Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Vi-l imaginați pe Adrian Năstase slugărindu-l pe Traian Băsescu așa cum Călin Popescu Tăriceanu îl slugărește pe Victor Ponta?

Nu cred să fie om normal în România de azi, prin om normal înțelegînd unul căruia cele două instituții de tîmpire a poporului în interesul PSD – Antena 3 și România Tv – n-au reușit să-i facă din creier piftie de vacă, care să nu fie dezgustat de incredibilul spectacol de slugărnicie fără cusur, să moară de ciudă pînă și cîrpa, oferit de Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ciorbea.

Să ne înțelegem!
În politica postdecembristă am întîlnit mulți politicieni puși în slujba unor alți politicieni.
Politica românească urmează peste veacuri relația boier-iobag, definită prin curbarea spinării.
Numai că și în cazurile de obediență absolută față de un șef n-am întîlnit prosternarea arătată de cei doi, în funcțiile deținute, față de Victor Ponta.

Văzîndu-i pe cei doi cum se zbat să ghicească ordinele lui Victor Ponta înainte chiar ca acesta să le gîndească, te lovește o cumplită rușine:
Rușinea de a respira același aer ca împricinații.

Nimeni n-a observat însă că și Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ciorbea nu sunt și n-au fost PSD-iști.
Mai mult, cei doi au fost stîlpi ai regimurilor anti-PSD. Victor Ciorbea a ajuns premier CDR și pentru înverșunarea sa anti-PSD-istă. Mult timp, Victor Ciorbea a fost ținta celor mai dure campanii ale propagandei PSD.
Călin Popescu Tăriceanu a fost premierul Alianței DA. A ajuns în această funcție înaltă și pentru că s-a manifestat ca un anti-PSD-ist crîncen (cel puțin pînă în 2007).
Culmea e că acești doi foști premieri ai Dreptei sunt acum, după ce PSD i-a miluit cu posturi grăsulii, de un devotament față de Victor Ponta pe care nici un lider PSD nu-l dezvăluie.

Chestiune de meditat:
Și PSD a avut premieri în perioada postdecembristă.
Ați auzit de vreunul care, după venirea Dreptei la Putere, să devină slugi ale Foștilor adversari, așa cum se întîmplă azi cu foștii premieri ai Dreptei, Victor Ciorbea și Călin Popescu Tăriceanu?

Vi-l imaginați pe Adrian Năstase slugărindu-l pe Traian Băsescu așa cum Călin Popescu Tăriceanu slujește pe Victor Ponta?
Ei bine, asta explică de ce PSD rămîne cel mai important partid al țării după 24 de ani de postdecembrism, în timp ce Dreapta e alcătuită din partide și partidulețe care nu reușesc să se unească într-o acțiune comună.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

26 comentarii pentru articolul „Vi-l imaginați pe Adrian Năstase slugărindu-l pe Traian Băsescu așa cum Călin Popescu Tăriceanu îl slugărește pe Victor Ponta?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *