Marcel Ciolacu: Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament pentru reforme și dreptate socială

Serviciul Român de Informații zice că numărul procurorilor care fac cursuri la Academia SRI este secret: respectivul “secret” a debutat în 2015, după sosirea lui Eduard Hellvig la comanda Serviciului

Țara lui Secret- Vodă: SRI nu face publice tipul de cursuri și numărul „procurorilor- cursanți” trimiși în 2018 la Academia Serviciului secret fiindcă este „informație cu caracter personal”

Astăzi e Ziua ta

Pe 1 decembrie 2018, publicația cristoiublog.ro făcea un cadou României de Ziua sa Națională și dezvăluia în exclusivitate că Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV) a SRI, care este parte componentă a Serviciului Român de Informații și este condusă în prezent de „multiculturalistul” Adrian-Liviu Ivan, a început să instruiască procurori ai Parchetului General începând din 2015, anul când actualul director Eduard Hellvig a fost instalat la comanda Serviciului: în economia subiectului informațiile descifrau doar o mică parte din uriașa încrengătură de colaborări care a unit celule din SRI cu procurori în „parteneriate” acuzate azi de rularea unui Stat Paralel. Potrivit rapoartelor Ministerului Public, citate de cristoiublog.ro, cursanții trimiși la Academia SRI proveneau dintr-un grup de 120 de procurori care au fost orientați inclusiv spre traininguri organizate de Ambasada SUA la București (în mod ironic, marele critic al reformei Justiției din România) sau la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

INM nu a trimis procurori la SRI

Astfel, în 2015 au fost înaintați 72 de procurori pentru „pregătire”, în 2016 au existat 39, iar în 2017 (anul când presa independentă a cerut publicarea Protocoalelor SRI-Justiție), numărul lor a scăzut dramatic la 9 (nouă). Nu se știe, încă, dacă specia procurorului român „perfecționat” printr-un serviciu secret este o specie pe cale de dispariție în România: menționăm, însă, că publicația noastră a contactat pe acest subiect și Institutul Național al Magistraturii, principalul responsabil pentru formarea profesională inițială și continuă a judecătorilor și procurorilor din România: instituția a negat, prin judecătoarea Cristina Rotaru-Radu, că ar fi inclus, începând din 2015, stagii de pregătire la Academia SRI în propunerile sale către CSM. Altfel spus, procurorii au fost trimiși la Academia SRI dinspre Parchetul General sau prin voința individuală a cursanților.

Presa latră, SRI-ul trece

Într-o țară precum România, care are reforma Justiției criticată de toate femeile de serviciu de la Comisia Europeană, faptul că procurori ai Parchetului General sunt „perfecționați” prin cel mai important serviciu secret al țării ar putea să treacă neobservat: în același timp, însă, el rămâne un subiect sensibil și încărcat de controverse fiindcă în România au fost active celebrele echipe mixte ofițeri de informații-procurori (SRI-Parchetul General) care au lucrat pe dosare penale și care au împins la condamnarea unor oameni nevinovați în cadrul așa-zisei „campanii anti-corupție”. Pe 19 ianuarie 2019, Serviciul Român de Informații transmitea publicației cristoiublog.ro că tipul de training și numărul procurorilor-cursanţi ai Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” în anul 2018 constituie informații „cu caracter personal, exceptate de la accesul liber al cetăţenilor la informațiile de interes public” și invoca în sprijinul susținerilor sale decizii din 2008 ale asociațiilor profesionale ale magistraților și o sentință civilă a Curţii de Apel Bucureşti (nr.2850/2008). Evident, sentința judecătorească 2850 invocată de Biroul de Presă al SRI produce efecte doar în acel mediu unde nu haosul, ci Legea și rigorile sale sunt suverane. Cât de provocatoare rămâne atunci acest tip de colaborare SRI- Parchetul General pentru Statutul Procurorului și pentru „libertatea de lucru” a procurorului român, într-o țară destabilizată de funcționarea Protocoalelor SRI- Justiție și unde asistăm, în paralel, la o hemoragie de asociații de procurori-activiști constituite oficial ca să apere independența breslei?

Unde se duce Perfecționarea SRI când se duce?

Răspunsul Serviciului confirma practic informațiile cristoiublog.ro potrivit cărora, de cel puțin trei ani, procurori ai Parchetului Public participă la „perfecționări” oferite de SRI, iar Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) tace și acceptă tacit acest lucru, cu toate că în trecut a negat vehement existența unor astfel de cursuri „de pregătire”. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), în frunte cu președintele său, Simona-Camelia Marcu, administrează în prezent (indecis, slab, fără strictețea pe care legea o impune) haosul lăsat în Justiție de Protocoalele SRI cu instituții din sistemul judiciar și de conexiunile ofițeri SRI-magistrați care au parazitat sistemul legal de Justiție și care includ, intuitiv, și „perfecționările” de la Academia SRI. Ce ar trebui să învețe, adică, procurorii ca să-și convingă superiorii de faptul că au „formarea profesională” la standardele cerute de legiuitor?

Potrivit legii, formarea profesională continuă…

… a procurorului se referă la cunoașterea unor limbi străine și operarea pe calculator, la studiul dreptului comunitar, al legislației interne, al documentelor europene și internaționale la care România este parte (eventual jurisprudența instanțelor judecătorești, a Curții Constituționale- CCR, a Curții Europene a Drepturilor Omului -CEDO și a Curții de Justiție a Comunităților Europene), al dreptului comparat, respectiv al normelor deontologice precum și abordarea multidisciplinară a instituțiilor cu caracter de noutate. Dacă toate aceste domenii pot fi studiate la instituții civile, atunci care este mirajul care îi împinge pe procurorii Ministerului Public spre Academia SRI?

Trei la multicultural: Klaus, Hellvig și Ivan

În 2014, euro-parlamentarul liberal Eduard Hellvig, actual director SRI și fost bursier Soros, se declara într-un interviu „de vitrină” pentru Agerpres „îngrijorat” de ascensiunea populismului. În 24 ianuarie 2019, de Ziua Unirii Principatelor Române, președintele Klaus Iohannis i se alătura și îndemna public „Să dăm la o parte populismul”. În cazul nostru, triunghiul se închide prin Adrian Ivan, rectorul Academiei SRI care este un „multicultural”, adică un adept (posibil și vizionar) al multiculturalismului: noțiunea de „multiculturalism”, prezentată de unii adepți Soros ca instrument „ideologic” al globalismului ce „unește populații” și „depășește granițe”, se referă la sistemul de stat care menține, în numele „egalității de drepturi” și în condițiile unei etnicități variate, obiceiuri medievale alături de obiceiurile moderne: pe de altă parte, multiculturalismul este considerat în state civilizate ca fiind o alienare „divizivă” și „toxică”, producătoare de enclave pe criterii de etnie și cultură: în Marea Britanie, de exemplu, conform rapoartelor oficiale, „multiculturalismul” a menținut zeci de ani rețelele locale de etnici pakistanezi (din Rotherham până în Oxford) care au exploatat sexual fete albe și care nu au fost „deranjați” de autorități de teama acuzelor de „rasism”.

Revenind la triunghiul anti-populist” al lui Klaus Iohannis…

… avem așadar, la modul ironic, trei personaje care, într-o țară creată de „populism”, promovează globalismul dar pe bani de la buget. Globalismul lui Klaus Iohannis (cel amorsat cu cheița de protectorii lui de la Parlamentul European și Comisia Europeană, gen Frans Timmermans, din Comisia Europeană) nu există nicăieri ca doctrină națională a României pentru Apărare, Alimentație, Reproducere sau Frontiere, dar crește cu bani creați de „populiștii” guvernului PSD-ALDE.

În cazul prezentat de cristoiublog.ro…

… procurorii lui Augustin Lazăr (care este șef al Parchetului General din aprilie 2016) au fost așadar bineveniți la „instruire” în două instituții conduse prin critici ai populismului și adepți globaliști: la Serviciul Român de Informații, respectiv la Ambasada SUA, unde Hans Klemm este ambasador din 2015. Este cu adevărat o provocare fiindcă globalismul, prin ruda sa mai proastă și mai săracă, sorosismul, s-a infiltrat în actul de guvernare prin Justiție acolo unde nu a reușit la urna de vot: Istoria a relatat destule cazuri în care o sentință de judecător a excedat voința a milioane de oameni, iar Referendumul Brexit din Marea Britanie s-a constituit inclusiv ca o tiflă dată Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) europene și tendințelor sale de a ignora suveranitatea statului în unele cauze judecate.

Devine clar în prezent…

… după ce unele dintre abuzurile „Campaniei anti-corupție” DNA-SRI-instanțe judecătorești au început să iasă la suprafață, că apropierea concretă după 2015, între SRI și Justiție (începând cu implicarea comună pe procese penale și continuând chiar cu „perfecționarea” procurorilor prin serviciile de informații) este o formă mascată de abuzare a principiilor democratice. Aceasta fiindcă pentru o democrație autentică, Serviciile secrete, Procuratura și Președinția trebuie să stea independente nu doar față de actorii politici, ci și față de curente precum populismul sau globalismul. Mai mult, dacă acest lucru nu este posibil sau este greu acceptabil pentru Palatul Cotroceni, atunci procurorul-general Augustin Lazăr și directorul Eduard Hellvig i-ar putea dărui lui Iohannis, la onomastica din 2019, o Constituție globalistă în draft, ornată frumos cu frișcă de Bruxelles și cu lumânări de la Papa Francisc.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

16 comentarii pentru articolul „Serviciul Român de Informații zice că numărul procurorilor care fac cursuri la Academia SRI este secret: respectivul “secret” a debutat în 2015, după sosirea lui Eduard Hellvig la comanda Serviciului”

 • Conform ORDINULUI DE ZI, de la Gușă, la hilaritatea tv a intrat in direct, in emisiunea lu’ moș Hoardă, cine credeţi … ?
  Ei bine, nimeni altul dec@t Sebi Ghiţă !
  Oare, acum ce mai au de zis #rezist ???
  Așa se scrie HYSTORIA !
  Te faci frate cu draku’, până treci puntea !

 • Băi, ghinie ciclonu’ #klaus !!!

 • Așa a distrus Statu Paralel al lu SRI și al lu Parchetu General afacerile autohtone ca să lase loc multinaționalelor lu Macron și Merkel. Iar drogatii „rezist” cer țară mai bogată. De unde?
  Jurnalista Ana Maria Roman a prezentat joi seara, 24 ianuarie 2019, in cadrul emisiunii Sinteza Zilei de la Antena 3 o serie de documente care releva ca institutii precum Ministerul Public, Serviciul Roman de Informatii, Ministerul Internelor, Ministerul Finantelor si Ministerul Justitiei au adoptat un plan comun de masuri privitor la „eficientizarea activitatii de prevenire si combatere a evaziunii fiscale”. Documentele demonstreaza practic existenta unor echipe mixte, precum si membrii acestor echipe, devoaland in mod incredibil faptul ca, printre altele, rolul echipelor mixte era de vanare si de verificare a societatilor din Romania. 😎
  Cu mentiunea ca niciodata strainii nu erau investigati 😯

  • Propteaua nazistului de la Cotroceni, sinistra Livia Stanciu, data in vileag de CSM si Institutul National de magistratura, cu „profesionalismu” ei de exceptie 💡

   Consiliul Superior al Magistraturii a facut publica hotararea Plenului prin care s-a dispus incetarea colaborarii dintre Institutul National al Magistraturii si fosta presedinta a Inaltei Curti de Casatie si Justitie Livia Stanciu (foto), in prezent judecatoare CCR, functie cu care a fost rasplatita de Klaus Iohannis. Desi INM a sustinut ca motivul intreruperii relatiei cu Livia Stanciu l-ar fi constituit dorinta acesteia din urma, care ar fi explicat ca nu mai are timp si pentru calitatea de formator, in hotararea CSM nu se aminteste absolut nimic despre acest aspect. “S-au avut in vedere datele cu privire la activitatile desfasurate si ultimele evaluari obtinute de aceasta… :mrgreen:

 • Așa arată Statu Paralel la americani. Sclavii lu Soros de la canalul CNN au fost cu o oră înainte de arestare, în fața casei unui fost consilier Trump numit Stone, ac să-i filmneze arestarea. Ne-aduce aminte de specatcolu cătușelor din romania, unde Kovesi îl anunța pe Tapalabă cu vro zi înainte cine urma să mai cadă 😆 .
  https://www.cotidianul.ro/circul-mediatic-presa-servicii-paralizeaza-statul/

 • 500 de rezistenți demonstrează la Sibiu, urbea natală a nazistului de Cotroceni . Jumate au ochi albaștri iar restu au crezut că e Black Friday 😆

  • Ilie Serbănescu- „Că UE a ajuns un bastion colonial, că are două viteze (una a stăpânilor și alta a salahorilor), că UE a luat țării lor tot la dispoziția altora (resurse ale subsolului, industrii, bănci, păduri, pământuri) pur și simplu nu contează! Deocamdată este important doar că UE în­seamnă că pot părăsi România, unde nu mai au niciun rost, și pot pleca aiurea la un trai eventual mai bun și, tot eventual, la o vacanță mai acătării.” Ca ministru n-a făcut mare lucru Iliuță, da scrie bine, vreo 500 de Iuliani Chifu nu l-ar egala la o pagină A4 😆

   • Serbanescu a scris o carte ce trebuie citita de orice copil de scoala si nu numai : Romania o colonie la periferia Europei .Cat priveste activitatea de ministru , nici nu stia , nici nu avea cum , adica una este teoria , alta practica , si daca ar fi stat in cap , de pilda Eminescu , cu geniul lui , banuiesc ca nu are fi performat intr-o functie de conducere ,pentru ca nu s-a nascut omul bun la toate , daia este si celebra zicala : elevii de nota 10 vor fi slugi la aia de nota 5

  • Tot de rezistenți. Ministrul Justiției Tudorel Toader le-a răspuns grupului de procurori-rezist care au publicat un paragraf dintr-o decizie CEDO privind completurile de judecători, după ce a anunțat ordonanța pentru condamnați. Servii lu Soros din justiție Ion Militaru șii Dragos Călin care conduc forumu judecătorilor ,au condus înainte forumu judecătorilor olteni. Deci la praz s-ar fi priceput mai bine. De ce nu înțeleg ăștia chrestiile simple și apelează mereu la CEDO? Poate fiindcă nu le încape capul în bibliotecă 😆

   • Stau ăștia în orice poziție, numa să se simtă bine cu legile lu Juncker și timmerman. Dacă îs așa triști în Romînia acești procurori și judecători activiști, de ce nu emigrează în Arabia saudită? or găsi acolo niște locuri vacante la un tribunal sharia 😆 pe bani mai mulți. 😎

 • Domnule Traian Horia, vi s-a mai spus, poate ca o sa întelegeti si-o sa luati atitudine. Sunteti atât de greu de urmarit si literele acelea îngrosate sunt atât de obositoare vederii încât unii renunta sa va citeasca. Pacat, veniti cu informatii interesante. Ca atare, am citit doar ultimul paragraf.
  Si înca ceva. V-as întelege mai bine poate, daca v-ati exprima pe sleau pozitia pro-ROMEXIT. Sa stim clar de pe ce pozitii va exprimati.

  • Stimate Dle Profu, lasati-l pe Horia in pace. Daca nu reusiti sa il urmariti e problema dvoastra.. Daca nu va convine ce scrie …e tot problema dvoastra. Se chiama libertatea presei. Puteti sa va cautati alt blog…Valabil si pentru altii care , daca nu mai au argumente, insulta.

   • Stimata doamna Claudia, care era insulta?
    „Se chiama” ca ma confundati.

   • Stimată dnă. Claudia! Cererea profului (cu „p”, că se mai dă unul cu „P”, și să nu fie de vreo confuzie), este făr’ de insultă. Îl susțin în demersul domniei sale. „Se chiamă” – drept la replică, intervenția mea. Prin libertatea presei înseamnă și scrierea cu litere chirilice?

   • Sti(g)mată dnă Claudia, asta cu ‘… puteţi să vă căutaţi alt blog’, cred c-ar fi valabilă si pt dvs ! Asta ‘se chiamă’ retragere decentă, in urma unor ‘eșece’ !
    Și, credeţi-mă că … ‘se chiamă’ c-ar fi mai ghine !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

A apărut al doilea volum din colecția „Proză Politică”: „Cui i-e frică de mareșalul Antonescu?”

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog