Marcel Ciolacu: Nu sunt un mare fan al alegerilor anticipate, dar dacă nu se doreşte rotaţia premierilor, atunci cred că aceea ar fi direcţia (news.ro)

Cu o Opoziție de hîrtie și o presă cumpărată, Victor Ponta a scapat neatins electoral din Scandalul retrocedărilor

Mai sunt doar două săptămîni pînă la primul tur al prezidențialelor.
Orice analist va spune că pentru un candidat e vremea cea mai grea a campaniei.
Scandalurile, dezvăluirile în legătură cu el, atacurile adversarilor sunt deosebit de primejdioase, pentru că faptele petrecute acum intră în memoria proaspătă a alegătorului nehotărît.

În această perioadă, DNA face să izbucnească unul dintre cele mai mari scandaluri din istoria PSD:
Cel al Mafiei retrocedărilor.

Acest scandal e unul dintre cele care ar putea avea un impact electoral devastator asupra lui Victor Ponta:

 1. Unul dintre cei puși sub acuzare e Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta. Spre deosebire de Mircea Băsescu, situat în afara politicii, Ilie Sârbu e implicat în politică. El nu e un socru oarecare. Unul dintre baronii PSD, lider de grup în Senat, practic președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu fiind doar o momîie, Ilie Sârbu e cel care-i asigură ginerelui o parte însemnată din puterea din PSD. Prin multe dintre note, Ilie Sârbu e pilonul de sprijin al lui Victor Ponta.
 2. Șeful Grupului infracțional organizat e Viorel Hrebenciuc, un alt stîlp al PSD, printre altele, vicepreședinte al Camerei Deputaților din partea PSD. Nici Ion Adam nu e un PSD-ist oarecare.
 3. Spre deosebire de alte Scandaluri, pentru priceperea cărora era nevoie de cunoștințe economico-financiare, cel al Retrocedărilor e simplu, lesne de înțeles de nea Gigel de la Sculărie: Niște bandiți au găsit un fals moștenitor, au intrat în cîrdășie cu niște judecători, și au pus mîna astfel pe 43 de mii de hectare de pădure luate de la stat.
 4. Scandalul face să tresară exact electoratul PSD. Asta deoarece, acest electorat n-a văzut cu ochi buni retrocedările și, în plus, e sensibil la ceea definește simplu avuția patriei.

Cînd fratele lui Traian Băsescu a fost acuzat de șantaj, asupra lui Traian Băsescu s-a năpustit o întreagă mașinărie propagandistică. Acum socrul lui Victor Ponta e acuzat de DNA de participare la un grup infracțional organizat. Nu știu dacă ați observat, dar presa noastră liberă, atît de curajoasă cînd e vorba de un candidat al Opoziție, n-a suflat o vorbă despre ginerele care trebuia să știe de afacerile socrului. Păi dacă i se întîmpla asta lui Traian Băsescu, Antena 3 nu mai ieșea, de dimineață pînă seară, din ediții speciale.

Scandalul Retrocedărilor ar fi fost momentul în care Klaus Iohannis i-ar fi putut administra o lovitură mortală lui Victor Ponta. Traian Băsescu ar fi făcut conferință de presă extraordinară, ar fi cerut lui Victor Ponta poziție publică față de Scandalul în care sunt implicați legendele vii ale PSD.

Nimic din toate acestea nu s-au întîmplat.
Știți despre ce a vorbit Klaus Iohannis vineri, în toiul Scandalului?
Despre organizarea unor dezbateri între candidați sub egida unor universități!

Dumnezeule!
E un candidat slab sau e blat cu Victor Ponta?
Dvs ce credeți?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

49 comentarii pentru articolul „Cu o Opoziție de hîrtie și o presă cumpărată, Victor Ponta a scapat neatins electoral din Scandalul retrocedărilor”

 • asta si pt ca in studiourile tv se aud doar moderatorii vorbind.

 • asta si pt ca in studiourile tv se aud doar moderatorii vorbind.

 • asta si pt ca in studiourile tv se aud doar moderatorii vorbind.

 • asta si pt ca in studiourile tv se aud doar moderatorii vorbind.

 • asta si pt ca in studiourile tv se aud doar moderatorii vorbind.

 • asta si pt ca in studiourile tv se aud doar moderatorii vorbind.

 • asta si pt ca in studiourile tv se aud doar moderatorii vorbind.

 • Sunt mana in mana.

 • e slab

 • PAINEA oferita este de calitate inferioara, in schimb CIRCUL oferit in aceasta campanile, in sfarsit, are menajeria completa.

 • OooO … dar nici nu trebuie sa va faceti griji stimabile ! NICIUNUL NU SCAPA !

 • Buna intrebare !

 • E blat cu POnta 100%. Poate si-a negociat functia de premier si noi habar n-avem.

 • Cateva lucruri cred ca importante: a) Presedintele a sezizat practic in mod public Parchetul militar in finalul ultimei sale conferinta de presa de la Cotroceni;
  b) Funar a facut o contestatie evident sortita respingerii fiind in afara termenului acceptabil suplimentar CCR nu ar putea raspunde decat la o sezizare privind un caz dovedit si nu unul prezumat, oricate probe de suspiciune ar fi si sunt destule
  c) Rezulta clar ca asupra incompatibilitatii dlui Ponta din perioada cand ar fi fost simultan magistrat si ofiter acoperit – incompatibilitate evidenta orice sofisme ar face suspectul de coruptie adica dl Harnagea si altii ca el si asupra careia fiind produsa cu incalcarea constitutiei valabile in epoca, desigur ca pe o speta in curs CCR sezizata ar fi obligata sa se pronunte- trebuie sa se autosesizeze (azi fiind deja sesizat de Presedinte) Parchetul Militar, caci exista suficiente motive de suspiciune intemeiata privind aceasta posibila incalcare a constitutiei de catre SIE si de catre dl Ponta.
  d) Desigur intr-un stat care nu respecta legea nu ma pot astepta sa se intample acestea 🙂

 • Dl. Cristoiu, cred ca ii supraestimati pe alegatori. Fara o furca in coaste nu pricep nimic. Ai putini, care pricep plang sau vomita.

 • Scandalul inca nu s-a consumat in totalitate. E prea devreme pentru estimari in ceea ce priveste pierderile de imagine suferite de Dottore Viorel.

 • Cateva precizari:
  Aste este doar un exemplu relativ marunt legat de mafia retrocedarilor. Sunt altele cu miza mult mai mare sau cu matrapazlacuri infinit mai infioratoare. Oricum sunt multe, foarte multe!
  Daca informatia ca Ponta este acoperit era (inainte de a se baga in treaba Basescu) una destul de neclara si putin credibila, cea legata de Ilie Sarbu ofiter acoperit inainte de ’89 este mult mai consistenta si credibila.
  Klaus Iohannis este un candidat foarte slab, dar este un om al Sistemului care nu putea accepta un Crin Antonescu incontrolabil. Daca nu va exista o reactie masiva antiPSD vazut ca partid cu tendinte clare mafiote si totalitare, care sa-l faca pe Iohannis presedinte chiar daca nu merita, acesta si-a sfarsit cariera politica (cel putin la varf) dezvaluindu-ni-se in toata splendoarea sa in aceste luni.
  Asta ne arata inca odata ca la varf sunt propulsate diverse marionete si ca avem un sistem politic extrem de putred. Asa cum spuneati in emisiunea de joi de la Realitatea, opinia publica si mai ales presa ar tebui sa fie principalul factor de presiune publica, insa aceasta nu reactioneaza fie din prostie, fie fiindca este controlata sau si una si alta (controlul se face si cu prosti). Sistemul politic va functiona in continuare la fel daca nu va exista o presiune din partea opiniei publice, iar pentru asta trebuie gasite urgent solutii de functionare a unei prese cu adevarat independente. Sa ne aducem aminte ca in anii ’90, cand presa se vindea ca painea calda si se putea autofinanta, atat politicienilor cat si securistilor le era cu adevarat teama de presa.

 • Oamenii sunt in cea mai mare parte deja hotarati cu cine voteaza , nu cred ca dezvaluirile si scandalurile care se desfasoara mai pot schimba ceva , mai ales in privinta electoratului pontist care este cel mai ferm in intentii

  • da, sunt hotarati. eu m-am hotarat de la inceput ca nicio nulitate din cele 14 nu merita sa ii dau votul. si vad ca m-am hotarat bine.

 • cred ca Opozitia,cu adevarat in Romania,nu mai exista.vad doar gasti ,grupuri sau clanuri.

 • Este ghinionul bine facut !

 • Sa va asculte Dumnezeu, Maestre! 😉