Marcel Ciolacu: Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament pentru reforme și dreptate socială

Gîndul de vineri, 11 mai 2018

Achitarea lui Victor Ponta confirmă: Binomul SRI-DNA a fost și este bulanul lui Klaus Iohannis

Vineri, 10 mai 2018, România ultimilor ani a trăit un moment istoric:
Fostul premier și fostul șef de partid Victor Ponta a fost achitat în dosarul poreclit de presă Turceni Rovinari.
Și cînd spun asta mă refer nu numai la faptul că prin această decizie Victor Ponta are șansa unei relansări spectaculoase a carierei sale ( cu condiția să gîndească în fine cu creier de om politic și nu cu hormonii anti-Dragnea), ceea ce ar însemna și o resetare a scenei noastre politice aparent împietrită, dar și la un adevăr de tăria unei axiome:
Se confirmă în chip spectaculos ipoteza potrivit căreia Binomul SRI- DNA a fost folosit și mai e încă folosit de Klaus Iohannis pentru răfuielile sale politice.

Pentru a justifica această afirmație oarecum surprinzătoare e nevoie să ne întoarcem la o altă zi istorică, vineri, 5 iunie 2015, în urmă cu trei ani, așadar, cînd Victor Ponta, premier al României, era chemat la DNA pentru a fi pus sub acuzare în afacerea Turceni Rovinari. Pentru orice om minim normal, și căruia Divizia Presă nu i-a spălat creierul, acuzațiile din dosar țineau de ordinul unei deraieri stupefiante. Victor Ponta fusese cu ani urmă, pe vremea opoziției la regimul Traian Băsescu, mai precis între octombrie 2007 – decembrie 2008, angajat al firmei private de avocați Dan Șova. Din câte spune nu numai legea, ci și bunul simț omenesc, o firmă privată poate să plătească salariul și la 1000 de persoane chiar dacă acestea taie frunză la cîini în schimbul remunerației. Dacă firma privată, ca și persoanele angajate, își plătesc taxele și impozitele către stat, dacă contractele sînt legale, nici firma și nici persoanele nu pot fi acuzate de corupție. Dosarul ticluit de DNA în cazul Victor Ponta acuza pe premierul de la vremea respectivă că încasase bani pentru activități care figurau în acte, dar care nu ar fi fost efectuate. Potrivit procurorilor, Victor Ponta a făcut o negustorie cu Dan Șova, negustorie potrivit căreia Dan Șova prin firma sa îi asigura un salariu pe gratis, iar Victor Ponta, cînd avea să ajungă premier, urma să-l numească ministru. Într-adevăr cînd a ajuns premier ( în 2012) Victor Ponta l-a numit pe Dan Șova ministru, dar îți trebuie o mare zdruncinare a creierului ca să afirmi în scris într-un rechizitoriu că un politician din Opoziție e mituit de cineva cu cinci în urmă în schimbul a trei dacă:

 1. Dacă partidul său ajunge la Guvernare.
 2. Dacă el ajunge prim ministru.
 3. Dacă, ajuns prim ministru, îl numește ministru pe acel cineva.

Așa zisa negustorie s-a încheiat în octombrie 2007.
Victor Ponta ajunge premier abia în 2012.
Pentru asta s-a înființat USL, Traian Băsescu a tăiat salariile, au avut loc demonstrațiile din ianuarie 2012, a căzut Guvernul Boc și a venit Guvernul Ungureanu, a fost o Moțiune de cenzură.
Dacă am lua în serios DNA, Victor Ponta ar trebui să fie proclamat profetul României postdecembriste.
În 2007, el știa tot ce se va petrece în următorii cinci ani!

De fapt, dosarul deschis pe 5 iunie 2015 făcea parte dintr-o operațiune devenită mod de a face politică pusă la cale de Klaus Iohanis prin intermediul DNA. E vorba de convocarea unui demnitar la DNA, și prin asta, pricopsirea acestuia cu eticheta de penal, urmată imediat de solicitarea ca el să demisioneze pe motiv că penalii n-au ce căuta în funcții publice. Așa s-a întîmplat și cu Tiberiu Niţu, procurorul general, constrîns să demisioneze după ce a fost convocat la DNA sub acuzația de abuz în serviciu. De fapt nu avea importanță destinul dosarului. El putea fi clasat, ca în cazul lui Tiberiu Nițu. În instanță trimis, el putea fi spulberat de către judecători, ca în cazul Victor Ponta și Dan Șova. Pentru ceea ce am numit de atîtea ori folosirea luptei împotriva corupției în răfuieli politico-mafiote, destinul dosarului n-avea și n-are nicio importanță. Important e ca ținta să fie convocată la DNA, Divizia Presă să se năpustească asupra țintei cu informații date pe șest de Codruța Kovesi, și respectivului să i se ceară demisia. Așa s-a întîmplat cu Victor Ponta după chemarea la DNA. La nici o oră Klaus Ioannis a ieșit în spațiul public și i-a cerut premierului demisia, deoarece un penal, cum zicea el cu gura plină, nu poate fi în funcția publică de premier. În aceeași zi PNL depune la Parlament nitam-nisam, o Moțiune de cenzură. Precipitarea, dar mai ales pretextul spuneau clar că Operațiunea era coordonată perfect între Klaus Iohannis, Binomul SRI-DNA și PNL. Din datele pe care le vineri 5 iunie 2015, imediat după solicitarea publică a lui Klaus Iohannis am publicat pe cristoiublog.ro la rubrica Gîndul de Breaking news, Binomul SRI-DNA pregătește o Lovitură de stat!
Imediat după convocare și după anunț atrăgeam atenția că e vorba de operațiune pusă la cale de Klaus Iohannis pentru a debarca guvernul Victor Ponta și a instala Guvernul meu:

„Punerea lui Victor Ponta sub acuzare nu m-a surprins.
Surse bine plasate în cercurile Puterii – vorba jurnaliștilor americani – mă asiguraseră că premierul nu va supraviețui lunii iunie.

Că Victor Ponta va fi chemat la DNA vineri, 5 iunie 2015, puteam fi siguri după momentul de joi, 4 iunie 2015, cînd SRI a chemat pînă pe litoral rața mecanică Klaus Iohannis, printr-un dispozitiv de teleghidare, folosit la rațele de tablă de pe lacuri pentru a fi aduse la mal, pusă să învețe pe de rost un elogiu la adresa SRI și învîrtită cu cheița ca să măcăne un discurs.

De ce era nevoie de chemarea asta la ordin?
Ca să vadă Populimea că Binomul SRI-DNA e Jupînul în țara asta.
Nici nu știți ce amețeală îți dă gîndul că partide, președinți, foști președinți, premieri, lideri politici și patroni de presă îți caută cu buzele labele tale ca să ți le pupe în semn că le ești Naș.

Convocarea lui Victor Ponta pentru niște așa zise infracțiuni comise pe vremea cînd era avocat e o Operațiune care pute de la distanță a moletiere pe post de batistă de șters la nas.
Planul e simplu.

Dacă Victor Ponta nu demisionează, parlamentari PSD, speriați de acțiunile în forță ale Binomului SRI-DNA, parlamentari UNPR, dacă nu chiar UNPR în totalitate, se vor grăbi să voteze Moțiunea de cenzură a Partidului Meu, zis și PNL.

De ce nu face Binomul SRI-DNA mai subtil, mai inteligent, mai cu respectarea aparențelor?
Păi ce, Securitatea ținea cont de subtilități?
Puterea Binomului SRI-DNA, sprijinit de ÎCCJ, stă tocmai în loviturile de forță, în acțiunile ostentative, în sfidarea bunului simț, în călcarea huruitoare a normelor democratice.

Frica e singurul mijloc de acțiune al sergenților majori mesianici.
Și pe baza acestei frici, ușor de impus la un popor de mămăligari, Binomul SRI-DNA pregătește o lovitură de stat:
Schimbarea Guvernului prin forța cătușelor.

În septembrie 1991, Guvernul Roman era schimbat cu ajutorul bîtelor agitate de mineri.
În 2015, Guvernul Ponta e schimbat cu ajutorul cătușelor agitate de Binomul SRI-DNA.”

Vineri, 5 iunie 2015, după Declarația de presă de la Cotroceni, Klaus Iohannis a dat un interviu TVR în care ne asigura că peste o zi, două, Victor Ponta va demisiona:

Realizator: Şi Victor Ponta v-a acceptat argumentele? V-a spus măcar că se va gîndi la această solicitare?

Klaus Iohannis: Mi-a spus că se va gîndi, se va sfătui probabil cu colegi din partid şi va lua, în consecinţă, o decizie. Eu cred şi sper ca decizia să fie demisia.

Realizator: Cred că o informaţie de ultimă oră ne spune că premierul a declarat deja că nu va demisiona.

Klaus Iohannis: Asta rămîne de văzut. Aceste declaraţii la cald, sau la fierbinte, putem să spunem, în această situaţie, trebuie luate cu o anumită rezervă. Eu sunt convins că este nevoie de o zi sau două în care lucrurile se decantează, se clarifică şi sper în cursul săptămînii viitoare să avem un deznodământ al acestei etape din criza politică.”

Graba lui Klaus Iohannis de a da un interviu – lucru de crucit la el – pentru a putea invoca demisia lui Victor Ponta confirmă operațiunea pusă la cale de la Cotroceni.
Din datele pe care le dețineam încă de pe atunci, întreaga Operațiune se baza pe făgăduiala făcută de Gabriel Oprea lui Klaus Iohannis, care-l lugu- luguise săptămîni întregi, că la Moțiunea de cenzură UNPR va vota pentru căderea Guvernului. Pentru asta, Gabriel Oprea avea nevoie de un pretext.
Și acel pretext consta în devenirea lui Victor Ponta penal și în solicitarea publică de a demisiona.

Votată pe 12 iunie 2015, Moțiunea a căzut.
Între timp, Gabriel Oprea s-a răzgîndit.
Nu știm motivul.
Știm însă doar că scos din minți c-a fost tras pe sfoară, Klaus Iohannis a ordonat Binomului raderea lui Gabriel Oprea.
Și Gabriel Oprea a fost ras!

De ce achitarea e un moment istoric?
Pentru că ea ne arată limpede că dosarul din 5 iunie 2015 a fost făcut de Binomul SRI- DNA pentru a forța demisia premierului Victor Ponta.
Și prin implicarea lui Klaus Iohannis în întreaga Operațiunei, achitarea ne confirmă un adevăr pe care mulți l-au refuzat și-l mai refuză.
Și anume că, după preluarea mandatului, Klaus Iohannis a folosit Binomul SRI-DNA, preluat de la Traian Băsescu cu cuplul Coldea- Kovesi cu tot, pentru a-și rezolva interesele personale, între care se număra și eliminarea unor politicieni incomozi.

Sper că acum se înțelege de ce Klaus Iohannis o apără pe Codruța Kovesi, de ce se face că nu vede seria de dezvăluiri despre abuzurile procurorilor, de ce refuză să vorbească despre Protocoale și de ce a pîrît CCR la Comisia de la Veneția, de ce măcăne despre penali.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

17 comentarii pentru articolul „Gîndul de vineri, 11 mai 2018”

 • Nick Cernat, tu ai macar cele mai elementare notiuni de finante contabilitate? Vad ca-i faci pe toti prosti, ca nu inteleg cat de vinovat e Ponta. Poti sa-mi spui unde e evaziunea fiscala, ca pt asta l-au trimis in judecata?
  Chiar nu ti s-a parut nici o secunda suspect faptul ca ANAF-ul nu a vrut sa se constituie parte civila intr-un proces de evaziune fiscala???

  • Ii ceri prea mult,nu e prost ,e doar ticalos si pupincurist basist.

  • Este cunoscut faptul că Cernat este un cititor asiduu de multe texte, dar pricepe puține! Două lucruri forte are: 1) copy-paste pe articole de presă (a se vedea și postările de astăzi); 2) ceva corecturi gramaticale, dar la câte „gherle” (citat din Ghiolbanu) a dat, tipul este un postac slab!

 • Cultura dumneavoastra politica de corector de manuale scolare ma determina sa va felicit Lucrati cumva la serviciul tehnic al Academiei Romane? Oricum, va multumesc pentru apelativul adresat! Sunteti un adevarat subofiter.

 • Coform proverbului ‘Nu-i prost cine cere, ci cel care-i dă !’, așa s-a încheiat si contractul de consultanţă juridică între casa de avocatură ‘Șova si asociaţii’ si Complexul Turceni !
  Ăsta este si motivul pt care cei doi foști directori n-au fost achitați !!!
  A

 • Pentru TFL-isti Ponta e penal chiar daca ar fi achitat de Strasburg sau Tribunalul de la Haga. N-ai ce discuta cu ei.
  Folosesc impropriu termenul penal înainte de condamnare și prin inerție îl folosesc chiar daca persoana este achitata. Nu au nici o noimă și sunt că mentalitate gen „proletari” îndoctrinați, cazuri in cap.
  Chiar și oameni intelectuali cu pretenții gen Liiceanu gândesc la fel, ce vrei de la unul din piata Victoriei …

 • … ceea ce dovedeste fara niciun dubiu ca în România se face justitie dupa cum o cer „vremurile”. Ponta trebuia sa scape de pedeapsa, pentru a fi folosit în contracararea lui Dragnea, care a început sa o ia razna de tot prin actiunile lui pe plan intern si international.
  S-a ales deci ca „raul cel mai mic” sa elimine „raul cel mai mare”. Daca va reusi, bineînteles.

 • Maestre, iar nu te-ai putut abţine să nu participi, activ, la emisiunea lui Gâdea !
  Probabil, ducând mâna sub pernă ai dat peste poza Nutzicăi, dacă nu chiar peste … ‘jurnal’ !
  Ceea ce mă miră, totuși, este că, în ‘gândul’ de azi, ai abordat subiectul achitării lui Ponta, ceea ce nu e chiar rău !
  Mâine-poimâine o vom vedea ‘achitată’ și pe mămica Udrea, ba chiar ne vom înghesui s-o așteptăm, la Otopeni ! Unii, ce-i drept !
  Oricum sunt convins că două persoane … ‘importante’ (‘nu spun ţine’ !) vor face, în mod sigur, acest lucru !
  C-așa-i în viaţă !!! 😀

  • Cum am ‘corectat’ nick-name-ul, cum m-am trezit … ‘moderat’ !
   Dar, a propos, vulturul negru este simbolul echipei de fotbal Besiktas Istanbul ! O spun, asa, din.convingerea că nu mulţi s-au gândit la asta !!!

 • Maestre, iar nu te-ai putut abţine să nu participi, activ, la emisiunea lui Gâdea !
  Probabil, ducând mâna sub pernă ai dat peste poza Nutzicăi, dacă nu chiar peste … ‘jurnal’ !
  Ceea ce mă miră, totuși, este că, în ‘gândul’ de azi, ai abordat subiectul achitării lui Ponta, ceea ce nu e chiar rău !
  Mâine-poimâine o vom vedea ‘achitată’ și pe mămica Udrea, ba chiar ne vom înghesui s-o așteptăm, la Otopeni ! Unii, ce-i drept !
  Oricum sunt convins că două persoane … ‘importante’ (‘nu spun ţine’ !) vor face, în mod sigur, acest lucru !
  C-așa-i în viaţă !!! 😀

 • Ba,ori am scapat de bulgar ? I-a stat DNA-ul in gat ?

  • Din păcate, n-@ţi scăpat, dar aveţi grijă să nu vă ‘scăpaţi’… pe voi !
   Sau, cum a zis Ponta : scapă cine poate !
   Până una alta cred că eu le cam stau unora în gât !
   Ar trebui să aibă grijă, sa nu se înece, n’așa !

 • Era clar de la început că „faptele” sunt invenții.
  Pe Ponta l-a verificat Băsescu și în c.. dar nu i-a găsit nimic, decât doctoratul naspa. Daca Ponta avea vreo problema serioasa in penal, sigur îl belea încă Băsescu. Iar Iohannis a organizat decât o „prăduială”, un pretext pentru al trece pe linie moarta, că și la multi alții.

  • Băsescu a spus, încă de atunci, ca acuzatiile aduse lui Ponta sunt ‘subţirele’, reluând această afirmaţie, de mai multe ori, ulterior, pe la diverse posturi tv !

 • Da, Victor Ponta, este nevinovat. Era ceva evident.Acum cine plateste?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *