Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de vineri, 14 octombrie 2016

Operațiunea: S-o rănim pe Codruța Kovesi, dar să n-o omorîm! Azi: Cum se fac Autoritățile că lucrează la verificarea Tezei

Ca istoric al clipei, indiferent la soarta Codruței Kovesi, dar preocupat să știu Adevărul, pentru a cărui aflare în nici un caz taberele în conflict nu se dau de ceasul morții, nu pot să nu observ că nu se vrea prăbușirea șefei DNA, ci doar aplecarea ei suficient de tare într-o rînă pentru a putea fi folosită din nou de Sistem în interesele sale politico-mafiote.

Știam că Codruța Kovesi, stîlp al Sistemului care a călărit și călărește România, nemulțumise profund prin tendința sa din ultima vreme de a acționa pe cont propriu. Ea fusese inventată însă pentru a fi folosită ca unealtă. Mai întîi ca procuror general și mai apoi ca șefa DNA. După venirea lui Klaus Iohannis la Cotroceni, scăpată de autoritatea lui Traian Băsescu, care o umilise deseori chiar în public (vezi scena în care o calcă în picioare pentru albirea lui Ion Iliescu în Dosarul Revoluției), Codruța Kovesi s-a crezut independentă și, luînd în serios (ca toate personajele fără prea multă minte) Cultul personalității făcut de Divizia Presă la ordin, fără a conștientiza că laudele ofițerilor acoperiți nu erau expresia unei credințe sincere, ci a executării unuia dintre Ordinele pe Unitate, și-a zis că-și poate face jocurile proprii.

Prin Sebastian Ghiță Sistemul i-a reamintit că nu e de capul ei.
Operațiunea Sistemului nu viza însă omorîrea Codruței Kovesi, ci doar rănirea ei. Pe de o  parte pentru a o face să revină în genunchi la Sistem, pe de alta, pentru a-i  pune la îndoială imaginea – creată de Divizia Presă, de Jeanne D’Arc a României cu WC-ul în curte.
Așa se explică seria de acțiuni prin care se evită din răsputeri declanșarea verificării oficiale a acuzațiilor de plagiat.

Regizorilor care au pus la cale Operațiunea S-o rănim, dar să n-o omorîm! le-a fost limpede că declanșarea verificării oficiale de către un organism cu autoritate în domeniul tezelor de doctorat înseamnă în chip automat scăparea de sub control a Operațiunii. Dacă CNATDCU ar începe verificarea, nimeni de pe lumea asta n-ar putea garanta salvarea Codruței Kovesi, lucru de la sine înțeles văzînd dovezile zdrobitoare publicate de cei care o acuză de plagiat. În aceste condiții, cea mai bună soluție, soluția la îndemîna Sistemului, e blocarea prin toate mijloacele a oricărei verificări oficiale.
E nevoie însă de aburirea Opiniei publice.
De aceea, organismele responsabile cu verificarea plagiatului trebuie să se facă că lucrează.
Și profitînd de complicitatea Presei, care nu se interesează, fie din lipsă de profesionalism, fie din Ordin, organismele joacă din plin comedia numită Fă-te că lucrezi!

Într-un Gând numărul anterior al cristoiublog.ro am atras atenția asupra trucului prin care CNATDCU încearcă să nu treacă în veci la verificarea tezei de doctorat a Codruței Kovesi.
Cîtă vreme, teza e nu e verificată, prin Divizia Presă Codruța Kovesi poate fi albită cît de cît.

Un rol însemnat în această comedie l-a jucat așa zisa sesizare făcută de sesizatorul de profesie Cristian Dogaru. Acesta a făcut mare caz de trimiterea din Marea Britanie a unei sesizări către CNATCDU. Era o sesizare de tot rîsul. Cel care se dăduse de ceasul morții să-l vadă pe Victor Ponta verificat, preciza în sesizare că după el Codruța Kovesi n-a plagiat, dar, avînd în vedere funcția, teza trebuie verificată bla, bla, bla. Orice om cu mintea deasupra epoleților își dă seama că nici un organism oficial din lume nu poate lua în considerarea o astfel de sesizare. Potrivit Regulamentului, CNATDCU nu se poate sesiza decît dacă autorul sesizării o însoțește de documente care dovedesc plagiatul. La un talk-show la Realitatea Tv, sesizarea lui Cristian Dogaru putea fi luată în serios. Nu însă la CNATDCU. Și astfel s-a creat impresia că, gata, în cazul Codruța Kovesi, a început verificarea!

La fel a procedat și Universitatea de Vest Timișoara. Documentul pe care-l public mai jos arată cum s-a jucat la Timișoara comedia Fă-te că lucrezi!

scan_20161013_142647 scan_20161013_142647_001

Plecînd de la declarațiile GRAUR (Grupul pentru Reformă și Alternativă Universitară), Consiliul Studiilor Universitare de Doctorat din Universitatea de Vest trimite pe 4 octombrie 2016 către Departamentul de școală doctorală al Facultății de Drept (departament condus de Viorel Pașca, conducătorul tezei de doctorat a Codruței  Kovesi), Adresa cu nr 146.

Tot pe 4 octombrie 2016, cu nr. 2758, Departamentul de școală doctorală, trimite CSUD răspunsul, publicat de mine   mai sus.
Din acest răspuns, dat în aceeași zi, fără să se fi trecut serios la verificarea tezei, se vede clar că Departamentul s-a făcut că lucrează.
Răspunsul constă în precizarea că nu se poate răspunde!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Gîndul de vineri, 14 octombrie 2016”

  • Cand utilizezi intensiv o unealta si se „strica”, nu mai repara nimeni in ziua de azi, te duci la magazinul de bricolaj si cumperi alta ca e mai ieftin si sunt cu miile.

  • Stimate Maestre, e cam moarta pisica aratata lui tanti cucuvea. E suficient sa se dovedeasca ca mailul e al ei si deja e penal, nu imoral. Sa fie atat de „mucegait” sistemul asta incat sa nu isi dea seama ca vopsirea cucuvelei inseamna „improscarea cu noroi de 2 m’ pt invatamant, justitie, servicii, parlamant, aproape tot ce tine de structura unui stat. Nu poti sa lasi penalii sa fie sefi la justitie si nici sa sari cu verificatul la LCK ca pe o treapta inexistenta. Si nici nu mai poti albii cucuveaua dupa ce si-a lasat ouale la penali cu care neaga ca era prietena. E o singura solutie pt sistem. Trebuie sa gaseasca alta cucuvea de alta culoare, altfel risca sa piarda mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *