Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Gîndul de sîmbătă, 7 octombrie 2017

Dacă e sîmbătă, e Traian Horia de la Londra. De ce susține Comisia Europeană represiunea împotriva catalanilor: UE și guvernul Spaniei au înțelegere ca să aducă pe continent migranți direct din Africa

În anii ’80, guvernul spaniol condus de Felipe Gonzales organiza în secret „echipe ale morții” supranumite GAL, înființate și finanțate ilegal prin Ministerul de Interne, pentru eliminarea naționaliștilor basci ETA – cei care doreau separarea de Spania: altfel spus, marea „democrație” spaniolă combătea terorismul prin terorism.

Mercenarii finanțați de guvernul Gonzales

… au plantat bombe, au organizat răpiri și ședințe de tortură, au executat civili basci- presupuși activiști ETA, care se aflau pe o „listă neagră” a Ministerului de Interne. Erau vremuri oarecum „normale”, în care presa occidentală îi denumea „teroriști” pe militanții ETA și era aceeași presă occidentală care azi – prin altă garnitură de editori – îi denumește „luptători” pe membrii grupului terorist Stat Islamic: o presă cu colții putreziți de atâtea finanțări Soros și – mai ales – de atâta „political correctness”.

Astăzi, guvernul spaniol al lui Mariano Rajoy

…readuce în memorie vremurile când milițiile GAL rupeau oasele activiștilor ETA, trimițînd trupele poliției spaniole împotriva protestatarilor care cer în stradă independența Cataloniei: în doar câteva zile, polițiștii spanioli au rănit în stradă aproape 900 de demonstranți pașnici. Dacă brutalitatea poliției ar fi erupt în Ungaria sau Polonia (state ostile politicilor UE în materie de migrație), indubitabil toată presa finanțată prin Soros – Juncker sau cea de stânga de genul „Pravda capitalistă” (uite Associated Press! ) ar fi protestat împotriva „dictaturilor” de la Budapesta sau Varșovia. Despre „statul civilizat” Spania și represiunea sălbatică organizată de Rajoy la Barcelona împotriva catalanilor, „prestatorii de servicii” cu pretenții de jurnaliști din presa controlată de George Soros, nu suflă, însă, nimic.

Precedentul Kosovo

În timp ce Referendumul pentru Independența Cataloniei este criticat la Comisia Europeană, iar voința poporului este total nesemnificativă pentru grupul de neo-liberali care dictează în UE, statul artificial Kosovo – creat în 2008 prin intervenție militară – nu are nicio problemă în recunoașterea sa de către „iluminații” UE. Dublul standard a devenit demult „metodă de lucru” la Bruxelles. În 1999, cu aprobarea entuziastă a glugii de coceni România (președinte – Emil Constantinescu, ministru de Externe – Andrei Pleșu) avioanele NATO au survolat România și au atacat ținte din Serbia. A urmat un bombardament zilnic, care a durat aproape 3 luni. Au murit, potrivit surselor sârbe, 2 500 de oameni, iar alți 12 500 de răniţi. În februarie 2008, Kosovo și-a proclamat independența, invocându-se „agresiunea sârbă”. Astăzi, Kosovo a rămas același spațiu al sărăciei, un exportator de islamism radical (cetățeni kosovoari au fost implicați sporadic în comploturi sau atacuri teroriste pe teritoriul UE) și un paradis al rețelelor de contrabandă cu arme sau droguri.

Există întotdeauna

… o explicație: Catalonia nu este agreată la Bruxelles, fiindcă guvernul lui Mariano Rajoy este al Comisiei Europene (C.E.) în împlinirea unuia dintre vechile obsesii ale perechii Jean Claude Juncker – Angela Merkel: C.E. vrea să deruleze (împreună cu Italia, Spania, Franța și Germania) un program-mamut de aducere a migranților ilegali africani în Europa. Pe scurt, UE și partenerii săi nu vor mai aștepta migranții să vină cu barca pe Mediterană, ci vor merge să îi preia direct din Centrele finanțate în Egipt, Palestina sau Libia. Banii contribuabilului european iau azi o mulțime de direcții ciudate, fiindcă problemele Europei se terminaseră, iar singura preocupare a conducerii de la Bruxelles rămăsese popularea Europei cu migranți din state cu potențial islamist-terorist. La care se adaugă și „repartizarea” lor pe state-membru UE, potrivit unui model indicat cu delicatețe, după anul 2015, de însăși Angela Merkel, Cancelarul Germaniei. Comisia Europeană a alocat deja 500 milioane euro pentru migranții „vulnerabili” din Africa, în timp ce familia europeană și persoanele „vulnerabile” din Europa nu mai au aproape niciun drept în fața Bruxelles-ului. În materie de strămutare de populații, fosta Uniune Sovietică devine cu încetul, un copil de țâță pe lângă Uniunea Europeană, iar Lenin și Stalin vor pizmui curând perechea Juncker-Merkel.

Poate că liderii politici spanioli sau italieni

… nu au aflat, dar Marea Britanie este asaltată în prezent de migranți proveniți din Spania și Italia, care își caută un loc de muncă. Spania și Italia sunt două state-membre ale Uniunii Europene aflate pe tobogan ca performanță economică, dar premierii Paolo Gentiloni și Mariano Rajoy fac conferințe de presă în care își arogă atribuții de lideri continentali extraordinari, ignorând probleme reale ale țărilor lor: cum ar fi, spre exemplu, în cazul Spaniei, faptul că, pe 1 octombrie 2017, catalanii au votat în proporție covârșitoare (aproape 90%) pentru independență. Ceea ce este însă, deranjant pentru Comisia Europeană este faptul că demonstranții care cer în stradă Independența de Spania sunt considerați de „elitele neo-liberale” ca fiind naționaliști.

Anterior, în ciclul „aceiași oameni, aceleași obsesii”

… patru lideri ai Europei („cavalerii tristei figuri”: Emmanuel Macron – Franța, Mariano Rajoy – Spania, Paolo Gentiloni – Italia, Angela Merkel – Germania) anunțau în solidar, în august 2017, că pregătesc „politici noi” pentru migranții „vulnerabili” din Africa și Asia. Tuspatru erau total neinteresați că în Europa nu se mai intrase în număr atât de mare și fără pașaport din anul 1230, când regele mongol Ginghis Khan a invadat Europa. Eventual, „iluminații” de la Uniunea Europeană își propuneau să investească banii în această aventură fără să mai consulte și națiunile: altfel spus, persoanele „vulnerabile” din Europa (pe vârstă, pe boală, pe etnie, pe stare materială etc) sunt deja abandonați la vârful UE, numai fiindcă „finanțatorul UE” Angela Merkel și subalternul-șef al Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, au rămas cu același stres căpătat la trainingurile sorosiste. Se simt obligați în continuare să își ducă obsesia mai departe (vor migranți tineri de peste Mediterană, din state cu istoric terorist), ca să „întinerească” populația Europei, după ce, în pasul anterior, ONG-urile finanțate de miliardarul american George Soros au „pregătit terenul” și au făcut campanii ani de zile, începând din anii 90, pentru legalizarea avortului.

Dacă vârsta medie din state africane

… precum Niger și Mali este de 15 ani, iar în Germania cancelarului Angela Merkel, vârsta medie ajunge la 43 ani, atunci cuvine-se ca Reichul German care guvernează UE și care a mai distrus în trecut Bătrânul Continent de vreo două ori, să încerce „experimente” sociale: Merkel vrea prin urmare să transforme continentul Europa (folosind subordonata Comisie Europeană) într-un imens laborator personal, unde să intersecteze populații după propria „intuiție” și după vreun insectar pe care l-a răsfoit în copilărie – așa cum va fi procedat și dictatorul sovietic I.V. Stalin pentru Uniunea Sovietică. Reamintim că, în anii ’40-’50, sub conducerea lui Stalin, dislocarea de populații în interiorul lagărului sovietic s-a cifrat la cca 6 milioane oameni. În anii 2000, migrația în interiorul lagărului Uniunii Europene ar putea ajunge (potrivit președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani) la cca 20 milioane – cu migranți economici sosiți dinspre Africa și Asia. Sovietele devin deja „copii de țâță” pe lângă liderii pan-europeni Claude Juncker – Angela Merkel – Guy Verhofstadt – Donald Tusk, iar Europa nu a avut niciodată o alcoolemie mai mare la volan ca pe mandatul acestor pitorești, grotești personaje.

În februarie 2017, unul din puținele sondaje

… de opinie care explora și voința națiunilor, publicat de Chatham House, revela că o medie de 55% cetățeni din 10 state europene au cerut stoparea emigrației dinspre țări musulmane. La vremea aceea, Jean Claude Juncker și piticii lui democrați de la Bruxelles au tăcut, iar Democrația a luat o altă lungă pauză acolo. Uniunea Europeană- acest bloc socialist cu magazin capitalist la subsol, are deja o traiectorie teribilă spre dictatură camuflată și agresează prin faptul că deciziile au ajuns să fie sunt luate de un număr limitat de „inițiați”, susținute ulterior prin aprozii din Sistem: prin momâile cenușii din Parlamentul European (momâi denumite generic „europarlamentari”), prin presa finanțată nerambursabil – de tip „Western- Pravda”, prin guvernele-yesmen din Uniunea Europeană (la care suntem nevoiți să adăugăm și guvernul lui Mihai Tudose, de la București) care acceptă presiunile, mediocritatea și lipsa de onoare a duetului Merkel- Juncker. „Proasta cu bani a Europei”, România, spre exemplu, preluase până în septembrie 2017 aproape 750 de migranți din state arabe cu potențial terorist, pe când bogata Austria acceptase doar 15, iar Polonia nu preluase niciunul.

Așadar și prin urmare

… ce e mic, grecii fac mare. Pe 27 Sept. 2017, Comisarul european pentru Migrație, Dimitris Avramopoulos (reprezentantul unei țări, Grecia, care este îndatorată financiar pentru vreo câteva generații creditorilor internaționali și Uniunii Europene), anunța că Uniunea Europeană alocă 500 milioane de euro din banii contribuabilului pentru a aduce în Europa „cel puțin” 50 000 de migranți africani în următorii 2 ani. De menționat că discursul grecului erupea, extrem de „inteligent”, în aceeași zi în care Abu Bakr al-Baghdadi, liderul grupului terorist islamist sunnit Stat Islamic, îndemna „soldații Islamului” să dea foc Europei. Rememorând multiplele avertismente ale Interpol, care a avertizat repetat că migranții sunt infiltrați de teroriști, ar rezulta că tot ceea nu va trimite Al Bagdadi în Europa, ar putea să aducă Avramopoulos, prin migranți neidentificați, pe bani luați de Juncker din vistieria UE.

Cum ar putea atunci un asemenea Leadership…

… condus cu Claude Juncker să se implice în sprijinirea demersului politic din Catalonia – permis de Democrație, de lege și sprijinit de populație? Liderii catalani au cerut onest sprijinul UE, dar (previzibil, credem noi) au fost respinși ipocrit de Juncker și de fidelii săi, în virtutea înțelegerilor politice pe care le are pe „migrație necontrolată”, încheiate anterior cu Spania. Juncker – cu senilitățile, vicleniile, eșecurile și câștigurile politicilor promovate de „echipa” lui în Turnul de cleștar de la Bruxelles, nu poate părăsi decizional Spania – îi unesc puternic un proiect bănos și gigantic („Migranții”) pe care vor să îl aducă pe continent. Pe de altă parte, catalanii sunt mândri și au rămas uniți în lupta lor pentru independență: devine clar că Juncker va avea nevoie, la un moment dat, de un consilier de tipul Mama Omida, care să îi reamintească versiunea spaniolă a proverbului românesc „De ce te temi, nu scapi”.

Foto: Traian Horia


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

28 comentarii pentru articolul „Gîndul de sîmbătă, 7 octombrie 2017”

 • cinei asta Wagnyxr? poate e un duce sau un conte dupa nume. putin respect ce dracu 😯

 • 🙁 Eugenio, Wagnyxer, hehe, da milionul ala de oameni dati la Tv ca erau in strada iesise ptr oua mai ieftine? Da studentii aia batuti iesisera ptr cartele de ulei?. Securistule mic. Spania e terminata , orice roman care a fost acolo stie asta, nu mai au joburi nici macar prin laptarii . Spania traieste din ce ii da Catalonia, daca pleaca astia, o sa cam urmeze vremuri cu fomishti ca la irlandezi.

 • Un grup de „mosuleti” din Europa se declara impotriva primirii puhoaielor de imigranti tineri venite de prin Africa si Asia..
  Soros, iluminatii.. bla bla bla.. Astia n-ar avea nicio putere daca oamenii ar fi cu scaun la cap. Dar fiindca lumea a luat-o razna, le e usor sa ne prosteasca.

  E o lege a naturii.. cine are neam mare ala stapaneste pamantul. Europenii vor sa traga ierburi pe nas, sa manance bine, sa bea bere, si sa faca parade gay, sa-si puna selfiuri pe facebook, sa nu nasca copii, pe cand miliarde de oameni in lumea asta sunt disperati, multi dintre ei chiar din cauza europenilor si actiunilor acestora. Isi merita europenii soarta sau nu? Eu zic ca da.

  Merkel nu conduce Europa de capul ei, doar e democratie. Ea e votata pe bune, deci e in acord cu dorintele majoritatii oamenilor.
  Uitati-va in structurile superioare de putere de prin Germania si veti vedea multe nume cu rezonante orientale. Oameni cu putere de decizie.

 • Asta ca UE vrea sa umple europa de musulmani e teza clar ruseasca pe care agentii lor au ordin sa o repete cat de mult si des pot ei. Tre sa fii idiot sa nu iti dai seama. Horică, te-am prins cu cioara vopsită, tati 😉

  • Ba asta securistu pe invers, lai prins pe unul cu cioara vopsita? si cioara aia vopsita era ma-ta? hehe de ce sati faci probleme, o curva’n plus ptr famelia ta 😆

   Mare bou esti pa apa invers. pai ziaristu chiar greseste aici fiindca Europa e deja umpluta de idiotii de la ue cu migranti musulmaci securistule. daca stai in santzul tau din Buzau nai cum sa afli. mai calatoreste si tu da vezi sa nu iei avion sau metrou daca chiar vrei sa ajungi la destinatzie.

  • Nu e o teză, e o realitate. De ce nu-i controlează când trec ilegal frontiera?

 • guvernul provinciei cataluña a falsificat rezultatele referendumului( datele sunt cele furnizate de ei! evidența falsului e matematic dovedita)

  http://cadenaser.com/emisora/2017/10/06/sercat/1507302340_737104.html?int=lomasvistoSER

 • Russian hackers help keep banned Catalan referendum census site online

  hackeri rusi (care nu trebuie deranjati) ajuta separatistii catalani de la putere

  https://elpais.com/elpais/2017/09/28/inenglish/1506588970_026442.html

 • Senzația grea, de metal dur ( de beton, spuneați dv. referitor la cimitirul nemților de la Stalingrad) am simțit-o în Koln, în2010, seara. Era liniște și pace, totuși, senzația era reală, AUTENTICĂ. Cred, adică chiar cred, că e ceva în legătură cu seriozitatea dar și cu naționalismul lor ; care este în aer atunci când nimeni nu-l vede. Cred că poporul german nu va fi blajin cu migranții, mult timp. Vor răbufnii. Sper doar ca România să fie conștientă, unde se află. Poate într-o zi Wikipedia este ușor schimbată. Ori miliarde de informații pe net să fie blocate, sterse. Garanția e scurtă. Apoi urmează denaturări ale faptelor, cine, ce, că de …! Prin Frankfurt trec cablurile internet de la noi către America. Mulțumiri Maestre .

  • Istoria a dovedit ca toate granitele sunt fluide.

   • istoria na dovedit nimic cand a fost facuta cu muhaele ca astia care fura tot si nu lasa nimic la clasa muncitoare. granita e doar un amanunt

 • baiatul asta e kaghebist. acum se leaga niste chestii. sunt prea multe coincidente cu viziunea ruseasca asupra oricarui subiect pe care il abordeaza. lasa ca e bine sa ai si un kaghebist la londra daca stii dinainte cam ce va scrie 😉

  • 😛
   Chifule ba, asta pe invers
   Cand te duce ma-ta la culcare in camasha de fortza, tu numeri securishti, nu oitze? 😆
   Vezi sa nuti uiti neamu la numaratoare..

   • 🙂 Lasa’l, e si el un biet prost omu pe invers, are mai multe gauri in cap si la cur decat are un teren de golf 😛

   • 😎
    lasal, e nevinovat. La cate suli si-a luat in bot securistu asta de pe-apa-se-vede-invers, daca isi facea o asigurare la dintzi acu era miliardar.. Ba, asta pe invers, asigura-ti prapaditule dantura, Asirom e la cativa pasi de santzu unde ai adresa stabila 😀 😯

  • Normal, dacă le vezi pe toate pe invers.

 • Nea Ioane, din pacate cunosti numai partial situatia din Catalonia. Am fost duminica in Barcelona. Nebunia cu independenta este orgoliul a patru persoane, si daca va intra in vigoare va nenoroci oamenii din punct de vedere economic. Si acolo e plin de babuini care nu gandesc mai departe de varful nasului.
  Viva la GC, viva el CNP, NoEstaisSolos!

  • Nea Ioane, ma intreb cum ai reactiona matale daca i s-ar scula Ardealului sa se proclame independent.

   • 😛
    Ba oligofrenule, Mitica fara frica, ba Chifule 😉 nui acelasi lucru-Catalonia a fost mereu tara catalonilor, prostovane. Ce manevra de jegos- ii dai tu cu Ardealul. Ungurii sau asezat in Ardeal venind din alta parte, dar discutia era alta. Cine plm va trimite asa proshti pe site-u asta, sa dati cu postarile? Te pomenesti ca mai primiti si bani ptr asta.

    • Ñu m-am referit la unguri, ci la ardelenii care se considera mai cu motz decat cei din „Regat” cand sunt intre ei. Dar imi place reactia ta.

     • 🙄

      Ce vorbesti Frentz? ai intalnit TU ardeleni mai arogantzi decat bucureshtenii? 😥

      vai, nu mai e nici Ardealu cea fost

     • Catalanii vorbesc catalana, în timp ce ardelenii nu vorbesc ardeleana. Asta e deosebirea.

  • Nea Mitica , nu te-ai intors si cu cateva portofele dupa ce/ai „evaluat” tu situatia in Spania? Iti cumparai si tu o carutza in Romania si incepeai o afacere cu fier vechi- de ex cumperi magnetzi.

   • Da, ar fi o idee, dar stau mai bine acolo unde sunt. De portofele, am tinut mana pe al meu ca sa ñu schimbe stapanul.

    • Nea Mitica, poate-ai incurcat arterele si-ai ajuns in Piata Spaniei din Bucuresti in ziua ta de supradoza. Nu era chiar Spania acolo, nu te supara mata da nu pari ca intelegi care e chestia cu trestia.. mai vorbeste si tu cu romani care au muncit sau muncesc acolo, spania e dusa nenica, a fost bine o data bine acolo, acu lumea pleaca in Germania sau canada 🙂

     • Si o sa plece si aia care au mai ramas, daca Catalonia devine independenta si ñu mai e legata de legile UE. Ii da afara pe toti „oaspetii” neinvitati care le iau locurile de munca. Ca asa e nationalismul. In Germanía si Canada au nevoie de mana calificata. Capsunari au deja destui.

    • Nea mitica, pai capsunari in. decembrie? o sa le culeaga gata congelate 😥
     ce stii tu. faci foamea acolo da te dai rotund si rumen. spaniolii e zgarciti tare cu ajutoarele de somaj si nu e de zgarcenie cat de rasism si ura fata de straini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *