Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de sîmbătă, 29 noiembrie 2014, dimineața

A venit momentul ca lui Ion Iliescu să-i spună să meargă să se culce nu numai liderii PSD,  dar și doctorii!

Din cîte-și mai amintesc unii – tot mai puțini – sunt fondatorul Evenimentului zilei. Mulți dintre cei care lucrează azi în presă, inclusiv la Evenimentul zilei, sunt foști elevi de-ai mei, descoperiți de mine și susținuți de mine în perioada de glorie a publicației 1992-1996.

Chiar directorul și Patronul de azi al Evz, Dan Andronic, e unul dintre elevii străluciți ai Școlii Cristoiu.
Simona Ionescu, redactorul șef de azi, a fost și ea din echipa condusă de mine pe vremuri.

Am 66 de ani.
Scriu pe cristoiublog.ro de cîteva ori pe zi, intervin pe la televiziuni, conduc Historia, am un comentariu zilnic la Evz și unul săptămînal la Adevărul, lucrez la o carte despre Cuba lui Castro, deja contractată să apară la editura All.

Am făcut aceste precizări nu pentru a mă făli cît de mult muncesc eu, ci pentru a dovedi că sunt un om în putere.
Cu toate acestea, m-a văzut cineva de a dreapta lui Dan Andronic la ședințele de sumar ținute de acesta cu redacția, dîndu-și cu părerea despre cum conduce Dan Andronic ziarul, vorbind în numele ziarului, mustrînd pe unii, lăudînd pe alții?
Firește că nu.

Dan Andronic și Simona Ionescu pot depune mărturie:
Nu-i sun să le spun ce să facă, nu-mi dau cu părerea despre ziar și, mai ales, nu le spun că e ziarul fondat de mine.

De ce?
Pentru că am bun simț.
Și acest bun simț îmi spune că n-am ce căuta la ședințele de sumar ale Evz, n-am de ce să-i pisez pe Dan Andronic și pe Simona Ionescu cu ce cred eu despre ziar și, mai ales, cu pretenția de a fi făuritorul ziarului.

După Evenimentul zilei, am condus ziare, reviste, televiziuni.
Ce-ar fi să dau buzna la ședințele de sumar din redacții, să strig pe toate drumurile că s-au abătut de la linia stabilită de mine pe vremuri?

Ion Iliescu are 84 de ani.
Joi, 27 noiembrie 2014, la ședința Comitetului Executiv Național al PSD s-a proțăpit în prezidiu de-a dreapta lui Victor Ponta și  a început să dea indicații ca pe vremea cînd era prim secretar PCR la Iași.
Mulți dintre cei din sală îi pot fi fii sau chiar nepoți.

Victor Ponta are 42 de ani.
Îi poate fi nepot lui Ion Iliescu.
Asta ar fi una din explicațiile faptului că nimeni nu-i spune lui Ion Iliescu să-i lase și pe alții să conducă Partidul acesta, să nu-i mai bată la cap cu indicațiile sale, să nu mai considere PSD un fel de proprietate a sa pe viață.

Sebastian Ghiță a avut curaj să-i spună să-i lase și pe alții să conducă PSD.
A înțeles Ion Iliescu că obsesia lui de a se considera un fel de Aiatolah al PSD e nu numai o eroare politică, e și un atentat la bunele moravuri?
Firește că nu.

Vineri, Ion Iliescu a trimis PSD o Scrisoare deschisă despre situația din partid și despre ce indică el să se facă .
Epistola debutează cu această trăsnaie:
PSD este partidul Revoluției, prin filiația FSN-FDSN-PDSR-PSD. Prin Revoluție, România a făcut cea mai radicală ruptură de comunism din Estul Europei. Că partidul n-a știut să spună apăsat aceste lucruri, e greșeala noastră.

După Ion Iliescu PSD a pierdut a treia oară alegerile prezidențiale, pentru că n-a știu să spună apăsat că el, PSD, a făcut Revoluția din decembrie 1989!
A venit momentul ca lui Ion Iliescu să-i spună să meargă să se culce nu numai liderii PSD; dar și doctorii!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

40 comentarii pentru articolul „Gîndul de sîmbătă, 29 noiembrie 2014, dimineața”

  • Iliescu nu a fost vindecat de doctori , el are boala mineriadelor ! Trebuia sa inghita ceva pastile numite ‘catuse’ .

  • Iliescu nu merge sa se culce pt. ca ii este teama sa nu se mai trezeasca …la varsta lui 3:)

  • lui Ion Iliescu trebuie sa-i spuna unde sa mearga „sa se culce” Procuroriii si Judecatorii pentru crimele facute in 1989, 1991…acolo va fi intr-o companie aleasa si de politicieni, si de doctori…

  • Cred ca pentru toti ce care urmaresc cu atentie cele intamplate este limpede ca atacul la Iliescu facut de Ghita este similar cu azvarlirea unui sac cu nisip din nacela unui balon care tinde sa se prabuseasca dar nu din cauza greutatii sacului ci din cauza unor gauri facute in balon de ocupanti. In cazul de fata sacul este chiar unul dintre ocupanti care chiar daca este responsabil de multe din relele ce au tinut pe loc sau au coborat mereu in jos balonul caruia de acum sa-i spunem balonul social democratiei dambovitene, mai degraba o social democratie comunistoida de tip Voitec mai ales datorita in trecut ocupantului respectiv la care se adauga stilul de stat mafiot cum era si cel national-comunist condus de Ceausescu, acest aspect fiind bine camuflat pe atunci. Sa observam ca acest aspect a iesit la lumina imediat ce aparenta capitalismului bine definit de Iliescu ca fiind de „cumetrie” daca prin cumetrie a inteles gasti si clanuri(famiglii) mafiote. Pentru ca atacul sa devina mai credibil chiar cel ce l-a facut se face ca paraseste balonul care, daca si batranul edec va fi azvarlit, autorii diversiunii gandite in Dubai(nu degeaba Ghita este agent de securitate) spera ca balonul va mai ramane o vreme pe linia de plutire ei avand ceva timp sa repare cum vor putea gaurile din balon de ei facute in orgoliul si setea lor nemasurata de putere . Sperand astfel sa tina in nacela toata gasca securist-mafiotica adunata desigur sub protectia din trecut si a lui Iliescu si apo a lui Nastase. Dar acum tinerii au strigat jos comunismul gandindu-se direct la Ponta care are metodologii comunistoide si caracteristici de mic dictator, iar ei ca exemplu de dictatura nu aveau mai aproape decat comunismul . Asadar tinerii cereau si cer ca Ponta si gasca lui sa zboare din nacela desigur luandu-l si pe Iliescu dar in rest lasandu-l pentru marile sale crime in grija justitiei divine fiind poate prea batran pentru a-i mai conferi neaparat „grija” unei justitii mundane cre insa neaparat se cuvine restului ocupantilor ticalosi a nacelei balonului psdist
    Spun ca odata cu ei trebuie sa dispara si Iliescu(Nastase pentru moment fiind scos din joc) caci daca Ponta si gasca lui de interlopi este azvarlita din nacela PSD nu inseamna ca Iliescu sa creeze o alta gasca asa cum a creeat-o sau mai bine zis i-a deschis drumul acesteia de azi, ci odata cu ai lui Ponta sa dispara si ai lui Iliescu-Nastase si eventual daca este posibil, unii precum Cristian Diaconescu, care eu cred ca este un veritabil social democrat, sa reformeze partidul din temelii sau daca nu este posibil acesta sa ramana in ghena de gunoi a istoriei spre care azi se indreapta pe toboganul pe care se afla si altul sa apara pe un loc curat sau curatit.

  • Comunisti si securisti Iliescu,Quintus

  • Aveti o abordare extrem de subiectiva in legatura cu pozitia lui Iliescu legata de problema actuala din PSD.

  • Ma intreb de ce nu este aceiasi vanzoleala in jurul lui Quintus care si el sta la prezidiile liderilor activi. Cat despre varsta, Iliescu ar trebui sa-i spuna „nene” …

  • poate,dor ca jumatate din voturile lui v ponta sint de fapt ale lui ion ilescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *