Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Cu sprijinul neprecupețit al lui Liviu Dragnea, Operațiunea Spargerea PSD continuă cu succes

Pe Fronturile Războiului civil politic ofensiva Binomului Klaus Iohannis-Sistem a continuat cu succes:

  1. Joi, 9 februarie 2017, pe post de Comisie de albire a SRI, Comisia de control al SRI dominată de PSD, s-a făcut din nou că controlează SRI. Audierea de joi n-a fost altceva decît un nou spectacol penibil menit a transpune în practică viziunea lui Liviu Dragnea față de SRI, concretizată în această incredibilă ploconire:
    „Repet, SRI e o instituţie populată cu foarte buni profesionişti, cu experienţă foarte mare, care îşi riscă viaţa de multe ori, sunt mulţi eroi necunoscuţi acolo, condusă profesionist şi foarte bine.”
  2. A demisionat Florin Iordache, într-o nouă încercare a liderilor PSD și ALDE de a lăsa lest în speranța neghioabă că vor avea un pic de liniște din partea lui Klaus Iohannis.
  3. Fapt unic în istoria democrațiilor consolidate, la două luni de la cea mai mare victorie electorală a unui partid postdecembrist, PSD s-a temut de votul secret la Moțiunea de cenzură depusă de o Opoziție de nimic. Liderii PSD și-au dat seama ce le pregătea Binomul Klaus Iohannis-Sistem. Dacă parlamentarii majorității ar fi votat, în urma șantajului exercitat de DNA și al ordinelor primite de ofițerii acoperiți ai SRI și SIE, în urnă s-ar fi introdus și un număr de bile în favoarea Moțiunii din partea majorității. Insuficiente pentru a pica Guvernul. Suficiente însă pentru a crea impresia unei puternice disidențe în PSD, încă pitite, dar pe cale să iasă la lumină.
  4. Klaus Iohannis a continuat în presa internațională campania de compromitere a PSD prin insistența pe România coruptă, care a votat un partid corupt.
  5. Au continuat demonstrațiile din Piața Victoriei cu noi slogane. Jos CCR! e unul dintre ele, dovedind încă odată că Strada e folosită pentru presiuni fantastice asupra principalelor instituții ale statului de drept.
  6. Dovedind că e un rătăcit în fruntea Guvernului, Sorin Grindeanu a numit într-un post din Guvern o persoană cu probleme mari în Justiție. O campanie de presă corectă l-a făcut ca a doua zi s-o demită pe cea numită cu o zi înainte. Întrebare fără răspuns: cine i-a vîrît pe gît persoana, astfel încît Guvernul să mai primească o lovitură de imagine?
  7. România Tv și Antena 3, posturi care trăiesc din reclame și nu din finanțările pe sub masă de către SRI, precum Realitatea Tv și DigiTv, au primit noi lovituri din partea multinaționalelor care și-au retras reclamele. Scopul e limpede: punerea pe butuci a celor două posturi care-l critică pe Klaus Iohannis pentru ca pe piață să rămînă doar Realitatea și DigiTv.
  8. PSD a declanșat o campanie penibilă de cerșire a păcii în fața unui Klaus Iohannis în ofensivă. Un nou semn de slăbiciune a PSD, care se adaugă altora, numeroase, de după alegeri.

În vara lui 2012 din cîte-mi amintesc, la o emisiune pe B1 Tv moderată de Robert Turcescu, în prezenţa Codruţei Kovesi, spre îngălbenirea acesteia, am lansat ştirea că s-a declanşat mecanismul Suspendării lui Traian Băsescu de către USL. Din punct de vedere oficial nu se întrezărea nici un semn. Din informaţii şi din intuiţie eram sigur că Tic-Tacul ceasului începuse.
La fel sunt convins și acum că Tic-Tacul Operațiunii Spargerea PSD cu sprijinul lui Liviu Dragnea a început.
După respingerea lui Sevill Shaideh ca premier, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, pe 27 decembrie 2016, că a doua zi după alegeri Klaus Iohannis i-a invitat pe el și pe Daniel Constantin la o întîlnire privată. Scopul neobișnuitei întîniri a fost de a-i preveni pe cei doi lideri ALDE că el, Klaus Iohannis, va declanșa un război total împotriva PSD, un război în care ALDE, partid de Dreapta va fi victimă colaterală, dacă nu se desparte acum de PSD. Din declarațiile lui Călin Popescu Tăriceanu s-a înțeles că e vorba de un război total pentru răsturnarea PSD de la putere și instalarea unui Guvern de Dreapta. Dacă-l veți pune pe Călin Popescu Tăriceanu să-și amintească mai bine, s-ar putea să vă spună că războiul total nu viza atît răsturnarea Guvernului PSD, cît mai ales spargerea PSD.

Lucru explicabil.
Victoria zdrobitoare a PSD a neliniștit nu numai pe Klaus Iohannis, dar și cancelariile occidentale, susținătoare ale unor guverne de tip Dacian Cioloș. PSD cîștigase alegerile în pofida imaginii de partid al penalilor și mai ales cu un program naționalist din punct de vedere economic. Nu știu dacă PSD era sincer în acest program. Sigur e că Marile Puteri Garante și-au dat seama de un adevăr cu putere de axiomă:
De 26 de ani, FSN mai întîi, PDSR și PSD mai apoi, deși socotite partide care nu corespund imaginii unui partid pe placul Marilor Puteri, cîștigă alegerile. Partidele care sunt pe placul Marilor Puteri pierd alegerile sau le cîștigă la scoruri chinuitoare.
Constatării acestui adevăr i s-au adăugat cîteva fapte care au făcut din victoria PSD o chestiune de interes european: Victoria lui Trump în America, instalarea în Ungaria și în Polonia a unor regimuri care dau cu tifla Bruxellesului, Brexit-ul.

Mult mai important, în condițiile eșecului Partidului România Unită, al dispariției PRM, pe scena politică internă PSD a lăsat impresia partidului naționalist ajuns la putere.
A devenit limpede că România constituie o mare problemă cîtă vreme PSD rămîne un partid uriaș față de celelalte partide de Dreapta, cîtă vreme PSD cîștigă alegerile la scor. Și s-a ajuns la concluzia că singura soluție pentru a evita victorii precum cea din 11 decembrie 2016 e Spargerea Mamutului politic numit PSD.

Așa s-a declanșat războiul total dus de Klaus Iohannis după alegeri, cu sprijinul Marilor Puteri (nu vi se pare ciudat că Franța și Germania, deși membre NATO, instigă la instabilitate internă în România în loc să intervină pentru revenirea la stabilitate?) împotriva PSD. Acest război înscrie la loc de frunte eșecul răsunător al Guvernării PSD-ALDE. Klaus Iohannis, Marile Puteri, multinaționalele din România fac orice pentru acest eșec. Firește, cu ajutorul neprecupețit al lui Liviu Dragnea, despre care nu știm încă dacă face tot ce face fără să-și dea seama sau cu misiune precisă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

25 comentarii pentru articolul „Cu sprijinul neprecupețit al lui Liviu Dragnea, Operațiunea Spargerea PSD continuă cu succes”

  • AMR Klausica: 180!

  • Cineva in 1989 a preluat puterea in Romania. Tot ei au condus-o dupa, pe o perioda foarte lunga. Sunt acei cineva, pe care si eu, la randul meu, i-am votat pe atunci.
    De la asa zisa revolutie, si pana 8 ani mai tarziu, din Romania de atunci s-a ales praful. S-au dus banii statului, s-au inchis, falimentat si vandut la fier vechi toate marile fabrici lasand oameni pe drumuri, fara venit, s-au facut datorii imense, iar banii imprumutati s-au asezat usor in buzunarele politicienilor de atunci. Care prin coincidenta, era actuala formatiune politica PSD.
    Bun. Acum … De ce eu sau oricine altcineva ar trebui sa avem incredere din nou, ca cei care ne-au zdrobit efectiv in acea perioada, ne vor ajuta acum sa redevenim o tara. Un loc unde sa ai un echilibru in viata, un loc de unde copii tai sa nu mai ia calea strainatatii si, unde buniii sunt protejati ducandu-si anii adunati, fericiti alaturi de nepoti.
    Cu siguranta ca voi toti anti Klauss-istii, nu vreti un sistem occidental in Romania. Ma intreb oare cu ce va ocupati? Asta sa inteleg de ce mita, abuzul in serviciu, furtul, si tradarea v-ar avantaja?
    Nu sunt pro Klass-sistem. Dar sunt cu siguranta ANTI-PSD. Nu mai vreau sa aud de ei !!! Ura totala pentru ceea ce au facut de fiecare data cand au ajuns la putere.
    Rusine !!!

  • Maestre, inca un articol prin care nu manipulati si va felicit.
    Legat de previziunile pe care le faceti, sper sa aveti gura aurita; aurita pe bune, nu cum zice proverbul intr-una dintre variantele porcoase.

  • Peste o saptamana protestele vor deveni nesemnificative (deja mai vin doar vreo zece mii in toata tara. Sper ca PSD&ALDE sa corecteze in parlament OUG 13, aducand-o la o forma acceptabila de oamenii cu bun simt). Din martie, dupa aprobarea bug., tb pus in aplicare prog. de guvernare. Asta va fi adevaratul test pt. PSD&ALDE. Pt. binele tarii, sper sa-l treaca (tintele sunt f. ambitioase).

  • Dragnea îi lasă pe susţinătorii protestelor din Piaţa Victoriei de gură-cască, fără obiectul luptei pentru răsturnarea guvernului. Propune să se adopte rapid în Parlament legea de aprobare a OUG 14. Nici obiectul muncii în zadar a jurnaliştilor specializaţi în bâjbâiala de drept nu se simte prea util. După răcnetul pretextatarilor şi al susţinătorilor acestora din presa perdantă, „PSD întîi are şapcă, acum n-are bască” urmează „PSD,jos pălăria!”. 😆

  • Prea multe pareri neprobate, prea multa fantezie in articol. dar recunosc, l-am citit cu interes.
    In alta ordine de idei, chiar daca r fi asa, prefer o tara controlata de UE decat una vulnerabila.

  • Ma uit si pe la antena3 si rtv ca-mi place sa vad si propaganda cealalta. Si vad cum dau mereu EXEMPLE din dosare penale intoarse la DNA, sau sentinte de achitare. Ok, deci aici ai incredere totala in decizia judecatorilor. De ce nu spun si cate dosare DNA s-au soldat cu condamnari? 90%? Kovesi zice ca 99%. Aici nu mai ai incredere in judecatori?
    Ar putea spune si contrapropaganda ca sunt niste infiltrati prin DNA care mai fac si dosare doar ca sa fie respinse si sa le dea astora apa la moara. Alegem doar ce ne convine?
    De ce nu da antena3 exact cifrele sa traga fiecare concluzia si vine cu telenovele in care o mamica vaduva cu 5 copii a furat un ou din magazin si a primit condamnare? (nu neg ca sunt si astfel de aberatii)

    Apoi, penibilul situatiei e ca exemplele contin persoane publice despre care orice om cu minim discernamant suspecteaza ca ar fi vinovate. De ex, culmea tupeului, au ajuns sa spuna ca si SOV a fost condamnat la comanda. Pai uitam de FNI, cand zeci de mii de oameni si-au pierdut toti banii? Sau ne facem ca uitam de trecutul intunecat al lu don’ profesor, si-l facem martir?

    Eu prefer, daca se face gratiere, sa fie individuala. Poate Iohannis cu oamenii lui ar trebui sa faca o lista de 1-2-3000 de oameni cu infractiuni minore si sa le dea personal gratierea si ar rezolva situatia, un proiect de lege n-ar mai avea obiect. Dar sa fim seriosi, nu intereseaza pe nimeni in mod real soarta amaratilor condamnati pe nedrept, sunt folositi doar in scopuri propagandistice.

  • Ce scenarii faceti ! Foarte bine , sa se sparga PSD-ul ! M-am saturat de aceiasi oameni ai partidului , care s-au strans acolo ca intr-o familie mafiota ! ( nu ca PNL-ul ar fi mai grozav !) Dati credibilitate unor televiziuni care vorbesc oamenilor ca la clasa intai , e clar cui se adreseaza ! Dar prosti ne mai credeti ! E prea mare coruptia la nivel inalt , mai mare decat in alte tari , iar chestia aia ca Europa vrea spargerea PSD-ului e o gogoasa . De ex in Austria conduce de ani buni un partid social in coalitie cu unul de dreapta! Si ce bine le merge ! Ce autostrazi si ce spitale au ! Sa stea ei 100 de ani pe loc si noi tot nu-i vom ajunge in felul in care in 25 de ani nu s-a construit macar un spital ! Am dat exemplul Austria la nici 1000 de km de noi …ar fi prea mult sa scriu despre Suedia , Danemarca etc . Dar ele sunt in Europa si noi vrem tot in Europa sa fim pt ca asa e logic . Mosuletii care striga si ei pe la Cotroceni , nu prea stiu cum e prin lume !

  • Numai pentru orientare şi precizia interpretării comentariilor mele: n-am votat şi nu voi vota niciodată PSD(PDSR), ALDE. Respectarea unor principii în care credem nu trebuie să distingă nicicum în funcşie de elemente subiective, discriminări tendenţioase, contradicţii de raţionament sau sentimente şi porniri necontrolate. L-am votat în turul 2 pe Johannis ca să nu-l văd pe Ponta preşedinte şi nu regret ideea de a i se acorda o şansă preşedintelui instigator, ba l-aş vota din nou într-o situaţie similară, însă la un eventual referendum de demitere a inconştientului voi vota DA fără ezitare. Adevărul nu are suplinitor.

  • Sistemul are nevoie de adversar pentru a se intari si pentru a prelua puterea pe deplin. Planul a fost si este foarte inteligent. Deaia era necesar ca pesedeii sa castige tot in ultimul timp.
    Astfel, ca sa castige stangistii era nevoie ca sistemul sa umileasca dreapta. Si-au batut joc de ei. Doar va amintiti mascarada de la locale cu cei 4 magnifici pretendenti la fotoliul capitalei. Ce partid intreg la cap(ete) schimba cu doua saptamani inainte de alegeri 4 candidati? Raspuns corect: unul care vrea (fara sa vrea) sa piarda, bineinteles. Nu mai vorbesc cum au fost plantate la varful dreptei Aina si mai nou Raluca. Ultima mai ,,studioasa” la rusi dacat cei mai devotati conducatori ai stangii. Au fost plantate bineinteles ca sa ,,coaguleze” dreapta in jurul lor (Ha, ha, hA).
    Asa umiliti, dreptacii au inteles cine conduce si s-au incolonat in spatele conducatorului aplaudand de voie de nevoie toate miscarile acestuia. Era nevoie si de un guvern de ,,tehnocrati” pentru ,,castigarea” si a parlamentarelor.
    Stanga saraca (si la propriu si la figurat) n-a avut ce face. A ocupat locurile alea rezultate ,,prin alegeri”. ,,Conducatorii” stangisti stiu ca nu pot conduce nimic si ca-s carne de tun in calea ,,statului de drept(i)” si unii care-s ai sistemului reactioneaza la comanda asa cum li se cere iar ceilalti creeaza aparenta ca se lasa un pic mai greu. Cam ca fata de pe centura din noaptea nuntii.
    In aceste conditii sunt doua tabere. Prima care a inteles situatia si a ,,fraternizat” cu sistemul iar a II – a care isi da seama ca a pierdut razboiul inca inainte de a incepe. In zilele/ lunile care vor urma vor fi din ce in ce mai multi din a II – a tabara care vor trece de buna voie sau siliti in prima tabara. Pe fata sau sub acoperire, in functie de necesitatile sistemului.
    Sa vorbim in zilele astea despre cei din strada este ca si cum de ex. martorii la un omor ar discuta toti in cor cu anchetatorul/ procurorul ,,zelos” numai despre faptul ca ,,ucigasul” a furat din buzunarul mortului cateva sute de lei. Iar procurorul ,,zelos” pe baza marturiilor l-ar trimite pe ins in judecata pentru furt. Cat despre mort, la groapa cu el ca nu-s probe.
    Dictatura ,,legii” se creaza prin exemple:
    – ,,mai bine sluga la …”
    – respingerea d-nei Shahideh … pentru ca asa vrea muschii …
    – ,,conducerea” sedintei de Guvern ,,la invitatia” inexistenta a ,,prim_ministrului”
    – ,,conducerea csm-ului” cand are chef cu acordul unanim al ,,mebrilor” acestui for
    – iesitul in strada la ,,demonstratii” cand Constitutia-i cere sa fie MEDIATOR (si nu meditator)
    – folosirea tuturor institutiilor de forta cucerite cu usurinta de sistem in ultimii 12 ani (ccr, iccj, csm, pg, dna-ul, serviciile etc) pentru a-si duce la indeplinire planul maret
    Antonescu zicea cand a fost ,,inlaturat” ca se pregateste instalarea regimului prezidential. N-a avut dreptate. S-a instalat un regim dictatorial. Un regim prezidential ar fi avut nevoie de modificarea constitutiei pentru a se instala pe cand asta pe care-l traim poate functiona (cu sprijinul tuturor aliatilor strategici sau mai putin strategici) pe baza legislatiei actuale. Nu mai vorbesc ca se poate conduce mult timp de aici inainte cu sloganuri de tipul ,,jos mainile de pe justitie” sau cu unanimitati ,,decise” in csat.
    Important este ca sistemul sa aiba in cine sa dea. Iar stangistii saracii-s prezenti sa incaseze. De voie sau de nevoie. De la caz la caz.
    Ca sa va dati seama cat de ridicol e ,,jocul”, stangistii, toti in cor, au creat zilele astea o supercredibilitate ,,institutiei” numita ccr. Chiar daca tot prostul stie cati din cei 9 sunt pe fata de partea sistemului. Care-i explicatia? Simplu. Ridica in slavi ccr-ul tocmai pentru ca deciziile importante viitoare care o sa le transeze curtea sa fie acceptate de toata lumea fara comentarii.
    Un alt ridicol e ca Ghita s-a ,,oprit” si a dat pe goarna numai 2 % din ceea ce stie in timp ce prietenul/ camaradul Ponta a disparut complet din peisaj (o fi avand repartizata vreo misiune mai importanta, cine stie?).

    • Ce intrebare va avea referendumul? Nu cumva ceva care sa duca la
      ” republica prezidentiala”?

      • ,,Republica prezidentiala” este mult prea soft pentru vremurile in care traim. Deaia ziceam ca nu e interesat sistemul de aceasta varianta. Daca ar fi implementata atunci conflictul s-ar inchaia. Numai ca pentru aceasta este nevoie de modificarea constitutiei (2/ 3). Mult prea greu de realizat, chiar si cu sprijinul ,,institutiilor de forta”.
        Astfel ca s-a mers pe o abordare in forta. ,,Dictatura prezidentiala” a fost implementata mult mai usor. S-a bazat pe cucerirea institutiilor de forta pentru ca in zilele noastre sa conduca cu ajutorul guvernului manipulat. Asta-i mult mai tare. Sa conduci cu reprezentantii celor care te ,,contesta”. In sensul acesta a fost ,,descalecarea” recenta din Parlament. Vor ,,guverna” pe legile actuale cosmetizate pe ici pe colo …

  • Despre reteurile succesive ale lui Liviu Avram, în materie de drept jurnalistic, nu zice nimeni nimic. Tot vine la Realitatea TV să scrie pe tablă cum se face de râs sistematic un jurnalist şi nimeni nu-i urmăreşte finalitatea ratată. Nici contraargumentele dovedite nu se pun la socoteală versus statuia jurnalismului pe arătură, aplaudat inconştient.

  • Minoritatea învinsă în 11 decembrie îşi strigă neputinţa în corul susţinătorilor inutili. Cine nu suportă înfrângerea la o competiţie, într-o bună zi, va pieri victorios. 😥 Am pierdut consideraţia pentru o serie de jurnalişti şi comentatori (Emilia Sercan, Mircea Marian, Silviu Sergiu, Sabin Orcan, Melania Cincea ş.a) I-am crezut şi voi continua să-i cred de bună credinţă, dar voi reţine cât de lamentabilă şi păguboasă pentru viitorul sau înţelegerea democraţiei firave va fi fost prestaţia lor în favoarea protestelor din Piaţa Victoriei, pentru răsturnarea necondiţionată a guvernului câştigătorilor sau a majorităţii parlamentare care îl susţine. E deprimant să vezi cu câtă mândrie proletară pledează pentru distrugerea regulilor democratice elementare, de parcă şi-ar da sufletul ca să ne garanteze puritatea Cucuvelei şi inexistenţa forţelor represive din specia Coldea. E înduioşător să vezi câtă siguranţă şi certitudine oarbe au în activităţile necontrolabile ale protocolarilor din jurul SRI. Mi-e scârbă şi de linguşitorii lui Dan Tapalagă, pupat fără număr în cur în semn de recunoştinţă pentru spaţiul primitor pe platforma Contributors. E deprimantă verticalitatea unor pupători obişnuiţi să dea lecţii de comportament, De exemplu, Miron Damian a propagat chiar ieri pe FB, fără să verifice, prostia cu lanterna-laser de pe telefoane, după ce dl Cristoiu tocmai explicase în finalul gândului de ieri invenţia atribuită pe nedrept. Îmi amintesc cu câtâ înverşunare cereau unii o perioadă de graţie pentru noul preşedinte o perioadă de graţiei de 3-6 luni sau chiar un an. Dintre cei citiţi de mine, au rămas câţiva cu atitudiea echilibrată, rezervată sau măcar cu îndoieli exprimate (Sidonia Bogdan, Narcisa Iorga, Yeba) Admir şi exprimarea frontală, dacă se simte preocuparea pentru identificarea cu luciditate a argumentelor (Mirel Curea).
    Într-o democraţiei funcţională majoritatea decide, iar minoritatea se exprimă, nu dărâmă cu forţa şi prostia regulile jocului pentru a câştiga post-alegeri cu orice preţ puterea de a decide. La proxima ocazie minoritatea va da nas cu bumerangul prostiei de moment cu bătaie lungă.

    • Cele mai amuzante sunt găculiţele de aplaudaci adunate în jurul dezinformatorului de opinie, de multe ori el însuşi dezinformat sau paralel cu înţelesul corect al informaţiei. În asemenea situaţii, aplaudacii şi pupătorii de ocazie fac terapie în grup, Comicul de situaţie! De exemplu, tot Miron Damian trăgea alaltăieri în draci de necesitatea avizului de la CSM înainte de adoptarea OUG 13. După ce a luat-o în bot, de ieri încoace, terapeutul numai tace şi nu face nicio corectură în ajutorul dezinformaţilor. Unde informaţia eronată nu se corectează, vai de terapia în grup organizat, trataţi pentru a ucide adevărul!

  • bravooooooooo Maestre. Ponta Premier

  • P.S 🙂
    Ca o concluzie, este mare pacat si greseala ca PSD nu a stiut sa actioneze folosind exact armele lor, a astora cand a fost Guv. Ciolos si toate tampeniile pe care aia le faceau – marea lor incompetenta, Pruna cu ordonanta, 143 de amendamente si asta facuta peste noapte, plus, destule altele ptr. care sa-i taxeze.
    Cum? exact asa ca astia, cu propaganda critica furibunda online, dar si in media msm, cu manifestatii de strada…. etc. IN FORTA. De ce sa ierti adversarul care STII! ca manipuleaza la greu si orice iar acum prin retele online aproape ca niste armate bine organizate, iar apoi cu miscari de strada tot de tip armate, ca sa rastoarne un Guv. si puterea politica aleasa, sa decribiliteze PSD&Guv., leaderii etc.
    Pai PSD ce a facut, dormea in 2016? Acum se vede ca PSD trebuia sa atace serios Guv. Ciolos &aliatii toti, on tot anul 2016.
    Mai apareau astia acum in forta? nu cred.
    Eu nu am votat cu nimeni in 11 dec, am avut un feeling…. si mai ales faptul ca politica la noi a devenit o mascarada.
    Oamenii protestatari, in protest cica „spontan” -arata ca o „armata” organizata perfect sa dea jos Guverne prin sloganuri tinta, cu mesaje online putine despre Ordonanta asta in schimba cu miile despre faptul ca PSD e rau, Guv e rau-Ciuma, ca sunt cu rusii nu cu EU. Deci Jos!.
    Hai, dle Cristoiu nu vedem care e scopul de fapt si cat de mare a fost manipularea? Pardon se vede tot, si de pe luna.
    In punctele enuntate de Dvs. ati uitat cum pe 1 febr. in DEXonline culmea DEX! cultura! apare politicul!!! adica : la cuv. zilei : Grindeanu,poza lui si cuvantul : lichea; cuvantul lunii : amnistie. Puteti sa vedeti pe pagina lor de facebook e acolo.
    Apoi tot acolo atunci la inceput a aparut o reclama mare : in care erau mobilizati oamenii la protest, interesnt mi s-a parut folosit citatul:
    „Democratia inseamna doi lupi si un miel care voteaza meniul pe care il vor servi la masa. Libertatea inseamna un miel bine inarmat care contesta votul. ” Benjamin Franklin.

    Desigur era fara partea cu „mielul bine inarmat care contesta votul.” Era doar prima parte si un mesaj pe care nu il mai retin acum, l-am si notat dar nu stiu unde… daca il gasesc am sa il pun aici .Dar prima parte a acelui mesaj era identic cu citatul adica prima fraza ….2 lupi si un miel ….
    Retineti inca ceva, cine a zis protestul alb? Iohannis. De ce alb? alb -pur-mielul.
    Si cu toate ca Iohannis a zis ca nu contesta votul, ce sa vezi? zeci de manifestanti asta spuneau si afiseau -alegeri anticipate -Jos PSD. deci ca in citat :”mielul bine inarmat contesta votul. ”
    Dle Cristoiu se lucreaza online cu multe simboluri, si emsaje simbol, iar puterea de manipulare e enorma.
    Dar si cea de organizare, mobilizare -uimitor, o asemanare izbitoare cu protestele din America contra Trump inca din ziua investirii lui.
    Vreti sa stiti ceva si acolo sunt protestari albi (nu albi vs negri) -ci in simbolul : fulg de nea (snowflake) , cum au fost denumiti si tinerii din strada la noi -fulg de nea.
    Ce de coincidente, nu? insa chiar nu sunt coincidente!.
    Trump jos, urla lumea intamplator niste „albi” -fulg de nea-snowflake in USA . PSD Jos urla lumea …tot albi -miel -fulg de nea
    Ambele aparute extrem de repede de la castigarea alegerilor.
    Sa fim seriosi Dle Cristoiu, e o vb. sa nu credzi nciodata in coincidente

  • Despre decizia CCR confirmand legalitatea ordonantei 13/2017 ( cu „ghinion”, ordonanta asta ) nu se vorbeste , se pare, deloc , in presa straina. ” Surprise, surprise „(am citat din discursul presedintelui). Guvernul, ambasadele, Ministerul de Externe ar putea da comunicate de presa sau oficiale in afara , in care sa prezinte realitatea ?
    Si cu tara noastra ce-o sa se-ntample ? Cum o salvam de spargere, daca pe ea vor, de fapt, sa o rupa ?
    Cea mai buna aparare e atacul, sau macar contraatacul . Teoria evolutiei spune ca supravietuieste individul cel mai bine adaptat, nu neaparat cel mai bun.
    Unde le sunt consilierii ? Unde le sunt strategii ? Daca nici acum nu ne luam tara inapoi, ce-o sa facem ? O sa plecam toti in lumea larga si sa vina ei, strainii, sa stapaneasca si trupul si sufletul acestei tari ?

  • Dle Ion Cristoiu,
    Atacul masiv indreptat catre Dragnea si Tariceanu se observa si din avion.
    In mediul online : la 2 mesaje apare cineva „de ce nu vreti voi sa il eliminati pe Dragnea si sa ramana PSD-ul ca sunt destui altii acolo capabili. Si despre Tariceanu se spune la fel sa plece.
    Da observi repetarea acestor intrebari puse acolo de „tinerii frumosi si liberi” de fapt cine stie cine sunt astia, iar faptul ca folosesc aceleasi cuvinte in intrebarea asta legata de Dragnea pare ca un mesaj fabricat care se auto -distribuie, online. Absolut toate intrebarile sunt identice (cuvinte folosite) legat de Dragnea sa plece ca asa ii este mai bine PSD-ului
    Cata grija pentru binele PSD-ului 😆 din partea astora , ramai impresionat 😆
    Tinta e Dragnea in primul rand, nu Grindeanu sau altii.
    De aici tragi niste concluzii :
    1. le e frica de puterea lui Dragnea,
    2. Dragnea a spus ca e autorul programului PSD si ca numai el stie ce si cum…deci scoaterea lui din PSD -esecul programului PSD
    3. s-a vehiculat posibilitatea el candidat Presedinte in 2019
    4. Tariceanu …multe la fel sa plece – parerea mea fiindca vb. despre abuzurile binomului
    5. Tariceanu posibil candidat la Presedentie 2019.

    Da, Dragnea a facut greseli : gen pace, pace tuturor, nu mergem in ofensiva.
    Dar repet la cate mesaje (multeeeee) ale „tinerilor” sunt sa convinga eventual fanii PSD ca PSD e foarte bine si fara Dragnea, deja s-au deconspirat.
    Adica ei stiu ca Dragnea chiar e un leader puternic -PSD devine slab fara Dragnea.
    De aia lovesc in el, si incearca sa convinga pe toata lumea ce bine e PSD fara Dragnea.
    Tocmai de asta trebuie facut invers. Dragnea sa stea acolo si pe post de statuie!
    Le e frica de Dragnea! sa fie clar, il considera creierul Programului PSD ceea si este de fapt, il vad puternic, adica un om care tine partidul unit.

    • Pai asta ar fi trebuit sa faca tot timpul, exact invers decat ii sfatuieste opozitia…dar ei se conformeaza

      • Corect 🙂 intr-un „razboi” si mai ales de tipul asta, cu elemente de manipulare f. bine puse la punct, nu faci ce iti „recomanda” adversarul, chiar daca recomandarile iti sunt „cantate” in ureche pe ton mieros si vorbe dulci.
        Ca o metafora 😉 este precum glasul sirenei.
        Deci nu. Insa s-a incercat convingerea simpatizantilor PSD prin aceste „vorbe dulci”. Nu se mai joaca doar faza : Spargerea PSD, ci si spargerea blocului de simpatizanti PSD, ca ei sa influenteze PSD-ul, in directia fara Dragnea. Ar fi cea mai mare greseala!
        Totusi din obs. mele simpatizantii si votantii PSD nu s-au lasat ademeniti de „glasul sirenei”, nu de alta dar nu sunt deloc fraieri cum unora le place sa creada. Deci Ghinion! 😉

  • Maestre, cu tot respectul! Vis a vis de punctul 3. Doua asertiuni, o intrebare si o umila concluzie.
    – Nu iese fum fara foc!
    – De ce ti-e frica nu scapi!
    – Cine a facut listele?
    – Ceea ce trebuie sa se intample, se va intampla!
    Cu scuze pentru nepricepere!
    (Marius Roxit? poate Roexit)

  • Dragnea a ales strategia de a cîștigătorii timp in așteptarea unui ajutor extern, fără de care nu are nici o șansa împotriva coalitiei f bine descrise in articolul dlui Cristoiu. Dacă se va ajunge la spargerea PSD, posibila, atunci vom vedea in sfârșit clar afisata o opțiune ROXIT !?…

    • Pai cine sprijina PSD, forte de la est, cu care au si castigat alegerile. Al caror prim interes este iesirea tarii din UE, sau macar spargerea ei. PSD a mizat pe un nationalism gaunos in campanie ca sa ne-o propuna dupa alegeri, in locul mult hulitului Julien de Bruxelles pe romanca mandra si otrodoxa Shaiden. Dupa mine asta e un furt calificat de voturi, numai si pt asta trebuiau sa iasa oamenii in strada.
      Noua propaganda este cu multinationalele care ne fura. Astia uita ca inainte sa vina multinationalele era jale, n-aveam dupa ce bea apa, nu stiu cui foloseste propaganda asta jegoasa, dar clar nu romanilor si nici PSD care va scoate si mai multi oameni in strada… Probabil dupa ce le vor alunga ne vor propune firme turcesti si rusesti in loc, ca asta inseamna nationalismul lor. Poate mall-urile se vor umple de chinezi, ca la dragonul rosu. Bunastare, ce sa mai.

      Apoi s-au luat de ambasadori ca sunt puturosi, de MCV pe care vor sa-l rupa, iar tariceanu a vorbit in clar de Romexit prin nu stiu ce televiziuni. Oamenii nu sunt normali, ce sa mai, astia nu inteleg ca poporul nu vrea in Eurasia. Nu se pot baza pe cateva mii de pensionari nostalgici in strada, contra milioane de tineri pro-UE. Fara sprijin popular esti mort, nici Ceausescu n-a rezistat, cat era el de dictator. Iar UE uraste PSD, ca le uzurpa interesele economice. Chiar si Le Pen daca iese in Franta tot impotriva PSD va fi. Cum si Trump, oricat de putinist il descriu unii, l-a mentinut pe Klem aici si urmeaza aceeasi linie. PSD a ales o strategie kamikaze cum a zis si Iohannis, care nici el nu mi-e prea simpatic, dar e alta discutie.

  • Am crezut ca se vor respecta macar deciziile CCR. Se pare ca, dupa deciziile actuale, chiar si ei i se dezice ( de catre manifestanti) dreptul de a fi cea mai inalta instantanta care poate clarifica situaría. Daca ataca CCR atunci cine mai ramane? ARMATA? Vai de capul nostru.
    In alta ordine de idei: Fuehrerul vorbea de „victoria finala” cand rusii erau la 300 de metri de bunkerul lui si „glorioasa armata germana” mai aves 1000 de copii si batrani bagati la repezeala in uniforme si dotati cu pusti din primul razboi mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *