Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Gîndul de vineri, 15 mai 2015

Dvs ce credeți? Cum a primit Directorul SRI ordinul anticonstituțional al Președintelui de a verifica niște afirmații ale lui premierului împotriva sa?

Concentrat pe greșeala comisă de Klaus Iohannis de a fi pornit un război împotriva lui Victor Ponta într-o chestiune în care, din cauza refuzului de a se explica Poporului român, s-a compromis drept influențat de firma austriacă, belitoarea Carpaților, am insistat puțin în editorialul din Evz pe declarația Președintelui despre intervenția sa telefonică la directorul SRI.

La B1Tv, joi seara, Victor Ponta a făcut următoarele afirmații:
Şi impresia mea personală, poate greşesc, este că preşedintele a retrimis legea la Parlament, pe baza unor informaţii pe care le-a primit de la nişte «binevoitori», în special nişte «binevoitori liberali», pe care îi vedeţi zilele acestea luptîndu-se cu dinţii pentru interesele Schweikoffer şi pentru interese care din punctul meu de vedere sînt strict private.

Repet ce-am scris și în Evenimentul zilei:
În nici un moment, Victor Ponta n-a afirmat că președintele a fost influențat de unii lideri liberali, ci doar că a primit informații false interesate de la unii lideri liberali, care lideri liberali dau curs intereselor comerciale ale firmei austriece.
Și asta nu pentru că l-ar da afară corectitudinea, ci pentru că, șmecher cum e, uns deja cu toate unsorile, (dacă mai stă mult premier, Traian Băsescu înfundă pușcăria, îngropat cum e și va fi în dosare după dosare deschise de Parchetul General, aflat în zona de influență a premierului, Victor Ponta a știut să evite acuzația clară, cea care ar fi cerut dovezi).

La aceste spuse ale lui Victor Ponta, Klaus Iohannis a declarat în direct și la orele dimineții la Tv:
Nu am vorbit cu primul-ministru, dar în această dimineaţă am avut o discuţie, deocamdată telefonică, fiindcă am venit în aeroport, cu directorul SRI şi l-am rugat, foarte oficial, să analizeze şi să cerceteze cu maximă exigenţă şi seriozitate aceste afirmaţii.

Trec peste relația Stăpîn-Grăjdar dintre Președinte și Directorul SRI, care se degajă din spusele lui Klaus Iohannis.
Cum adică, l-am sunat pe Eduard Hellvig de pe aeroport și l-am rugat oficial (i-a poruncit, acesta-i sensul) să analizeze cu maximă exigență și seriozitate afirmațiile premierului (Directorul SRI putea să le analizeze în chip neserios, superficial, și de aceea trebuia să-i se precizeze cum s-o facă?).

Așadar, Președintele României, aflat într-o ciorovăială cu premierul, ordonă SRI să declanșeze o Operațiune prin care o declarație la televizor a premierului să fie verificată dacă e adevărată sau nu.

Nici Constituția, nici Legea SRI nu prevede vreun rînd în temeiul căruia Președintele își poate permite să comande SRI o Operațiune de verificare a unui cetățean al României pe motiv că el, cetățeanul, a făcut niște afirmații care l-au supărat pe Președinte.

Eu, de exemplu, am afirmat în dese rînduri că Klaus Iohannis e o rață mecanică, întoarsă cu cheița, ca să măcăne și ea ceva, de tot felul de neisprăviți, dintre consilieri, dintre liderii PNL, dintre Ștabii Structurilor din România.
Să înțeleg că Eduard Hellvig a primit ordin să pună SRI să verifice dacă am sau nu dreptate în ce privește rața?

Singura instituție care poate cere SRI o Operațiune anume e CSAT și nu președintele!
Klaus Iohannis nu ne-a spus ce i-a răspuns directorul SRI, Eduard Hellvig.
Normal ar fi fost să-i răspundă că verificarea unor afirmații politicianiste ale premierului despre Președinte nu e de competența SRI.

Pentru că nu-l cunosc pe Eduard Hellvig, nu pot dibui ce i-a răspuns lui Klaus Iohannis la telefonul de pe aerport.
Dumneavoastră ce credeți? I-a răspuns directorul SRI că ordinul nu e constituțional sau dimpotrivă, că SRI se va grăbi să i-l îndeplinească în stilul, Să trăiți, Șefu!?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

54 comentarii pentru articolul „Gîndul de vineri, 15 mai 2015”

 • atita timp cat s-a anuntat interventia SRI in cazurile defrisarilor inseamna ca acestia si-au luat in serios asa zisele rugaminti ale lui Johannis,cat despre dosarele lui Basescu s-ar parea ca Nitu s-a trezit din amorteala si somnul de veci care il ducea la Parchet cand a venit vorba de Traian Basescu,ca doar nu era sa le scoata pe ale sefului lui tuturul socialist!.

 • …,,ordinul anticonstituțional al Președintelui’’! Specialişti în drept constituţional, Curte Constituţională, mucles! Aşa grăit-a ,,Maestrul’’!
  Până şi jonglerului din bâlci i se mai întâmplă să mai scape poamele, îndeobşte supuse, darămite când le înlocuieşte cu minusculii şi neastâmpăraţii neuroni! Observ cât de făţarnic poate fi mânuită acribia: când e convenabil, e folosită ca o pastilă care stimulează secreţia de fiere împroşcată asupra hulitului stomac leneş care nu reacţionează pe măsura poftei de a halí.
  Şi mai observ că, pentru unii, isteţimea speculativă e mai seducătoare decât inteligenţa, precum vinul spumos faţă de sucul natural din fructe. Dar e treaba fiecăruia ce alege pentru a se simţi ,,forţos’’.

 • Aveti dreptate d-na Teodora isi ia nevasta da -dar doamna ar trebui sa-si ia haine adecvate pentru o sotie de presedinte ,nu rochii scurte sau rochii fara un pic de minecuta -cind am vazut-o pe Doamna Maria Basescu cu haine de adolescente .

 • Punctul meu de vedere: sunteti intr-o logica gresita sau poate, nu l-ati auzit pe Ponta replicand la afirmatia lui KJ „fiecare de capul lui” ! eu nu stiu cat de anticonstitutionala este cererea lui KJ, nu sunt fan KJ, pentru mine KJ este doar „celalalt” de la votul din 16.11 dar, reproduc afirmatiile lui CTP „Ponta este o naparca cu ochelari care, daca nu o strivesti, iti sare direct la gat” ; am reprodus-o din memorie, o gasiti aici pe FB, pacat de comparatia cu un animal, fie el si tarator, nu este vinovat cu nimic si nici nu merita comparatia cu un asemenea imbeci ! dar, poate ne spuneti dumneavoastra ce ati face cu un ademenea ticalos !?

 • SRI-ul e un „cal nărăvaş”. N-a fost aşa, acum e. Simte stăpânul! Aşa că… ai grijă d-le preşedinte!

 • „…am venit ÎN aeroport…”?! In românește credeam ca se spune „LA aeroport” dar poate ca greșesc plecat fiind din tara de 25 de ani si limba romană s ar putea sa fi evoluat intre timp!

 • i-a zis „sa traiti sefu” ne executam,chiar daca legea nu ne permite.legea e pentru prosti.

 • Nu prea va citeste lumea , Maestre ! Intr-o vreme va citeam. Acum nu, multumesc !

 • presedintele, daca vedea scris pe un gard ca liberalii ii sprijina pe austrieci, trebuia sa mearga la mama Omida s-o intrebe care-i treaba si sa nu deranjeze SRI-ul de la spart seminte si jucat table… ( ca daca CSAT-ul nu le-a dat vreo sarcina se plictisesc…) Cred ca asta se cheama sa bagi batul prin gard si pui gaz pe foc. Ani de zile n-am vazut decat cearta, decat circ, iar in spatele circului, se fura tot, se fura tara cu totul…Nici nu conteaza, care tabara apuca sa fure mai mult. Domnule Cristoiu, daca prin dezbaterile astea, gen, cine ce a zis, cine ce n-a zis, etc, se ajunge la o „mineriada” sau un razboi civil, sunteti multumit?… Tara e deja rupta in doua, nu e nevoie decat de un „binevoitor”, eventual strain, sa retraim vremurile mineriadelor…

 • Cand aud de Iohannis, ma apuca un dor nebun de bascalie. Omu-i out of the game din toate punctele de vedere. Stiindu-l pe Coldea atat de puternic, nu trebuia sa-i dea un „sef” gluga de coceni. Helvig o fi zis el „sa traiti sefu”… da’ Coldea o fi de acord? Seful de facto al SRI e in corzi si va reactiona pe masura. Daca a avut informatiile cerute, Iohannis il plesneste pt ca nu a fost instiintat; daca le-a avut si nu l-a instiintat, cum de nu a transmis traficul de influenta la parchet? Daca le-a transmis, o ia pe coaja Kovesi, tinta predilecta a psd’istilor. Mai e si varianta ca nu a stiut si atunci e groasa pt ca se poate concluziona ca la SRI lucreaza niste muhaiele. Dar daca Coldea avea informatiile necesare si nu l-a instiintat pe Iohannis tocmai pt ca „maria sa” e implicat in afacere? Sa fi avut Ponta dreptate si sursa lui sa fi venit exact din servicii?

 • TREBUIE SPUS NON STOP CEEA CE NU VOR SA AUDA „STOP EXPORTURILOR DE CHERESTEA SI JUDECARE VINOVATI IMPREUNA CU TOTI CUMPLICI LOR Atentie am spus toti Aceasta este singura modalitate de rezolvare a problemei Daca nu se ating un astfel de obiective atunci se trece la un alt nivel de actiuni despre care voi vorbi pentru prima data in acest document si care va putea avea loc la Berlim Stuttgart ,Frankfurt Daca veti citi acest material pana la capat veti afla despre ceea ce este vorba pana atunci
  Atrag atentie celor care se implica cu trup si suflet si cu buna credinta la aceste actiuni de protest importiva Mafia padurilor ca nu este suficient sa iese pe strada Deasemene pentru a atinge un anumit tip de efect despre care voi vorbi in acest si alt material nu trebuie focalizat actiunile pe un singur mensaj si anume cel in care trebuie cerut „” stop exporturilor de cherestea si judecare celor care se fac vinovati pentru un asemene dezastru si cumplici lor „”Orce alt slogam ,strigare va contribui la scadere efectul pe care aceste mensaj il are si va face jocul celor care doresc ca aceste actiuni sa nu provoca efectul ce ar trebuie sa fie Va mai atrag atentie ca o masinaria de cenzura si propaganda ce serveste interese „”macelarul de la Cotroceni si cumplici lui din strainatate”” actioneza intr-un anumit fel ca sa anuleze cat se poate de mult efectul acestor actiuni in acest scop au lansat o serie de diversiuni ca sa poate devia atentie de la acest subiect numai ca nu stiu ca subiect mafia paduri are o capacitate uriasa de a mobiliza oameni in luma virtual iar viral ce rezulta se propaga cu o viteaza diabolica Deacea asa cum s-a demonstrat actiuni diversiniste lansate de ei pana acum nu a reusit sa reduca intensitate viral a ceea ce se face in lumea virtual ci dimpotriva cu cat se lupta ei noi cei care stapanim stintele digitale folosim in mod legal si alte technici si mai eficiente de lupta Asa cum veti vedea in acest document multe dintre ele au fost folosit si decatre Barack Obama la campania din 2008 Din aceste motive indiferent ce vor scrie ziare de azi si pentru multa vremea indiferent ce se va spune la Tv de azi si pentru multa vremea Romanii adevarati trebuie sa uneasca si sa spun cu vocea tare CEREM OPRIREA DEFINITIVA A EXPORTURI DE MASA LEMNOASA ,JUDECARE PE CEI CARE SE FAC VINOVATIPentru acest acop trebuie indiferent ce face masinaria de propaganda stanista si care vrea sa reduca efect unor astfel de acctiune trebuie publicat zilnic si de 3 ori pe zi la toate conturi de new media din Romania ,grupuri private din strainatate care au peste 50 de mii de menbri ,Grupuri private din Romania un mensaj in care trebuie cerut „” OPRIREA DEFINITIVA A EXPORTURI DE MASA LEMNOASA ,JUDECARE PE CEI CARE SE FAC VINOVATI””…..indifernet de cine vor mai aresta si ce alte diversiuni vor crea aceasta masina de cenzura ,trebuie ca Romania adevarati care sunt dispousi sa isi pare tara sa se concentra pe mensajul respecfi5tv deoarece este exact ceea ce nu dorsc sa se auda Avand in vedere ca am observat o serie de lucrurile pe care se fac din punct de vedere persuasiv ,in calitate de cercetator in stinte a comunicare persuasiva si digital fara sa va ofer alte amanunte va spun ce trebuie sa faceti Ca atare folisti doar mensajul respectiv si s-o strigati in toate tara cu o singura voce Mensajul respectiv trebuie publicat de un anumit numar de persoane zilnic si de 3 ori pe zi la toate conturi de new media ale principale posturi de radio Tv si la grupuri private din strainatate ,In paralel cu toate acest trebuie realizate zeci de printuri sub forma unei poza in care sa se poate vedea dezastru si implicare celor care au fost demascati decatre acel erou care a traversat ocean pentru a face acest lucru Poza respectiva vor fi completate de un text scurt cu mensajul respectiv In cazul in care nu se adopta rapid legea de oprirea definiti export de masa lemnoasa si judecare imediata a celor care se fac vinovati pentru un asemene dezastru se trece la un alt nivel de actiuni in care se va puplica la Berlim ,Frankfurt si Suttgart ,zilnic si de 3 ori pe zi o serie de poze ce vor avea o puterea uriasa de a sensibiliza opinia publica international La acest nivel de protest se mai poate face cele necesare ca atunci cand se va cauta camera de comert din Austria ,oportunitati de afaceri din Austria ,Oportunitati de investitie din Austria in loc sa fiu gasit ceea ce vor astepta investitori ,oamenilor de afaceri ,top manageri ,vor ajunge intr-o platforma ce va prezinta printre alte actiuni de demascare facut de acel cetatean care a traversat Ocean pentru a ajuta Romania sa scapa de un asemene masacru la care este supus padurile sale Voi reveni pe acest subiect zilnic si poate de 3 ori pe zi

 • Iohannis nu a cerut ca SRI sa l verifice pe Ponta ci spusele acestuia! Adica daca Ponta a avut informatii de la vreun serviciu, care nu au ajuns si la Presedinte! Ceea ce e grav! Doi si un sfert in cazul Bercea Mircea Basescu a jucat politic in favoarea lui Ponta! Nu uitati ca Bercea era arestat iar serviciul al carui sef este in subordinea directa a lui Ponta controleaza informatiile din aresturi si penitenciare!
  Istoria se repeta

 • Ponta a spus ca are informatii de la servicii care, asa cum a precizat Basescu, ar fi trebuit sa ajunga si la Presedinte!
  Asta a cerut Iohannis! Ca SRI sa-i spuna daca exista vreo informatie care a ajuns la Ponta, fara a fi ajuns si la Presedinte!
  Cred ca e vorba de doi si un sfert care e in subordinea lui Ponta si cu ajutorul acestui serviciu îi sapa pe Iohannis!
  La asta s a referit Iohannis cand a vorbit de cine trebuie sa plateasca! La cei care nu l-au informat sau la Ponta daca minte!
  Ponta a mai facut asa!
  Va amintiti ca Basescu a spus ca nu a fost informat in legatura cu fratele in cazul Bercea? Confirmat de Maior care a spus ca toate informarile au mers la DNA?
  Ponta a avut informatii de la doisiunsfert pe care le a folosit prin bratul Abraham si Antena 3!
  Istoria se repeta! Nu degeaba l-a numit pe seful doisiunsfert secretar de stat! Dupa cum stim, secretarii de stat sunt in subordinea directa a Premierului!
  Maestre Cristoiu nu prea ai fost atent!

 • Ponta este extrem de periculos pentru presedinte.Are tupeu, dupa 100 de zile ataca.Iohannis are nevoie de T Basescu consilier altfel nu-si termina mandatul.

 • Vrei sa spuneti ca Ponta nu a aruncand pisica in curtea Cotroceniului?Mai bine ati explica poporului, de ce Iohannis a respins codul silvic si ati arata natiunii cine sunt adevaratii vinovati de defrisarile abuzive din ultimii 25 ani.PSD in frunte cu liderii lor sunt tradatorii de neam si tara.

 • Doamne ce bine ar fii sa alegem altceva in 2016 ! Alegeri anticipate generale !

 • Presedintele daca greseste ,ce-i pasa ? Isi ia nevasta cu el peste tot fiindca vrea si nu-i pasa de gura lumii …. el poate stie ca in 2016 o sa fie schimbat ……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

A apărut al doilea volum din colecția „Proză Politică”: „Cui i-e frică de mareșalul Antonescu?”

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog