Ludovic Orban: „Orice ministru să știe că, înainte de a-și ataca premierul, trebuie să își scrie demisia. Dacă nu și-a scris demisia, trebuie să știe că va pleca acasă exact cum a plecat Voiculescu”

Interviu c-un președinte: Ion Avrămia, președintele României: „N-am luat nici doi lei, nici la sfat, nici la stat. N-am dat o palmă și n-am luat o palmă. Am fost bun și supus. Așe să fie și conducătorii țării”

Dacă o să-i vadă lumea pe Klaus Werner Iohannis și armata lui de consilieri dând cu coasa în cătunul Roșiori (Suceava) și pe Liviu Dragnea cum stivuiește alături buturugile în șură, să afle țara că țăranul Ion Avrămia s-a ajuns președinte la Cotroceni și-a pus poporul la muncă. Nu este nicio îndoială că urmează o perioadă de belșug, democrație a belșugului și solidaritate – cu directorul SRI, Eduard Hellvig jucând telefonul fără fir cu Carmen Dan, de la Interne și cu Leonard Orban băgând cu pizza la cuptor, pe terasă la Comisia de la Veneția.

Ce părere are moș Ion Avrămia despre România?
„Nădejdea României, de la Dumnezeu i-o rămas și de la șefii care o conduc. E ca la școală: dacă nu înveți, îți pun nota proastă da’ cu puțin noroc, poate nu-ți pun deloc!”

Ce să facă Guvernul ca să nu mai existe șomeri?
„Să-i învețe pe oameni carte și să fie stăpâni pe conducere! (…) Eu n-am luat nici doi lei, nici la sfat, nici la stat. N-am dat o palmă și n-am luat o palmă. Am fost bun și supus. Așe să fie și conducătorii țării”.

Și ce-ar face Ion Avrămia dacă ar fi președintele țării?
„M-aș da după popor, ce-i al lui să fie și-al meu!”

Și cine e mai puternic în lume, după el, moșul Avrămia: e America, o fi Rusia?
„Rusia o fo’ cam lunecoasă, când ici, când dincolo, o luat Cernăuții de la noi și-a cătat și spre România. Poate că America o fi!”

Dar ce părere are țăranul din cătunul Roșiori despre criza economică?
„Nicio criză, domnule, care muncește are! O venit într-o zi unul la mine la poartă, avea mașină frumoasă: că el lucrează la Parlament și să-i dau 200 de lei pentru nu știu ce acțiune, că el îmi dă 500 înapoi! L-o luat baba cu grebla la goană! Apoi, un hoțoman ca acela, sigur este în criză că el va depinde mereu de banu’ meu ș’-al matale!”

Așa, și ce crede moș Ion despre conflictul României cu Ucraina, pentru Insula Șerpilor?
„Care are credința mai mare, acela câștigă!”, dă el soluția cu ochii închiși.

Dar situația politică din Cuba, îi e cunoscută?
„O insulă cu nisip și-atât. Cât poa’ să influențeze ea?”

Cum comentează el tendințele astea, cu conflict exacerbat între creștini și musulmani?
„Nu treb’e război, ci pace! Pacea nu plictisește pe nimeni! Găsești câte-un prost care nu-și măsoară cuvintele și mintea, și care vrea război, da’ pacea e mai bună! Apoi, nu e drept ca eu să mănânc până crăp, iar altul să moară de foame!”

Da Basarabia, a cui este Basarabia?
„Domnule, dac-am furat un păpușoi de la colectivă, nu-i același lucru ca atunci când furi o țară!”

Dar cum comentează el emisiunile de știri?
„Tre’ să rabd toate omorurile și ce mai dă acolo! Cam nu-i frumos ce dau dânșii la TV! Așa spune și-n Cărți: cu care dai, cu aceea primești!”

Dar copiii de astăzi, ce crede moș Avrămia, o duc mai bine ca și copiii de dinainte?
„Uite la mânurile mele, am muncit de la 16 ani că aveam de ținut 5 frați! Eu furam ouă ca să cumpăr zahăr, să am și eu dulce! Copiii de azi au multe!”

Judecătorii sunt buni?
„Nu-s buni! De ce amână un an, doi ani, opt ani sentințele? În România fură necăjiții, fură care nu muncesc, fură dintre bogați! (…) Cine-alege, culege, să nu uite judecătorul și să fie pentru bogat dar și pentru sărman”

Dacă mai era tânăr Ion Avrămia, ce făcea?
„Rămâneam în sat, nu mergeam în străinătate, în casa altuia! Uneori, nu-mi vine să cred că am trăit atâta! Doamne!”

Ce dorințe mai are Ion Avrămia?
„Nu mai am dorințe! Doar să nu mă dea pe mâna celui rău!”

Moș Ion Avrămia hârâie puțin din gât și încheie scurt interviul, viața l-a învățat că nu trebuie un pretext pentru orice pauză. Se ridică și se depărtează oleacă. E un deal mare chiar peste drum de casă și se zgâiește acolo, cu ochii-i slabi, apoi în jur – spre mănăstire, spre Dealul Bisericii, spre Fălticeni. Ca un rob onest al Văii Moldovei. Dacă-i dădea Dumnezeu mai multe vieți, și-ar fi dorit aici, la Roșiori, o captivitate de mai multe vieți – până înainte de celălalt tărâm. Strigă baba lui la el și-l întreabă acum că unde-i vaca, a fost s-o ia din deal, de la păscut? Moșul ridică nepăsător din umeri, n-a fost și nici nu se duce, n-are timp de asta, ea nu vede ce cestiuni importante se întâmplă pe lume azi. Femeia pleacă furioasă să aducă vaca. „O fugit vaca cu femeia, mă lasă pe mine oltean!”, râde știrb moș Avrămia. Apoi, privind spre baba care se îndepărta: „Ce? Nu-i dă mâna să meargă pe deal? Că-i tânără!”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

31 comentarii pentru articolul „Interviu c-un președinte: Ion Avrămia, președintele României: „N-am luat nici doi lei, nici la sfat, nici la stat. N-am dat o palmă și n-am luat o palmă. Am fost bun și supus. Așe să fie și conducătorii țării””

 • Nick Cernat, taran prost, cum nu ti-a spus nimeni pana acum, iti spun eu: poate pentru un cretin ca tine, care nu mai are nimic de pierdut in viata, crede ca e un semn de mare vitejie sa fi vizibil pe forumuri, cu identitatea la vedere. Oamenii normali la cap, mai vad si ce tendinte exista in a invada intimitatea acestor retele. Nu mai demult de februarie acest an, departamentul de stat din SUA, a solicitat o lege pentru a conditiona acordarea de vize, de accesul la conturile de pe retelele de socializare ale solicitatantului.
  Asa ca, un comentariu, cum am vazut p-aici, ca a fost genocid in Fasia Gaza, ar putea sa diminueze mult sansele postacului de a trece ”testul”. Si asta e un singur exemplu.
  Sunt multe, dar nu suficiente pentru a demonstra unui impingator de gaini spurcat, ca tine, ca viata (pentru unii) inseamna mai mult decat a-i agresa pe ceilalti si a te uda de placere, cand obtii cate o mangaiere pe crestetul rugos.
  Cum spuneam, esti un Bully batran, expirat si trist, pe care nu l-as invrednici nici cu o flegma, daca l-as avea in fata ochilor..

 • Bai Domi, procurorul (sef de parchet) poate fi numit si politic, nu-i o problema. Vezi cum sunt numiti procurorul general si cei de district in SUA. Ideea e ca judecatorii sa fie independenti, ei sunt cei ”chemati” sa faca justitie, avocatii si procurorii sunt, prin fisa postului, partinici. Problema este ca cei numiti politic, destituiti politic, sa fie si asumati politic. La noi e un fel de struto-camila, ne prefacem ca nu sunt numiti politic, iar cand fac nenorociri, sunt si trebuie sa ramana, independenti. Vrea sa fie KWI cel care e decisiv in numire si destituire, n-am o problema. Dar asta vine la pachet cu asumarea si cu responsabilitatea comuna la actiunile protejatului/protejatei, in nici un caz cu atitudinea: ”nu stiu, nu ma intereseaza, nu comentez,nu e de competenta mea”, dar totusi ”jos labele de pe justitie”..Cred ca asta ar trebui clarificat, inainte de a judeca daca i-a facut CCR-ul vreo nedreptate.

  • Bai, Nikola, uite cum tu însuti (însati?) încerci sa fii expert(a) în drept constitutional.
   Trebuie sa tii cont ca în România, pentru ca politicienii sa nu cada în ispita amestecului în activitatea procurorilor, trebuie „suflat si-n iaurt”. La constiinta pe care o au alesii nostri, un sef de partid trebuie ferit de ispita de a-i cere Ministrului pe care l-a fericit cu functia, sa intervina în activitatea procuraturii care tocmai îl cerceteaza pe el într-un dosar de coruptie.
   Disputa ar putea continua, dar nu mai am timp. La revedere.

 • Pt unii de pe blog: voua nu vi se pare suspect si infricosator in acelasi timp, ca, dupa eforturi aproape supraomenesti, sa nu poata fi schimbat seful unei institutii de forta. Ura voastra, indreptata compulsiv impotriva oricarui nefericit care ajunge la conducerea psd, va face sa pierdeti orice urma de logica, ratiune si obiectivitate.
  La fiecare 10 argumente ”pro”, daca gasiti unul ”contra”, le ignorati pe primele, ridicandu-l pe cel din urma la rang de postulat.
  Ura asta, de cele mai multe ori, este doar o forma de deflexie, pentru a nu constientiza/accepta propriile frustrari si neimpliniri si de a proiecta orice urma de vina, in afara propriei persoane.
  N-ar strica, inainte de a improsca furibund cu dejectii, pe oricine se pozitioneaza impotriva convingerilor voastre, sa incercati cateva momente de introspectie..” Salvation lies within” 🙂

  • În situatia de fata, s-a depasit faza pro sau contra-Kovesi. Nici macar de nenorocitul ala de Dragnea nu mai este vorba. Conteaza doar ca CCR nu-si respecta menirea de a apara Constitutia, mai mult, o si încalca! Daca asta ti se pare putin …

   • Nikola, despre „ura” lui Axon Tectonicul pentru oricine îndrazneste sa respire „nepesedeste”, ce parere ai?

    • Tectonicul imi pare doar reactiv la insulte, nu le initiaza el.. Ai un exemplu in care a atacat pe cineva anume, neprovocat ?

    • Si, ca sa fii corect pana la capat, numara si de cate ori a fost el atacat pentru postari din categoria ”convingeri personale” (oricat de gresite ar fi ele), fara nicio referire la adresa cuiva de pe blog..

   • Nu s-a depasit, a escaladat..iar mai nou suntem toti, specialisti in drept constitutional. Intr-adevar, ”doar” asta conteaza.

    • Într-adevăr, ești agramat, dacă ai pus virgulă după „toți”!

  • Bă, Nicola, ori ești și tu pui de pesedist și te-ai activat acum?! Bă, în cazul ăsta, te trec pe listă, dar ai noroc că am pierdut creionul!
   Aici nu e vorba, bă, de schimbarea șefului DNA, toți sunt schimbabili, mai puțin CCR-iștii, căca-m-aș în mandatul lor de 9 ani, că ăștia se cred zei, ci despre faptul că se interpretează legile după interesul unora! Cum adică, bă, președintele NUMEȘTE șeful DNA, iar la revocare nu are niciun cuvânt de spus? Poate orice cretin, ca ministru al justiției, să facă ce vor mușchii lui, la COMANDĂ, apoi poate să fie remaniat, fără nicio problemă, că și-a făcut DATORIA?! Cum adică, bă, inconștientule, CSM-ul, forul cel mai reprezentativ al magistraților, să nu aibă niciun cuvânt de spus? Numai pt. că urâți voi DNA-ul și pe Koveși? Alte măsuri nu se puteau lua? De ce nu e de-ajuns că e anchetată Koveși, c-au început să dispară uscăturile din DNA, mai ales în condițiile-n care e apreciată pe plan extern și e spre sfârșitul mandatului? Dar voi vă grăbiți, bă, numai cu legea Răspunderii Magistraților nu vă grăbiți, ca să mai descurajați abuzurile, n-așa? Voi credeți că după plecarea lui Koveși n-or să mai fie abuzuri și achitări? Eu zic să-ți faci tu o introspecție, poate ești idiot și nu realizezi!

   • Daca nu reusesti sa te ridici cu limbajul deasupra nivelului unui bețiv de șanț, nu te mai obosi sa te bagi in seama..

    • Eu pe tine te bag în seamă, și-ar trebui să fii mândru de asta, după ce ai făcut, indirect, referire la mine! Cred că ți-a fost greu să stai în „adormire”, ca pesedist! Bine că te-ai deconspirat! Deci și tu te afli printre cei ce-i dau like boșorogului de Tectonic! Înseamnă că te poți sinucide liniștit! N-o să se observe dispariția ta! Sictir!
     Și doi, limbajul meu de șanț e pt. boschetari ca tine, care dorm prin șanțuri! Eu vorbesc și frumos, dar cu cine merită! Capisci?

     • Nu sunt si nu am fost vreodata psd-ist, dar consider psd-ul al doilea cel mai rau lucru pe care l-au patit romanii, dupa 90. Nu dau like nimanui, pt ca nu am si nu am avut cont pe FB. Ramai acelasi bou sinistru care ai reusit sa devii, in trista tentativa de a fi bully-ul blogului .

     • Te-aștept să-mi dai 10 frunți sub buric! Pt. că te-am făcut vedetă, bă, dacă te-am băgat în seamă și, ca atare, Tectonic a citat din tine! Probabil ați tras din aceeași pungă, cât ați fost colegi boschetari la subsol La cât de prost, îndoctrinat și anonim ești, e normal să n-ai cont de facebook, bă, rahatule, care-njuri la adăpostul anonimatului! O să mori bou și anonim!

  • Nu trebuie sa fim experti în drept constitutional pentru a întelege ca suprematia politicului asupra procurorilor nu trebuie sa existe într-un stat de drept.

   • … îi raspundeam Nikolei …

   • Dar suprematia procurorilor asupra statului de drept, e ok?

    • Nu-i ok, dar aia-i alta poveste!

    • Nu-i, bă, nicio supremație a procurorilor! D-aia țipați voi pe toate drumurile despre achitările pronunțate de instanțe? Dacă era supremația procurorilor, NU existau achitări! Lămurit?

     • Jmechere, nu te-a invitat nimeni la aceasta discutie, cu atat mai putin cu tonul asta cazon. Daca simti nevoia sa-l pupi in cur pe Cernat, fa-o pe postarile tale independente..

 • Pentru toți cei care sunteți fani ai linkului postat (cel referitor la „Replică-șoc din partea OECD”), trebuie să recunoaşteți că lipseşte o întrebare fundamentală! Eu unul, nefiind cârcotaş sau căpos, dar care înțelege ceea ce citeşte, aş fi vrut să aflu şi părerea unui european despre ceea ce se vehiculează în presa românească.

  • Era vorba despre :
   „Replica soc din partea OECD: Recenta decizie a CCR contravine echilibrului puterilor in stat si independentei sistemului judiciar in Romania”.

 • Simpatic bătrînu.Nu știe nimeni într-adevăr dacă nu ar fi făcut treabă mai bună la Cotroceni decît marioneta lui Merkel 😮

  • Dar dacă era în locul lu’ VEorica-Vasâlica, marioneta lu’ Daddy PUȘCĂRIAȘUL, făcea mai mult?

 • 😆

 • Avramia facea treaba mai buna decit sasul nostru mut 😆

 • Am senzatia ca omul asta facea mai buna treaba la Cotroceni decit sasul.