Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Scrisoare către Ambasada Franței: abuzurile Jandarmeriei franceze la reprimarea protestelor „vestele galbene” trebuie anchetate

Scânteia lui Macron

Aceasta a fost scânteia cea mare care a aprins revolta „vestelor galbene” în Franța: protestele de stradă din Franța care au lăsat până la 8 decembrie, potrivit BBC, 874 răniți, 2230 arestări și 7 morți (9 în prezent) își au de fapt sursa în iunie 2018, atunci când, aflat la un eveniment prilejuit de comemorarea generalului Charles de Gaulle, președintele francez Emmanuel Macron umilea în public un elev de liceu care îl abordase mult prea prietenește, cu apelativul „Manu”. Iritat, Macron l-a apostrofat pe adolescent că i s-a adresat prea familiar, în loc să folosească „Excelență” sau „Domnule președinte”. Câteva luni mai târziu, în luna octombrie, același Macron zâmbea fericit în timpul unei vizite oficiale într-un dominion de peste mări (insula St Martin), cuibărit între doi tineri jamaicani despuiați până la brâu: ca să fie mai convingător pentru fotografi, unul dintre cei doi tineri expunea public „Semnul F” cu degetul mijlociu (de la “F..ck off”- “Să te f..t”- n.n.), fapt care a fost considerat amuzant de președintele Franței. Discriminarea jenantă făcută de președintele Franței și nu de vreun șef de aprozar din Place Pigalle – Paris, confirma o dată în plus că Uniunea Europeană trăiește în prezent „vremuri interesante”; nu pentru că ar fi problemele mult prea mari, ci pentru că sunt liderii mult prea mici.

Amintiri din călătoriile lui Macron: f..ck off și veste galbene

De la Macron în Franța și până la Klaus Iohannis din România, neo-liberalismul globalist a creat o generație de roboței cu pretenții de lideri politici, care mimează munca pentru toată planeta și galaxia, dar care reușesc să ofere protecție doar câtorva grupuri stinghere de oportuniști și finanțați nerambursabil prin ONG-uri. La câteva zile după poza lui Macron cu semnul de „F..k off” de St Martin, în noiembrie 2018 începeau protestele „vestelor galbene”. Jenantele ipostaze în care fusese surprins președintele Emmanuel Macron oferiseră opiniei publice franceze imaginea unui om propulsat de francezi ca președinte al tuturor francezilor, dar care are probleme mari în a fi președinte al tuturor francezilor:
Emmanuel Macron se simțea jignit dacă un tânăr francez i se adresa cu „Manu” și nu cu „Domnule președinte”, dar devenea „energizat” lângă un tânăr străin din insula St. Martin, care-i arată sfidător semnul de „F..ck”.

Te mut ca mașina de cusut

Scânteia care a mutat lucrurile și a aprins revolta numită „vestele galbene”, a fost ignorată inițial de mediile globaliste locale și presa afiliată, obișnuite doar cu revoltele „flash”, de 3-4 ore și-un joint de „iarbă” ale grupurilor de rezistenți „Antifa”. Francezii simpli, cei storși prin numeroasele taxe și impozite, și ignorați de flăcăul tomnatec Macron (care potrivit presei neo-liberale, cheltuie lunar 8000 de euro pe lună numai pentru make-up: machiaj și nuanțe), nu au uitat-o, iar buletinele de știri confirmă asta. Revoltele din 2018 ale „vestelor galbene” din Franța au fost importante, fiindcă au probat în stradă două lucruri: decizia politică la nivelul Comisiei Europene și Parlamentului European este mafiotizată (există state care pot fi investigate și state care nu pot fi investigate, aceasta implicând o discriminare agresivă care devine jenantă pentru un bloc ce invocă zilnic Democrația), iar Franța este sărăcită: „mirajul francez” mai există doar la Palatul lui Macron și la contabilitatea Uniunii Europene, care primește anual contribuțiile financiare ale Cocoșului Galic.

Mesaj pentru Amabasada Franței

Pentru că singurele instituții care nu au aflat în aceste 6 săptămâni că Franța este în flăcări sunt Comisia Europeană (CE, președinte luxemburghezul Jean-Claude Juncker) și Parlamentul European (PE, condus de italianul Antonio Tajani), am transmis pe 17 decembrie a.c., Ambasadei Franței la București, Excelenței Sale Doamnei Ambasador Michèle Ramis, un protest în care solicitam declanșarea unei investigații referitoare la reprimarea brutală a protestelor „vestelor galbene” de către Jandarmeria franceză. Mesajul nostru către Ambasada Franței, care ar trebui să sesizeze și PE, respectiv CE, exprima de asemenea „îngrijorări” cu privire la situația Drepturilor Omului în Franța și solicita explicații Șefului Jandarmeriei Franceze, dl. Richard Lizurey, referitoare la represiunea sângeroasă organizată în marile orașe franceze. Ce se întâmpla, însă, la Parlamentul European (PE), cel condus de Antonio Tajani și cunoscut ca fiind din categoria „roboțeii utili ai lui Soros”? Parlamentul European nu a suflat nimic despre evenimentele din Franța dar anterior, fusese prompt în denunțarea intervenției Jandarmeriei la așa-zisul „Mitingul Diasporei” din 10 august?

„Românii verzi” și Grupul Verzilor

Pentru că informațiile multiple se verifică din surse multiple, în 8 decembrie a.c., publicația cristoiublog.ro a solicitat unui număr de euro-parlamentari să precizeze dacă vor sprijini o dezbatere la Parlamentul European (PE) referitoare la reprimarea brutală în ultimele săptămâni, de către Jandarmerie și Poliție, a protestelor „vestelor galbene” din Franța, soldate cu morți și răniți. Solicitările au fost adresate euro-parlamentarilor români Cristian Preda, Siegfried Mureșan, Traian Ungureanu și Monica Macovei, respectiv Grupului Verzilor (Greens/ European Free Alliance) din PE (unii dintre membrii grupului activând și în Comisia LIBE, pentru Justiție și Libertăți civile). Duetul LIBE- Grupul Verzilor au în comun faptul că inițiaseră și sprijiniseră investigarea României, inclusiv pentru „intervenția brutală a Jandarmeriei române” la așa-zisul Miting al Diasporei din 10 august 2018. Statul de Drept, ziceau ei, se clatină în România. Cum stăm, însă, cu „românii verzi” ca Macovei sau Preda?

„Românii verzi” și „galben-de-verzi”

Nu au răspuns niciunul dintre euro-parlamentarii români contactați de publicația cristoiublog.ro, confirmând prin muțenia lor un dublu standard grețos practicat de aceste personaje păpușărite, care vor cerși din nou voturi la alegerile din 2019, de la PE: potrivit conștiinței lor, de „aleși europeni”, pe un subiect cvasi-identic (intervenția forțelor de ordine împotriva unor protestatari), România „populiștilor” de la PSD-ALDE poate fi pusă sub investigație, pe când Franța globalistului Emmanuel Macron (cu 9 morți în timpul revoltelor „vestelor galbene”!) apare ca imună. Prin versate „implicări” și „neimplicări”, Cristian Preda, Siegfried Mureșan, Traian Ungureanu și Monica Macovei apar acolo mai degrabă ca „activiști” dedicați unei agende (care-l are pe globalistul Macron la litera A), decât unor alegători, unui partid sau unui curent politic dintr-un Parlament adus la putrefacție de lipsa onestității politice. Dacă tăcerea și sforăriile de culise au ajuns metodă de lucru și mod de trai la PE pentru Preda, Mureșan, Ungureanu și Macovei, atunci situația este dramatică pentru o instituție, acuzată și devoalată că se comportă ca un cancer pe creierul Europei, care împiedică UE să-și vadă prioritățile.

Vrei nimic? Mai fă o Comisie!

Comisia LIBE pentru Justiție și Libertăți Civile a Parlamentului European, o mătreață politică de pe cravata globaliștilor care conduc de facto UE, este una din multele structuri care parazitează și birocratizează UE și care a sprijinit alături de Grupul Verzilor (Greens/ European Free Alliance) din PE , o inițiativă de investigare a României, având ca motiv de plecare intervenția Jandarmeriei române la Mitingul Diasporei din 10 august. Comisia LIBE avut timp pentru Jandarmeria română, dar nu are și nici nu va avea timp să procedeze la verificarea abuzurilor incredibile ale Jandarmeriei franceze: aceasta fiindcă LIBE este ocupată azi, alături de italianul Antonio Tajani, cu introducerea unei așa-zise „vize umanitare” – în fapt un nou instrument inventat să faciliteze migrația ilegală dinspre Africa spre Uniunea Europeană: este obsesia supremă din “garajele” lui Soros – acolo unde sunt produse Comisii la Parlamentul European, Timmermanși, Mogherini și Junckeri, dar și euro-parlamentari pe bandă rulantă.

Butikofer de la Parlament, fratele tău albastru

În septembrie 2018, o aflare în treabă a TVR numită „interviu cu liderul Verzilor, Hans Butikofer” și recomandată ca fiind „exclusivitate”, nu a dezvăluit nimic din ce trebuia să dezvăluie: Butikofer a vorbit mult și nu a spus nimic, iar asta a reamintit, după tipic, că de ani de zile, România este sancționată de tot felul de „iluminați” de la UE, fără să afle de ce. Butikofer s-a declarat îngrijorat de „brutalitatea” Jandarmeriei române la mitingul TFL-ist (din 10 august), a fost „fericit” că „s-a fluturat steagul UE” (steagul acela îi oferă luxul de-acasă și de la serviciu), a venit „să pregătească dezbaterea” (pe „brutalitate” – n.n.), va discuta „despre ce a văzut”, despre „motive” (de brutalitate – n.n.), și despre „consecințe” (ale brutalității – n.n.), respectiv despre „Statul de drept” din România. La astfel de interviuri, lașitățile de mici trântori conectați la un buget imens european dar și comploturile veninoase care fac politica reală de la PE rămân pe fundul servietei Diplomat al lui Butikofer: în microfonul fătucii ajung metaforele. Dealtfel, la întâlnirea cu fătuca de la TVR, Butikofer a purtat pantalonii săi albaștri. Dacă mâine ar da un interviu Televiziunii Franceze pe aceleași întrebări, dar referitoare la intervenția Jandarmeriei lui Emmanuel Macron, personajul grotesc și tragic Hans Butikofer ar trebui să-și poarte pantalonii lui maron.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

29 comentarii pentru articolul „Scrisoare către Ambasada Franței: abuzurile Jandarmeriei franceze la reprimarea protestelor „vestele galbene” trebuie anchetate”

 • Pt gabi serban, zis … ‘nureiev’
  Băi west-manu-le (sic), cu ce te … ‘socializează’, pe tine, cei 5 – 6 ‘descraceraţi’, care nici macar nu protestează in cluju-ţi natal ?
  Băi, tu vrei să fi ‘sublimat’, sau ești ca mioara din Mioriţa, ca sa nu zic PORCU’, lui Orwell ?!?
  Hai, zii ceva, ca de sf Ștefan vin la tine !

 • Dar și tu, boule, tremuia s-o pui, tot după… iarba, aia pe care o rumegi, când postezi !

  • Tot ajant ! , tot ajant !, de influenta , esti si tu crocodilule ,manaci si tu o paine , vorba tot a lui Tomita Caragiu ,cand il interpreta magistral pe Tanase , luat la mana de Albulescu pentru blagoslovenia cu ceva arginti unui poetas al garii de nord , pentru o bataie de campi ca matale , in filmul ,,Actorul si Salbatici ” , ca doar nu o sa dai la lume in cap ,trebe sa duci si tu ceva acasa , daia te cufuresti ca o nobila coada de topor , ca de la toarsa Ana cea cosmopolita in anii ’50 incoace , v-ati deghizat in globalisti in anul de gratie , adica aveti mereu teme , nu si ane , apoi lupta si dai , si dai si lupta , sa duceti o bucata de paine la progenituri , care in viitorul luminos vor face asisderea ,pentru ca vorba aia : ce se naste din pisica , soareci manaca .

 • Un cretin de mai sus zice ca Ingrid Mocanu are mania persecutiei , si daia zice rele de multiculturalele care ne furara petrolul , padurile , bancile si ce s-or mai fi gasit de valoare in asta tara .
  Ba ajant de influenta , retine ca amu 29 de anisori , ceva meleoane de insi au iesit in strada , paliti tot de mania persecutiei ,intocmai ca doamna cu pricina , iar unul zicea ca asta se va intampla cand’ o face plopu’ pere si rachita micsunele .
  Acum nu te gandi ca te compar cu asta cu perele , ca individul ,desi era malefic , avea intelinghetia peste ce a pomenit neamul tau de la maimuta incoace , doar ca si tie si aluia , daca i se spunea ca apa-i uda si pamantul rotund , el o tinea tot pe-a lui ,ca nu e asa , e invers , ca si mataluta , apucane-ai de ‘uta.

  • Băi AFRICANE, dacă mintea ta, cea ca (nica) a românului, ai’ de pe urmă, chiar crede c-aia a fost … RIVALUŢÎIE, îmi pari’ rău, 4 u !!!
   BTW, ai auzit de CEACANICA ? Și, … și ?
   Habar n-ai la ce m-am referit, n’așa ?

   • Ba , sigur nu a fost revultuie , doar ca voiam sa-i zic lozei ca niste insi , nu putini , au simtit atunci nevoia sa iasa in strada in urma cu 29 de ani , si dupa mintea lui de acum , raportata la vremurile din urma , astia cam aveau mania persecutiei , altfel ar fi stat acasa . Prin urmare tu ai o belea cu logica , ca prefectura nu are treaba cu chestia ailalta .

 • Mi-am luat vestuţă JAUNE,
  Bade, … # bădiţă,
  In Paris sau in blanc MONT,
  Ieu am vestuţă !
  Ș-o s-o port chiar și la MARKET,
  Cu-a mea mândruţă !
  Chiar și-n târgu di CHRISTMAS,
  Ăl-a lu’ … Firea’s !!!
  Vesta nouâ, chiar îmi PLACI’I,
  Lasâ-mâ-n paci’i !
  ‘Ghia aștept, s-o luaţ, și VOI,
  In locuri … MOI !

 • Atunci cand un popor este condus de presedinti precum Macron, Iohanis, Trump, etc. se pote vedea de la o „posta” ce fel de materie coloidala alcatuieste gloata lui Motoc: „multi si prosti”. Acum ceva timp, ambasadorul Frantei in Canada, a facut un accident in Ottawa, dimineata, in timp ce isi ducea progenitura la scoala. Excelenta sa, individul de pe Sena, a plecat in tromba si s-a refugiat in curtea ambasadei Frantei, lasandu-i la poarta pe canadienii politisti, precum boii de romani. Poate nu stiti, dar canadienii ii urasc pe francezi si nu dau doi centi idiotilor care sunt la conducerea Frantei. Nu mai spun despre provincia Quebec, care nu are nicio legatura de respect cu Franta, dimpotriva. Rautate si ura, este peste tot. Nemultumirile sunt pecingenea mondiala, invaluite in doliul de dupa al treilea razboi mondial. Cele doua tabere, Soros si prostimea sunt la inceputul dezastrului mondial. Franta l-a ascuns si adoptat pe Soros si clica lui fundamentalista. Macron este exemplul direct. Iohanis are la Cotroceni, mana dreapta a lui Soros, Sandra Pralong, individa de cea mai joasa speta securista, care a actionat continuu impotriva Romaniei din anul 1990 (am probe indubitabile). Presedinte „roman” care sta la masa cu scursuri sorosiste de etnie, alta decat cea romana.

 • Cernat: ¨în expresia „Să te f..t” sunt cam multe puncte de suspensie. Părerea mea!¨
  Bravos prostovane, parerea ta e ca trebuie pus UN PUNCT DE SUSPENSIE, este?
  Bai bivole, in primul rand n-ai habar ce sunt punctele de suspensie si care este rolul lor.
  In al doilea rand, corect este ¨sa te f*tă cainii…¨ 😛

 • Nu pleacă nimeni. Profiturile realizate în RO sunt enorme, taxa de 3% (şi asta în anumite condiții) e apă de ploaie. Dacă va pleca unul sau altul, va fi doar din lipsa forței de muncă. Nu-i mai văietați – ne-au luat toate mijloacele de muncă (profitabile), toate resursele şi acum forța de muncă.
  Nu înțeleg lacrimile vărsate de unul ca CTP,
  Acesta a băgat în faliment două ziare – Adevărul şi Gândul şi ar trebui să fie mult mai preocupat de prejudiciile aduse furnizorilor lui. Şi de datoriile de 15 miliarde pe care băncile ar trebui să le restitue, cu dobânzile aferente ( în funcție de ROBOR).

  • Nu-l cheama CTP , i se zice Mefisto , adica dracul , vorba lui Tomita din pamfletul cu pricina .

 • Muhahahahah, la Londra greviștii de la Turnu Londrei au îmbrăcat veste galbene.
  https://www.afp.com/en/news/15/tower-london-beefeaters-switch-tunics-yellow-vests-doc-1br9cs3
  Să mulțumim lu Soros că a împins un maimuțoi ca Macronu în față, la alegerile ptr președinția Franței. Fără Micronu nu apăreau nici vestele galbene. 😉 O statue ptr Macronu, repede!

 • Muhahahahha, au apărut veste galbene pînă și-n Portugalia, cea mai liniștită țară europeană. 😆

  https://www.reuters.com/article/us-portugal-protests/yellow-vest-protesters-attempt-to-stop-traffic-in-portugal-idUSKCN1OK1HL

  A zis Macronu că-și bagă ceva în ea de politică și rămîne cu nigerienii lui acolo 😀

 • Macronu a fugit în Africa, cică să petreacă Crăciunul cu trupele franceze de-acolo. Micronu e recunoscător Crăciunului fiindcă l-a salvat și știe clar că vestele galbene nu-l ajung în Niger sau Ciad 😆 . Așa că Micronu are liber să-și ia masa de Crăciun acolo și să facă poze cu ce băeți de băeți topless vrea el , ce viață pe Macronu monșer. 😀

 • Pleacă băncile?
  Nu-i nimic, stăm pe … iarbă !!!
  Dar, apropos, … unde pleacă?

  • Nu pleaca cainii de la macelarie ! 👿 😀

  • Unde să plece băncile? În țările calde. 😆 N-are nuimic. Rămîne CEC-ul făcut de CEaușescu

  • Teo Matei, de macron să ne iei. Bă ruinatule, știi de ce e supranumit ăla deputatu-mitralieră? Fiindcă ăsta i-a fost ritmu cînd a întîlnit-o prima oară pe măta, la o cafea cu lapte mult 😆

  • Nick Cernat, bă analfabet slinos, alții citesc articolelle cînd vorbesc de ceva fiindcă alții chiar au știință de carte. Și poți să afli și tu că în fraza de care pomenești se face acordul cu „revoltele”, sulă tristă ce ești.

   😉 @…REVOLTELE „flash”, de 3-4 ore și-un joint de „iarbă” ALE grupurilor de rezistenți „Antifa”.

   Asta-i culmea, să dea lecții tuturor o scîrbă care nu știe diferența între atribut și adjectiv. Bine că ți-a scăpat o greșeală mare la final de articol, rîmă de Brăila, fiindcă ești analfabet din vremea războiului.
   „…comploturile veninoase care fac politica reală de la PE rămân pe fundul servietei Diplomat AL lui Butikofer”.
   Corect era „… pe fundul servietei Diplomat A lui Bucikofer” fiindcă se face acordul cu „servieta” borțosului neamț. Marș în bancă boule, pune gheara pe-o carte 😀

   • de aia nu va baga dl cernat în seamă ca sînteti prosti de dati in gropi si bine face. Aiuritule, daca facea acordul cu revoltele trebuia sa puna virgula dupa „iarba” analfabetule care te dai destept! Du te n mata în piz da prostule

    • Profule, nu-i frumos sa creezi confuzii pe acest blog, copiindu-mi numele, chiar daca l-ai scris cu majuscula! Eu eram profu, primul prof!

     • Și, care i pro’lema, băi ipochimenule ?
      Ori ești nou, pe blog, ori ai nevoie de … XANAX sau PROS(Z)AC !!!

    • Dar și tu, boule, tremuia s-o pui, tot după… iarba, aia pe care o rumegi, când postezi !

     • Auzi, tinere? Nu te-am mai comentat ca ai 15 conturi, dar nu te baga peste nick-ul meu (nu cernat)..

     • Stii ca poti fi banghit, chiar si daca ai vpn..?

     • Ia … ‘desvoltează, o ţâră, aia cu … BANGHITOO !!! ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *