După România educată și România climatizată, se prefigurează un nou Proiect de țară: Schimbarea becurilor (Ion Cristoiu)

Gîndul de miercuri, 8 aprilie 2015

Mulțumită lui Traian Băsescu, am fost timp de vreun sfert de ceas președinte al României!

Nu știu dacă am scris despre asta pînă acum. Stau la vreo cinci sute de metri de Biblioteca Academiei. În fiecare zi, car după mine de la și pînă la Bibliotecă două valizoaie pline cu cărți și manuscrise.
Cînd mă văd pe Victoriei, taximetriștii scot capul pe fereastra mașinii și mă întreabă dacă merg cumva la Gară.

Luni seara, pentru a ajunge la emisiunea cu Traian Băsescu, am fost luat de la Bibliotecă, cu valize cu tot, de o mașină de la B1. Valizele le-am depozitat în sala în care se așteaptă intrarea în studio. După emisiune, am stat de vorbă între patru ochi cu Traian Băsescu, dat fiind că ceilalți merseseră la emisiunea lui Striblea. La plecare, Traian Băsescu s-a oferit să mă ia în mașina sa de fost președinte și mă ducă acasă cu valize cu tot. Am acceptat, mai ales că nu vedeam prin preajmă șoferul postului.

În timp ce o SPP-istă mă invita să mă urc în mașină, Traian Băsescu dădea un interviu unei televiziuni de știri.
N-a observat nimeni știrea:
Cristoiu se urcase în mașina lui Traian Băsescu! Aha! de aia o apără el, Cristoiu, pe Elena Udrea. Pentru că-l duce Traian Băsescu cu mașina!
A venit și Traian Băsescu.
A pornit convoiul alcătuit din cele două mașini.
Eu, în spate, cu cei doi SPP-iști în față, mă simțeam ca un președinte. Cele două mașini au intrat pe străduța mea. În timp ce-mi duceam valizele la ușa blocului, am văzut pe cei doi SPP-iști din mașina din spate – un el și o ea – coborîți pe caldarîm și uitîndu-se în toate părțile, după lunetiștii de pe acoperișuri, gata să tragă în mine.

În acel moment, mi-am dat seama de prăpastia dintre mine și un președinte.
Pe mine nu mă apără nimeni de lunetiști!
Și mi-am mai dat seama de ce se bat politicienii să ajungă președinți.
Păi, una e să cari de unul singur, ca mine, valizele, și alta e să te aducă acasă două mașini cu SPP-iști!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

46 comentarii pentru articolul „Gîndul de miercuri, 8 aprilie 2015”

 • Sa va dea D-zeu sanatate la amindoi

 • Am privit la domniile voastre, domn Rares,domn Cristoiu, ma ingroziti, o dezbatere despre actiunile lui Basescu, regele Lear , Shakespeare .Tot vorbiti despre” ciocanul cu care Basescu darama 10 ani de mandat”, superficiala descriere , analiza.Basescu a fost un comandant de nava bun , se potrivea functiei ,avea pregatirea necesara si acolo trebuia sa ramana.Ajuns in politica intr-o societate care isi cauta inca, isi cauta liderii, oameni politici competenti, printre lichele cu un fond profesional bun si carisma s-a impus.Primar, ministru, presedinte, poate ca ministru avea oarece deprinderi , asocieri cu formarea lui de baza dar primar si presedinte nu a fost personajul necesar unei derulari evolutive societatii romanesti, nu a fost. A fost un personaj care a deschis drum catre politica multor lichele ce si-au zis ”’daca strambul asta poate ,eu de ce nu”,(domn Cristoiu are oarece similitudini cu Basescu) .Comportamentul lui ca demnitar ,ca personaj de prim-plan a fost lamentabil de zeci de ori,CUM NAIBA DE UITATI .Ceausescu care a fost decenii mare dictator a fugit si murit lamentabil . Personajele de prim-plan nu sunt ce par sau cum le descrie unul , altul.Functia ,un anumit mediu da o anumita lumina, imagine,importanta unui individ la un moment dat.Priveam intr-un mall multitudinea diversa si personaje ce capata o lumina ,un ceva ,altceva decat in mediul lor obisnuit, este extrem de interesant.Rolul care la jucat ca presedinte este una , el ca om este altul si acelasi , aureola functiei ,obligatiile s-au dus. Nu mai spuneti ca distruge 10 ani de mandat, face ce a facut mereu, sunt alte interese si o alta pozitionare .Dumneata, Rares tot intrebi si Cristoiu tot da din umeri sa treaca timpul si joaca de-a analiza.

 • Domnule Cristoiu.Dupa Dec.89,cand v-am vazut din nou la ziar,ma gandeam ce oare mai cautati acolo.Acum va ascult,si vad ca e ceva de invatat,si ca adevaruri se gasesc oriunde,daca nu vrem sa fim ignoranti,Dar prea multi capituleaza,renunta sau blesteama,refuzand sa stie altceva decat justificarea raului.Si trecutul a avut unele valori.Mai ales valori ascunse.atunci si ocolite azi.Cred ca suntem singulari in a descrie anii 45-90 desechilibrat uneori se pune mai multa cenusa in cap decat capacitatea „fabricii” de cenusa..In „Democratia’ asta romaneasca,eu vad supararea unui partid la succesul altuia dela putere si invers, la fel cum plamanul drept ar fi in contratimp cu cel stang(si invers) la fel si rinichii.Poate fi un om sanatos in asemenea situatie ? Sa traiti bineeeeee.

 • Sa nu va ia si ultimul val..

 • Dl,Basescu stie pe ce lume traieste

 • UN GEST BINEVENIT DE LA UN ADEVARAT D O M N. CU RESPECT DOMNULE C O M N D A N T.

 • Maestre,jos palaria.Mereu ne incantati.

 • Respect, Ion Cristoiu!

 • Mie mi-a placut felul cum ati povestit episodul si in emisiunea lui Robert Turcescu. M-am amuzat, se vede ca aveti, pe langa celelalte calitati, si simtul umorului…

 • imprevizibilul Traian Basescu !!–pe d-voastra va invidiez ,si mie mi-ar face placere ,,iar pe domnul Basescu il felicit ,,,

 • Buna seara Maestre!

  na: …”Cristoiu se urcase în mașina lui Traian Băsescu! Aha! de aia o apără el, Cristoiu, pe Elena Udrea. Pentru că-l duce Traian Băsescu cu mașina!…”

  -Intodeauna există un sîmbure de adevăr, ne-ati dat chiar dvs raspunsul!

  -Dar, eu ca cititor fidel al eseurilor si analizelor dvs, „ma fac ca nu văd” si evidențiez faptul ca, aveti o cutumă! ….

  – Va solidarizati cu „cei căzuti la pamint” – asa ati procedat si in cazul Adrian Nastase !
  ………..
  In concluzie, de data asta sunt tolerant si va inteleg, atitudinea ..(…)!

 • V ati aliniat discursul anti dna cu Basescu !!!

 • Sunt fericit ca va sunt contemporan,va doresc sanatate si multi ani sa ne traiti!

 • Vai da ce interesant articol d le Cristoiu !

 • basescu e de vina!

 • Un gest frumos din partea domnului Basescu..