Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Cum i-a înfruntat Petre Roman pe protestatarii de la Ateneu

Cîteva site-uri, nu multe, pentru că a fost vorba de o pițifelnicierie și nu de o mișcare de stradă, au publicat o știre despre protestul împotriva Ceremoniei de la Ateneu, de preluare a președinției Consiliului UE de către România, petrecut la noua Coadă a Calului, cea din Piața Revoluției, mai precis Coada Calului pe care stă Carol I.

N-am tresărit la precizările despre participanți precum Stere Gulea și Mihail Șora. Stere Gulea are un film pe piață și s-a gîndit că nițică publicitate la producția lui nu strică. Mihail Șora a dat în mintea copiilor, pentru că doar la nivelul unei asemenea minți cineva care se pretinde filosof, trecut deja de o sută de ani, în loc să stea acasă și să-i recitească pe Presocratici coboară în stradă, alături de cei care i-ar putea fi strănepoți, pentru a hăuli împotriva lui Liviu Dragnea.
Auzi! Nu împotriva lui Iulius Cesar, de la Roma, ci împotriva lui Liviu Dragnea de la Telorman!

N-am tresărit nici la știrea că Dacian Cioloș, invitat la ceremonie ca fost prim ministru, a simțit nevoia să se dea nițel în stambă sub organele calului de bronz în speranța că se va pricopsi, prin asta, cu o bucată de slană electorală.
Am tresărit însă citind următoarele:

„Oamenii protestează faţă de Jandarmerie şi faţă de PSD, au adus ei tricolorul României. Petre Roman a trecut printre protestatari şi a fost huiduit de aceştia.”

Pe vremea mea (na, c-am ajuns să fac referiri și la vremea mea!), la ivirea unei asemenea știri, aș fi rugat pe cei de la Secția Politică să-l caute pe Petre Roman pentru a publica amănunte în plus față de știrea inițială. Asta deoarece, după cum își amintesc cei care au lucrat cu mine, în clipa cînd o știre apărea în altă parte decît în ziarul nostru, mă dădeam peste cap ca să depășim informația inițială prin propriile informații. Cum sînt un simplu pensionar și deci n-am la dispoziție nici măcar un colaborator mai tînăr pentru cristoiublog.ro, pe care scriu zilnic de vreo cîțiva ani, l-am contactat pe Petre Roman. Mă intrigase printre altele imaginea – reieșită din știre – a unui Petre Roman care se lasă huiduit, gata s-o ia la fugă, dacă nu chiar luînd-o la fugă. Din cîte-l știam eu pe Petre Roman încă din 1990, nu e omul care să evite o confruntare din ceea ce unii numesc înțelepciune și alții prudență.

Am primit următorul răspuns, dat audio, care răstoarnă spectaculos imaginea sugerată de știrea despre huiduirea lui Petre Roman:

„Bună seara, domnule Cristoiu! În legătură cu incidentul zis de aseară, de la momentul venirii mele spre Ateneul Român, vă relatez cum s-au întîmplat lucrurile.

Eu am parcat mașina în apropiere de ministerul de interne. Am pornit spre Ateneul Român. Am văzut grupul de protestatari și puteam foarte bine să îi ocolesc prin fața Palatului Regal. Și în momentul acela mi-am zis: «Nici piața, nici orașul, nici țara asta nu-i a lor. E a tuturor românilor liberi». Și am decis pur și simplu să trec printre ei. Și așa am făcut.

Erau cîteva sute. Nu mulți. Dar mai mulți, de exemplu, decît cei cu care am fost la baricada de la Inter în 21 decembrie 1989. Am trecut printre ei. Cîteva secunde au fost uluiți că trec chiar printre ei. Și apoi cîțiva dintre ei, șapte, opt, nouă, au început să fluiere, au zis și unele cuvinte insultătoare. Cei mai mulți n-au zis nimic. Iar unii dintre ei au zis: «Nu-i băgați în seamă!».

Am ajuns la bariera unde erau jandarmii. Mi-au deschis jandarmii imediat bariera. Am trecut printre ei. Și ultima lor reacție a fost că au aruncat un bulgăre de zăpadă peste mine, nu în mine.

Sentimentul meu a fost acela că asta e ceea ce trebuia să fac. Cînd te lasă curajul nu mai merită să fii acolo unde lumea te știe.

Deci asta e relatarea pe care am vrut să vi-o transmit în legătură cu întrebarea dumneavoastră «Ce s-a întîmplat acolo?». Și vă mulțumesc!”

 

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

48 comentarii pentru articolul „Cum i-a înfruntat Petre Roman pe protestatarii de la Ateneu”

 • Statuia lui Carol pe cal are câteva greșeli: in primul rand calul are copita-n sus daca domnitorul moare asasinat, ca în cazul lui Mihai Viteazul, ori Carol a murit de bătrânețe, secundo domnitorul nu folosește calulin lupta, ci iapa, deoarece e mai docilă și trei materialul statuii a cam inceput să se deterioreze, pe când cea lui Mihai Viteazul arată ca nouă!

 • He,he,he, asa e cum zice G.Serban, bizonul Cernat posteaza la Gandul de ieri (chiar si la ora asta)..Si-a mai gasit un fraier atemporal cu care se converseaza. Bineinteles ca o sa vina cu o scuza idioata, ca are computerul un glitch, sau ca a vrut sa ne incerce vigilenta. Sarmane nebun!!

  • Du’ răpidi, de-i răspunde !

   • Tu vorbesti ba, ”Don Cernat”???

    • CEAI, băi, ŢIA dispărut sîmţu’ HUMORULUI ?

    • Domn’ Nikola, domn’ Nikola! Eu rămân la credința că ai un singur cont, așa cum mi-ai cerut să iau în considerație. Matale, ce faci, acu’?!? Cum și Gabi Șerbănescu n-are a face cu ăl de sus…rămâne cum am stabilit…pace și pretenie pe forum, n-așa?
     Altminteri, nimic personal!

     • Daca eram tot ala, de ce ar fi trebuit sa-l citez? Nu esti tocmai un observator fin, no ofense!

     • Băi, vezi că esti pe un teren … minat !
      Hai, că mai ai puţin, ș-ajungi la PLOIEȘTI !
      Atenţie, … BIVOLUL … LUCREAZĂ !

     • Da, Gaby Ș. Să trăiești, că mi-te întorc ca la Ploiești!

     • Când am făcut eu armata Gaby eȘ, tu, te jucai cu ea în țărână. Vorba aia….mamă, trec soldații!
      He, he, he…auzi la el, „teren minat”…

  • Domn’ Nikola (fără mișto, așa cum mi-ai reproșat, odat’), am intrat repejor pe „Gândul” de ieri și, într-adevăr…omul e defazat cu o zi!!! Mare e grădina Domnului!

   • Nu ti-am reprosat ca e la misto, am sperat ca e la misto.Nu e asta locul unde sa ne domnim..

    • De ce, domne? Chiar nu putem avea un pic de respect între noi? O fi el Fb-ul mai tânăr, dar, totuși șepte ani de aks, trebe să aibă și Zunkerman ăla!

   • Moșule, răspunsul nu era pt tine, dar NUCONTEAZA !
    Dar, BTW de armată, sunt convins c-ai avut niscai … TINICHELE, pe umăr, dacă tot te LAUZI, cu asta !

 • Aici avem o dilema , maestre . Unii sustin ca prostetatarii s-au intilnit „la coada calului” , altii ca „sub podoaba calului „. Din aceasta dilema nu putem iesi ! Am zis !

 • Bai, ma scuzati, pe langa prosteala asta de prostit prostii cu presedenteala kolhozului, am o intrebare: de ce se cauta Iohannis mereu de batista cand se canta imnul? :mrgreen:

  • Ca sa afle toti cârcotasii ca el este mai român decât xenofobii pursânge de la noi.

   • Nici tu nu crezi ce spui. Omu’ maimutareste un gest american care e natural la ‘Murica. Aici e doar penibil. Cat despre romanismul lui Iohannis, a se slabi.

    • Daca nu as crede, nu as scrie. Daca Iohannis ar fi acelasi român de etnie germana si daca ar fi un sportiv care a câstigat vreo medalie pentru tara, daca s-ar manifesta în acelasi fel în timpul intonarii imnului national, sunt convins ca aceiasi xenofobi l-ar aproba si l-ar aplauda. Atunci ar fi în mod firesc, unul de-ai nostri.

     • Da, dar nu e! E doar baiatu’ care a aruncat paltonu!

     • Iti spun eu, sincer, că nu l-ar aplaUDA !
      De ce ? Fiin’că nu ie (!) charismatic !!!
      E-un sas … RECE de PROST, ce ie !!!

   • Serios ???

 • Domnule Cristoiu,
  Am plecat din Romania „de tina si pulberea pesedista” si in urma atacurilor furibunde ale „Fundatiei Soros”, in mod special condusa si finantata de catre actuala consiliera a presedintelui Klaus, Sandra Pralong. Nu am inteles, pana acum, cum de s-a infratit PDSR cu aceasta jivina, inculta!? Nu eram „neica nimeni”. Eram propietarul 100% al unei televiziuni (desemnata in anii 1990-1993, ca cea mai buna din lume (am documente) si presedinte fondator al SOTI Bucuresti, alaturi de P.M. Bacanu si Grigore Vasile, SOTI Neptun Constanta. Am fost presedintele Uniunii televiziunilor private din Europa de est (UNTELPRO), presedinte fondator Rotary International, membru in comitetul Mondial (primul roman in consiliul de conducere). „Pacatul meu” a fost ca eram independent si iubeam poporul roman. Am indurat mult de la politicienii romani si de la Soros. La fel de mult ca tatal meu, care a stat inchis opt ani si sapte luni, la Salcea, Balta Brailei. Pentru ca tatal meu a fost detinut politic, comunistii mi-au interzis dreptul de a urma o facultate, desi terminasem Liceul teoretic cu media zece, inclusiv la BAC. Ulterior, dupa 1990, am absolvit Dreptul la Universitatea Ecologica Bucuresti. Am vandut tot si am emigrat. Astazi, cand vad si aud ce se intampla in Romania, ma felicit pentru alegerea mea, dar, in acelasi timp, regret parasirea Tarii. Oricum, eram arestat de catre nazistii DNA, mai ales ca, PDSR-ul a incercat de mai multe ori sa-mi inchida televiziunea. M-au salvat ambasadorii americani de la Bucuresti si relatiile mele internationale. Petre Roman a fost de multe ori in studioul meu de televiziune. Simpatic, elegant, politicos. Am ramas siderat de atitudinea acestor „papugai”.

 • Maestre ai uitat să ne spui cine este Petre Roman.

  • Dar tu cine ești, bă, dacă tot te … ‘interesează’ grija, de pla altora ?

  • Faca-se voia lui Petre: sa uitam cine este si ce a facut. Trecerea timpului lucreaza bine pentru cei de teapa lui. Parca era si unu’, Iliescu, prin preajma lui… Sper ca memoria sa nu-mi joace feste.

 • 😀 Statu paralel o să și-o ia sigur în gură la faza asta, să fie cu noroc. S.O. Vîntu a depus plângere penală împotriva Laurei Kodruța Kovesi, pentru fabricarea de probe în dosarul prin care a fost acuzat de șantaj și condamnat. Urmează ca săptămâna asta să depună plîngeri penale împotriva procurorilor Carmen Dan și Marius Bulancea pentru favorizarea infractorilor Gusă Cosmin și Păcuraru Maricel, complicitate la furtul a 23 de milioane de euro, complicitate la incendierea arhivei PSV, prin care s-a urmărit ascunderea unor furturi imense de către aceiași indivizi. Tot săptămâna asta, Vîntu dă în judecată DNA pentru a-și recupera banii. Maaaan, dacă se schimbă șefimea la Realitatea , un pitic soros ca Rares Bogdihan o să ajungă la garderoba televiziunii, responsabil cu Secțiunea „lenjerie intimă doamne în vîrstă”. Iar Cristi dide și alde marin ceausescu de la „rezist” o să-și comande articole direct la revista 22 😀

  • A zis Salvini că axa Germania- Franța a UE trebuie terminată. 😀 E bine. Fără senila Merkel și domnișoara Emmanuelle Macron, Iohannis o să ajungă de unde a plecat- la Sibiu, căutînd case de proști, la preț bun 😎

  • Pe denise o primesc eu, in sufragerie ! O să-i gasesc un loc, s-o folosesc pe post de … MĂSUŢĂ, că tot are ea capu’ pătrat și-i place sa stea FLEXATĂ !

  • Vantu e in inchisoare si se pare ca e cam falit, Irealitatea a trecut in mana Secu care tine cu dintii de ea macar pana dupa alegeri.
   Sansele lui Vantu sunt minimale. Sincer imi pare rau de el.
   OTV a fost desfiintat fara motiv (fata de ce se intampla acum la realitatea), iar D.Diaconescu nu mai are voie sa profeseze. Dar, de, televiziunea aia nu era sub patronajul secu.

 • Teo Matei de multisulă să ne iei

  Bă bou sfînt din jungla gîndirii. Patronu tău Soros n-are nici o legătură cu multi-naționalele de care scrii. Alea sînt breloc la o curea de miliardar din italia, SUA Germania , trăiesc cu sclavi plătiți la salariu minim și cu profiturio exportate. 😎 Multinațioanlelel astea însă au dat carne de tun la protestele plătite ale lu soros, fomiști ac tine care vă mai rotunjiți și voi veniturile cu două-trei joint-uri pe 😀 lună, da asta e altă poveste 😀 Lasă-l pe Soros în pace, e bătrîn, senil și cu nevastă tînără, deci o duce bine, nu-i duce tu de grije 😀

 • Romînia liberă Amnistia şi graţierea, abordate în declaraţia comună Iohannis – Juncker

  da, păi cu Juncker e explicabil. Cănd iei un șpriț în plus le știi pe toate. iar cu Iohannis iar e explicabil, din cîte știe el, naziștii nu au practicat amnistii, doar puneri la zid și condamnări. Mîine cînd o să-i iasă trăscăul pe urechi, Juncker va completa declarația cu un pupic pe obrazu lu Iohannis. O să-ia ducă Timmermannu un scaun să ajungă pînă la locu indicat

 • COTIDIANUL- Ministerul Apărării Naționale anunță vineri seară că a fost sesizat Parchetul Militar al Curții Militare de Apel, întrucât sunt suspiciuni privind derularea legală a procedurii de achiziție a corvetelor, achiziția fiind și suspendată până la soluționarea dosarului.

  Păi da, că Statu paralel tre să trăiască și el iar ăia care vor borcanu cu miere în afacere sînt iohaniști. Degeaba s-a luptat nazistu KlAUS să își instaleze omul la Marele stat major?

 • După cum spunea Nichita Stănescu într-o frumoasă poezie: ‘Se-apropie Petre Roman, se-aude, se vede/Gândurile pe care cei din grupul de protest le trimit spre el se întorc mai repede ca altădată/Altădată o s-o facem si mai si mai lată

 • Niște tiriplici. După cum spunea cel mare dintre ei.

  • 😛 Sau niște pliciuri de țînțari lipiți pe curu lu Soros cum sînt Cezar Jipa sau Teo Matei-de-brișcă-ne-iei.

   Bă Jipa, am fost în ultimu loc unde te puteai gîndi, iar tarseidsta de măta n-a uitat de data asta să încuie ușa.

   • Mihail Șora, marele marxist care la tinerețe a lucrat cu criminala pauker, acu e progresistu lu soros și își adapă rezistenții din mătreața filozofiei. 😀 Romantic. Mîine poimîine se va certa cu Pleșu care din ei să fie biografu oficial ai lu Bot și Dide. Așa se trece gloria lumii. Cu semi-senili care au servit criminali sub comuniști și-acu servesc drogați în democrație.

    • Se împute treaba la Spălătoria de creere a lu Soros numită Realitatea TV. 😎 Liviu Luca și Vîntu au fost achitați, iar disjungerea din dosarul inițial a făcut alte 4 dosare penale, iar Vîntu are șansa să recupereze acțiunile Realitatea care susține că i-au fost furate. Nu-i rău, Oreste o să se lase de iarbă, iar rareș Bogdan o să se interneze în sfîrșit pt odihnă, la un ospiciu cu iarbă verde. 🙂

     • Procurorul „rezist” Claudiu Sandu de la Brașov: „Am avut un inculpat tinut 5 luni in arest preventiv, pentru care in final am dat solutia clasarii… Am cerut arest preventiv pentru a nu lua legatura cu ceilalti inculpati… Dupa analiza tuturor probelor, am stabilit ca nu sunt suficiente pentru a-l trimite in judecata”. Asta e justiția pe care o cer drogații rezist care l-au huiduit pe Petre roman. Greu de înțeles de ce Jandarmeria nu i-a trimis la săniuș pe „protestatarii” lu marijuana 😀

     • Eu nu vreau sa plce Denise ca ca ea nu mai gasim. Cine o sa mai urle isteric la invitati? Si noi de cine ne mai radem? 😀

    • L-ai uitat pe clăparu’ grigore, care, cic-a venit să-i șteargă mucii, moșului senil, zicând ca el cunoaste ‘interiorul’ ateneului, dar si pe-al cellei, cu care buduléa, la DOUĂ mînuri !

   • Cezar Jipa
    După părerea multora, ești Secu. Ei cred că ai supt pixuri la rezist ș-acu ți s-au făcut ochii mari și albaștri. 😀 Nu-i contrazice, dacă o faci , o să ai de tras 😎

   • Șase, s-a-ntors rareshoiu, mancha-mi-ar … *OIU !!!
    O să vadă IEI, penalii, de-acu-nainte, ce-i așteaptă !!!
    MAESTRE, vezi că esti ATACAT !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *