Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Prin amendamentele lui Șerban Nicolae la Legea Grațierii, PSD a salvat din nou Sistemul

Vă mai amintiți?
Era 17 ianuarie 2017.
Alianța PSD-ALDE reușise cu chiu cu vai, în pofida majorității zdrobitoare deținute în Parlament și în administrațiile locale, să investească un Guvern.
Sub puterea Sistemului, dar și sub puterea ranchiunelor sale de ins mărunt, mărginit la comerțul cu case, Klaus Iohannis o respinsese pe Sevill Shhaideh ca premier pe motivul, vîrît sub nas de Securiștii din Servicii, că bărbatu-său e terorist. Că era un simplu pretext pentru a se răzbuna pe electorat, o dovedește acceptarea cu seninătate, de aceeași Securiști, a lui Sevill Shhaideh ca vice-premier. Nevasta ”teroristului” e bine mersi vicepremier, cu prerogative de înlocuitor de premier, inclusiv la ședințele CSAT, fără ca SRI și SIE să crape, fără ca NATO să strănute și fără ca Rața mecanică să măcăne.

Psihodrama cu desemnarea premierului ținea însă și de o Operațiune ticluită de Sistem, neliniștit că o majoritate le va putea lua generalilor din instituțiile de forță și procurorilor din DNA, DIICOT și Parchetul general, dreptul de a conduce beți morți fără ca Poliția rutieră să le dea fie și măcar o mustrare.
PSD-ului trebuia să primească un semnal zdravăn:
Deși a obținut majoritatea parlamentară, trebuie să vină în continuare la Tata Moșu SRI.

Din tărășenia cu desemnarea premierului, adăugată fițelor de coafeză de la depunerea Jurămîntului de investire a Guvernului, Klaus Iohannis începuse să piardă capital în zona electoratului serios, dominant în România profundă.
Oamenii normali vedeau limpede că Rața Mecanică n-are inteligența politică nici măcar a unui Rățoi.

Mult mai important, pînă pe 17 ianuarie 2017, Sistemul instituțiilor de forță, avînd drept nucleu Binomul SRI-DNA , primise lovituri uriașe de imagine. Scandalul plagiatului de 4% al Codruței Kovesi, Afacerea încurcată Black Cube, dezvăluirile lui Sebastian Ghiță, Afacerea vacanțelor de lux ale generalilor SRI, eșecurile DNA în cazul Olguța Vasilescu, Ludovic Orban, deciziile CEDO, care confirmau abuzurile SRI-DNA, atacurile lui Traian Băsescu, puseseră Sistemul pe coji de nucă.
Țarina României prezidențiale Codruța Kovesi nu îndrăznea să mai iasă din birou de teama întrebărilor incomode ale Presei.

Și deodată, pe 17 ianuarie 2017, Florin Iordache, ministrul Justiției, confirmă informațiile procurate de SRI și strecurate presei din dotare privind o Decizie a Guvernului în privința Grațierii și a Codurilor Penale.

Ce a urmat în planul faptelor evidente se cunoaște. România trece printr-o nebunie cum doar în Caraibe mai puteai întîlni și nu ieri, alaltăieri, ci pe vremea Curții din dos a Americii. Eu însumi am făcut numeroase recapitulări ale întîmplărilor. Pe 18 ianuarie 2017, Klaus Iohannis descinde la Ședința de Guvern, unde fusese informat de SRI că se vor adopta cele două Ordonanțe, se trînteșe pe scaunul de lîngă premier, lansează pentru Partidul TeFeLiștilor sloganul mult așteptat cu cei doi elefanți și pleacă. Sorin Grindeanu, care nu putuse să ia legătura cu șeful lui, Liviu Dragnea, la ora aia dormind neîntors pe pămînt yankeu, se confuzează și, deși neagă intenția de a da Ordonanțele, în tot ce spune se simte imediat că minte.
Urmează demonstrații seară de seară împotriva intenției de Grațiere a corupților, demonstrații înlesnite de îngrozitoarea bîlbîială a Guvernului, care nu vrea, nu poate, sau nu știe să limpezească lucrurile.
Pe 18 ianuarie 2017, în ședința de Guvern de pomină, Grațierea devine proiect de Lege, iar modificarea Codurilor, Ordonanță de urgență.

La un dialog avut cu Victor Ponta la România Tv, acesta a zis despre felul în care s-a dat Ordonanța 13 că părea făcută nu de noi, ci de ăilalți împotriva noastră.
Totul e meșterit de PSD atît de neghiob, încît nu e nici o problemă, pe fondul imaginii PSD de partid al Corupților, ca seară de seară, TeFeLiști, anti PSD-iști, locotenenți ai Diviziei Presă, gură cască, plimbători de cîini și de copii, să protesteze în fața Guvernului.
Divizia Presă a Binomului SRI-DNA lucrează din plin cu toate unitățile, unele pînă atunci în adormire.
Scandalul intern, dar mai ales internațional, obligă Guvernul Grindeanu să abroge pe 31 ianuarie 2017, Ordonanța, tot în stilul hei-rupist în care o adoptase.

Se începe apoi un haloimăs de nedescris. Majoritatea PSD-ALDE se dă peste cap să convingă c-a renunțat la favorizarea corupților biciuind procesul de trecere prin Parlament a Ordonanței de abrogare. Klaus Iohannis devine Curcan din Rață Mecanică. Năvălește în Parlament și mai că nu scuipă de triumf majoritatea.
Mișcarea TeFeListă, noii PPD-iști, USR-iștii adică, Divizia Presă a Binomului, activul PNL, continuă să întrețină diversiunea prin sloganul Să fim vigilenți! PSD va încerca să-i favorizeze pe corupți.

La finele acestei tărășenii un lucru e limpede:
Sistemul, pe cale să fie îngenuncheat înainte de 17 ianuarie 2017, s-a întărit după provocarea cu Ordonanța 13.
Codruța Kovesi iese la atac, după ce fostul procuror comunist, Augustin Lazăr, devenit prin relații de șpriț cu tatăl Codruței Procuror general, îi ținuse cald locul de soprană a anticorupției.
Bilanțul DNA se transformă într-o sărbătoare națională, cu o Codruța Kovesi pe cale să fie declarată monument viu al umanității.
Pe cale să fie convinsă că lupta împotriva corupției era în realitate un pretext de răfuieli politico-mafiote, opinia publică înclină acum către Sistem.
Toți cei care luptam pentru revenirea la un stat de drept prin răsturnarea dictaturii ciubotelor cu epoleți suntem suspectați de a sprijini favorizarea corupților de către PSD.
Pagubele aduse de Sistem ființei naționale sînt prea mari pentru ca ea, ființa națională, să nu tresară pentru a se apăra.

O dată liniștite apele, adversarii Sistemului reiau asaltul.
Sînt făcute dezvăluiri incredibile de abuzuri, cum ar fi cele aparținînd fostului judecător CCR Toni Greblă.
CSM e sesizată în legătură cu încălcarea Constituției de către Augustin Lazăr și Codruța Kovesi prin atacurile acestora la instituțiile statului de drept.
E pe cale să se impună CSAT desecretizarea sinistrelor Protocoale între SRI și DNA.
Epopeea numită Ce-a mai făcut procurorul Zdreanță dezvăluie un procuror tipic din camarila Codruței Kovesi:
Abuziv, corupt, șmecher, într-un cuvînt, un gunoi.
Victimele abuzurilor prind curaj și se adresează presei independente.
Sforarul de case Klaus Iohannis primește o lovitură grea de imagine prin decizia Justiției care confirmă șmecheria penală cu falsificarea Testamentului.
Mult mai important, Departamentul de Stat invocă în premieră pentru Raportul anual privind România abuzurile DNA în cazul Alina Bica și Olguța Vasilescu.
Sistemul, în frunte cu Binomul SRI-DNA, e din nou pus la colț.
Se adaugă, nerozia cu Mișcările TeFeLiștilor împotriva CCR și cu campania dusă de Divizia Presă pentru desființarea CCR.

Vine însă o altă zi sinistră:
6 martie 2017.
Senatul ia în dezbatere Proiectul de Lege a Grațierii trimis de Guvern într-o formulă care exclude faptele de corupție.
Senatorul Șerban Nicolae, liderul Grupului PSD din Senat, depune la Legea Grațierii amendamente prin care ar urma să fie grațiați și corupții.
Șerban Nicolae e jurist.
El știe că Grațierea e un gest de clemență al societății, și un gest de clemență e musai să excludă fapte considerate ca periculoase de societatea de la momentul respectiv.
Corect sau incorect, românii consideră corupția un mare pericol.
Corupții nu pot beneficia de clemența presupusă de Grațiere.
Cel puțin în această perioadă, cînd corupția e considerată un atentat la siguranța națională.
Eu, de exemplu, nu cred că faptele de corupție, indiferent de numărul anilor de închisoare, pot beneficia de grațiere.
Cum vom reuși să stîrpim corupția dacă funcționarilor publici din prezent li se schițează posibilitatea de a fi cîndva grațiați dacă iau mită?
Eu am criticat Binomul SRI-DNA nu pentru c-a luptat împotriva corupției, ci pentru c-a folosit lupta asta ca pretext pentru răfuieli politico-mafiote.

Și cu toate acestea, Șerban Nicolae, în deplinătatea facultăților mintale, depune și chiar susține public amendamentele în favoarea corupților.
Se iscă și înflorește un Scandal uriaș.
Aha, PSD-ul a cedat doar în aparență!
Iată, după toate cele întîmplate, PSD nu s-a potolit! Vrea acum să-i salveze pe corupți prin Parlament.
Și culmea! nici măcar nu se mai ascunde, cum a procedat cu OUG nr.13. O spune pe față.

Marți, 7 martie 2017 a fost o zi dominată de Scandalul mediatic:
PSD vrea să-i scape pe corupți!
Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu s-au grăbit să se delimiteze.
Ștabii instituțiilor de forță, Divizia Presă s-au năpustit în spațiul public pentru a striga:
Hoții! Vor din nou să-i salveze pe corupți!
Au trecut în plan secund dezvăluirile despre abuzurile Sistemului.
Sistemul și-a revenit.
S-a salvat din nou.
Numai și numai pentru că un lider PSD, în deplinătatea facultăților mintale, a depus la Legea Grațierii în forma trimisă de Guvern amendamente în favoarea corupților.

Joi, 16 februarie 2017 scriam despre gura de oxigen dată de PSD Sistemului prin Ordonanța de Urgență 13.
Prin amendamentele lui Șerban Nicolae Sistemul a primit iar o gură de oxigen.
Joi, 16 februarie 2017, mă întrebam în legătură cu Ordonanța 13:
Prostie sau provocare?
Miercuri, 8 martie 2017, mă întreb același lucru despre acțiunea lui Șerban Nicolae:
Prostie sau provocare?
Și fac asta cu deznădejdea celui care vede că toate eforturile Presei cinstite de a pune capăt folosirii de către Binom a luptei împotriva corupției pentru răfuieli politico- mafiote se duc dracului sistematic prin intervenția de ultim moment a PSD în favoarea Sistemului.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

38 comentarii pentru articolul „Prin amendamentele lui Șerban Nicolae la Legea Grațierii, PSD a salvat din nou Sistemul”

  • Articolele domnului Cristoiu vå laså cumva sezația cå dumnealui încearcă „să trateze corupția” cu „Gerovital” ?

    • Nu, înţeleg că vrea să fie tratată corupţia începând de la nivelul cel mai înalt, de acolo de unde vin ordinele pestilenţiale, ca să nu mai decidă cine să fie acuzat, arestat şi condamnat din eşalonul inferior (guvern, parlament, procuratură şi justiţie, cu excepţia celor cooptaţi şi protejaţi din acest eşalon subordonat).

    • SRI, 300 milioane euro cheltuite cu nereguli grave în 2014.
      Pe ăştia cine-i caută la contribuţia penală?
      Păi, un tip a fost pedepsit la 8 luni de închisoare pentru sustragerea de la plata impozitului pe venitul obţinut din închirierea unui imobil. (nu a declarat 300 LEI lună)
      Echitabil, nu? Tot 300 la SRI.

      http://www.evz.ro/sri-chestuieli-nejustificate-raport-curtea-de-conturi.html

  • Model de manipulare infantilă de la SRI.

    Hotnews:
    „SRI precizeaza ca angajatii sai au fost detasati la ANAF „la solicitarea acestei institutii” si arata ca numarul ofiterilor detasati la Fisc „nu a fost niciodata de ordinul sutelor si a fost tot timpul mai mic decat cel aprobat prin hotararea CSAT”.

    „Initial, au fost detasate 28 de cadre, in prezent, aflandu-se in derulare procesul de retragere etapizata a acestora”, a mentionat SRI.”

    Manipulatorul de la SRI a fost întrebat câţi ofiţeri SRI vor fi retraşi din ANAF. N-a vrut să răspundă cinstit 100 sau 150 sau 199; în stlul escrocilor care se cred ingenioşi cu exprimarea lor şmecherească, răspunde la altă întrebare. (numărul lor) „nu a fost niciodata de ordinul sutelor si a fost tot timpul mai mic decat cel aprobat prin hotararea CSAT”.Nu a ntrebat nimeni câţi au fost odată sau altădată, ci doar câţi vor fi retraşi IN PERIOADA URMĂTOARE; nu a întrebat nimeni dacă numărul lor este mai mare sau mai mic decât a aprobat CSAT-ul.
    Nu a întrebat nimeni nici câţi ofiţeri au fost INIŢIAL în AN AF, dar omul cu răspunsul infantil are din mâncărime să răsundă paralel cu întrebarea:
    „Initial, au fost detasate 28 de cadre, in prezent, aflandu-se in derulare procesul de retragere etapizata a acestora”, Ca nuca-n perete! Retragerea etapizată se impune la un număr de ordinul sutelor sau 199 care nu este încă un număr de ordinul sutelor, or asta n-are nicio legătură cu neinteresantul număr 28, iniţial.
    -Câţi ani ai, dobitocule?
    – „Iniţial am avut 1 an.”

    • SRI îşi bate joc de propriile răspunsuri într-o problemă deschisă, ca să zic aşa, considerată la vedere (până la gafa lor contrarie 😆 ).
      Cum să mai credem c-ar fi adevărate răspunsurile colectate de Ţutuianu, pe probleme subterane, neverificabile, venite de la aceiaşi manipulatori de clasă infantilă?
      – După retragerea tuturor ofiţerilor, câţi vor mai lucra sub acoperire în ANAF?
      – „Vai, se poate? Aşa ceva nu există.”

  • Ponta trece printr-o profundă criză de identitate, în alternanţă cu răbufnirea sechelelor asemănătoare cu ale bătăuşilor incurabili, care moştenesc educaţia primită de când erau bătuţi crunt de părinţi în copilărie.
    Azi a fost ziua amaninţărilor şi şantajului împotriva lui Dragnea, spunând că a văzut, ştie multe şi , vai!, va spune tot. Asta produce şocantul şantaj în serviciu, suportat constant de el de-a lungul anilor; şocuri epileptice reversibile; dispar provizoriu prin mângîiere şi vorbe dulci; cum îl laşi nesupravegheat, recidivează. 😆

    • Codrin Ştefănescu zice că nu-şi dă seama ce vrea Ponta.
      Vrea să fie băgat în seamă, cu un ciolănaş mai strălucitor, altfel se răţoieşte că joacă la rupere. A trăit aşteptări mari după ce a reeditat ieri povestea martorului cu identitate protejată (împotriva lui Tăriceanu) Nu a ieşit cum a calculat şi îşi imaginează marea răzbunare sau măcar marea sperietoare. Nu-i iese nimic din cauza singurătăţii. Nici armamentul din dotare nu pare exploziv, cu o excepţie: Dragnea se comportă ca şi cum îi este frică de Ponta; se străduieşte să pară împăciuitor şi să-şi spoiască laşitatea evidentă cu un pic de indiferenţă; n-are de gând să rupă mâţa, dar nici să-i întindă mâna. Dacă vrea să scape de Ponta, cu pierderi minime, ar putea fi alegerea optimă. 😆

      • ar fi alegerea optimă fiindcă onta nu este şi nu poate fi un partener comod sau măcar acceptabil pentru nimeni. Nu-i permite obsesia de a se da drept altul, adică de a domina şi marca terenul din jurul lui. Cărui şef de partid i-ar plăcea o asemenea belea pe cap. Probabil Drgnea ştie că i-ar submina autoritatea fără încetare. Se vede deja cu ochiul liber.

  • Miroase a mobilizare parlamentară pentru întrunirea unei majorităţi de 67%, pentru trimiterea uzurpatorului direct la judecata ICCJ pentru înaltă trădare. Asta-i încălzirea şi tatonarea terenului pentru cooptarea UDMR-ului, dacă se angajeaă să participe la trântă cu două treimi.
    Cu Tăriceanu sau Dragnea (la mica înţelegere) preşedinte interimar la Cotroceni, vor curge semnăturile de revocare în procuratură şi de promulgare a legilor fără mofturi şi pierderi de timp.

    • Vă mai amintiţi găselniţa legislativă a lui Tăriceanu, din 2007, înainte de suspendarea piratului, ca preşedintele demisionar sau revocat prin referendum să nu mai aibă dreptul de a candida pentru al doilea mandat?
      În caul suspendării Preşedintelui României pentru a fi trimis pachet la judecata de apoi, nu blocarea altei candidaturi ar fi miza, dar contează durata procesului, chiar dacă suspendatul va scăpa achitat… după a doua fază procesuală: recursul, promovat de noul procuror general, numit de preşedintele interimar. 😆
      Mai contează cu cine din Parchetul General şi DNA se va mai da mare şi tare achitatul, după revenirea la locul de muncă. Nici serviciile nu se vor simţi mai liniştite.
      Între timp, mi-e teamă să nu-l uite lumea pe preşedintele judecat pentru statul în rahat, dar dacă nu va fi returnat la Cotroceni? Te pui cu roata?

    • Declaraţia politică a fost adoptată de Parlament cu 203 voturi pentru, 93 împotrivă. Aşa arată primele simptome ale viitoarei forme de comunicare paşnică 😆 Legea Prevenţiei.

  • Ponta se laudă cu o demisie în alb pe masa lui Dragnea. Ieri circula zvonul apropierii lui Ponta de imobilul Guvernului unde au fost invitaţi şi UDMR-iştii pentru o guvernare de mare respiraţie de relaxare.
    Azi, probabil s-a prins de ghinionul cu zvonul şi i-a sărit demisia în cap de la micul dejun cu muştar.
    Mâine va fi din nou linişte în convingerile disidentului singuratic: alternanţa la încercat marea cu degetul în lighean.

  • Prin declaraţia politică a Parlamentului, Escrocus Eterner Oligofrennis va fi acuzat de uzurpare şi abuz de drept.
    Uzurpaţiunea, drajilor, este o incursiune de ocupaţiune acolo unde oala clocotită opăreşte nasu’ lui sasu şi îi ia faţa prin jupuire. Faţa belită ajută pentru viitor la belit şi ochii mai căscaţi, înainte de o nouă uzurpaţiune.
    Cu abuzul de drept nu merge pe-aici.

    • Dacă nu se cuminţeşte şi va încerca să stingă focul la oala clocotită, cu pişatul lui împotriva vântului, va afla că pentru persistenţii diabolici nu există belitură fără jugăneală.
      De trei zile-ncoace, nici piratul nu mai tace, dă cu îndemnatu: stop la închinatu!, în faţa procurorilor. Pe acest teren, jugăneala moarte n-are 😆 după atâtea alunecări la vale pe coji de prea multe portocale.

      • Apropo de pirateria parlamentară: are şi Opoziţia excepţiile ei. 😆
        Opoziţiunea, drajilor, iaşte o gogoaşă gonflabilă şi pudrată cu zăhărelul pentru atragerea votului credulilor în alternanţa la aceeaşi putere a marionetelor.

  • Levantul lui Emil Constantinescu: geologia chibritului pe bani preacuriosului în deşert.
    Mare de grădina TA, Doamne, şi nici Alah nu se lasă mai prejos!

  • Aşa se screm intelectualii zilelor noastre să pară mai credibili: se laudă unul pe celălalt, la fel ca PSDR-iştii televizaţi prin anii demarajului democraţiei originale. Reciprocitatea laudelor lucrează la imaginea cuplurilor cât o mie de cuvinte. Se lăudau să pară mai mulţi şi mai credibili, dar – spre deosebire de intelectualii prezentului – PSDiştii telegenici ai anilor 1992-1994 au avut un atu: la acea vreme nu se ştia de ce performanţe vor fi în stare. 😆

  • Toate adevărurile postdecembriste trecute, la fel ca cele ale prezentului, sunt ascunse în arhivele intangibile ale jucătorilor din prima ligă, în timp ce puterile statului joacă miuţa în trei, în spatele stadionului.

    • Nici miuţa nu scapă de scorul supravegeheat prin infiltrarea arbitrului, dotat cu camera ascunsă în fluier. 😆

      • După meciurile programate artistic, arbitrul invitat permanent la TV-uri în flux contrinuu ne traduce importanţa miuţei şi îşi etalează eroismul implicării în actele lui de vitejie democratică:

        -Eu, când vreau să fluier, fluier!

        Spectatorul – aproape leşinat de starea emoţională color – se lasă impresionat de chemarea fluierată şi, după (e)misiune, aleargă la apelul din Piaţa fluierăturilor în voie.

      • Când protestatarul nu-i trimis de nimeni, evident, vine fluierând în Piaţa Victoiei – zice el, sincer în felul lui – de bună voie şi nesilit de nimeni. 😆

      • Ei, altfel stă adevărul 😆 chemării la luptă când fluieră cu luciditate nemaipomenită Liiceanu, Cărtărescu, Pleşu, Aligică şi alţi de Gică-contraanticorupţie, crema creierelor intelectuale şi spaima băşcăliilor plagiate de pe cultura lor agricolă. Şi ei sunt sinceri în felul lor; în nevinovăţia lor justiţiară 😆 se lasă impresionaţi tot de bună voie şi nesiliţi de nimeni.

  • Să revenim la oile noastre demne!
    Mariana, Ghena de gunoi a sistemului judiciar, cocota cocoţată în vârful CSM-ului, are nesimţirea să se retragă unde-i este locul? La o mănăstire de stareţe din naştere, după ce va fi stat măcar o zi în camera celulară, în care a trimis-o cu un sadism criminal pe fosta şefă a ANRP, însărcinată în 8 luni; măcar acum, în ceasul al XII-lea, când ICCJ i-a trimis mesajul de felicitare: dosar de căcat returnat la DNA! Pe ce măta-n complet ai judecat arestul preventiv? Dacă poate fi vorba de vreo judecată. Aşa-mi trebuie, din judecata asta sper ca prostul într-o retragere de onoare.

    • Ştiţi cu s-a instituit în CSM retragerea de onoare?
      Mai întâi a fost retrasă onoarea, apoi s-au grăbit să se cocoaţe în buluceală şatra judiciară organizată pe locurile evident rămase eligibile. Aici e staborul dumneavoastră şi ne joacă la ordin în bulibăşeală.

    • De la Ţarina bestială nicio aşteptare. Pentru ea abjecţia caracterului e virtutea supremă. Câte dosare returnate, atâtea sfidări şi zâmbete zăbăloase, din capul scărilor.

  • Foarte bun si coerent articol! Poate o fi șantajat de binom acest Nicolae! Atât de prost nu îmi vine sa cred că ar fi.

  • Concentrarea şi consumarea energiilor pe puşcăria lui Dragnea sunt strategii falimentare pentru toţi: adversari politici, privitori, comentatori, analişti, protestatari etc.
    Asta cred eu; nu-i nevoie să mi se explice tainele catastrofale ale democraţiei cu penali în frunte sau teoria pericolului cu statul de drept inept.
    Avem deja un stat inept şi fără drept, dar suntem prea ocupaţi şi nu ne lasă timpul să-i evaluăm structura pentru măcar un pas în direcţia dreaptă. Cu adevărul strâmb vrem să călcăm drept, poate doar spre gluma secolului. Cel mult ne vom călca unii pe alţii.

    • Prea tare ne grăbim să pierdem timpul. 😆
      Uităm şi de timpii pierduţi deja – pe aceeaşi grabă de a ne lăsa antrenaţi de aceeaşi amăgitoare chemare în ţarcul vesel. 😆
      E pra dureros să nu ne intereseze cine şi de ce reuşeşte să ne trimită cu atâta „profesionism” pe eterna direcţie a pierderii timpilor şi a timpului de 27 de ani şi tot aşa alţi 27 de ani ai urmaşilor noştri. Am pornit în 4 timpi şi ne declarăm încântaţi de performanta motorului amăgitor în doi timpi: scoate mult fum şi trage greu, până va trece şi ultimul timp.

    • Până mă va petrece ultimul timp, ţin moţiş să le las urmaşilor mei demnitatea de a nu fi părtaş necondiţionat la ceea ce se petrece în ţarcul vesel.

    • Până unde să ne fudulim cu decăderea pe aceeaşi mână securizată prin secretizare? Ce aşteptări pe aceeaşi mână ne onorează vigilenţa intelectualităţii pusă pe lichelism protestatar-manipulator involuntar?

  • Ţurcana şi PNL-ul au un singur deziderat politic: să se reclădească pe ruinele PSD-ului, după ce se va fi dărâmat la cutremurul de 10 grade ce urmează să fie provocat de condamnarea/încarcerarea lui Dragnea.
    Toate ieşirile Ţurcanei ţintesc obsesiv opoziţia „constructivă” faţă de salvarea liderului PSD. Stă pe prispa Casei Poporului şi aşteaptă cu viziunea căscată să-i cadă mălăiaţă, de-a gata, soluţia miraculoasă de la Cel de sus. PNL-iştii n-au niciun fel de soluţii de reabilitare în ochii electoratului, dar îşi freacă mâinile de nerăbdare să-i pună pe câţei în coada înconjurată de colaci, exclusiv pe seama perturbaţiilor interne din PSD.
    Politica asta riscantă le ocupă tot timpul. 😆

    • De fapt chiar timpul este cel mai mare adversar al PNL-iştilor; nu par să realizeze asta. Mai e mult până departe – decembrie 2020 – iar strategia falimentară cu amăgitoarea pripă (creată de „poate, cine ştie, încă un pic în Piaţa Victorei şi îi dăm gata, hai cu protestul – şo pe ei!- uite iarăşi OUG13!, să agităm prostimea din mulţime cu traducerea proiectelor de lege din Parlament şamd” se va întoarce într-o zi să-i întrebe ce ştiu să facă în afară de ce n-au reuşit până în preajma noilor alegeri.
      PSD-iştii sunt conştienţi de acest pericolul cutremurului intern (dizidenţii n-au vână) şi nu-l vor lăsa din braţe pe şeful partidului. Cu cât se va trage mai tare în Dragnea ca să nu beneficieze de graţiere şi modificările Codului penal, cu atât PSD-iştii se vor ambiţiona mai tare să se mobilizeze pentru adoptarea legilor necesare. N-ar fi nicio grabă dacă Dragnea ar mai câştiga ceva timp. Şi pe el îl lucrează timpul. Ameninţările DNA-ului cu alte dosare pentru Dragnea sunt ilare: în timp scurt, nu poate trece de bariera Camerei Deputaţilor, or DNA-ul fără spectacolul cătulelor e ca Ţurcana înţepenită de juisarea pe decăderea lui Dragnea, ca vaca montată; pe timp mai lung, DNA-ul poate să-l gâdile pe Dragnea cu nişte chemări la sediu cât să-l provoace mai tare; are cu ce să reacţioneze în compensare.
      În războiul pe cel mult doi ani de mandat la DNA, Ţarina va resimţi propria-i dezarmare datorată apropierii de timpul sfârşitului, când şi cele mai devotate slugi încep să-şi pună probleme existenţiale tot de natura obedienţei, dar cu alt titular pe tron. Ţarina fără tron e ca musca fără mediul propice.

  • Urare pentru DNA.
    – Să-i fie Ţarina uşoră!

  • Ca găgeștean, i-ați oferi „actorului politic” Șerban Nicolae un rol în serialul „Las Fierbinți”, alături de personajele acelui serial ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *