Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

EXCLUSIV Academia Serviciului Român de Informații a „instruit” procurori ai Parchetului General începând cu 2015, anul când Eduard Hellvig a sosit la comanda SRI

Ca să fie complet „multiculturalismul” instruirii, procurorii Parchetului General au urmat “cursuri” și la Ambasada Statelor Unite.

Ochiu și Timpanu, la instruire

Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV) a SRI, care este parte componentă a Serviciului Român de Informații și este condusă în prezent de „multiculturalistul” Adrian-Liviu Ivan, a „pregătit” din 2015 procurori ai Parchetului General: potrivit rapoartelor Ministerului Public, cursanții trimiși pentru perfecționări la Academia SRI au provenit dintr-un grup de 120 de procurori care au fost orientați inclusiv spre traininguri organizate de Ambasada SUA la București (ironic, marele critic al reformei Justiției) sau la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM): în 2015 au fost propuși 72 de procurori pentru „pregătire”, în 2016 au existat 39, iar în 2017 (anul când presa independentă a cerut publicarea Protocoalelor SRI-Justiție), numărul lor a scăzut dramatic la 9 (nouă). Este posibil ca numărul de procurori propuși pentru pregătire la Academia SRI pentru 2018 să fie nul, în contextul denunțării interne și internaționale ale Protocoalelor SRI cu Justiția.

Știi mai mult, ești mai trist. Pe Protocoale

De asemenea, și reducerea numărului de cursanți din 2017 poate fi interpretat ca un posibil semnal că scandalurile din presă și din clasa politică declanșate de publicarea unui număr de Protocoale ale SRI cu instituții din Justiție au clătinat „colaborarea”. Conform legii, responsabilitatea pentru formarea profesională continuă a acestora revine Institutului Național al Magistraturii (INM), conducătorilor instanțelor sau parchetelor la care aceștia își desfășoară activitatea, precum și fiecărui judecător și procuror, prin pregătire individuală. Altfel spus, un procuror poate merge la un seminar SRI trimis de INM, de șeful de Parchet sau la solicitare proprie: informația este importantă fiindcă legea, conștiința și formarea profesională constituie garanții ale independenței și imparțialității procurorului. Când una șchiopătează, celelalte două trebuie să o redreseze.

SRI, între Eduard Hellvig și Eduard cel mai Hellvig

Trimiterea procurorilor la cursurile de pregătire ANIMV a început din 2015, anul când (începând cu luna martie) Eduard Hellvig devenea director al SRI. Faptul că profesorii Serviciului au intervenit în „pregătirea” procurorilor devine cu atât mai controversat cu cât anterior, cel puțin o dată (în 2016), CSM a negat vehement existența unor astfel de cursuri, a invocat „imaginea Justiției” și a acuzat că publicarea și „comentarea excesivă” a unor aspecte ce țin de „formarea” magistraților ar putea să insinueze că se urmărește „racolarea de către SRI”. Care „racolare”, în definitiv, ar fi perfect plauzibilă odată ce chiar actualul rector al ANIMV, Adrian Ivan, nu neagă posibilitatea ca studenții „care au trecut prin Academia SRI”, să fie contactați ulterior de „colegi” din structuri ale SRI-ului. Din păcate pentru CSM și pentru „îngrijorările” CSM-ului, peisajul cu procurori „perfecționați” prin profesori SRI nu este neobișnuit pentru o țară (România) unde se acuză și se investighează și în prezent existența unor celule de ofițeri de informații și magistrați care au alimentat un Stat Paralel prin dosare fabricate în numele luptei anti-corupție.

Cât îi Hellvig și Cluju’, nu-i Ivan ca io și tu

Adrian-Liviu Ivan, adus în SRI după un telefon crucial al lui Eduard Hellvig, a fost numit Rector al ANIMV în octombrie 2017 (pentru mandatul 2017-2021), validat de Senatul Academiei și confirmat rapid („cu dedicație”) de conducerea SRI. Neoficial, numirea sa în funcție ridică semne de întrebare. Conform unui interviu publicat de „Adevărul”, Ivan a fost contactat telefonic de Eduard Hellvig la finele anului 2016 pe marginea unui proiect pe care acesta îl dorea pentru Academie (activitățile de doctorat, iar pe cadru mai larg, transformarea ANIMV într-o „navă-amiral” a SRI). După accept, Ivan a fost făcut militar (ofițer) „pe repede înainte” și astfel a putut să participe la concursul de ocupare a postului de rector al Academiei SRI. Adrian Ivan insistă că a avut „contra-candidați” la concurs, dar întrebarea care se impune pentru Eduard Hellvig este: „Au mai existat și alți candidați pe postul de rector al Academiei contactați personal de directorul SRI în afară de Adrian Ivan?”.

Fenomenul la Ivan este multicultural

Există cel puțin trei Universități în România unde sunt active nuclee dure de „inițiați” sorosiști, care ar vrea să schimbe capitalismul „primitiv” românesc cu neo-marxismul „multicultural” – cel împins spre Sud-Estul Europei dinspre SUA și dinspre Franța și Germania – țări conduse cu o mână de „elitiști” ai Regelui-Soare din UE, Emmanuel Macron, respectiv ai cancelarului-pe-ducă Angela Merkel: Universitatea de Vest (UVT Timișoara), Universitatea Babeș Bolyai (UBB) din Cluj Napoca și Școala Naţională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București. Adrian Ivan este un tip prolific și „adaptat”: scrie despre Statele Unite ale Europei (una dintre obsesiile bolnăvicioase ale sorosismului, care ar putea avea efect inclusiv pe transferul de suveranitate națională dinspre statele UE spre Bruxelles), este director de proiect din partea UBB în proiectele cu SNSPA, iar din 2015 a fondat la Cluj Școala Doctorală (de „Studii de Securitate”) ca „structură distinctă” – unde Programul de Doctorat a adoptat „multiculturalismul” ca direcție principală de dezvoltare. Noțiunea de „multiculturalism”, descrisă ca „divizivă” și „toxică” în state civilizate, se referă la sistemul care menține – în numele „egalității de drepturi” și în condițiile unei etnicități variate, a unor obiceiuri medievale alături de obiceiurile moderne. Așadar, cât este de întins firul Ariadnei care nu lasă globalizarea și teoriile aferente să se rătăcească între Universități din Timișoara, Cluj-Napoca și București?

Globalism și mână ȋntinsă. Atmosfera e destinsă

cristoiublog.ro dezvăluia în iunie 2018, că evenimentul din 5 octombrie 2017, descris de fătucile Diviziei Presă (Digi, Adevărul, Realitatea etc) ca fiind inaugurarea unui Program de Master „Studii de securitate globală” în cadrul Universității de Vest (UVT), s-a constituit ca șpriț cu spume între doi vechi sorosiști: era vorba de actualul director SRI – fost coordonator de program sorosiste la Cluj (la vârsta de 21 de ani) și gazda sa, decanul Robert Reisz- un fost cursant Soros la Miercurea-Ciuc. Acum, Eduard Hellvig îl cheamă la Academia SRI, pe universitarul „multiculturalist” Adrian Ivan ca să îi dreagă „nava-amiral” SRI, cea care plutește pe mulți bani de la buget. Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) este cea care l-a recuperat pe Florian Coldea (prin același Adrian Ivan), după ce a fost eliberat din SRI în condiții controversate, pe dezvăluirile omului de afaceri Sebastian Ghiță. Iar la SNSPA sunt activi universitari care cred și în prezent că SUA este condusă de stânga Democrată (Barack Obama- Hillary Clinton) și unde cei numiți Doctor Honoris Causa sunt personaje precum Martin Schulz, Guy Verhofstadt sau Miroslav Lajkac, cunoscute pentru fidelitatea pentru sorosism și care, eventual, ar ajuta Universitatea să pună de-un grup „rezist”- versiunea intelectuală.

Și dacă Klaus bate-n geam

Așadar, „Clubul globalist” din Inteligența românească este în expansiune, iar ca noutate, procurorii Ministerului Public (DIICOT) ai lui Augustin Lazăr nu merg doar la SRI, ci au ajuns să fie instruiți și la Ambasada SUA a „globalistului” Hans Klemm. Parlamentarii români ar mai avea încă multe de aflat dinspre actualul management al SRI, dar Coaliția PSD-ALDE nu pare că și-a luat rolul în serios, de controlor exigent al activităților Serviciilor. La urma urmei, vremea când consilierul președintelui nord-american Trump declara că „Serviciile secrete (românești-n.n.) sunt scăpate de sub control” nu sunt departe. Pe fondul acestui trist tablou, o excepție remarcabilă o reprezintă Guvernul Viorica Dăncilă, probabil cel mai amplu guvern post-Decembrist al României: Guvernul Viorica Dăncilă are birourile în Palatul Victoria, politicile în Africa, populația în Germania și SRI-ul în buzunarul globalistului Klaus Iohannis.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

25 comentarii pentru articolul „EXCLUSIV Academia Serviciului Român de Informații a „instruit” procurori ai Parchetului General începând cu 2015, anul când Eduard Hellvig a sosit la comanda SRI”

 • Și ce văspune o astfel de chestiune ? Ce opinie aveți totuși despre fotografia de la articolul Loredanei Voiculescu, cu Tăriceanu, Băsescu, câțiva ofițeri superiori ai instituțiilor de forță și chiar și Liviu Dragnea, în care cei fotografiați ”râd ca pizda la pripon”, având între ei și o tânără cadru militar ?

 • La multi ani, România! La multi ani, români!
  Sa va fie tuturor bine si sa aveti suficienta minte ca sa nu va lasati înselati de coruptii care pot fura si subjuga mai usor un popor dezbinat!

  • Ba profule , traiasca ma-ta , in tara de care gavaresti tu , bastinasii nu mai sunt proprietari pe mai nimic , doar pe aer , cum zicea un hatru , prin urmare coruptii daca fura , fura de la altii ,ca de la ei nu mai au ce , ca le-au luat-o strainezi inainte , asa ca plimba ursul cu dezbinarea , e deja facuta .

   • Sipio

    Corect. Coruptii nostri fura de la coruptii lor. Asa e fair-play. Go on boys!

    • Incorect. Coruptii nostri ne vând coruptilor straini ca sa le iasa lor comisionul. In armonie deplina, ambele tabere fura de la noi, în ultima instanta.

     • Ntz! Coruptii nostri sunt vanati. Coruptii lor sunt decorati!

 • @Gabi Serban
  La „mameluci”! 😛

 • Ardealul este inima Tarii, in imperiu va fii doar o periferie, o anexa, o ciudatenei, un „land” din capatul pamintului, locuit de „salbatici”…si ce vreti voi.Jumatate din bucuresteni sunt ardeleni, pentru ca sunt ok.

 • sa nu facem confuzia, nu Ardeleni sunt „cu imperiul in suflet”. Sunt unele „scursuri” ce nu se simpt bine nici in patul amantei, dind vina pe oricine ca nu li se scoala. Nu ma confudati cu niste insi neadaptabili.Sunt Ardelean si sunt pentru Romania unita,imperiul imi face greata.

  • Si eu ma trag din Ardeal. Si va respect punctul de vedere. Totusi, suntem in minoritate. Ardelenii iubesc imperiul si urasc Romania!

  • Ardelenii, întotdeauna, i-au urât pe ‘regăţeni’, cum le zic ei !
   Și, btw, cum rămâne cu cele două panouri cu 303 ???

 • Constat ca la 100 de ani de la Unire, ardelenii tot cu imperiul in suflet au ramas.

  • Nu te lua dupa gurile rele! Câtiva tâmpiti aflati în treaba, nu au cum sa reprezinte Ardealul.

 • Despre „Comisia de Control SRI”, în care majoritari sunt pesedistii, niciun cuvânt.
  A dracului Comisie, care nu a stiut nimic despre procurorii scoliti de catre SRI si care comisie în loc sa-si tina ea în buzunar SRI-ul, pentru ca poate, îl lasa pe Iohannis sa fie stapânul absolut.

  Admir deci impartialitatea autorului.

  • domi
   In „Comisia de control SRI” nu conteaza ca majoritari sunt pesedistii, ci cati ‘baieti” sunt majoritari. Pricepi nuanta?

   • Daca o luam asa, pesedistii trebuiau sa-i schimbe pe baieti la o adica.

    • domi
     Pai cum sa-i schimbe cand aia erau si sunt majoritari? Cunosti vreun domeniu in tara asta in care baietii sa nu fie la butoane?

 • În sfârșit, Traiane, ai scris un editorial fără acele propoziții (interminabile, și extrem de obositoare!) cu litere aldine. FELICITĂRI! Se vede că ești un tip documentat. Îți faci foarte bine temele și, faptul că Maestrul îți alocă spațiu pe blogul domniei sale, înseamnă că are încredere în tine. DAR! Te cunoaște Maestrul, dar noi, nu. N-ai vrea ca prin „Text&foto – Traian Horia” să-ți pui și poza de profil?

  • Moșule, din câte văd tu nu ești la fel de … ‘documentat’ !!!
   Traian Horia si-a publicat poza chiar la primul editorial, acum doi ani !!!
   Mai documentează-te !!! La multi ani !

   • Eu nu-mi aduc aminte sa-si fi publicat poza.

   • Mihai, ideea era ca în ziua în care își publică editorialul, Traian să-și atașeze poza de profil în locul Maestrului.
    LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!

  • Nu prea înțelege idioata Roxana Roman de ce nu se susțin pozele cu textu? Sau e și ea de-a SRIului? Sau nu știe să citească? Scrie acolo în clar că bravii procuori au mers la SRI să învețe carte, era săracii prea ignoranți sub dictatura lu tractoristu Agustin Lazăr, așa zis șef al Procuraturii .. Mai resfirați se poate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *