Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Gîndul de miercuri la prînz

După ce-au cîntat la masa Monicăi Macovei, Lăutarii lui Băsescu s-au mutat la masa lui Klaus Iohannis!

Aţi văzut cum trec lăutarii de la o masă la alta?
Dacă da, imaginaţi-vă că aşa s-a petrecut şi cu intelectualii lui Traian Băsescu. Cît timp, acesta a avut de unde şi cum să-i plătească au cîntat la masa lui. Cînd şi-au dat seama că preşedintele nu-i mai plăteşte, pentru că nu mai avea sau nu mai voia au trecut la masa Monicăi Macovei.

Dacă ajungea președintă, Monica Macovei le dădea bacșișul gras după care Traian Băsescu s-a scociorît prin buzunare și n-a mai găsit.

Monica Macovei n-a fost unsă președintă.
Ba mai mult, e pe cale să dispară din politică dacă ne gîndim că avea nevoie de victoria lui Victor Ponta pentru a se așeza în fruntea oștilor anti-corupție. Cum însă a învins Klaus Iohannis și nu oricum, cu fluturînd stindardul macoveicesc al anit-corupției, Monica Macovei a rămas fără obiectul muncii.

Klaus Iohannis a ajuns președinte.
Pe vremea cînd cîntau la masa lui Traian Băsescu, lăutarii îi dădeau lui Klaus Iohannis cu arcușul în cap, evident, după ce se întrerupeau o clipă din linsul viorii.

Vă amintiți cum îl smotoceau pe Klaus Iohannis de dragul lui Traian Băsescu?
Că-n 2009 a fost premierul de la Grivco.
Că în 2012 a participat la Lovitura de stat a suspendării.
Că a fost incompatibil.

Acum, devenit președinte în urma Răscoalei la urne din 16 noiembrie 2014, Klaus Iohannis e ridicat în slăvi de intelectualii lui Băsescu trecuți prin faza Intelectualii Monicăi Macovei.

Lăutarii au plecat de la masa Monicăi Macovei, socotind că nu vor primi nici un bacșiș, și s-au mutat, cu Să trăiți, conașule! cu tot la masa lui Klaus Iohannis.

Pe 25 noiembrie 20104, Înalta Curte judecă procesul de incompatibilitate al președintelui ales.

Ce vor face lăutarii dacă Klasu Iohannis va fi declarat incompatibil?
Se mută într-un alt restaurant?!

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

38 comentarii pentru articolul „Gîndul de miercuri la prînz”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *