Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Plîngerea de Înaltă Trădare – un pas din pașii de debarcare a Vioricăi Dăncilă de către Klaus Iohannis

Joi, 10 mai 2018, într-o intervenție prin Skype de acasă la Sinteza zilei, am susținut că insistența lui Klaus Iohannis pe demiterea premierului face parte dintr-un plan menit a o suspenda pe Viorica Dăncilă în urma unui dosar penal ticluit în stilul tuturor dosarelor prin care procurorii au fost și sînt folosiți la rezolvarea intereselor personale ale Președintelui.

Joi, 17 mai 2018, ajuns la Găgești Deal (am trecut mult mai ușor decît mă așteptam prin încercarea numită Podul de la Mărăcineni), am aflat că Ludovic Orban, președintele PNL, depusese ca simplu cetățean o plîngere penală împotriva Vioricăi Dăncilă acuzînd-o de Înaltă Trădare. Mulți comentatori, dar și mulți lideri PSD și ALDE, s-au amuzat la acest gest al știurlubaticului Ludovic Orban, un excelent întreținător de chefuri prin cîntece și glumițe, punînd-o pe seama unei deraieri a unei persoane fizice. Eu însă am luat în serios această inițiativă. Am dibuit în ea de îndată Scenariul Debarcării Premierului, scris de data asta de SIE (spun de data asta de SIE, pentru că în cazul Sevil Șaiddeh și-a vîrît codița SRI), scenariul care cuprinde în chip necesar o plîngere penală.

Comentariul de pe cristoiublog.ro și de pe Evz.ro fusese redactat încă de dimineață, înainte de a pleca la drum. În condițiile călătoriei, mi-a fost imposibil să scriu un alt comentariu, dedicat exclusiv Operațiunii Plîngerea Penală.
Cum însă pusesem pariu la Sinteza zilei de joi, 10 mai 2018, că se pregătea un dosar pentru Viorica Dăncilă, joi, 17 mai 2018, am răspuns invitației lui Mihai Gâdea de a interveni, din chioșcul din Găgești Deal, prin skype, pentru a comenta evenimentul numărul unu al zilei, Plîgerea penală depusă de Ludovic Orban. Am acceptat să intervin și pentru că în studio se afla Călin Popescu Tăriceanu. Despre Operațiunea Debarcarea Vioricăi Dăncilă, dar mai ales despre rolul decisiv al SIE, condus de militarul Silviu Predoiu, din 2005 șef al Operativului la SIE, un Florian Coldea etern, rămas la comandă de un an în absența anticonstituțională a unui director civil, voi scrie pe larg în zilele următoare. Mă mulțumesc acum să redau fragmente din intervenția mea la Sinteza zilei, convins că ele vor reuși să înfățișeze explicațiile mele date Afacerii, toate stînd sub semnul unei credințe tari a subsemnatului din ultimii ani:

Implicarea în viața politică a Serviciilor secrete, a Procuraturii, la comanda Președintelui, e nu numai o sfidare a Constituției, dar și un atentat al Siguranța națională. Răsturnarea votului popular prin manevrele sergenților majori mesianici duce, ca în 2015, la aducerea la putere a unui guvern de neisprăviți care administrează dezastruos țara. PSD guvernează catastrofal. Dar la fel de catastrofal, ca să zic așa, ar fi dacă PSD ar fi alungat de la putere nu de o Opoziție tot mai puternică, ci de Operațiunile ticluite în birouri de sergenții majori mesianici pentru a face pe plac lui Klaus Iohannis.

Cum pe televiziuni n-am rigoarea din scris – în timp ce vorbesc îmi vin noi și noi idei –, îmi cer scuze cititorilor pentru dezlînările reproduse inevitabil de stenograma emisiunii:

Soluția Plîngerii a fost avansată de Divizia Presă a Binomului

„Emisiunea: «Sinteza zilei» – Realizator: Mihai Gâdea – (…) În direct cu noi, aşa cum v-am anunţat şi cum aţi văzut, se află, desigur, preşedintele Senatului şi maestrul Ion Cristoiu. Bună seara, domnule Cristoiu!
Ion Cristoiu: Bună seara!

Realizator: Voi relua şi declaraţia ministrului israelian. Domnule Tăriceanu, voiaţi să faceţi o declaraţie cu privire la editorialul domnului Cristoiu de astăzi.
Călin Popescu-Tăriceanu: Nu, editorialul nu l-am văzut încă; am văzut nişte comentarii pe care le-a făcut ceva mai devreme în legătură cu iniţiativa domnului Orban de a face plîngere penală. Îi împărtăşesc – hai să spunem – semnele de întrebare pe care le ridică. Sublinierea mea este următoarea: trebuie să fiu din poziţia pe care o am mai rezervat, nu am aceeaşi libertate pe care i-o invidiez domnului Cristoiu ca jurnalist, de multe ori poate să pună degetul pe rană mult mai precis decît pot eu să o fac. Spuneam că în următoarele zile probabil vom avea posibilitatea unei evaluări mai exacte a acestei situaţii – dacă este un gest hazardat din partea domnului Orban sau, din contră, această mişcare face parte dintr-un plan mai elaborat.

Realizator: Maestre, care este analiza dvs cu privire la această mişcare absolut şocantă de a depune plîngere penală pentru înaltă trădare?
Ion Cristoiu: Ţineţi minte că acum o săptămînă am pariat cu domnul Ciuvică…
Realizator: Exact.
Ion Cristoiu: Nu luasem în calcul această plîngere penală pe Siguranță națională, deşi unităţile militare ale diviziei de presă au lansat această teză,avansată de un ins scos de la naftalină, nu-i mai ţin minte numele, eu n-am auzit pînă acum de el, care chiar acum o săptămînă a scris pe un site militarizat că cea mai bună soluţie este să se facă plîngere penală pentru înaltă trădare şi toate acuzaţiile astea şi preşedintele să suspende. Deci această idee a plutit. Doi, după ceea ce domnul Tăriceanu spune că este o nebunie a domnului Orban, nu se confirmă, dimpotrivă e considerată de Realitatea tv, televiziunea prezindențială, drept o inițiativă salutară. Spre stupoarea mea, n-am văzut deloc ideea de nebunie la Divizia Presă, ci, dimpotrivă, se aplaudă serios acest gest, pentru că se spune că ea nu a ţinut cont… nu ştiu ce. (…)
Niciun om politic, nici măcar domnul Călin Popescu-Tăriceanu, care este mai blînd, mai înţelept, nu-şi poate permite să ceară demisia premierului de trei ori fără să fie sigur că acela va pleca. Sunteţi de acord?
Realizator: Da.

Uitîndu-mă la Realitatea Tv, televiziunea lui Klaus Iohannis, am avut impresia că urmăresc Hamas Tv

Ion Cristoiu: Poţi să greşeşti o dată şi revii. De exemplu, Klaus Iohannis a revenit asupra violenţelor împotriva Israelului, dacă aţi observat. Eu am citit cu atenţie stenograma conferinţei sale de presă. Nu a mai fost atît de categoric. Deci undeva aici a dat înapoi. În cazul Vioricăi Dăncilă nu a dat înapoi. Şi, în al doilea rînd, Klaus Iohannis, cum v-am spus şi pe care eu îl intuiesc de la scena cu paltonul, este un politician de o vanitate ieşită din comun. Ionel Brătianu spunea că de la taică-său, Ion C. Brătianu, a învăţat că pentru un politician vanitatea este o catastrofă, pentru că, dacă începi să acţionezi în funcţie de vanitate – nu? –, de orgoliu, eşti terminat. Eu am urmărit incidentele de la graniţa cu Israelul. Ele nu sînt noi, domnule Gâdea, sunteţi de acord, domnule Tăriceanu? Doi. În primul rînd, aceste incidente nu au fost provocate de mutarea ambasadei. Ele au loc în fiecare an şi anul acesta au avut loc în legătură cu împlinirea a 70 de ani de la înfiinţarea statului Israel, considerată de Hamas ca fiind un dezastru, deoarece Hamas nu recunoaşte statul israelian. La graniţa cu Israelul nu a acţionat Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei, a acţionat Hamas. Sigur, occidentalii şi presa occidentală au spus că a fost un exces de forţă. Acolo cei din Hamas au vrut să dărîme gardul şi să intre în Israel. Bun. Domnule Gâdea, domnule Tăriceanu, nici o televiziune de pe planeta asta nu a vorbit de genocidul israelian. În România, o televiziune a vorbit despre genocidul israelian.
Realizator: Cine?
Ion Cristoiu: Realitatea TV, într-o seară a avut o întreagă emisiune. Mi-am făcut cruce, am crezut că este «Hamas TV». Eu nu am văzut nicăieri. Cum să prezinţi la o televiziune din România aşa ceva, că acolo a fost genocid ? Mai ales că aceste aserțiuni pro Hamas au fost însoțite de ziceri antisemite ale unei jurnaliste a postului cunoscută pentru pozițiile sale legionare. Unitățile militare au deplînsă inițiativa de mutare a Ambasadei, Pentru a evita acuzația de antiamericanism, au pus asta pe seama unei relații între coruptul Netanyahu și coruptul Dragnea. A apărut pe un site militar următoarea teză. Există o conspiraţie a evreilor corupţi. Şi că Netanyahu este un corupt, ca şi Dragnea, şi că de fapt el face toate astea aşa, şi-a găsit un prost în România, pe Dragnea. L-am întrebat pe domnul Tăriceanu: l-aţi văzut dvs în presa românească pe ambasadorul Palestinei? Deci ambasadorul Palestinei nu exista.
Călin Popescu-Tăriceanu: Până acum, niciodată, da.
Ion Cristoiu: Acum, Palestina, care nu trebuie confundată cu Hamas, a făcut o chestiune obraznică. Noi, România, suntem printre puţinele ţări din lume care au recunoscut Palestina. Puţină lume ştie, da? Să-ţi permiţi să rechemi ambasadorul dintr-o ţară care te-a recunoscut, cu ciocane în cap de la Moscova, mi se pare destul de complicat. Această plecare a fost prezentată de unităţile militare din presă ca un dezastru, mai ţineţi minte? Aoleu, ce nenorocire! Deci undeva a fost şi o pregătire psihologică. Adică: băi, iată ce nebunie, ce crimă au făcut Dăncilă şi Dragnea. Adică ne-au certat cu arabii, mai ţineţi minte
Realizator: Da.

Se vizează debarcarea Vioricăi Dăncilă și nu a Guvernării PSD-ALDE

Ion Cristoiu: După părerea mea, a fost o pregătire, ea nu vizează debarcarea Guvernului PSD-ALDE, ci schimbarea Vioricăi Dăncilă. Probabil că Viorica Dăncilă s-a purtat, să spunem, frumos un timp cu Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a confundat-o cu un om de-al lui sau cu una proastă. Cred că de-aia a şi acceptat-o, sînteţi de acord? Adică, probabil a zis: Dăncilă…, lasă că o stăpânim noi. Da? Plecarea ei în Israel…, a ei, nu, dacă pleca domnul Tăriceanu nu se supăra, să ştiţi.
«Cum adică», a zis el vanitos, «îmi face asta, Dăncilă»… Şi atunci este o chestiune să îi spunem şi personală. Nu cred că e o nebunie a lui Orban, am spus mai… Şi vă spun acum, în seara asta, Gabi Firea a zis la dumneavoastră, la dumneavoastră a fost, da?
Realizator: Da.
Ion Cristoiu: A zis şi ceva cu Sorina Pintea, nu e aşa?
Realizator: Da.
Ion Cristoiu: Că nu a fost invitată, da?
Realizator: Da.
Ion Cristoiu: Ştiţi că în 10 minute Administraţia Prezidenţială a dat un răspuns?
Realizator: Da.
Ion Cristoiu: Aţi văzut dumneavoastră, de cînd se rostogolește această temă, care face legătura între Orban şi cererea preşedintelui de demisie, o reacţie de la preşedinte? Minimă, minimă.
Realizator: Nu.
Ion Cristoiu: Dacă preşedintele nu era amestecat, spunea pe Facebook, sînteţi de acord?
Realizator: Da.
Ion Cristoiu: Ceva gen, Domnilor, Orban nu are nici o legătură cu mine! Orban nu avea cum să nu îl întrebe pe el, să-l consulte, să-i ceară voie. Sînteţi de acord?
Realizator: Da. (…)
Ion Cristoiu: Vă rog frumos, nu e o nebunie! Nu poate să fie o nebunie, domnule Gâdea! Dacă dumneavoastră aţi depune plângere penală împotriva lui Orban pentru că ia nu ştiu ce salariu de la unu’ de la Târgu Mureş? Nu…
Realizator: Nu…
Ion Cristoiu: … Pentru că m-aş face de rîs!
Realizator: Da.
Ion Cristoiu: Înainte de-a face acest gest, jur, el s-a consultat cel puţin cu Iohannis, pentru că altfel, dacă nu se consulta, risca ca Iohannis să iasă pe Facebook în două minute şi să îl facă pulbere. Sînteţi de acord?
Realizator: Da, bineînţeles!
Ion Cristoiu: Păi cum? Iohannis nu a zis nimic pînă acum. Adică, dumneavoastră spuneţi că îşi asumă cearta cu Israelul, cu America. . Păi, numai şi asta l-ar fi obligat pe preşedinte, că nu îl costă nimic, să scrie pe Facebook: «În legătura cu speculaţiile anumitor persoane, dezmint o înţelegere între mine şi Orban». Sunteţi de acord? Îl costa ceva, domnule Tăriceanu, să spună asta? (…)
Realizator: (…) Pe ce drum mergem noi, în momentul de faţă, pentru că dacă spuneţi că este război, întrebarea este pe ce drum mergem noi? Guvernul, coaliţia, vrea să mergem cu partenerul strategic şi cu Israelul într-o chestiune de bun simţ. Pe ce drum însă, mergem în condiţiile în care vedem poziţiile preşedintelui, ale domnului Orban şi ale celorlalţi?
Ion Cristoiu: Preşedintele merge clar cu Germania, dintr-un raţionament care poate e fals şi anume că Trump nu are nicio putere. Deci, teza lansată de adversarii Americii este asta: «Trump, mă rog, e ce e, în curînd o să-l debarce ăia, oricum nu are nicio putere». Netanyahu şi el e pe ducă, sunteţi de acord, că nu ştiu ce îl anchetează, da?
Realizator: Da, dar am văzut că a sărit în sondajele de opinie din Israel şi în momentul de faţă este starul mondial politic.
Ion Cristoiu: Nu, nu, eu nu spun realitatea. Eu spun pe ce se bazează. Adică, dumneavoastră, sigur că dumneavoastră vi se va părea, şi domnului Tăriceanu, o enormitate ca el să nu ţină cont, dar şi preşedintele… O fi zis ăia de pe la SIE, că ei sînt specialişti: «Domne’, nu e nicio problemă! Acolo, Trump o să cadă, Netanyahu o să îl ia poliţia şi de fapt, e o şmecherie a lui Netanyahu care nu ştiu ce…» Deci, şi cînd spun asta, ştiu ce spun!
Realizator: Bun! Eu cred asta! Dar, noi vedem aici că de la Netanyahu la guvern, la liderul Opoziţiei, la toată lumea, are aceeaşi poziţie acolo, că e astăzi Netanyahu, că e mîine Hertzog acolo, poziţia Israelului e aceeaşi! Că preşedintele Trump o să fie încă trei ani de zile preşedinte, nu am nici un fel de îndoială…
Ion Cristoiu: Da.
Realizator: Şi cred, pe de altă parte, că aceasta este poziţia Statelor Unite, nu este doar poziţia cuiva de la Washington. Deci, cu toate astea, repet întrebarea: Dumneavoastră spuneţi că preşedintele merge cu Germania pentru că aşa i-au zis ăia de la SIE? Aşa aţi zis dumneavoastră, vă citez.

Klaus Iohannis s-a bazat pe notele primite de la SIE

Ion Cristoiu: Da, aşa am zis! Aşa este şi mesajul transmis de SIE la băieţi: «Domnule, e o şmecherie a lui Netanyahu pe acolo care l-a găsit pe un prost, Dragnea, şi că de fapt noi trebuie să fim nu ştiu cum». Aşa cred!
Realizator: Dar de ce fac jocul acesta? Dar de ce fac jocul acesta, pentru că el este totuşi iraţional?
Ion Cristoiu: Pentru că Klaus Iohannis nu este preşedintele pus de CIA. Eu v-am spus – dar sigur că domnul Tăriceanu o să mă contrazică – a fost pus de BND, nu de CIA. V-am mai spus atunci, nu aţi fost atenţi! Ce mi-a zis mie un mare om…
Realizator: De multe ori par neatent, dar să ştiţi că sînt atent şi cînd par neatent.
Ion Cristoiu: Nu, am glumit! Încă o dată, am spus de atîtea ori că vinerea, înainte de al doilea tur, un mare om din România m-a sunat şi l-am întrebat şi a zis: «Au pierdut americanii! A câştigat BND-ul». Şi am zis: Şi asta e! Eu asta cred.

(…)

Realizator: Domnule Cristoiu.
Ion Cristoiu: Pot să pun o întrebare domnului Tăriceanu?
Realizator: Vă rog.
Ion Cristoiu: Dar trebuie să răspundeţi precis, că ştiu că sînteţi politician. Să admitem ipoteza că doamna este suspendată, de acord. Eu nu am zis că va fi demisă, şi dacă ea este suspendată şi preşedintele vă convoacă pe dvs şi pe domnul Dragnea la Cotroceni şi spune «eu tot PSD-ALDE însărcinez să facă guvernul, hai să ieşim din criza asta, punînd dvs un alt premier». Dvs ce veţi face?
Călin Popescu-Tăriceanu: După modul în care au evoluat lucrurile, dacă ajungem în situaţia de care spuneţi, atunci e clar că nu avem de-a face decît cu un plan gîndit în prealabil şi am cădea într-o capcană, fără îndoială, într-o capcană întinsă de preşedinte şi lucrul acesta nu l-aş putea accepta.

(…)

Ion Cristoiu: Vă imaginaţi dvs, domnule Tăriceanu, vă imaginaţi în viaţa dvs că în 2018, după ce am discutat un an cu protocoalele, cu abuzurile, să vină liderul opoziţiei, domnule Tăriceanu, liderul opoziţiei, liderul PNL, aţi auzit de PNL, da?, şi să depună plîngere penală de înaltă trădare? Adică aşa ceva era greu de imaginat şi în anii ’90.
Călin Popescu-Tăriceanu: Eu nu-mi imaginam multe lucruri care se întîmplă în 2018 şi care se întîmplă de cîţiva ani încoace. În ceea ce priveşte PNL eu mi-am pierdut speranţa. E adevărat că una este să-ţi pierzi speranţa şi alta este să vezi lucruri de acest gen cu plîngeri penale făcute de liderul partidului. Da, în fine, este un moment… Ce vreau eu să vă spun? Un singur lucru: puteţi să fiţi siguri de următoarea chestiune – şi Dragnea, şi eu nu ne lăsăm chiar aşa de uşor intimidaţi. Pentru că ăsta este un joc la intimidare. Este în mod evident şi aţi văzut că, în pofida faptului că în 2016…, scuzaţi-mă, în 2017 mi s-a deschis dosar, am fost pus sub acuzaţie, nu m-am îndoit şi am văzut acelaşi lucru şi la Dragnea, că, în pofida situaţiei lui, care este şi mai complicată decît a mea, pentru că el are deja o condamnare la activ pentru subiectul referendumului, nici el nu s-a îndoit ca urmare a acestor presiuni şi a acestor demersuri.”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

19 comentarii pentru articolul „Plîngerea de Înaltă Trădare – un pas din pașii de debarcare a Vioricăi Dăncilă de către Klaus Iohannis”

  • Chiar nu vedeti degringolada făcută în țară de psd ? D-le Cristoiu, nu inteleg poziția dvs. față de Președinte și mai ales simpatia față de psd ! Susțineti în fruntea guvernului o persoană complect neavizata, care se pune în situații ridicole atât în ședințele de guvern , cât și în străinătate ! In 30 de ani nu am avut un premier care să se facă se râs în asa fel – mai bine zis hal !

  • Maestre, sîmbătă, sau … sâmbătă?

  • Foaie verde maghiran,
    Auzit-aţi de-un Orban,
    Mic la stat, dar și la ‘sfat’,
    Ce-i ‘tare’ și la … ‘cântat’ ?
    Nu pe note … muzicale,
    Ci pe plângeri, mai … penale,
    Însă nu de el, … creeate,
    Poate, cel mult, doar semnate !
    Și, de-atâta … tevatură,
    O să-și ia și… ‘pumni’, în gură !!!
    Să știe că … liberalul
    Nu treb’e să… sară ‘calul’ !!!

    • Bine, bă! Ești mai bun când faci ,,caterincă” decât atunci când ,,vorbești” serios! SERIOS!

  • Cica infractiunea de tradare e corelativa cu cea de spionaj si alte actiuni ostile contra statului. Ca la spaga, nu-l poti condamna doar pe cel care a primit, sau doar pe cel care a dat.. Asa ca de o parte sta Dancila, cine-o fi in partea cealalta? Guvernul israelian?

  • Orice succes al Guvernarii PSD – Alde este mortal pentru Johannis. De aceea, Johannis si banda lui de Secu fac tot ce pot pt. a bloca activitatea Guvernului….Cel mai sigur este arestarea cate unui ministru pe luna. Johanis si Secu pot face asta…..Societatea civila este militarizata in Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *