România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Prin ultimele sale nerozii, Klaus Iohannis e pe cale să înmormînteze PNL de-a binelea

Vineri seara, la emisiunea lui Ionuț Cristache de la TVR, după eşecul catastrofal care a fost încercarea de a-l umaniza pe Mihai Fifer, presupus candidat la funcţia de premier al României, am abordat evenimentele acestei săptămîni.
Le-am sintetizat zicînd cam așa:
Dacă duminica asta ar avea loc alegeri parlamentare, PNL n-ar obţine nici măcar scorul intrării în Parlament.
Și asta numai și numai din cauza lui Klaus Iohannis.

Pe cristoiublog.ro, simt nevoia să mă explic:
Prin implicarea neroadă în campania electorală în ipostaza de chibiţ al PNL, Klaus Iohannis a făcut ca PNL, un partid alcătuit din două foste partide de guvernămînt, sprijinit de Sistemul Instituţiilor de forţă şi de Divizia Presă a Binomului SRI-DNA, răzgîiat de ambasadorii occidentali, în frunte cu Hans Klemm, să piardă întrecerea cu 27% faţă de PSD.
O diferenţă incredibilă, unică în postdecembrism.
Prăbuşirea PNL şi-a avut cauza şi în transformarea acestui partid într-o marionetă a lui Klaus Iohannis.
O marionetă depinde de păpuşar.
Dacă marioneta care interpretează pe Ileana Cosînzeana e mînată de un păpuşar beat, indiscutabil Ileana Cosînzeana va fi o Toantă cu ifose de Mitza Biciclista.
Obligat s-o aibă şefă pe Alina Gorghiu, să susţină candidatura la funcţia a pozei numite Dacian Cioloş, să aibă doar un singur punct de program Sprijinirea Binomului SRI-DNA, PNL a fost victima lui Klaus Iohannis.

Emil Constantinescu a înmormîntat PNŢCD.
Klaus Iohannis e pe cale să cînte prohodul PNL.
După alegeri, PNL ar fi trebuit să anunţe că intră în Opoziţie, să facă un apel la celelalte formaţiuni de Dreapta, la unitate împotriva Coaliţiei PSD-ALDE, şi să treacă la auto transformări revoluţionare.
Ce face PNL prin cea de a treia blondă de la Cotroceni, Raluca Turcan?
Anunţă că e gata să facă un Guvern de Dreapta, alcătuit din PNL, UDMR, USR, PMP, Minoritari şi ALDE.
Dincolo de Haloimăsul unei oşti de strînsură, incapabile să guverneze şi o balercă, d-apoi o ţară, acţiunea PNL frizează prostia exemplară.
Cum să vorbeşti de un Guvern din care să facă parte și ALDE, înjurat de PNL drept partidul antijustiţie, cînd tu, PNL, ai dus campania electorală ca Luptător împotriva Corupţiei?
Cine a impus PNL o asemenea noapte a minţii?
Klaus Iohannis.

În campanie nu cred c-a fost politician mai hulit de Klaus Iohannis decît Călin Popescu Tăriceanu.
De la ”individul acesta” pînă la ”penalul”, Călin Popescu Tăriceanu a fost înjurat de Klaus Iohannis drept întruchiparea politicianului nefrecventabil.
Electoratul lui Klaus Iohannis, mic, dar fanatic în talibanismul său de integritate, l-a susţinut pe preşedinte chiar şi în gesturi anticonstituţionale, cum ar fi refuzul de a-l lăsa pe C.P.T. să participe la Ziua Naţională.
Şi deodată, vine vestea, confirmată chiar de Klaus Iohannis că Luptătorul pentru integritate s-a întîlnit ca să discute politică pe şest cu Penalul Călin Popescu Tăriceanu.

Combinată cu bezelele făcute de Raluca Turcan lui CTP, ştirea întîlnirii dezvăluie un adevăr incredibil:
Klaus Iohannis s-a întîlnit cu CPT pentru a-i propune să facă parte dintr-un Guvern de Dreapta.
Despre nenorocirea pe care ar aduce-o României un asemenea Guvern, infinit mai prost decît cel al CDR, nu cred că trebuie să mai vorbesc.
Cum ar putea conduce țara un asemenea guvern:

 1. Impus împotriva voinței electoratului?
 2. Alcătuit din partide ele însele alcătuite din mai multe partidulețe?
 3. Adunînd laolaltă pe Traian Băsescu cu Raluca Turcan și pe Nicușor Dan cu Călin Popescu Tăriceanu?

Aș vrea să mă refer la noua lovitură dată Dreptei de pînă și ideea unui asemenea guvern, d-apoi de inițiativa unor negocieri:

 1. Se creează impresia sinistră că PNL şi Klaus Iohannis sunt în stare de orice compromis pentru a supravieţui la Putere.
  Electoratul pe care s-a bazat Klaus Iohannis şi PNL e unul căruia îi fac greaţă astfel de miş-maşuri politice, tipice felului fanariot de a face politică.
  Pînă mai ieri, C.P.T. era făcut Penal, iar acum, de dragul Puterii, PNL şi Klaus Iohannis sunt gata să se ţuce cu Penalul.
 2. Un asemenea Guvern ar însemna moartea subită a USR. Cum s-or simţi tinerii care l-au votat pe Nicuşor Dan aflînd că Alba ca Zăpadă care e USR se prostituează pe Şoseaua de Centură a politicii româneşti urcîndu-se în Tir cu Călin Popescu Tăriceanu?

Lovitura cu ALDE nu e singura pe care a dat-o Klaus Iohannis PNL în această săptămînă.
CCR a declarat Constituţională Legea Dragnea, cea prin care se elimină 102 taxe.
Chiar şi contestarea la CCR de către Klaus Iohannis a fost o nerozie.
Dar să vii şi să ameninţi că n-o promulgi, că amîni aplicarea ei, trimiţînd-o în Parlament „pentru o discuţie serioasă”, asta ce mai e?!
E limpede.
Prin ultimele sale nerozii, Klaus Iohannis e pe cale să termine groapa PNL.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „Prin ultimele sale nerozii, Klaus Iohannis e pe cale să înmormînteze PNL de-a binelea”

 • Cum e asta diferit de cooptarea PUR de catre alianta DA condusa de Basescu a PUR la guvernare drept solutia imorala in 2004? Presupunand ca lui Basescu nu i-ar fi reusit smecheria, l-ati fi considerat la fel de nerod?
  Sigur, PNL-ul de acuma nu are o persoana carismatica prin care sa poata coagula partidulete, dar ideea in sine e parca plagiata de acum 12 ani. Deci care e diferenta?

 • Să nu uităm că piticul sovietic era cel mai înalt pitic din lume. Cam o astfel de majoritate caută și dom’ președinte.
  Părerea mea…

 • Johannis acum din ” Bunul Samaritean ” ce aparea a fi in 2014, s-a transformat
  „Pas cu Pas” in Cuiul lui PEPELEA in stil Nemtesc.

 • Ñu mi-as fi inchipuit ca este de o asemenea josnicie. Ma intreb ce blestem trebuie sa fie deasupra capetelor romanilor ca sa ajunga sa aiba un asemenea presedinte.
  Intre timp trebuia sa inteleaga ca ñu poate misca un deget fara sa se afle. Ca Basescu „uita” cum l-a injurat si bate palma cu el era de asteptat, dar sa creada ca il poate manipula pe CTP dupa cum l-a injosit….
  Eu il cunosc pe TB de cand era marinar si pe KWJ impreuna cu prietenul lui „consulul onorific” de la Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *