Novak Djokovic a câştigat Australian Open pentru a zecea oară. El va reveni pe locul 1 ATP

Nicușor Dan – o băşică pe cale de a se dezumfla. Am suflat în ea degeaba!

La alegerile locale din București am votat astfel:
Pentru primar general, Nicușor Dan, potrivit anunțului făcut de mine încă de pe vremea cînd, din punct de vedere electoral, Nicușor Dan era doar un mormoloc. Pentru Consiliul general am preferat PMP. Pentru primăria sectorului 1, am votat-o pe Clotilde Armand, iar pentru consiliul local, PMP.

A fost un vot pe care eu l-aș putea justifica și în fața ghilotinei, admițînd că aceasta ar reveni ca instrument util de execuție.
Am votat cu Nicușor Dan, deoarece, așa cum am scris de mai multe ori, mi s-a părut omul care s-a bătut de 10 ani să ajungă primar al Capitalei și acum de unul singur se lupta cu partidele, cu presa, mai puțin cu Serviciile (prietenii știu de ce), din simplul motiv că voia să facă ceva pentru București. În plus, tot așa cum am mai scris, Nicușor Dan a întruchipat pentru mine efortul uriaș al unei personalități de a ne convinge că se poate ajunge într-o funcție și fără să fii nepoată, verișoară sau asistenta unui politician (prin asistenta înțelegîndu-se salteluța respectivului).

Am votat-o pe Clotilde Armand, pentru că și ea întruchipa pentru mine ambiția de a ajunge într-un post numai și numai pentru a face ceva de interes public în postul respectiv. Din opțiunea mea au lipsit bla-bla-urile uzitate de Divizia Presă a Poliției Politice cu partidele care nu mai sînt bune la nimic, cu clasa politică pe care aceeași Poliție Politică se screme s-o reducă la bărbați mai nătărăi decît Klaus Iohannis și la femei mai puțin răvășitoare decît Răvășitoarea Carmen Iohannis.

Am votat în schimb PMP la cele două consilii dintr-un considerent care ține de democrație. Consider PMP unul dintre puținele partide care, prin Traian Băsescu, îi mai poate ține în cizmele lor de la cazarmă pe sergenții majori mesianici care vor tot mai mult să intre în pantofi de conducători de țară.

Asta a fost duminică, 5 iunie 2016.
Luni, 6 iunie 2016, am fost invitatul de la 20 la 21 al Nadiei Ciurlin la B1tv.
După mine, Nelu Barbu îl avea invitat pe Nicușor Dan.

Fac televiziune de decenii.
Chiar și acum, la o vîrstă la care mai ales că merg pe gratis la televiziuni ca invitat mi-aș putea permite unele fandoseli, sînt de o corectitudine exemplară. Știu de exemplu că o întîrziere produce panică în rîndurile producătorului și moderatorului, gata să se confrunte cu perspectiva de a le lipsi invitatul. De aceea de cînd mă știu vin la emisiune cu cel puțin 20 de minute înainte de a intra în studio. Așa s-a întîmplat și luni seara, cînd m-am rupt din studiul de la BAR pentru a ajunge la timp la sediul B1tv.

După încheierea talk-show-ului, știind că invitatul următor era Nicușor Dan, cu care B1tv a fost deosebit de amabil în campanie (numai cu mine a avut două interviuri!), am trecut prin hol pregătit să-l felicit pe învingător. Spre surprinderea mea și spaima celor care realizau emisiunea, Nicușor Dan nu venise încă, deși mai erau doar cîteva minute pînă la începerea emisiunii. Pe drum, am deschis tableta ca să urmăresc interviul. Deși trecuse cinci minute de la deschiderea emisiunii, invitatul nu venise. Așa ceva nu mai întîlnisem în două decenii de televiziune, cu invitați precum președintele României. Abia pe la 21 și șase minute a apărut și invitatul.

A fost pentru mine o uluire totală. La început n-am priceput de ce a venit abia la după șase minute de la începerea emisiunii, stîrnind panică. După cîteva minute de interviu am găsit explicația.
Omul era deja mare, prea mare pentru o televiziune din România, prea mare cred și pentru CNN, singura televiziune care ar fi putut să-l cuprindă cît de cît fiind una interstelară.
De aia a întîrziat.
Să vadă ăia de la televiziunea prea strîmtă pentru el că le-a făcut un hatîr, că și-a găsit cu greu în agenda sa, dînd peste margini de activități, acum că unii îl și văd președintele României sau chiar secretar general ONU, un loc pentru acest interviu.
Un Om mare, un Gigant, un Arhaghelul Mihail al luptei cu hidra partidelor politice, un Hercule, un Nabucodonosor își permite să fie așteptat de televiziuni cu masa pusă. După ce intră, strîmbînd din nas, scuipă scîrbit în farfuria cu mîncarea grijuliu pregătită de gospodina gazdă.

Așa cum ziceam mai sus, riscînd să mă repet, l-am susținut pe Nicușor Dan, deși e din altă gașcă, și l-am votat, pentru că vedeam în el un om care voia să ajungă primar al Capitalei pentru a face ceva pentru Capitală.
Dar nu numai atît.
Uniunea pentru Salvarea Bucureștilor putea deveni un model de urmat în toate marile orașe ale țării.
Un ONG mai întîi, și un partid mai apoi, care excludea programul de politică generală, luptîndu-se să intre în structurile locale pentru a reprezenta acolo pe cetățeni între două alegeri locale.

La confruntarea dintre cei trei candidați, Gabriela Firea, Cătălin Predoiu și Nicușor Dan, desfășurată la B1tv, i-am întrebat cum vor ține ei cont, dacă ajung primari, de punctul de vedere al cetățenilor dintr-un cartier împotriva construirii unui turn, am zis eu, într-un loc. N-am pus întîmplător această întrebare. Democrația de ultimă oră caută mecanisme prin care decidenții aleși la un scrutin să fie sub puternica presiune a cetățenilor și pînă la scrutinul următor.

USB era din acest punct de vedere o formulă. Se presupunea că USB prin consilierii săi vor întruchipa vocea cetățenilor între două alegeri locale.

Nicușor Dan a susținut în interviu c-a transformat USB în USR. Altfel spus, deși pînă acum n-a salvat nici Bucureștii, deoarece activitatea Consiliului municipal n-a debutat, acum vrea să salveze România. Cînd termină și cu candidatura pentru salvarea României, va trece la candidatura pentru salvarea Europei, și așa mai departe, deoarece vorba poetului E lung Pămîntul, ba e lat.

Eu credeam, în prostia mea de cetățean al unui oraș de problematica unei baligi lăsate de o vacă de companie pe parchet, că Nicușor Dan și USB vor purcede la Salvarea Bucureștilor. Bucureștenii, între care mă număr și eu, asta așteptam de la el mai întîi. După ce o să salveze Bucureștii, poate să salveze pe cine vrea.

Am votat-o pe Clotilde Armand, pentru că e franțuzoaică. După ce televiziunea Trustului de presă al SRI a dat-o primar la sectorul unu într-un sondaj în interiorul marjei de eroare, distinsa a devenit imediat româncuță. De-a noastră, din Ferentari, care-și ridică poalele imediat și se bate pe fund ca pe obraz în cearta cu vecina care vrea să-i ia bărbatul de la așternut.

A doua zi numărătoarea voturilor l-a dat pe Mihai Tudorache de la PSD cîștigător. Respectivul PSD-ist mă scîrbește de cînd s-a apucat să-l înjure pe Adrian Năstase căzut după ce pînă atunci îi legase șireturile cu limba.
Dar dacă asta e numărătoarea, candidata trebuia să se mulțumească și cu locul doi.
Distinsa nu numai că nu l-a acceptat, dar mai mult a ținut chiar o conferință de presă în care a declarat nici mai mult nici mai puțin decît că:
„Eu am nişte competenţe pe care le pun la dispoziţia României.”

Să mori, tu! Chiar ai niște competențe pe care le pui direct la dispoziția Romîniei și nu a soțului?!
La interviul cu pricina Nicușor Dan a anunțat că va contesta alegerile de la sectorul unu.
Pe ce motiv?
Cică în unele secții n-a avut reprezentanți pînă la capăt, pentru că aceștia au plecat la datul din fund la un concert rock. Păi ce vină avem noi că i-au plecat reprezentanții? Traian Băsescu ne-a avertizat că singura înzestrare a lui Nicușor Dan e procesomania. Viața l-a confirmat.

Bucureștiul are urgentă nevoie de instalarea noului primar și a Consiliului după pustiul de după arestarea lui Sorin Oprescu.
În aceste condiții, orice plîngere în legătură cu alegerile amînă momentul în care Capitala intră sub o minimă autoritate.
Acţiunea lui Nicușor Dan, singurul candidat care cere renumărarea voturilor, deși scorul obținut de partidul lui de familiuță, e un miracol, chiar dacă unii spun că e un miracol cu epoleți, risca să întîrzie revenirea Bucureștilor la normal.

Noroc că Biroul Electoral de Circumscripție i-a respins cererea aberantă.
Nicușor Dan a început să salveze Bucureștiul.
Intentînd un proces.
Vă imaginați cîte procese va intenta de acum încolo!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

69 comentarii pentru articolul „Nicușor Dan – o băşică pe cale de a se dezumfla. Am suflat în ea degeaba!”

 • Ce efect a avut votul dvs ptr PMP daca ati participat la o emisiune ( nu la o emisiune oarecare ci la una cu candidatii preferati) care a practicat CENZURA, in campanie? Pe Nicusor l-ati mai votat o data, l-ati blamat intr-un articol apoi, acum l-ati urcat in slavi iar si dupa… devinefoarte repede o basica pe cale a se dezumfla? Votul este o libera exprimare cu efect legal, dar, ba da, ba nu-urile dvs gen jalon cum se traduc? Pace? Prietenie? Meserie? Ce facem cu presa daca ea manipuleaza si cenzureaza cu maestrii in frunte, Domnule Cristoiu? Vreau sa va respect, sa stiti!

 • D?, la sectorul1 au FURAT 🙂 Doamna #clotildearmand a cerut renumararea voturilor 🙂 si bravo ei ??bine a facut !

 • Cui ii pasa cu cine ai votat?

 • Am asteptat vro 24 de ore sa vada daca cineva poate sa scrie ceva de cum a fost creat permisa ca inca de acum 10 luni la alegere din l 5 Iunie sa fie permis un jaful electoral folosind aspecte ce tine de stinta digitale Mai astept inca vro 24 Pana atunci va spun adunatura denumit PNL ce a fost formata impotriva orce lege a natura ,bun simt in afara Romania nu poate obtine mi mult de 23 % Din aceste motive a fost folosit alegere intr-un singur tur Alegere intr-un sigur tur nu permit niciodata ca doar 2 candidati sa ajung la duel Daca Peste tot in lumea se stie ca atunci cand doar 2 candidati ajung la duel nu se poate fura la alegere deoarece cu mult timp inainte se poate cuantiza de o maniera exacta atat notorietata ,valoare perceputa ale celor doi candidati INtr-o astfel de ocazia se stie ca la munca la scoala pe strada si peste tot se vorbeste despre un candidat anume si ca atare nu se poate fura vot ca el sa iesa castigator deoarece lumea ar iesa pe strada mai ceva ca la revolutia Daca alegere ar fi fost in 2 turi foarte putin candidati PNL ajungeau in turul 2 Va rog sa va intoarceti cu vro 7 luni inainte si sa urmariti momentul in care robot de la cotroceni a citit fituica primita , a apasat be buton ,s-au prezentat figuranti ,a fost aprobat lege electorala cu toate anomalii posibili Apoi o sa va rog sa ma spuneti cine a vorbit de atunci si pana azi despre faptul ca a fost creat atunci posibilitate sa exista un furt masiv de voturi folosind stinta digitala Orce elev de clasa 10 de la informatica stie cum se poate face acest lucru Voi reveni cu un alt comentari ca sa prezint mai multe informatie despre acest lucrurile Pana atunci va spun alegere din 5 Iunie este imoral si reprezinta un primul pas pentru ceea ce va urma si care va fi impotriva interese Romaniei

 • De ce ar fi o greseala la Nicușor Dan faptul ca s-a gandit la USR? Asta inseamna ca s-a gandit in perspectiva, ca are o viziune pe termen lung si planuri pe care si le-a facut. Iar doamna Clotilde Armand are tot dreptul sa fie indignata deoarece exista indicii mari ca i s-au furat voturi. Era mai bine sa se resemneze, nu? Ca doar asa se fura la romani, ce p…alaria ma-sii? Eu sper sa nu se lase.

 • Sunteți un scorpion adevărat că și Domnul Băsescu spuneți lucrurilor pe nume sunteți singuri din păcate

 • Deci, maestre ai rămas macovist!

 • Domnule Cristoiu va urmaresc de multa vreme si imi dau seama ca sunteti impartial ,nu marsati nici intr-o tabara ,cred ca sunteti singurul JURNALIST la ora actuala care nu-I inregimentat ,excellent va felicit .

 • Nicusor Dan a refuzat in decembrie 2015 orice forma de alianta cu miscarea civica „200pentrubucuresti”-miscare devenita intre timp partid.Partidul acesta e format preponderent din oameni de media si ar fi fost un avantaj pentru sprijinirea comuna a unei initiative pro „salvati Bucurestiul”..A REFUZAT CATEGORIC dupa cum au reiterat membrii „200pentrubucuresti”si in 5 iunie cind li s-a reprosat ca nu au participat la succesul miscarii „antisistem”a lui Nicusor..in decembrie 2015 cine ar fi putut banui ca vor avea succesul asta?calea fireasca ar fi fost sa aleaga un parteneriat cu partide situate pe aceeasi pozitie ca si ei care ar fi putut aduce in plus si mult know-how de comunicare…

 • Si uite asa,avem o galceava intre doua tzatze:una de Sena si cealalta de Dambovita. Merci beaucoup.

 • Atata rautate , doar pentru faptul ca a intarziat o data la TV , nu se justifica

 • Mi se pare cea mai idioata justificare , bre , ne lasi , adica ne iei de prosti ? Nu am putut sa citesc decit citeva rinduri si mi-am dat seama ca vrei sa ne imbrobodesti cu explicatiile tale nea Ioane . Eu nu cred ca sint multi pe aici care o sa inghita gogoasa .

 • Ati vrea voi sa fie asa…

 • Cand ati declarat ca-l sustineti, v-am si avertizat sa luati aminte ca individul sa nu ramana un vesnic candidat la ceva, la orice, nu conteaza.

 • astfel , Dnul Cristoiu inca un motiv de respect !!!

 • N-ati suflat degeaba; tanti Pandelica a ajuns primar general,cu suflatura dv.!

 • Sunt curios a cui inventie este Nicusor Dan ?? A stangii sau a dreptei?? Deocamdata a rupt dreapta,facandu-i loc lui Firea. Daca exista turul doi,scorul arata altfel,insa jocul facut de guvernul Ciolos a adus ,pe langa Nicusor Dan stanga la putere..o stanga compromisa de coruptie si baroni la fel de corupti.

  • foarte bine ca este un singur tur,,nu se mai pot alia puzderia de paritidulete ,ca sa faca jocurile..vrei alianta fao inaite de scrutin,,,,,multe multe felicitarii celor din PSD ca au reusit sa adopte aceasta lege,,,peldisti au cazut in propria capcana,,,au luoato in bot….

  • pb de stanga..un pnl slab la parlamentare va forta si mai multi primari din tara sa treaca la psd..

  • SE FAC JOCURI SI DINTR-UN SINGUR SINGUR TUR??

  • AM VRUT DE FAPT SA AFIRM CA SE FAC JOCURI SI DINTR-UN SINGUR TUR,ADICA APAR MAI MULTI CANDIDATI,MAJORITATEA INDEPENDENTI,CARE SA FURE VOTURILE DE DREAPTA. NICIODATA NU POT FI FURATE VOTURI DIN STANGA ESICHERULUI POLITIC.

  • Nicusordan este investitia globalistilor si o sa dispara asa cum a aparut . E mult pina se prinde lumea .

 • esti alambicat domnule cristoiu ,dupa cite vad sa rupt cirma si plutesti in deriva,,,ba e alba ,ba e negra,,,am crezut ca ti-au venit boii acasa,,,,dar m- am inselat,,…..

 • Domnule Cristoiu sunteti o mare deceptie.Dupa ce v-ati dezis de Robert Turcescu,acum si de USB?Cred ca de fapt ati sustinut-o pe FIREA?Puteti sa explicati de ce USB a aluat voturi numai de la dreapta , nu si de la stanga.Nu credeti ca a fost un „cal troian”.?Oricum ,Firea a avut sustinerea SRI-ului(Hellvig).

 • Probabil ati fost influientat de SOCIETATEA CIVILA SI LISTA LUI SOROS ?!

 • Monti cu nerusinare….

 • te declari comunist si ai ales numai ”dreptaci” !

 • …”prietenii stiu de ce” 🙂 ))))

A apărut „1990- Ce se ascunde dincolo de evenimentele din 13,14 și 15 iunie? ”. Primul volum din seria Ion Cristoiu – istoricul clipei, 1990 – 1996

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog