Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Nimeni nu mișcă un deget în cazul Refugiaților pe care-i va primi România. Klaus Iohannis tace, iar Victor Ponta se hlizește

Lucrurile se precipită în privința valului de refugiați din Uniunea Europeană.
Vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans a declarat răspunzînd unei întrebări:
„Președintele Juncker va anunța săptămâna viitoare o propunere consolidată de relocare, în special pentru cele mai afectate trei țări – Grecia, Italia și Ungaria. Încă o dată, le vom propune statelor membre să ne asigurăm că avem un algoritm de distribuire, astfel încît solidaritatea europeană să fie pusă în aplicare, pentru a garanta că oamenii care sosesc în Europa sînt răspîndiți în statele membre. Comisia va insista asupra acestui aspect. Sînt încrezător că vom obține astfel rezultate”.

Potrivit unor scurgeri intenționate în presa britanică, României îi va reveni o cotă de 6.937 de refugiați.
Deși Traian Băsescu, în acord cu o mare parte a opiniei publice susține că România trebuie să refuze primirea refugiaților, e greu de crezut că ea își va putea permite așa ceva. Cu un premier ud tot de frica DNA, cu o splitare la nivelul conducerii PSD, cu un Klaus Iohannis absolut incapabil să gestioneze o criză, cu excepția celor conjugale, țara noastră va accepta cota de refugiați fără să zică Miau! Ba chiar nu-i exclus să ceară și ceva pe deasupra, dată fiind noua criză de pisiceală a lui Victor Ponta.

Traian Băsescu, ca politician care știe despre ce-i vorba a atenționat pe români că nu-i vorba de 7000 de persoane care vor sta în corturi temporar, pentru ca la un moment dat să fie trimise în țara lor.

E vorba de 7.000 de persoane pentru care România își ia obligația să le asigure integrarea în viața social-politică și economică din țara noastră.
7.000 de persoane, cărora li se vor adăuga și membrii familiilor din Orientul Apropiat, familii numeroase, pentru care România va trebui să garanteze:
Masă, casă, serviciu, asigurări de sănătate, condiții culturale specifice, condiții privind practicarea religiei lor, școlarizarea copiilor, adaptarea la viața europeană.

Dincolo de efortul însemnat în plan economic, România se va confrunta cu o provocare pentru care nu e pregătită de loc.
Refugiații, așa cum se vede din comportamentul de pînă acum, consideră că li se cuvine un tratament aparte, mult mai bun chiar decît al cetățenilor țărilor respective.
Ei nu amintesc prin nimic de refugiatul clasic, cel rămas fără nimic, disperat să ajungă undeva unde să aibă un loc în care să-și pună capul.

Sunt agresivi, forțează cordoanele de polițiști, se pricep mai ceva ca specialiștii la manipularea presei, lasă impresia că n-au plecat în bejenie, ci într-o excursie pentru care au plătit bine și, în consecință, fac scandal dacă standardele oferite pe parcurs nu sunt la înălțimea banilor dați.

Mai mult ca sigur, urmînd pilda rromilor, ei vor invoca tot felul de pretexte pentru a pleca în Vest din România.
Și unul dintre acesre pretexte va fi prostul tratament din România, persecuțiile la care sînt expuși zilnic.

Cu o presă mondială căzută-n limbă după refugiați, nu va fi prea greu refugiaților să provoace în presa din Vest o campanie menită a dovedi cît sînt de persecutați în România.

Dar nu numai atît.
Obligativitatea de a primi refugiați are nevoie de o convingere încă de pe acum a opiniei publice de la noi că refugiații trebuie acceptați.
În timp ce adversarii primirii, precum Traian Băsescu, au pornit deja campania, în timp ce sînt semne clare că românii vor refuza cota de refugiați, Autoritățile nu fac nimic în materie de convingere.

Întrebat vineri cînd se va discuta chestiunea refugiaților, Victor Ponta a dat un răspuns care ne-a aruncat în beznă.
Se va decide la ședința CSAT.
Întrebat cînd va avea loc această ședință, Victor Ponta a răspuns:
„În zilele… în săptămînile următoare”.

De asigurarea condițiilor pentru primirea refugiaților, răspunde Guvernul României.
Nu Președintele, nu CSAT, nu Parlamentul, ci Guvernul.
Șeful Guvernului nu lasă impresia că l-ar preocupa așa ceva.
Noroc că e dublat de Liviu Dragnea.
Aflat la Budapesta, Liviu Dragnea a răspuns în locul lui Victor Ponta.

Potrivit unei știri date de întreaga presă, Liviu Dragnea a spus că îl va convoca luni pe Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, la şedinţa Coaliţiei, pentru a le prezenta liderilor guvernării un raport referitor la cotele de imigranţi şi dacă instituţiile statului pot să facă faţă acestora.
„Vreau să ne spună, sîntem pregătiţi sau nu, cîţi vin, exact, ce înseamnă asta pentru statul român, ce măsuri luăm”.
Da, dar Liviu Dragnea nu e premier.
Încă.
Pînă atunci n-ar strica să-l cheme Liviu Dragnea la ordine pe Victor Ponta!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *