Marcel Ciolacu: Nu sunt un mare fan al alegerilor anticipate, dar dacă nu se doreşte rotaţia premierilor, atunci cred că aceea ar fi direcţia (news.ro)

Gîndul de miercuri, 31 decembrie 2014

Evenimentul senzațional al lui 2014: a ajuns președinte un politician de tip Gioconda

Indiscutabil, evenimentul senzațional al lui 2014 îl reprezintă ajungerea lui Klaus Iohannis la Cotroceni.
Lesne de observat pînă și de cei cu privirea încețoșată de siesta prelungită dintre Crăciun și 5 ianuarie că n-am zis Victoria lui Klaus Iohannis la cel de-al doilea tur de scrutin.

În primul rînd, pentru că așa cum am mai scris, la cel de-al doilea tur de scrutin nu putem vorbi de victoria lui Klaus Iohannis, ci de înfrîngerea lui Victor Ponta.
Putem vorbi despre victoria cuiva doar cînd respectivul face ceva pentru a învinge.
Nu e cazul lui Klaus Iohannis.
El n-a făcut nimic pentru a învinge.
A surîs doar.

Surîde în continuare și după instalarea la Cotroceni.
Va surîde în vecii vecilor, Amin! fără să facă nimic.
Și dacă ar exista un mandat în vecii vecilor, Amin! românii l-ar alege președinte pînă la sfîrșitul lumii, încredințați că nu surîde degeaba:

Știe el ce știe, dar, asemenea Sfinxului, nu ne spune, ne lasă să ne batem capul întrebîndu-ne de ce zîmbește.
Pentru Klaus Iohannis s-au bătut alții: Cătălin Predoiu, Traian Băsescu, SRI, cele două divizii ale SRI – Divizia Penală, întruchipată de DNA, și Divizia Media, întruchipată de ziare, televiziuni, site-uri  ținînd de firme paravan ale SRI, SIE, Diaspora, facebook-ul.

În al doilea rînd, evenimentul senzațional nu-l reprezintă rezultatul celui de-al doilea tur, ci faptul – unic în postdecembrism- că ajuns președinte tocmai  Klaus Iohannis,  un politician care tace și surîde  ca Gioconda și care, tot ca Gioconda, stîrnește mii de ipoteze în privința zîmbetului.

De ce  surîde Gioconda? se întreabă de sute de ani specialiștii, dar și oamenii simpli.
Nimeni nu-și pune problema că Gioconda surîde ca proasta, că zîmbetul nu ascunde nimic deosebit. Toți presupun că zîmbetul trebuie să însemne ceva.

Așa și Klaus Iohannis.
Surîde și tace.
Toți presupun că zămbetul lui Klaus Iohannis ascunde ceva grozav.
Dar dacă nu ascunde nimic?!

Klaus Iohannis a ajuns președinte fără să facă altceva decît să surîdă, învingîndu-i, alături de Victor Ponta, pe Crin
Antonescu, Mihai Răzvan Ungureanu, Cătălin Predoiu, Monica Macovei, Mircea Geoană, Sorin Oprescu.  Chiar dacă unii dintre aceștia nu s-au înscris în campania electorală propriu zisă, totuși, mai înainte, s-au bătut ca să candideze și, prin asta ca să ajungă președinte.

Oricare dintre aceștia e infinit mai bun politician decît Klaus Iohannis.
Cu toate aceste, președinte al României a ajuns Klaus Iohannis.
Cum să nu credem că acest eveniment e nu numai senzațional, dar și unic în postdecembrism?!

N.B. Cineva mi-a atras atenția c-am greșit scriind în comentariul anterior că-n postdecembrism nici un șef de Servicii nu și-a depus demisia în fața noului președinte. În 31 decembrie 2000, Cătălin Harnagea, șeful SIE sub regimul lui Emil Constantinescu, și-a depus demisia în fața noului președinte, Ion Iliescu.
Mă grăbesc să fac corectura necesară.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

65 comentarii pentru articolul „Gîndul de miercuri, 31 decembrie 2014”

 • ai doar ganduri imbecile ! nici nu astept altceva de la un sobolan rosu !

 • Ce multe frustări ai, maestre!

 • La multi ani cu sanatate!Aveti mare dreptate dar ce sa facem aveam alta varianta?S-a vazut din campanie ca e o cochilie goala.

 • Aveti dreptate !!Asa am si votat impotriva lui ponta!

 • LA MULTI ANI 2015 !!!!

 • LA MULTI ANI !

 • evenimentul senzational al anului 2014 pentru mine a fost uimirea politicienilor la sfarsitul alegerilor.Pun pariu ca nici acum ei nu inteleg ce s-a intamplat.Treaba lor cert este ca romanii inca sunt empatici!La multi ani!

 • Presedintele care cu greu leaga doua vorbe!

 • Decamdat sa ne bucuram de imfrigerea plagiatorului ,pentru Iohanis clar e o palarie prea mare presedintia ,dar nici nu vreau sa ma gîndesc cum ar fi fost cu Tonta presedinte ,,

 • AVEM NEVOIE DE PANA TA.CHIAR DACA UNORA NU LE PLACE.

 • Presedintele daca doreste sprijinul poporului trebuie sa dizolve urgent parlamentul si sa se debaraseze de toti coruptii pe care ii are in spate.Sa renunte la toti cei ce au adus Romania in starea jalnica in care se afla.

 • LA MULTI ANI! D-le cristoiu.datii inainte.frigetii.nu-i iertati.

 • Hai sa fim mai intelegatori si mai buni macar in aceasta perioada si dupa aceea mai discutam daca trebuie criticat zilnic sau nu. Apropo, ca sa fiti impartial nu ati putea sa aratati intr-o zi ce face bine si in alta ce a gresit? :)In rest asteptam anul nou cu ginduri mai bune, la multi ani d-le Cristoiu!

 • LA MULTI ANI ,D-LE CRISTOIU !!!

 • Chiar in urma cu cateva minute, la emisiunea Andreei Udrea de pe B1, doi „inteligenti” (nu le retin numele) afirmau sus si tare ca-i o prostie sa spunem ca s-a votat anti Ponta si nu pentru Iohannis. De unde apar acesti pontisti ?! Eu si ca mine alte milioane am votat anti Ponta. Nici nu ne-a interesat cine este contracandidatul !!!

 • da maestre ,e un mod elegant de comparatie intre zambetul Giocondei si cel al nou- alesului.,oricum mult mai placut decat al mai vechiului predecesor bolsevic.

 • Problema este ca lumea asta tampita nu vede nici dupa atatea sute de ani ca enigma Giocondei nu se afla in zambet, ci in privire. Asa ca printr-o analogie inspirata de Facebook, se poate spune ca nici zambetul Giocondei noastre nu spune mare lucru.

 • Pentru prima data nu sunt de acord cu Dvs.Ce ati fi vrut sa faca noul presedinte in cateva zile?Sa declanseze o noua revolutie pentru schimbarea guvernului Ponta,sa confiste averile dobandite ilegal?Sa nu uitam ca puterile presedintelui sunt limitate si pentru inceput ar trebui sa sa sprijine in continuare,in conditiile legii, politica de curatire a Romaniai de corupti.Si sa ceara guvernului un plan de dezvoltare a tarii pe termen lung,pe care sa-l respecte,cu completari,orice guvernare viitoare.

 • Gioconda surade ca proasta! Tare, tare de tot! Unii zic ca o sa faca dupa sarbatori, dupa Sf. Ion, incolo…

 • Nenea Cristoiule s-ar putea sa ai dreptate!!! Dar decit Ponta mai bine o Gioconda insipida si cu un suris decent.

  • Nu are de loc dreptate…e din cercul tagaduitorilori activi…Asta le e maseria…arunca pietre in balta in lipsa de activitate serioasa si din plictiseala …

  • Si daca ne trezim ca are dreptate..? Ce facem..?Iar dezamagiri..?Deja,numirea consilierului Ungureanu…

 • Preventiv,sa pregatim o rama si un muzeu…

 • Va multumesc pentru ca ati scris asa bine in anul care a trecut si va doresc multa sanatate si bucuria de a merge inainte. Un an nou bun si putere de munca va doresc … pentru mine: iata presedintele tace, avem nevoie cineva sa ne mai spuna cate ceva 🙂 Iar pentru dvs. fericire si multe zile minunate impreuna cu cei dragi 🙂

 • Cred ca e devreme cu criticele, aveti putintica rabdare! Are numai 10 zike de instaurare!

 • Maestre,fi te rog mai îngăduitor!! Să avem putina înțelepciune!!

 • Foarte tare articolul …

 • Maestre sa fim mindri.Avem si noi Gioconda noastra.Mai rau este ca ne si conduce.

 • :)))))))))))))))))))))))))))))