Gîndul de sîmbătă

S-a PSD-izat și Biserica Ortodoxă Română?!

Știți, cred, formula Să-ți faci cruce, nu alta! cu variantele sale, dependente de împrejurări, Mi-am făcut cruce! Am simțit nevoia să-mi fac cruce!
Formula e folosită de noi, românii, cînd vrem să spunem că ceva ne-a uluit din cale afară.

Ei bine, român fiind, vineri, 12 septembrie 2014, am simțit nevoia să-mi fac cruce de două ori.
Pentru că vineri, 12 septembrie 2014, am auzit la Radio această știre:
Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu, este urmărit penal de procurorii DNA pentru luare de mită şi instigare la fals intelectual. Alături de el, este acuzat pentru complicitate şi Bogdan Chiriluţă, inspector de protocol la Arhiepiscopia Tomisului.
Reporter: Georgiana Grosso – Potrivit DNA, în martie 2009, Teodosie Petrescu, în calitate de arhiepiscop şi decan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Universitatea “Ovidius” Constanţa, a primit de la o persoană suma de 850 de euro, prin intermediul lui Bogdan Chiriluţă, şi promisiunea unui împrumut de 5.000 de euro. În schimb persoana, care ulterior l-a denunţat pe arhiepiscop, ar fi urmat să fie înscrisă la facultate şi hirotonisită ca preot. Procurorii susţin că înaltul ierarh ar mai fi cerut unei persoane din anturajul său să întocmească o recomandare şi o comunicare antedatate, necesare pentru înscrierea denunţătorului la cursurile facultăţii.

Fețele bisericești fac legătura dintre noi, muritorii, și Dumnezeu. Fețele bisericești sunt Fețe Obișnuite și Fețe Înalte.
Înaltele Fețe bisericești sunt mai aproape de Dumnezeu decît Fețele bisericești obișnuite.
Între un popă de la țară și Patriarh deosebirea în materie de apropiere de Dumnezeu e cea dintre un subsecretar de stat și un premier în materie de apropiere de Președintele Republicii.
Știrea potrivit căreia o Îaltă Față  Bisericească precum arhiepiscopul Tomisului a dat socoteală nu lui Dumnezeu, ci unui procuror DNA se înscrie printre cele la auzul cărora simți nevoia să-ți faci cruce.

Eu am simțit nevoia să-mi fac cruce de două ori, pentru că arhiepiscopul Tomisului e acuzat de a fi fost atras de Ochiul Dracului.
După  medici, miniștri, premieri, moguli, parlamentari, șefi de partide, oameni de afaceri, a venit rîndul și arhiepiscopilor să fie înhățați de DNA.

De cît de tare lovește Biserica urmărirea penală a unui arhiepiscop nu cred că trebuie să mai demonstrăm.
Ar fi fost de așteptat o reacție de delimitare a Bisericii Ortodoxe Române față de arhiepiscopul care s-a spurcat la 8oo de euro pe lumea asta, deși pe lumea de Apoi îl aștepta un cont în Rai. S-a PSD-izat și Biserica Ortodoxă Română!

Reacția asta n-a fost.
Și nici nu cred că va fi.
Nu de alta, dar arhiepiscopul Tomisului s-a manifestat ca un brav PSD-ist.
S-a PSD-izat și Biserica Ortodoxă Română!

Comentarii

20 comentarii pentru articolul „Gîndul de sîmbătă”

📹 Videoblitz 📹
Loading
Invitații cristoiublog