Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de miercuri, 8 februarie 2017

Din Ciclul Fiecare zi care trece cu Klaus Iohannis la Cotroceni e un atentat la siguranța națională! Azi: Cum se pregătește Guvernul Marionetă

Klaus Iohannis a ținut un Discurs în Parlament. Prin mîrlănia greu de imaginat la tribuna Parlamentului (la un moment dat le zice parlamentarilor, dragilor, de parcă aceștia erau Răvășitoarea care tocmai i-a pus prișnițe), prin insultarea unui întreg partid, PSD, prin instigarea la Proteste de stradă, prin incapacitatea de a se ridica la nivelul unui șef de stat, Klaus Iohannis a dovedit încă o dată că Fiecare zi care trece cu el la Cotroceni e un atentat la Siguranța națională.
Întreg discursul a confirmat adevărul că Klaus Iohannis continuă Războiul politic civil, indiferent de consecințele sale asupra națiunii.

PSD-iștii care l-au înjurat pînă acum pe Traian Băsescu pentru ceea ce ei numeau încălcarea Constituției au toate motivele să-l regrete pe fostul președinte.
Niciodată Traian Băsescu n-a insultat un întreg partid.
Niciodată Traian Băsescu n-a instigat la mișcări de protest neautorizate.
Niciodată Traian Băsescu nu s-a tras de bîrneț cu parlamentarii.

Marţi dimineaţa, înaintea discursului ţinut de Klaus Iohannis în Parlament, în piaţa media se făceau pariuri dacă Preşedintele va cere demisia Guvernului. Au fost unii care au pariat că preşedintele nu va face aşa ceva, deoarece el vrea să stingă Criza politică, bla-bla-bla. Convingerea asta se baza pe o naivitate. Cea de a crede că manifestaţiile de stradă l-au luat prin surprindere pe Klaus Iohannis, care, tulburat profund de democraţia românească (încă vie), s-a solidarizat cu Strada în abrogarea Ordonanţei nr. 13.
Pînă la un punct credinţa asta îşi are o explicaţie logică.
Protestele împotriva Ordonanţei 13 au fost socotite drept reacţia societăţii româneşti la un gest prin care PSD semnala că victoria zdrobitoare din 11 decembrie 2016 i-a dat beţia dictaturii. Cu o Opoziţie slabă şi un preşedinte fără prea mari puteri, era de înţeles că o parte a societăţii, alcătuită din electorat anti-PSD din tată-n fiu, şi-a dat seama că doar Strada îi mai poate pune la respect pe liderii PSD. Ca urmare a incredibilei reacţii a Străzi,i dar mai ales a presiunilor externe, Guvernul Sorin Grindeanu a dat înapoi. Protestele de Stradă îşi atinseseră scopul. Ele ar fi trebuit să înceteze, eventual printr-un soi de Legămînt că, la primul derapaj al PSD, Strada îşi va spune din nou cuvîntul. Dacă aşa ar fi stat lucrurile, dacă Klaus Iohannis şi liderii PNL şi USR s-ar fi raliat ulterior la Mişcarea de Stradă, normal ar fi fost ca preşedintele să se disocieze de Proteste.
Repet, chiar dacă aceste proteste ar fi continuat, Klaus Iohannis ar fi trebuit să dea un semnal că Strada şi-a îndeplinit misiunea.
Poate bazaţi pe această credinţă, unii au pariat că Preşedintele va veni cu un Mesaj menit a pacifica o societate pround dezbinată.

Eu însă am pariat din start că Preşedintele va cere demisia Guvernului.
Şi am cîştigat!
Şmecher, Klaus Iohannis a evitat să ceară direct demisia Guvernului. A făcut-o însă prin declaraţia că abrogarea şi demisia lui Iordache nu sînt de ajuns pentru rezolvarea Crizei. Prin urmare, Criza s-o rezolve PSD:

„Asta este situaţia, unii mulţumiţi, unii nemulţumiţi! Ce facem? Dragilor, ce facem? Care sînt soluţiile, care este marja de manevră pentru a ieşi din acest impas?
Retragerea Ordonanţei 13 şi, eventual, demiterea chinuită a unui Ministru este cu certitudine prea puţin. Alegeri anticipate sînt în această fază prea mult.
Asta este marja de manevră. Cine trebuie să vină cu soluţia? Păi, în mod natural cel care a creat problema, PSD!”

Criza e dată însă de manifestaţiile de stradă spontane excelent organizate. Aceste manifestaţii au fost lăudate de Klaus Iohannis, după tipicurile laudelor aduse în 2015 demonstraţiei care a dus la căderea Guvernului Ponta.
Laudele aduse manifestaţiei, sugestia că abrogarea şi demisia unui ministru nu ajung, dar mai ales violenţa atacului anti-PSD (o premieră în postdecembrism), ne dezvăluie Planul Cuplului Klaus Iohannis-Eduard Hellvig:
Perpetuarea Crizei politice prin întreţinerea demonstraţilor de stradă menite să ţină Guvernul sub presiune, ca să dea impresia de instabilitate.

Acestui balamuc, care face că orice ar întreprinde Guvernul în planul Administrării ţării să treacă neobservat i se adaugă intrarea în scenă a Binomului SRI-DNA.
Prin mazilirea lui Florian Coldea, la butoane în SRI e Eduard Hellvig. Că politicianul Eduard Hellvig n-are competenţa de a conduce direct, în locul Prim-adjunctului de la Operativ, operaţiunile de Intelligence, el pricepîndu-se la asta mai rău decît o bucătăreasă la zborurile interstelare e altă poveste. O poveste care ne confirmă Mazilirea lui Florian Coldea ca făcînd parte din Marele Plan de răsturnare a rezultatului alegerilor din 11 decembrie 2017.
Binomul SRI-DNA va trece la înhăţarea liderilor PSD care nu sînt pe placul lui Klaus Iohannis.
Alţi lideri vor fi şantajaţi să se disocieze de actuala conducere.
Şi astfel, Guvernul Sorin Grindeanu o să pice.

Pînă atunci Sorin Grindeanu va fi giugiulit de Sistem.
Deja Divizia Presă a SRI se întrece în a-l disocia pe Sorin Grindeanu de Liviu Dragnea, potrivit trucului mai vechi al dezbinării. Concomitent, Sorin Grindeanu e pictat drept omul bun al PSD, în timp ce Liviu Dragnea e mînjit drept omul rău.
După ce Sorin Grindeanu va fi făcut potecă la Cotroceni, unde Klaus Iohannis îl va bate pe genunchi, Sorin Grindeanu își va da demisia. Indiferent de ce va propune conducerea PSD, Klaus Iohannis îl va pune pe Sorin Grindeanu premier. Cu o parte din PSD fezandată de Binomul SRI-DNA, Guvernul marionetă e gata.

N.B.: La intrarea în Palatul Parlamentului Klaus Iohannis a fost întâmpinat de doi inși: Cătălin Predoiu, pe care l-am recunoscut, și un tip gras, nebărbierit, fără cravată și cu o brasardă. Era cumva pompierul parlamentului?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

22 comentarii pentru articolul „Gîndul de miercuri, 8 februarie 2017”

  • cam asa arata guvernul IOHANIST https://www.youtube.com/watch?v=HnT5oHS-Rg0

  • Deja DIGI24 a trecut la lucratura de presa profesionista. Tot un fel de RTV dar cu argumente, cu costum si cravata…cu valori democratice si morale… Aproape ca iti da o lacrima cand ii asculti.

    Dar, avand in vedere cat de ticalosi sunt alde Drangea & Tari, lucratura se justifica.

  • Maestre, cu tot respectul, m-ati bagat complet in ceata! Va citesc de pe vremea zig-zag-ului. Dar nu pricep daca ma uit pe ultimul paragraf al articolului din 11 ianuarie a.c.

  • Dupa un presedinte Jucator ne-am (NE-AU) procopsit cu un presedinte GHINION …ce soarta putem avea noi romanii pentru ca, din pacate, ghinion este pentru noi toti o astfel de situatie! Ghinionul LUI si-al LOR este ca romanii au invatat intre timp sa faca diferenta intre bine si rau. Doamne, ajuta!

  • Scrisoare catre DW,
    Domnule Horatiu,
    Va transmit salutul meu din iarna canadiana. As fi dorit, ca discursul presedintelui Iohanis, sa ma fi incalzit un pic, cu toata iarna de aici. Dim pacate am ramas, cu sufletul, in zloata. Tare imi este dor de Crin Antonescu, de discursurile lui. Dar ce sa fac? Eu sunt aici, dvs. in Romania, iar Crin Antonescu tace. Nu stiu cu ce am gresit eu si familia mea, sa auzim un astfel de discurs!? „Discursul său rostit cu premeditare într-o limbă română simplă cu trăsături regionale a pus problema într-o ecuație cu o singură soluție: demisia guvernului. „. Am mai scris si vreau sa ma repet: am plecat din Romania de tina si pulberea securista, comunista si sorosista. Am luat calea „naufragiatului”, dupa ce am fost agresat, batut, murdarit si batjocorit in ziarele Sandrei Pralong, pentru-ca nu m-am conformat „ordinelor” consiliere prezidentiale. Am dovezi: audio, video si scrise. Deci, ca si fiu de detinut politic, nu pot fi banuit ca sunt un admirator al PSD, ori al altui partid din Romania. Am fost un jurnalist independent si am ramas independent. Desi am terminat liceul teoretic „Mihai Eminescu” din Iasi, sectia reala, cu 10 pe linie (inclusiv BAC) in anul 1973, nu am fost nici UTC-ist, nici membru PCR, dar mi-au barat accesul la Universitati, caci tata fusese detinut politic. Nu as dori sa treceti prin ce am trecut eu. Dupa terminarea Liceului am fost in audienta la Ministrul de Interne al Romaniei comuniste, sa cer dreptul de a urma o universitate. Raspunsul a fost: NU. Aveam nouasprezece ani si plangeam pe scarile MAI. Plangeam. Plangeam demn. Tot ce se intampla acum in Romania imi aduce aminte de copilaria mea, adolescenta mea, de viata traita in Tara. Trista Tara. Trist popor. M-am ridicat din cenusa sufletului si averii arse de catre comunisti. M-am ridicat si din cenusa televiziunii furate de catre securistii romani, mana in mana, cu Sandra Pralong. Dar sufletul a ramas in Tara, acolo unde este tata, surorile mele si fratele meu. Mama, a trecut in nefiinta. Mama, Dumnezeu sa o ierte, imi spunea de multe ori cu lacrimi in ochi: „Pleaca mama, pleaca din Romania, ca or sa te omoare criminalii astia!”. Poate, as vrea un sprijin moral din partea presedintelui care are in dreapta lui pe cea care m-a desfigurat psihic si fizic. O reparatie morala. Un cuvant de compasiune. Un gest. Un simplu gest. Dar, i-am urmarit discursul din Parlament, „intr-o limba romana simpla” si m-am intrista din nou. Doamne, cum de pot trai, in „Gradina Ta”, asemenea „…”!? Vreau sa va dau un sfat. Niciodata. Niciodata, sa nu coborati cu gandul si cu scrisul la nivelul de: „intr-o limba romana simpla”.

  • Saracul Dragnea, inocentul de el. El vrea doar sa ajute acest popor sarman iar nesimtitul ala de iohanis, coruptul nu este de acord cu o lege care evident ar diminua coruptia in Romania, cel putin din punct de vedere legal.
    Nu stiu cum de isi permite sa spuna ceva despre un partid de oameni corecti si integrii (ma refer, evident la PSD).
    Long live PSD, singurul partid onest din Romania!!!

  • Stimate d-le Cristoiu,
    Cand l-am vazut pe cel pe care dvs. il numiti „pompierul parlamentului” mi-am amintit de teoria darwinista cum ca omul se trage din maimuta. Ei bine sunt convins ca acesta („pompierul”) nu s-a terminat de tras si inca se mai trage. Va rog frumos sa nu mai jigniti pompierii !!!

  • Penali reali pe bune şi penali artificiali pe tavă, vi se pregăteşte ceva. CSM nu mai vrea limitarea la două mandate în funcţii cheie de conducere şi a inventat pentru Cucuvluţa Moavă înnădita mandatelor în vârful DNA, adică schimbarea cadrului legal pentru a-i acorda al treilea mandat cel puţin. Ne mai lipseşte propunerea CSM de revizuire a Constituţiei pentru creşterea numărului de mandate ale preşedintelui României de la două la patru. Veţi înghiţi, în loc de broaşte, cucuvele de toate culorile.

    • Intrebarea din referendum va fi: vreti republica parlamentara cu corupti sau republica prezidentiala (dictatura) care sa va salveze de corupti?

  • Dragnea a încasat mult. Nu pare genul care să lase ceva neplătit. Moderația pe care o afișează ar trebui să dea de gândit la Cotroceni. KWI participă la o poveste cu final neașteptat. Discursul lui a întărâtat majoritate roșie silențioasă și a alimentat ura.
    Prestația sa de ieri (apariție, discurs, retragere) arată un scenariu elaborat. Penibil, costisitor și imprevizibil .Chiar și pentru cei care îl scriu.

  • Ţeapa trădătorului din PSD-ALDE, momit de Opoziţie să răstoarne majoritatea parlamnetară: să fie insuficienţi, ca să-şi răstoarne numai scaunul propriu. Ca să fii sigur de utilitatea trecerii de la PSD la ciolăneii pofticioşi, trebuie să iniţiezi un sondaj printre colegii parlamnetari din PSD-ALDE cu întrebarea: „Crezi că merită să fugim dacă nu ştim câţi suntem?”, adresată numai potenţialilor trădători. 😎 Altfel, se află în partid şi te pricopseşti cu un viitor politic pe merit. Meritocraţia trădătotului are picioare scurte ca minciuna.

  • Discursul dlui KWJ in parlament a fost o mizerie. Se dovedeste ca acest domn stie sa faca bine un singur lucru: sa taca. Pentru mine este clar ca aceste miscari de strada au fost puse la cale, manipulând oameni de buna credinta. Bani pentru materiale de propaganda, sandvisuri si racoritoare au venit de la cei care au fost scutiti ieri de legea darii in plata.
    Scopul? Au fost doua:
    1. Caderea guvernului si organizarea de alegeri anticipate.
    2. Abaterea atentiei opiniei publice de la scandalul LCK.
    Deocamnadata, nu s-a reusit nici una, nici alta. Mai mult, au aparut noi dezvaluiri despre felul in care se fabrica dosare in Romania.
    Dl.KWJ vorbeste despre corupti (funie in casa spânzuratului) si destituiri, in prima faza a unui ministru. Daca referendumul pe care il va solicita, si care va insemna foarte multi bani risipiti, nu trece sau nu va fi validat, dl.KWJ isi va demisia de onoare?

  • Ponta Premier

  • Dragnea a vrut să se scape pe el. N-a reuşit. Din greşeală s-a scăpat Rindeanu. Aştept să se scape tot PSD-ul. Tot înainte tovarăşi.

  • Vai de mine maestre, cu tot respectul, nu era vorba de pompierul parlamentului, era unul din oamenii presedintelui:

    http://ingerisidemoni.ro/blog/imagini-istorice/

    Sper sa imi fie primit un link dat pentru deslusirea misterului.

    In rest, teoriile matale nu sunt deloc de ignorat insa mai e si varianta „consilierilor israelieni” care din cate am inteles, au fost convocati de urgenta sa ajute la „comunicarea PSD/ALDE”. Sunt tot baietii aia care i’au ajutat in campanie si sunt tot mai convins ca avem de a face cu o lupta crancena intre servicii de calibru sub toata aparenta asta. Vom trai si vom vedea. 😉

  • Mai dragilor…

  • Ce mult ai decazut, Maistre!

  • Repet dilema transparentă: în care fază următoare anticipatele nu vor mai fi prea mult? Normal, în prezenta fază nimeni nu-l poate revoca pe premier. Asta atrage circul mediatic cu Cucuvluţa Neprihănită de serviciu: i se flutură lui Grindeanu spectrul suspendării din motive penale, inventate din inerţia necontrolată a abuzurilor de serviciu ale procuraturii la comandă. Mai direct şi grabnic, Johannis preferă să-l preseze pe Grindeanu să demisioneze, cu forţa şantajului practicat frecvent de minţile bolnave. Da, doar acum poate fi prea mult de visat, dar, dacă demisionează, Grindeanu îşi lasă partidul în derivă, guvernul va fi considerat demis şi ajungem frontal în faza a doua, când minţile bolnave încep să vadă anticipate realizabile pas cu pas. A treia fază înseamnă desemnarea unui candidat de serviciu, de preferat doctori şi felceri emanaţi din Academia de Informaţii, pentru funcţia de prim-ministru, în speranţa idioată a apropierii de faza „nu mai este decât un pas”. Se amăgeşte că încercările vor fi respinse de Parlament de 2 sau chiar de 3 ori în 60 de zile, condiţie de spart Parlamentul. Mintea bolnavă nu înţelege că în ultima fază – când speră să mai fie foarte puţin – ultimul pas este un salt uriaş şi imposibil până la mult râvnita dizolvare a Parlamentului. Pentru învestitura unui Guvern, oricare ar fi acesta, vor vota în extremis pe lângă PSD-ALDE destui parlamentari ai Opoziţiei. Ca să nu se ajungă la dizolvare, să nu-şi piardă mandatele obţinute cu sacrificii sau la limită, performanţă nesigură de obţinut cu mai trage o dată un scrutin. Nicio şansă de alegeri anticipate, doar vise şi presiuni iresponsabile. Miza lui Johannis are două capete – „Dacă nu ajung la anticipate, poate rămân cu premierul meu până-n 2020 ” – înseamnă instabilitate garantată în flux continuu şi guvernare obstrucţionată pe termen lung. Azi, măscăriciul tânjeşte să guverneze în concubinaj cu o majoritate 🙂 minoritară PSD-ALDE. „În această fază”, prea mult infantilism politic şi prea iresponsabilă mascarada prezidenţială! Intolerabile, până când va fi prea puţin, dar optimă, demiterea prin referendum. Ciolănel, aport! 😀

  • Johannis n-a spus azi „alegerile anticipate sunt prea mult” ci „în această fază, alegerile anticipate sunt prea mult”. Încearcă o cacealma. În care fază următoare anticipatele nu vor mai fi prea mult? O speranţă intermediară a preşedintelui visător poate să fie naufragiul câtorva trădători ai PSD-ALDE pentru schimbarea majorităţii parlamentare. Ce caraghios se agită parlamentarii PNL, USR şi PMP, ca nişte maidanezi cu limbile scoase de poftă nestăpânită, afară, la intrarea în măcelăria guvernării. De ce ar prefera câţiva potenţiali parlamentari trădători din PSD-ALDE să-şi complice existenţa, adică să guverneze alături de o submulţme de perdanţi, când au deja majoritatea fără riscuri şi dureri de cap? E prea riscant pentru ei să-şi amaneteze viaţa politică într-un pact cu frustraţii johannişti, care nu ştiu să piardă o competiţie. Limbile scoase se vaită transparent, dispuse să promită orice „prea mult” în schimbul unei trădări lipsite de perspective. Cu cine să se înhăiteze transbordaţii din PSD? Cu alde Nicuşor Van, care, în rătăcirea lui de pomină, nu-i în stare nici măcar să evite penibilul expunerii în miezul habarnismului? S-a dat într-un spectacol stupefiant. Unde să-i mai pui statutul de lider? În jurul cozii de ciolănei, aşezate la pofta de guvernare a căscaţilor, în Ministerul Spectacolelor Mute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *