Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Gîndul de sîmbătă

Victor Ponta a extins dincolo de Prut aria pomenilor electorale!

Vineri, 9 octombrie 2014, candidatul PSD Victor Ponta a fost în campanie electorală peste Prut.
Patrioții vor spune că Victor Ponta acționează ca un patriot.
Pro-americanii vor spune că acționează la sugestia dacă nu la ordinul americanilor.

Eu însă cred ținînd cont de singura politică a PSD din decembrie 1989 încoace – Transformarea Pomenii în program de Guvernare – că Victor Ponta s-a dus în Republica Moldova pentru a obține voturile moldovenilor. Desigur, numărul votanților la prezidențiale din Republica Moldova nu e prea mare – 13.000. Față de alți alegători, ei au avantajul că sunt siguri. Și la un scrutin la care vor conta și jumătățile de voturi,  13.000 sunt ceva, mai ales dacă ne gîndim că principalul contracandidat al lui Victor Ponta – Klaus Iohannis – n-are printre preocupări Republica Moldova. Dacă ne gîndim că românii de peste Prut sunt temă electorală în România, e limpede că toate pomenile date de Victor Ponta peste Prut  vizează voturile moldovenilor. Că e vorba de pomeni electorale se vede cu ochiul liber din sporul de ajutorare acum, în campania electorală, pe cînd, în ultimii doi ani, Guvernului puțin i-a păsat de românii de peste Prut.

Românii de peste Prut au fost votanți fideli ai lui Traian Băsescu.
Vor trece acești votanți la Victor Ponta?
Greu de răspuns dacă vor trece în totalitate.

Spre deosebire de Traian Băsescu, Victor Ponta se adresează burții și nu inimii moldovenilor de peste Prut.
Sigur e însă că Victor Ponta va primi în Republica Moldova mai multe voturi decît Klaus Iohannis.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

9 comentarii pentru articolul „Gîndul de sîmbătă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *