România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Victor Ponta credea că o să scape, pisicindu-se pe lîngă Binomul SRI-DNA. Uite că n-a scăpat!

În vara lui 2012 am fost în primele rînduri ale celor care au denunțat Suspendarea Președintelui drept o Tentativă de lovitură de stat.
Am dat Loviturii de stat semnificația de schimbare prin forță a unei realități politice de către Un Grup Organizat.
Am denunțat tentativa nu pentru că m-ar fi impresionat persoana fizică a lui Traian Băsescu, ci pentru că aveam încredere într-un principiu:
Cel potrivit căruia doar electoratul poate schimba o realitate politică de la un moment dat.

Desigur, atunci, dar și ulterior, autorii tentativei și propagandiștii tentativei au susținut și susțin că au făcut totul în limitele Legii. Da, dar pentru a fi legal ceea ce au comis ei, au schimbat în prealabil Legea.

Pe Victor Ponta nu-l simpatizez de loc.
N-am mai scris nimic rău despre el în ultimul timp nu numai pentru că a pierdut alegerile în urma Diversiunii puse la cale de Trinomul SRI-DNA- ÎCCJ, dar și pentru că tot ceea ce aveam de spus despre Victor Ponta am spus în zeci de editoriale și comentarii anterioare.

Mai mult de iresponsabilul vesel, ce puteam să-i mai spun în ultimul timp?
Asta nu mă oprește să denunț, cu aceeași revoltă ca și în vara lui 2012, încercarea de a schimba o realitate politică printr-o Lovitură de stat.

Se vede chiar și din mijlocul Bărăganului că la Cotroceni Sistemul și a atîrnat în cui Tabloul de care aveau nevoie pe post de președinte. După 25 de ani, Sistemul și-a găsit președintele ideal:
Președintele care dă din coadă și măcăne, asemenea unei rațe mecanice, atunci cînd îl întorc Băieții cu cheia.

Se vede și din cer, fără binoclu, că PNL e un amestec de nevolnici dintre foștii liberali și de bandiți dintre foștii PDL-iști. Moțiunea de cenzură n-avea nici o șansă să treacă.

În aceste condiții, Binomul SRI-DNA ( chestia cu SRI care nu apare în Comunicatul DNA e o șmecherie ieftină, deoarece Codruța Kovesi nu face nici o mișcare, nici măcar la coafor nu merge, pînă nu-i întreabă pe cei de la SRI cum să se vopsească) a pus la cale punerea sub învinuire a lui Victor Ponta.

La o simplă lectură, Rechizitoriul pare întocmit de unul care e beat de dimineață pînă seara și de aia crede că și noi, ceilalți, suntem beți de dimineață pînă seara. Să-l acuzi pe Victor Ponta de conflict de interese, pentru că l-a propus pe Dan Șova ministru ( doar l-a propus) e ca și cum ai acuza-o pe Codruța Kovesi că s-a amorezat de șoferul pus la dispoziție de SPP. Acuzație cu atît mai sfidătoare cu cît, nu demult, ÎCCJ, condusă de Tovarășa Livia Stanciu, l-a achitat pe Klaus Iohannis într-un Dosar în care conflictul de interese se vedea cu ochiul liber.

Pe ce s-au bazat Conspiratorii în acest caz?
Pe spaima care-i va cuprinde pe parlamentari, pe oamenii politici, pe jurnaliști prin lovitura pe față, sfidătoare.
Dacă Victor Ponta nu demisionează pînă atunci, Guvernul va pica la Moțiunea de cenzură. Cu un președinte atîrnat în cui pe post de tablou surîzător, Binomul SRI-DNA poate înhăța pe oricine odată ce nu s-a dat înapoi de la provocarea unei Crize politice punînd sub acuzare un premier în exercițiu.

De ce au făcut asta acum?
Pentru că Scandalul Mariana Rarinca, dar mai ales Scandalul declarațiilor iresponsabile ale mai mult decît iresponsabilului General SRI Dumbravă creșteau în amploare de la o zi la alta. Valurile acestui tsunami riscau să dea peste zidurile de cazarmă ale Binomului SRI- DNA.

Punerea lui Victor Ponta sub acuzare are astfel două țeluri:

 1. Să schimbe configurația de Putere în favoarea Binomului SRI-DNA, astfel încît să nu mai cuteze nimeni să se întrebe cine plătește pentru cele șase luni de pușcărie ale Marianei Rarinca.
 2. Să acopere mediatic Scandalurile în care sunt implicate SRI și DNA.

Deși e victima unei nedreptăți, Victor Ponta trebuie să demisioneze.
Pentru că:

 1. Ar da șah Bolovanului de la Cotroceni care va trebui să lase excursiile cu familia în străinătate și să se apuce de administrarea țării.
 2. Ar da electoratului posibilitatea de a vedea cum va jefui țara Gașca lui Vasile Blaga, revenită la cazanul cu jumări al Guvernării.
 3. Din Opoziție, PSD ar putea prelua în sfîrșit steagul politicii de reinstaurare a Statului de Drept demolat de Statul de Drepți.

Mult mai important decît toate acestea, Victor Ponta trebuie să demisioneze, pentru că în fața abuzurilor comise de Binomul SRI- DNA a umblat, cum zicea inspirat Crin Antonescu cu fofîrlica.

Premierul Victor Ponta a aplaudat tripla arestare preventivă a Elenei Udrea deși puțea de la distanță a răzbunare din partea Binomului.
Premierul Victor Ponta a aplaudat redeschiderea Dosarelor lui Traian Băsescu, și hăituirea fostului președinte de către foștii lingători ai bocancilor săi. Premierul Victor Ponta s-a lepădat de toți lideri PSD înhățați de Binom: de la Viorel Hrebenciuc pînă la Liviu Dragnea.

Credea că pisicindu-se pe lîngă Binom, el o să scape:
Uite că n-a scăpat!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

76 comentarii pentru articolul „Victor Ponta credea că o să scape, pisicindu-se pe lîngă Binomul SRI-DNA. Uite că n-a scăpat!”

 • Stimate Maiestre,cred ca ultimele evenimente ne-au luat putin prin surprindere si concluzii in pripa ne pot duce in directia falsa. Dupa cum prea bine stii acest binom SRI-DNA e departe de afi un cuplu fericit, simuleaza bunele relatii dar pe sub masa isi dau la picioare. Ai remarcat reactia violenta a celor din justitie la tendinta de „privatizare” a SRI. De ani de zile SRI se afla in curs de modernizare si a devenit prin colaborarea (subordonarea) su serviciile americane de fapt SR-AI adica serviciul romano-american de informatii. Asa profesori. asa elevi, fiindca astia au muncit pe brinci.au facut ore suplimentare ca sa adune material compromitator ca sa poata santaja politicieni, juristi,oameni de afaceri. Acest SR-AI nu a avut nevoie de mandat sa asculte cum credem noi. Asa aü fost propulsati in functii politice politicieni cu „probleme” care sa poata fi santajati: . Uite asa am ajuns la Ponta: turnator de servicu; mincinos; caracter ordinar- concluzia omul ideal pentru serviciile americane devenit prim ministru al Romaniei si garant al stabilitatii in regiune (mai intii a lui? ). Ceva nu e logic :-Ponta este chemat la DNA, refuza sa demisioneze si indirect mobilizeaza parlamentul si partidul ca scut. Ponta isi posteaza pe internet documente care justifica ca nu are nimic de a face cu excroceriile imputate( la nevoie il cred capabil sa posteze un document ca el de fapt …. nu e Ponta! ). Ce este curios tocmai americanii care o tineau cu stabilitatea, ei nu zic nimic. Toate acestea ne pot duce la concluzia ca totul se poate transforma intr-o EROARE A JUSTITIEI ,CONSOLIDARE A LUI PONTA , SUBORDONAREA JUSTITIEI POLITICULUI CORUPT. Asta ar fi una din explicatiile care circula: CU´

 • V.o.fi citit articolul si binomul ??
  Cred ca nu prea le.a placut ochilor…

 • Piesa de teatru de vineri a anulat cea mai mare teapa pe care Ponta a dat-o Romaniei: stergerea datoriilor de 600 de milioane de dolari ale Kazahstanului fata de Romania! Taman vineri, cind Kazahstanul ne plesneste peste fata cu bagarea in insolventa a Rompetrol! Draga noastra Cruduta de la DNA, pai afacerea Ponta-Rompetrol nici nu mai trebuie instrumentata, exista toate dovezile care il duc pe Victorel direct in minim 12 ani de inchisoare pentru subminarea economiei nationale, tradare de tara si probabil spaga enorma! Plus confiscarea averii! Pai voi il cercetati pentru „covrigii” furati cu Sova?! Adica repetam episodul Nastase?! Luat pe Trofeul Calitatii (tot niste „covrigei”) si il iertam definitiv pentru privatizarea Petrom?! – See more at: http://www.nasul.tv/afacerea-ponta-teatru-ieftin-al-sistemului/#sthash.0dnCbSA2.sZxk59gD.dpuf

 • MAFIA PADURILOR MACELARUL DE LA COTROCENI SI UN NOU PLAN DIABOLIC CARE A ESUAT Partea 1
  Mafia padurilor este disperata!!!
  Temandu-se ca PSD si Victor Ponta din motive electorale vor elabora legea care va interzice definitiv exportul de masa lemnoasa ,atunci firmele care controleaza astfel de afaceri ,probabil au facut ceea ce zic ei ca se numeste lobby dar care de fapt se numeste pe romaneste presiune ca sa schimba guvernul .
  Vor sa intaleze peste tot si acolo unde trebuie oameni de ale lor intrucat vor sa fiu singur ca niciodata nu va fie elaborata legea care sa opreasca exportul de masa lemnoasa .
  Avand in vedere agresivitatea cu care aceasta mafie a padurilor si complicii sus pusi actioneaza,si faptul ca toti cei care au ca scop sa faca cele necesare ca despre mafia padurilor sa nu scoata nici un cuvant , se folosesc de niste metode asemenator cu cele Staliniste , o sa fiu obligat sa ma oresc aici si sa va invit sa cautati urmatoarele fraze :
  1) Klauss Iohannis si PNL propune modificari controversate la codul silvic
  2) Klaus Iohannis este nasul de cununie al consului Austriei ,
  3) Ambasada Austriei a premiat pe firma austriaca ce incurajeaza jaful asupra padurilor romanesti” ” DE CE MAFIA PADURILOR SE TEME CA VICTOR PONTA SI PSD-ul POT SA ELABOREZE LEGE CARE SA INTERZICA EXPORTUL DE MASA LEMNOASA ?
  Avand in vedere ca Ucraina a elaboarat deja o astfel de lege si va intarzice pentru 10 ani exportul de masa lemnoasa firmele din Austria si Germania care scot profituri de milioane de euro de pe urma unei astfel de afaceri au intrat in panica ! Romania are anumite tipuri de lemn cu care se fac ambarcatiuni de lux ,mobila si yaht-uri exclusiviste .Daca de maine se va intarzice exportul de masa lemnoasa mai multe firme din Austria si Germania care sunt beneficiarele unei astfel de afaceri foarte banoase pentru ei vor intra in colaps!
  Voi reveni cu un material incendiar despre acest subiect Pana atunci va invit sa cititi o serie de documente despre mafia padurilor si despre care nu se doreste nici macar in soapta sa se vorbeasca Documente au fost publicate de catre Ziarul Criteriul National singurul ziar care are curaj sa vorbeasca despre acest subiect

  http://www.criteriul.ro/din-culisele-politicii/

  Zadkielix alias Prof. Dr. Daniel Mihai

 • Asta nu mă oprește să denunț, cu aceeași revoltă ca și în vara lui 2012, încercarea de a schimba o realitate politică printr-o Lovitură de stat.”….domnule Cristoiu „realitatea” asta politica este una dintre cele mai nocive realitati de dupa ’89 n-au facut nimic pentru tara ba mai mult s-au imprumutat in 3 ani cu vreo 9 miliarde eu si au marit salariile primarilor si activului lor de partid de prin agentii in timp ce noi ceilalti asteptam sa se asfalteze un drum amarat… dar modificarea legilor codului de procedura penala a maifotilor din guvern sub conducerea mitomanului, nu va revolta ??…eu unul as opta pentru o rasturnare de putere in ‘forta’ a celui mai penal guvern de dupa ’89 decat sa modifice legile de fiecare data cand nu le convine !!

 • 1,7 milioane va spune ceva ?

 • D-le Cristoiu doar stiti ca au acaparat totul -schimba legii dupa bunul plac ca sa le fie favorabile sunt la putere aproape totii cu probleme ,este o rusine pentru tara ,Au tentacule in toate judetele si primarii -totii sunt f f BOGATii .

 • Sa plece sa nu mai auzim de un mincinos ca Ponta ,din 2012 numai rau si multa rusine a adus asupra Romaniei . Plagiator ,Mincinos -RUSINEEEEe

  • FloricA sti ca pentru cadourile pe care le primesti de la copii si nu le declari poti face puscarie( cat pe an 7000 ron asa am auzit). Cum poti sa gandesti asa cand in 4 luni ai incasati cu 5000 de ron mai mult, Ponta a creat liniste in tara si a reusit sa plateasca ce ti-au furat liberalo-basisti! Sa iti fie rusine doamna educatoare!

  • Ce cadouri D-le copii au problemele lor noi suntem pensionari -bugetari sa sti ca nu ne scot banii afara din casa .Mie nu mi-a facut Ponta nici o favoare asa ca nu vorbi daca nu stii stuatia noastra ?

  • Nu am sa-ti mai raspund la rautatiele cu care esti obisnui sa raspunzi .daca sunt Liberal -Basista sa sti ca ma mindresc ASTAI .PUCT Oduminica binecuvintata de D-zie sa aveti .

 • exista un singur politician capabil sa contracareze avantul sistemului…pt ca este nevoie de lideri politici puternici, care nu au facut jocurile sistemului de-a lungul timpului si sa nu aiba de ce sa fie apucat…liderul politic respectiv este cel de care scriati ca este mare nevoie- Crin Antonescu

 • Acum avem şi corupţi fără corupţie !

 • Votul din 16 Noiembrie a fost unul foarte clar iar unui nesimtit nu-ti ramane decat sa-i dai un sut in cu…

 • PSD sa instaureze Statul de Drept? Care, ala de pana in 2004 cand aveam coruptie fara corupti?

 • Gata !! S-a terminat, nu putea dura la nesfarsit. Incepe un nou ciclu in politica romaneasca ?!

 • http://www.criteriul.ro/din-culisele-politicii/LUPTA CU MAFIA PADURILOR A INTRAT INTRO FAZA Pe viata si pe moarte Daca iti pasa de ceea ce se intampla trebuie sa act ioneze imediat in felul urmator 1) In pagina dat de acest link puteti gasi o serie de documente care au o uriasa puterea de viralitate 2) De acolo puteti sa preluati linkurile respective si sa-l publicati de pe contul dvs de facebook cu plata 5 lei pe zi In felul acest acele continut vor ajunge la un numar foarte mare de oameni intr-un timp cat mai scurt 3) Daca nu puteti sa faceti acest lucru de pe profil dvs puteti crea in mai putin de 2 minute un fan page si de acolo sa postati acele linkuri cu 5 lei pe zi 4) Daca cel putin 100 de persoane va face acest lucru Mafia padurilor Macelarul de la Cotroceni Mihalache si toti complici lor vor plati foarte scump pentru ceea ce au facut 5) Dupa aceasta etapa va voi presenta o alta in care se poate posta unor documente la Berlim in diverse conturi de new media

 • Domnule Ion Cristoiu, cred ca a-ti putea analiza dumneavoastra si alti citiva scriitori si analisti politici intr-o materie care sa fie predata in scolile politice din Romania, toate guvernarile si presedentiile instalate in Romania dupa 1989.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *