Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Un alt preț al bătăii pe umăr (drept) a lui Klaus Iohannis de către Donald Trump: Trocul cu Liviu Dragnea

La emisiunea România9 de miercuri, 12 iulie 2017, de la TVR, moderatorul Ionuț Cristache a pus în discuția participanților acest fragment din conferința de presă ținută de Mădălina Dobrovolschi, purtătoarea de cuvînt a Administrației Prezidențiale, marți 11 iulie 2017:

Alina Manolache: Bună ziua, Alina Manolache, DIGI 24. Are preşedintele o evaluare a actualului Guvern, în contextul în care a avut un discurs critic la adresa modificărilor fiscale din programul de guvernare şi în contextul în care, iată, chiar guvernanţii au anunţat că fac un pas înapoi, cel puţin, deocamdată?

Mădălina Dobrovolschi: Preşedintele României şi în legătură cu acest subiect a fost foarte clar, a făcut apel la responsabilitate. Este nevoie de responsabilitate, este nevoie de stabilitate, este nevoie de urmărirea unui traseu pe care să-l înţeleagă şi să-l cunoască toată lumea. Toate aceste jocuri care ţin de schimbări bruşte la nivel de elemente de finanţe-economie nu sunt, evident, bune. O evaluare a Guvernului va fi comunicată de către domnul preşedinte la momentul potrivit. Deocamdată, să sperăm că a fost auzit şi înţeles, apelul făcut de domnul preşedinte – apelul la responsabilitate.

Alina Manolache: Vă întrebam de evaluare, pentru că, iată, coaliţia face o evaluare chiar săptămînală a Guvernului. Cum vede preşedintele? Vede oportună o astfel de evaluare de către partide politice a Guvernului, săptămînal şi lunar?

Mădălina Dobrovolschi: Este dreptul coaliţiei care susţine Guvernul să facă astfel de evaluări şi, pînă la urmă, este şi responsabilitatea acestor partide, să se asigure că acel renumit program de guvernare este pus în practică de guvernul pe care îl susţin. Mai multe comentarii nu aş vrea să fac despre chestiunile care ţin de reglarea fină între partide şi Guvern.”

Deși Dan Andronic mă bate la cap să dau citate în afara textului, de fapt, la sfîrșitul acestuia, sub înfățișarea unor note de subsol, astfel încît comentariile mele să nu mai fie de lungimea unor eseuri pe teme de Istorie, și de data asta am inclus citatul în text. Și nu pentru a-i face în ciudă lui Dan Andronic, ci pentru că fără prezența citatului în chiar debutul textului demonstrația mea ar fi mai greu de înțeles.
Am inclus în citat și întrebarea, pentru că a semnala că nu e o întrebare propriu zisă, tipică profesiei de jurnalist, ci o intervenție tendențioasă în genul celor practicate la conferințele de presă de Unitățile militare care sînt site-urile și televiziunile TeFeListe. Digi 24, o televiziune definită prin frigiditatea completă – de la lipsa de vino încoa a prezentatoarelor pînă la aerul de Să trăiți! al prezentatorilor – face parte din Divizia Presă a Binomului. În cadrul Diviziei, întrebările nu sînt întrebări, ci fragmente din interogatorii în direct luate de așa ziși jurnaliști, în realitate, nu jurnaliști, ci procurori DNA sub acoperire. Trimisa lui Digi 24 la Cotroceni nu întreabă, ci ia la întrebări Cotroceniul, în numele TeFeLismului triumfător, pentru că președintele asistă – martor mut – la spectacolul catastrofei care e administrarea țării de către PSD-ALDE.

Răspunsul vesel, marcat de o jovialitate de soldat Svejk în bluziță ajuns la Cotroceni, al purtătoarei de cuvînt l-a contrariat pe Ionuț Cristache. Convins că refuzul președintelui de a comenta dezastrul noului Guvern PSD-ALDE, fapt sesizat și condamnat de trimisa UM Digi 24, ar trebui să neliniștească Opoziția, Ionuț Cristache a făcut să se difuzeze acest fragment din conferința de presă pentru a-l provoca pe Ludovic Orban, președintele PNL, prezent în emisiune, la o reacție clară, categorică.
A fost un eșec de răsunet.
Ludovic Orban, angajat în perspectiva Procesului de la ÎCCJ, proces care ar putea să-i aducă surpriza unei condamnări, a fost de-a lungul și de-a latul emisiunii un lăutar pe gratis al Sistemului condus de Klaus Iohannis. Cum să-l critice Ludovic Orban pe Klaus Iohannis, cel de care depinde nu numai supraviețuirea sa în fruntea PNL, dar și libertatea sa ca simplu cetățean?

Eșec în materie de provocare a unei reacții a Opoziției la hîrjoana ciudată dintre Klaus Iohannis și PSD, momentul a fost însă benefic pentru emisiune. În cadrul ei, s-a putut pune în discuție astfel bunăvoința ieșită din comun a președintelui față de inițiativele sinucigașe ale lui Liviu Dragnea. Klaus Iohannis a refuzat să intervină public și în momentul în care PSD se juca de-a automoțiunea provocînd netam-nesam o Criză politică majoră în România. Joi, 13 iulie 2017, aflat în ținută de Gigi Duru’ la un exercițiu militar, Klaus Iohannis a declarat că Guvernul Tudose trebuie lăsat să lucreze. Parcă ar fi vorbit un trompetist al FSN-ului de pe vremuri, care cerea PNȚD și PNL să lase Guvernul să lucreze. Refuză, iată, să intervină și în cazul turmentărilor catastrofale ale noului Guvern în materie de administrare a țării.

În emisiune, am arătat că președintele României beneficiază de însemnate avantaje materiale și politice plătite de noi, contribuabilii la Buget, pentru a fi un factor de echilibru prin raportare la Puterea întruchipată de majoritatea parlamentară. Președintele își exercită prerogativele nu numai prin fapte, dar și prin vorbe, punctele sale de vedere, întruchipînd electoratul care n-a votat PSD, jucînd rolul de intervenții necesare pentru contracararea și chiar corectarea abuzurilor comise de puterea parlamentară și guvernamentală.

Întrebarea tendențioasă a trimisei la Cotroceni a UM Digi 24 dă seamă de o anume burzuluire a TeFeLiștilor față de surprinzătoarea bunăvoință arătată de Klaus Iohannis lui Liviu Dragnea și Camarilei sale. Cu excepția textului recitat prost la Ceremonia de depunere a Jurămîntului de către noul Guvern, primit de conducerea PSD ca un moment de teatru gen Mă fac că vă înjur! Klaus Iohannis n-a corespuns așteptărilor anti-PSD din România verii lui 2017. El, care și-a pus vesta de lucrător la Drumuri pentru a protesta în chip TeFeList față de Ordonanța 13, el care nu s-a dat în lături de la a refuza prezența la Recepția de 1 decembrie a liderilor PSD și ALDE, de parcă Palatul era una dintre numeroasele sale case de la Sibiu, a manifestat față de Criza politică declanșată de PSD nu numai o detașare ciudată, dar și o bunăvoință ieșită din comun.

Cum se explică asta?
Răspunsul ni-l dă anunțul privind cumpărarea de către România, contra colosalei sume de 3,9 miliarde dolari, a Rachetelor Patriot. Așa cum am scris anterior, această afacere dezastruoasă pentru România (chelului tichie de mărgăritar îi trebuie!) e rezultatul direct al negustoriei dintre Donald Trump și Klaus Iohannis. Lui Klaus Iohannis, disperat să beneficieze de un bătut pe umăr din partea președintelui american, i s-a cerut să se dea peste cap pentru ca SUA să poată vîrî pe gît României sărace o comandă de armament de mărimea sumei de 3,9 miliarde dolari.

Scriam în numărul anterior că bătutul pe umărul drept al lui Klaus Iohannis de către Donald Trump costă România 3,9 miliarde dolari.
Mă văd obligat să adaug:
Costă România și dezastrul produs de Guvernarea PSD-ALDE.
Pentru că de dragul bătutului pe umăr, Klaus Iohannis a făcut o negustorie cu Liviu Dragnea:
Debarcarea lui Sorin Grindeanu în sprijinul dat de noul Guvern și de majoritatea parlamentară pentru achiziționarea rachetelor Patriot.

Cine-l știe cît de cît pe Liviu Dragnea își dă seama că acesta nu se putea lansa în debarcarea lui Sorin Grindeanu fără o înțelegere prealabilă cu Klaus Iohannis. Aventura desemnării premierului în decembrie 2016 îi arătase lui Liviu Dragnea ce înseamnă să ajungi la pixul președintelui. Cum să se aventureze el într-o nouă cerere adresată pixului prezidențial fără încredințarea că pixul nu va face mofturi?
Bunăvoința ciudată a lui Klaus Iohannis față de hîrjoanele lui Liviu Dragnea își au explicația în trocul dintre cei doi.
Klaus Iohannis, angajat la Washington să cumpere rachetele de 3,9 miliarde dolari, avea nevoie se bunăvoința majorității parlamentare pentru aprobarea acestei sume și mai ales de bunăvoința PSD și ALDE față de această achiziție. Singurul care putea mîrîi împotriva acestei nebunii finaciare era PSD, reprezentant al unui electorat conștient că banii pentru rachetele Patriot sînt luați de la gura celor mulți și amărîți.
Klaus Iohannis a obținut de la PSD angajamentul că nu-i va pune bețe în roate în realizarea afacerii impuse de Donald Trump.
La rîndu-i, Klaus Iohannis s-a angajat că nu-i va pune lui Liviu Dragnea bețe-n roate în chestiunea debarcării lui Sorin Grindeanu și, ulterior, că va sprijini Guvernul Mihai Tudose.
Și astfel bătutul pe umăr al lui Klaus Iohannia costă România și dezastrul Guvenării PSD.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

21 comentarii pentru articolul „Un alt preț al bătăii pe umăr (drept) a lui Klaus Iohannis de către Donald Trump: Trocul cu Liviu Dragnea”

 • BOR deasupra unui cuib de muci.
  Numai mucosul român să plătească taxe şi impozite!

  „Vreţi să ne umplaţi la cutia milei, păcătoşilor! Doamne-fereşte! Dar din dar se face numai pe lumea cealaltă”.

 • Dacă n-aţi văzut niciodată un buldozer dansând, un excavator servind masa la restaurant sau un Kovesi de la cablu’ dânsu-se mare consultant în domeniul construcţiilor de orice fel, înseamnă că în afacerile dubioase ale lui Bebe-soţul -ginerică şi-a băgat coada un traficant de influenţă; cu putere de influenţă la judecătorul sindic al Tribunalului Sibiu.

  Traficantul înlesneşte descărcarea falitului de obligaţiile neplătite, o asemenea operaţiune de scutire de la plata datoriilor – în cadrul procedurii de faliment (lichidare judiciară, după preconizata eşuare a planului de reorganizare) este interzisă de legea atunci când falitul a efectuat plăţi sau trasferuri frauduloase; cum ar fi şi plata consultanţei fictive (uşor de verificat după contracte măsluite, competeţă inexistentă, tehnologie zero etc). Cu un judecător sindic tras de partea şmecherilor, recompensat şi scăpat frumos de un dosar penal… la DNA 😆 , întregul grup infracţional organizat de Bene Kovesi & familglia Lascu este cu siguranţă mai fericit. 😆

  Evz, intervievatul „inginerul”:

  „După care au mai înființat o firmă, Omaum Group și treceau și prin ea. După care au băgat-o în faliment”.

  „Nu știu ce treabă avea firma aia de restaurante cu buldozerele și excavatoarele. Și mai era o firmă care organizază spectacole. Și aia lua bani, nu știu de ce, dar lua! Am povestit tot la DNA. De peste un an nu m-au mai căutat.”

  • Aici vorbesc de judecătorul sindic al Tribunalului în raza căruia se află sediul firmei titularului/grupului dornic de insolvenţă+faliment+ştergerea obligaţiilor neplătite.

   • În plus, falitului prins cu frauda-n faliment i se interzice să mai simuleze activitatea intreporinzătorul privat într-o nouă firmă timp de 5 ani. Dacă judecătorul sindic i-ar plesni la timp, ar scuti bucuria românilor pricopsiţi cu astfel de intermediari ai intermediarilor care trag costurile pe km de autostradă pe apa sâmbetei din crăpătiurile kilometrice.

    Unde dai (bani în sistemul judiciar) şi unde crapă (infrastructura şi bugetul)

    La mulţi ani, pe km! 😆

 • 😉 😡 :mrgreen:
  Ce-ai vrut să ‘demonstrezi’, maiestre, prin acest articol ?
  -Că urmărești… TVR 1 ?
  – Că ești la ‘curent’ cu … dedesubturile, din rândul psd-ului ?
  – Că… ‘agreezi spusele, si nefăcutele’, purtătoarei de cuvânt, a cotroceniului ?
  Hai, că te las s-alegi !!!

 • Eu nu inteleg ce e in neregula cu achizitiile militare?
  Sau trebuie sa ne apere altii pe cheltuiala lor?
  Dupa ce am vazut omuletii verzi din Ucraina, eu chiar sunt pentru dotarea armatei.

 • EVZ:”Noi date despre Dosarul „Autostrada Sibiu-Orăștie” de la DNA. Mărturii despre afacerile lui Eduard Kovesi”

  Ceva nu-i în regulă.

  „DNA a confirmat într-un comunicat că există un dosar penal instrumentat de procurorii anticorupție pe tema autostrăzii Sibiu-Orăștie și că Narcis Neaga, fostul șef al CNADNR este inculpat, sub control judiciar. Și atât!”

  Narcis Neaga „este inculpat, sub control judiciar” numai dacă a fost AUDIAT înainte de luarea acestei măsuri, or articolul Evz a menţionat că DNA a lăsa-t baltă ancheta după ce s-a ajuns la numele Bebe Kovesi.
  Altfel zis, după primul control judiciar dispus în decembrie 2015, pe maximum permis de lege – 60 de zile – pentru orice prelungire a controlului judiciar procurorul era obligat să-l cheme la audiere pe inculpat, deci DNA se face că lucrează, întrucât CCR prin decizia 614/2016 a pus capăt metodei de prelungire pentru alte max 60 de zile fără chemarea inculpatului la audieri.

  Cineva minte: ori s-a lucrat în dosar până în prezent – ca la nebuni, cam o dată la 60 de zile pentru menţinerea controlului judiciar – ori DNA minte în comunicat (de fapt a expirat de mult controlul iniţial).

  Cel mult, în panică recentă, după apariţia primei părţi a articolului în Evz, un procuror improspătat 😆 de caz l-a chemat la DNA pe Narcis Neaga doar cât să simuleze… continuitatea de rit nou :lol:, în relitatea un control judiciar la plesneală.
  Nu m-ar mira chemarea inculpatului la DNA chiar în ziua emiterii ultimului comunicat, la fel cum nu m-ar şoca nici dacă DNA a minţit deja cu neruşinare şi a băgat controlul după data comuncatului. Oricum ai lua-o, controlul judiciar prelungit sau reinventat nu-i dovadă de activitate ci un simulacru idiot.

  http://evz.ro/eduard-kovesi-dosarul-autostrada-sibiu-orastie.html

  • Prelungirea controlului judiciar fără audierea inculpatului înseamnă sancţionarea disciplinară a procurorului pentru nerespectarea deciziei CCR.

  • Interesant! 😆 Bravo Evz!

   “ L-am întrebat pe V.A. dacă tot ce mi-a spus mie a povestit și în fața procurorilor. Mi-a răspuns sec că da. L-am mai întrebat cum a reacționat Mihaela Iorga, ce i-a spus? „Păi ce să zică, nu a zis nimic!!!” L-am mai întrebat dacă mai are vreo veste de la DNA, dacă a mai fost sunat, chemat pentru lămuriri. Mi-a răspuns că „de peste un an nu am mai primit vreo veste de la ei.” Și mi-a mai spus ceva. Că a doua zi după ce s-a dus de bună voie la DNA, John Borzea a știut și l-a sunat. Așa, de control, să-i spună că știe…

  • Comunicatul DNA din 23.12.2015.
   Inculpatul Narcis Neaga, control judiciar 60 de zile; una dintre obligaţii (avertizat cu măsură mai gravă în caz de Batman-Batman):

   „e) să nu se apropie de ceilalți inculpați/alți participanți la comiterea infracțiunii/ martorii din dosar și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nicio cale”.

   Justiţiarul de Sibiu – la 4.04.2016, după 100 de zile – aproape de sfârşitul celei de-a doua tranşe de control judiciar:
   „Sibianul Narcis Neaga (fost director general la CNADNR) se află sub un control judiciar ridicol”

   „…încalcă dispozițiile Ordonanței DNA din 23 Decembrie 2015, întâlnindu-se cu persoane care se află în interdicție de întâlnire cu acesta, primind și documente referitoare la dosarul în care este implicat! Precizăm că documentele la care se face referire, vor fi puse la dispozitia presei în cadrul conferinței de presa.”

   • Presa l-a dat în viu pe inculpat în văzul public al DNA şi l-au înhăţat imediat, doar să-i spună că nu-l înhaţă şi poate să zboare în voie pe toate drumurile, ca dronele cerului.
    Speriat de liniştea primită cadou de la DNA în aprilie 2016, Narcis Neaga a început să se prefacă inculpat-anchetat până-n zilele noastre. 😆

   • Am uitat să zic de controlul judiciar pe cauţiune: se impun exact aceleaşi condiţii imperative, de la controlul judiciar simplu, statuate în aceeaşi decizie nr 614/2016 care trimite la obligaţia rerspectării aceloraşi dispoziţii procedurale de la art 212 alin 1 şi alin 3; (la fel cum dispune şi art. 216 alin 3 din Cod proc. pen.: „Dispoziţiile art. 212-215 se aplică în mod corespunzător”). De altfel la respectarea aceluiaşi art.215 indice 1, cenzurat de CCR prin aceeaşi decizie, face trimitere şi art. 215 indice 2 (referitor la controlul jud pe cauţiune) din acelaşi act normativ de modificare/completare Cod proc pen. (simultan cu art 215 indice 1)

 • Prietenul comun la nevoie se cunoaşte.

  Prietenul comun, păpuşarul, le-a dat ordin: înţelegeţi-vă!

  Prietenul comun nu-i inactiv, nu se transformă; e deja transformat, complet conspirat.

  Sabia păpuşarului, permanent deasupra capului prietenului, nu-i un capriciu; e boala incurabila a dominaţiei prevăzătoare.

  Prietenul comun, păpuşarul, în subteranele lui are şi obligaţii. E câinele de pază al Pământului strămăşesc, de nelipsit la suprafaţă în marea sărbătoare – din 4 iulie – a devotaţilor de pretutindeni.

  Întunecimea Sa conspirată n-are nicio restricţie, nicio pată dovedită, nicio reactivare interzisă. Are misiunea câinelui de pază subterană.
  Un orbete, în general. 😆

  https://4.bp.blogspot.com/-aY4wkAw4Sr4/VbkcKOTITcI/AAAAAAAAGPU/_9JiBdnMf4Q/s1600/Tancul%2Bpamantului.jpg

  • – Hoţpătar cu acţiuni la purtător, un „Opus one” la subsol, fuguţa!

   A fost odată ca niciodată un serviciu secret profesionist, capabil să găsească un terorist şi-acolo unde nu-i, darămite un periculos jucător posesor de acţiuni la purtător, indiferent dacă-i subaltern interpus sau contributor voluntar devotat.
   Ca să-şi piardă calea pe teldrum, atâta i-ar mai trebui posedatului posesor: să fie sau să se creadă independent, c-ar dispărea din activitatea clandestină cât ai zice smeş sau smeci.

   Unde s-a mai pomenit un serviciu, suspectat de inteligenţă, incapabil să miroasă itinerarul unei acţiuni la purtător… după urma unei jumătăţi de miliard de euro din bugetul statutului?

   Om fi noi statul, dar nici chiar aşa, deconspiraţi de propriul neprofesionalism dispreţuitor.

   • Pe vremea când ANAF-ul ticit de SRI-şti ocolea STel-Drum-ul era la fel ca acum. 😆

    Cea mai mare crescătorie de porcu’ de Telelorman – „Dragnea fiul şi noul tatăl nostru”- are credite garantate de constituţie şi de Tel-Drum la purtător, semn că orice legătură cu personajele nominalizate este pur întâmplătoare.
    Tot întâmplarea face din acelaşi STel-Drum, protejat de ANAF, să-l crediteze şi la alte societăţi comerciale – neporcine – pe fiul rătăcitor: „Risipitorul lui tata”.

    Din întâmplare, nici DNA nu se simte mai bine ca ANAF. Ne-a tras recent un comunicat întămplător despre urmele lui Dragnea în Brasil, mirosite de la 19.02.2017 încoace, dar nimic-nimic despre intenţiile DNA faţă de Tel-Drumul lăudat de Rise Project (culmea, pe care chiar DNA îl aminteşte, dar fără să se clinească din drumui procurorului spre Brazilia, nu spre documentul de Teleorman arătat de Rise Projecrt).
    Altfel zis, întmplarea face ca DNA să sară peste tel-drum la fel ca ANAF, după obiceiul casei „DNA, fă-te că lucrezi acolo unde crezi!”

    Divină-i concubinajul SRI-DNA în casa de toleranţă a interpuşilor profitabili; când vrea codoaşa din capul scărilor bordelului, purtătorul acţionar obraznic rămâne fără valiza de acţiuni, cât ai zice „Foc la valiză!”.

    Cererea răspîndită repetitiv în epidemia de transparenţă a SRI-DNA, momeală întinsă diferiţilor inculpaţi – „Dă-mi-l pe Dragnea şi te refac om!” – e diversiunea convenabilă, planificată de emitenţi să devină un mit : „Legenda porcului zburător”. Vai, anticorupţia îl caută peste tot, de peste un deceniu, şi el parcă a intrat în pământ.. cu papion şi-un „Opus one” pe tavă. 😀

    Hai, noroc, la mirosit urmele porcine cu orbetele de serviciu, specializat în diversiuni, şantajisme, colaborări subterane cu lucrători acoperiţi de acelaşi pământ!

  • Ne amarim degeaba.
   Suntem cu invingatorii de asta data.Sa incercam si izbinda alaturi de atlantici,

 • Daca Arghezi era un băț in roată, dl Cristoiu e un băț in gard. Are domnia sa un detector de garduri care nu greseste niciodata

  • Un bat in gard? Nu. Un rahat in ploaie.

  • Dupa Vlad Tepes cu bățul vertical in populatie, a venit Tudor Arghezi si a zis hai si orizontal in roata, apoi Ilie Nastase a venit cu bățul cu plasă in minge, si avem acum pe dl Cristoiu, la o aruncatura de băț. Insa nu orice fel de aruncatura. Ci una lucida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *