci de mii de firme din Romania au pierdere si din cauza aceasta nu pot oferi un salariul mai bun nu poate crea noile locuri de munca Din acelasi motive investitori strategice ocolesc Romania deoarece nu poti investi intr-o tara in care rata consum este scazut adica oameni nu au bani ca sa cumpar produsele si servici pe care le produci Acest lucru se intampla din cauza ca firme monopoliste care controleaza resurse precum petrol ,gaz ,apa curent saraceste populatie iar apoi autoritati baga mana adanc in buzunare cetateni si scoate ultimi bani de paine sub forma de taxe si impozite Pentru a scapa Romanii de astfel de batjocura am cerut scadere preturi cu peste 70% la benzina ,curent ,gaz ,apa si la elaborare unei noi legi a finantare publice in care autoritati sa aiba restrictie in privinta mod in care se m baga mana in buzunarele firme si a cetatenilor In acest scop vor putea sa fiu obligate sa optine bani din cel putin 7 surse externe ,realiza activitati de prestari servici , incheia parteneriat public privat ,etc La final va intrebe ati vazut vrodata vrun politician din Romania cerand aceste lucrurile ?Ati auzit vrun ziare post de Tv ONG sa vorbeasca despre asa ceva ,De ce credeti ca nu au vorbit pana acum despre astfel de lucrurile care ajuta cetateni si firme din Romania sa scapa de jaful la care sunt supuse ?Pentru tot cei care tac ,se preface ca nu vede nu aud sunt cumplici la astfel de nenorocire

 • LOVITURA PE CELE 3 AXE BRUXELLES ,BERLIM SI BUCURESTI (Part 1)Prima anomalia incepe la Bruxelles cand un partid historic de traditie Liberal decide in graba sa abandoneeze grupul din care facea parte si sa sare in grupul a celor conduse pe linie de partid decatre Angela Merkel .Atunci Ziaristi acreditati la Bruxelles gandind de o maniera logica au spus ca o astfel de anomalia nu se putea intampla daca Angele Merkel nu ar fi fost deacord cu ea Din acel moment s-a stiut cine a fost nasa a ceea ce a fost botezata si alintat de „partidul meu ”

  Intrucat Germania a intrat in fiebra preelectoral electoral aceasta legatura data de logica a faptele poate atarna ca si un bolovan de gat lui Angela Merkel

  Acest lucru se poate intampla deoarece multe din lucrurile care s-au petrecut in Romania dupa episoade descris mai sus sunt cu adevarat socante Nici macar Germanilor nu vor acepta sa se calce pe cadaver democratiei sa pune la calea unei lovitura de stat bazat pe furtul electoral combinate cu practice staliniste

  Din aceste motive poveste cu lovitura pe cele 3 axe Bruxelles Berlim si Bucuresti in context electoral din Germania si Franta va deveni o poveste care va soca pe opinia publica din Germania si cea internationala

  Pana atunci hai sa continuam sa vedem ce s-a mai intamplat

  Dupa aceasta prima etape petrecute pe cele doue Axe Bruxelles si Berlim dl Kaus iohannis ia o decizie stranie pe care nici un alt presedinte a Romania nu il a luat pana acum si anume de a schimba director al serviciul Roman de informatie De aici naste o intrebare De ce a luat o astfel de iniciativa ?

  Pentru ca a stiut de inainte ce va fi pus la calea pentru a se putea ajunge la un jaful electoral combinat cu actiune staliniste ce au drept scop sa poate instala oameni de ale lor acolo unde trebuie ca sa voteze cum trebuie

  Dl Iohannis a stiut ca o lovitura de stat prin intermediul jaful electoral combinat cu actiuni de tip staliniste nu este posibil daca nu exista control total asupra servici secrete si ministerul interne Cum puteti vedea in loc ca dl Iohannis sa motivez pe oameni de la asa zis partidul meu sa elaboreze proiecte care sa atrage investitie si sa creeze locuri de munca ceva care sa poate surprinde si sa faca lumea sa doreasca sa-i voteze vor sa fac asalt asupra puterea cu forta

  Retineti Pentru prima data in historia de dupa 89 un presedinte in Romania ajunge la Cotroceni si principal sa preocupara este de a schimba imediat director al serviciul secrete

  Atunci ziaristi acreditati la Bruxelles care urmareste de aproape acest caz deoarece va fi folosit in campanile electoral din Germania pentru a nu atrage un semnal de alarma asa de devremea sis a prezinta felul in care se pregatea lucrurile ca sa calce pe cadavre a democratiei ,au prezentat lucrurile de o maniera eleganta

  Atunci au spus exista anumite secrete si ca atare dl Iohannis a crezut ca este bines a fie schimbat director ale servicile secrete

  La momentul respective toate lumea a crezut ca faceau un joc de cuvinte insa nu a fost doar atat La cateva zile a inceput sa se intampla lucrurile ciudate in jurul dl fost Ministru de interne general Gabriel Oprea Retineti pe nicaeri in lumea nu se poate dea o lovitura de stat prin intermediul jaful electoral si care sa fie combinat cu actiunile staliniste daca nu se detine control absolute asupra servicile secrete si Ministerul interne
  Nu ati vazut ca vor sa ia cu asalt si servicle secrete condusa de MRU?

  Lucrurile se inatmpla mai ceva ca in republice din jungle bananiere Africane Oameni sunt ingroziti Le este frica chiar sis a dea un like la text care vorbeste astfel de adevarurile care sunt publice

  Stare de groza si panica a cuprins pe toate lumea La ora in care scrim acest text find ca inca General Gabriel Oprea nu s-a supus s-a ales cu un dosar penal si a fost deja umilit in salile de judecata

  Find ca toate aceste au inceput pe axa Bruxelles –Berlim opinia publica international va afla despre absolute tot ceea ce s-a intamplat si cum s-au petrecut lucrurile

  Principul Stalinisti in care s-a bazat pana acum cei care se afla in spate unei astfel de lovitura de stat , este un simplu pe toti de care vor sa se foloseasca pentru a isi atinge un astfel de scopul diabolic i fluture in nas cat un dosarel

  Nu ati vazut cum dl Vasile Blaga de la buldog virtej care era gata sa rupe camasa de pe el pe front de lupta a ajuns sa se fac pe el de frica atunci cand cei care vor sa se foloseasca de el intr-o astfle de lovitura de stat ,ii arata dosarel

  Find ca toate aceste au inceput pe axa Bruxelles –Berlim opinia publica international va afla despre absolute tot ceea ce s-a intamplat si cum s-au petrecut lucrurile
  Vom reveni cu parte 2 – 3 ,-4 …etc Pana atunci sa nu uiti dl Klaus iohannis a chemat pe partide politice la cotroceni pentru a schimba lege care au privat Romanii de drept de a alege presedinti consiliul judetean
  Intrucat dupa o astfel de decizie luata decatre dl Klauss Iohannis presedinti consiliul judetean au fost alesi la masa verde decatre politicieni oameni de ale lor au ajuns sa conduca o astfel de institutie important
  Ca atare oponia publica international va putea vedea in ce fel au reusit prima etapa a unei astfle de lovitura de stat care se dea prin jaful electoral combinat cu actiuni de tip staliniste

 • Domnule Cristoiu,aveti probleme cu notiunea timpului !

 • Cum să nu vă citesc zilnic ? Exprimați atât de bine gândurile mele!

 • :)) Jihadistii – stiu- ce vor momentan– o mare parte din rezervele bancare a multor tari europene sunt depuse in Londra, inclusiv rezerva de aur a Romaniei 😉 Smecherie.

 • De notat ca acum americanii sunt disperati sa proclame Londra ” stat in stat”( sa ii proclame independenta de U.K)… Insa cand apare primarul Londrei- un musulman si spune ca aduna petitii pt acest demers, nu se ” traduce” asta prin Sharia???!!!!!!!!

 • Miercuri 29 . 06

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *