Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de vineri, 1 aprilie 2016

Cum a strigat la noi fostul ambasador al Olandei ca să-i dăm portofelul pe care voia să ni-l șterpelească!

Într-o țară în care președintele Camerei Deputaților, al treilea om al țării și mare ștab în principalul partida politic, reacționează la Operațiunea declanșată de DNA sub numele de cod Arestați-i pe toți primarii PSD pentru a face loc Partidului Meu! al lui Klaus Iohannis, declarînd că PSD trebuie să întărească DNA, nu e decît de salutat căpoșenia lui Gelu Diaconu, fostul șef al ANAF, cel care continuă să denunțe răfuielile politico-mafiote în curs sub numele de Luptă împotriva corupției, fără să se teamă că Poliția Politică Prezidențială îl va vîrî la zdup pe motiv că-și face capital de simpatie populară.

Joi, 31 martie 2016, Gelu Diaconu a făcut pe rețele de socializare o dezvăluire cutremurătoare, trecută cu vederea de Presa noastră, șantajată, cînd nu e alcătuită din ofițeri acoperiți.
Citez din textul lui Gelu Diaconu:
„De exemplu, un ambasador «periat» și lăudat de presa progresistă a venit la mine în birou, însoțit de un om de afaceri din țara pe care o reprezenta, un evazionist notoriu, presîndu-mă să dispun deblocarea rambursării TVA într-un caz de evaziune (cca 20 milioane euro), pe care îl aveam în instrumentare. La cîteva minute după ce a ieșit din biroul meu am anunțat instituțiile abilitate. În zilele următoare, citeam iarăși prin presă o serie de elogii aduse aceluiași ambasador, cunoscut în spațiul public drept un adversar al intrării României în Schengen, exact de jurnaliștii care promovează valorile occidentale și care îl dădeau ca exemplu de bune practici și onestitate pe acest «amic» al concetățenilor evazioniști.
Ani de zile a fost o practică constantă intervenția ambasadelor, în principal din spațiul UE, pentru susținerea intereselor marilor companii cu capital străin în relația cu Fiscul, în timp ce o eventuală intervenție a vreunui reprezentant ales al poporului român în Parlament este considerată trafic de influență.”

Dezvăluirea lui Gelu Diaconu nu mă miră. Puțini sunt miniștrii care nu au avut experiența ambasadorilor unor țări occidentale dînd buzna în birourilor lor pentru a interveni în favoarea unui om de afaceri corupt sau a unei companii străine venite la noi să facă escrocherii.
România, asemenea țărilor din Africa (cele din America Latină s-au emancipat demult), e considerată de politicienii și oamenii de afaceri occidentali ca un tărîm pe care își pot face de cap. Acasă la el un ambasador la București, un om de afaceri, un politician e ținut sub supravegherea presei, a ONG-urilor, chiar și a instituțiilor de luptă împotriva corupție. În România lucrurile se schimbă. În România un occidental poate să fure cît îi dorește inima. Nu pentru că România ar fi o țară coruptă, cum se tot străduie să-i convingă pe străini alde Monica Macovei, ci pentru că în România presa, ONG-urile, instituțiile care luptă împotriva corupției nu-și permit să se atingă de vreun om de afaceri occidental, de vreun ambasador, de vreo companie străină. SRI, un Serviciu secret care de mult nu mai e în slujba românilor și DNA îi distrug pe oamenii de afaceri români pentru a lăsa loc corupților veniți din afară.

Gelu Diaconu scrie că a anunțat instituțiile abilitate.
Care instituții?
SRI –ul?
SRI-ul e o biată anexă a serviciilor secrete occidentale.
DNA?
DNA își face de cap în România ca bulan al Puterii Protectoare America. Dacă n-ar fi Adevăratul Guvernator al României, care e ambasadorul american la București, de mult Codruța Kovesi ar fi fost o procuroare amatoare.

Nu pentru dezvăluirea cu intervenția ambasadorului în favoarea unui corupt din țara sa mi-a sărit în ochi textul lui Gelu Diaconu, ci pentru altceva, mult mai important.
Ambasadorul cioflingar era nimeni altul decît fostul ambasador al Olandei la București.
Nu știu dacă-și mai amintește cineva, dar acest bandit, pentru că bandit era după cum voia să tragă pe sfoară statul român, a fost unul dintre cei mai agresivi ambasadori ai unei țări străine la București.
Nu era zi lăsată de la Dumnezeu în care acest bandit să nu dea lecții Parlamentului, Guvernului, României, de cum să se comporte pentru a fi pe placul lui și al consoartei. Prestația incalificabilă pentru un ambasador la București al unei țări străine, supus regulii diplomatice elementare de a nu se amesteca în ciorovăielile interne, m-a scos din sărite. Comentariul publicat în Evenimentul zilei din 12 iunie 2015, sub titlul Cum se urinează în capul nostru, al românilor, ambasadorii unor țări occidentale! pleca în principal de la intervențiile arogante, profund jignitoare pentru poporul român, ale fostului ambasador al Olandei la București:
„Mai nou, în ultimul timp, nu se mai urinează în capul nostru șefii de stat și de guverne ai unor țări occidentale.
Se urinează în capul nostru ambasadorii acestor țări. (…)
E mai mult decît semnificativ pentru obrăznicia acestor ambasadori faptul că e a nu știu cîta oară cînd ambasadorul Olandei, o țară fără nici un loc între marile puteri europene, se grăbește să ne tragă de urechi, să ne spună ce să facem, să strige la noi, să ne dea flegme. La el în țară, tipul n-ar avea curaj să strige la cameristă sau la cicisbeul neveste-si. La noi, unde se simte ca într-o colonie de babuini, iși permite să strige la Parlamentul României.
Nu ei sînt de vină, pentru că se poartă ca un soi de Guvernatori.
Dacă ambasadorul Olandei ar face așa ceva în Franța, ar fi luat imediat de turul nădragilor și aruncat peste graniță.
Se poartă așa la noi nu numai pentru că le permitem, dar și pentru că ne rugăm de ei să se poarte cu noi ca cu niște slugi.”

Surprinzător la acest acest cioflingar era faptul că în Criza politică internă declanșată de Binomul SRI-DNA prin convocarea lui Victor Ponta la DNA, el intervenea atacîndu-l pe premier. Zicerile sale erau imediat preluate de Divizia Presă a Binomului ca punct de vedere al Olandei față de Criza internă.

Așa cum ne dezvăluie Gelu Diaconu, nu era punctul de vedere al Olandei. Era punctul de vedere al unui bandit care, supărat că babuinii de români nu-i înlesneau evaziunea fiscală unui om de afaceri olandez corupt (dacă aș fi ziarist olandez, m-aș interesa dacă nu cumva fostul ambasador s-a întors din România mai bogat decît a plecat din Olanda), striga la noi că nu sîntem cinstiți și că, prin urmare, nu merităm votul Olandei pentru Schengen.

Ambasadorul sinistru a plecat.
Asta nu înseamnă că n-au rămas în România alți ambasadori corupți, care strigă în continuare la noi pentru a ne intimida suficient de tare că să le dăm de bunăvoie portofelul pe care voiau să ni-l șterpelească.

N.B. Apropo de babuini! ÎCCJ a decis că israelienii care au comis marele Jaf numit retrocedarea Fermei Băneasa nu pot fi arestați preventiv. Asta după ce Curtea de Apel Brașov decisese că trebuie arestați, deoarece li se rupe de anchetă. Culmea e că respectivii n-au catadicsit să vină la proces! Păi, cum să vină! Să ceară ei babuinilor să nu fie arestați! Babuinilor nu trebuie să li se ceară. Babuinilor trebuie să li se ordone!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

45 comentarii pentru articolul „Gîndul de vineri, 1 aprilie 2016”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *