Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Gîndul de vineri, 20 ianuarie 2017

Din ciclul Vacanțele de lux ale Arhanghelilor anticorupție. Azi: General de Brigadă SRI, Elena Istode, șefa acoperiților din Serviciu

Fotografiile de mai sus o surprind pe generalul de brigadă SRI Elena Istode, pînă nu demult șefă a Direcției de Securitate Economică, în prezent Șefa acoperiților din SRI, în plină petrecere a vacanțelor de lux la Monaco și Cannes.
Că distinsa, ca persoană fizică, își poate petrece vacanțele unde vrea, chiar și pe Planeta Marte, descoperită a avea plaje cu palmieri, e treaba ei, deși, eu, în calitate de comunist, am avut și continui să am alergie la nomenklaturiștii mai vechi sau mai noi care preferă vacanțele de bogătași din Vest vacanțelor de bun simț ale funcționarilor din Est.
Problema e că aceste fotografii, făcute, din cîte se vede, cu știința și cu plăcerea de a se expune a doamnei general, au fost realizate în 2008-2009, cînd Elena Istode, ca șefă a Direcției de Securitate Economică a SRI, supraveghea, ca să nu fie atinse de corupție, toate contractele încheiate de statul român cu oamenii de afaceri.
Și nici asta n-ar fi o problemă – vacanța de lux a unui general SRI, presupunînd că Monaco și Cannes erau singurele locuri de lecuire de stresul vînării de corupți – dacă, așa cum ne arată fotografiile, Elena Istode nu s-ar fi dat în stambă împreună cu omul de afaceri Cristian Rizea și distinsa sa soție, Josette Rizea (vezi foto în trei).
Și nici asta n-ar fi o problemă dacă nu cumva omul de afaceri Cristian Rizea n-ar fi plătit vacanțele de lux ale doamnei general.

Am publicat aceste fotografii, care mi-au parvenit pe fondul dezvăluirilor lui Sebastian Ghiță, nu atît pentru ca priveliștea doamnei general pe yaht, în posturi studiate, de starletă, să-i împingă pe securiștii din SRI să ordone, ca și în cazul României Tv, închiderea blogului meu, care face dezvăluiri fără aprobarea lor, cît mai ales pentru că ele mărturisesc un adevăr al vremurilor noastre:
Sistemul mafiot al instituțiilor de forță a fost și este ticălos nu numai pentru c-a comis abuzuri, nu numai pentru c-a încălcat grav drepturile omului, dar și pentru că, în timp ce trimitea cetățeni nevinovați la pușcărie, în timp de curma cariere de politicieni, în timp de distrugea afaceri, în timp ce reduce presa la cîinele de pază al cătușelor, el petrecea în vacanțe de lux, peste hotare, plătite de oamenii de afaceri. Asta în timp ce Divizia Presă a Binomului SRI-DNA nu contenea a denunța pe toți oamenii de afaceri români drept niște borfași care trebuie să înfunde pușcăriile în surîsul triumfător al Codruței Kovesi.
Trăim vremuri istorice, vremurile revelațiilor despicătoare de catapetesme!

Vi-l amintiţi pe inspectorul de Poliţie Javert din Mizerabilii?
Timp de 12 ani, din 1820 pînă în 1832, şi preţ de cîteva sute de pagini, cît are romanul lui Victor Hugo, el îl urmăreşte necruţător pe Jean Valjean sub semnul datoriei de a-l prinde şi de-al sancţiona pe cel care încalcă Legea.
În final, pus în faţa obligaţiei morale de a-i fi recunoscător lui Jean Valjean, pentru că l-a salvat de la moarte, Javert preferă să se sinucidă decît să lase liber un infractor.
Au rămas celebre vorbele sale de justificare a sinuciderii:

„Am fost totdeauna sever în viaţă.
Cu alţii.
Era just.
Făceam bine astfel.
Acum, dacă nu sînt sever şi cu mine, tot ceea ce-am făcut just va deveni injust.”

Conturat în chip romantic, Javert e pînă la urmă un om unidimensional, cum ar fi zis Marcuse.
Din roman nu-l vedem muncind, bînd, făcînd amor, dormind, privind melancolic ivirea lunii pline.
Îl vedem numai şi numai urmărind infractori.
Astfel de personaje, golite de viaţă autentică, pentru că viaţa lor se reduce în chip fals la îndeplinirea datoriei, am întîlnit cu duiumul în proza proletcultistă din anii ’50 de la noi.
Activişti de partid veniţi de la raion, secretari de partid de pe plan local n-au altă viaţă decît cea dedicată prinderii duşmanului de clasă.
Nu beau, nu mănîncă, nu ţucă o muiere, nu cîntă, nu ţipuresc, nu fac amor.
Luptă şi iar luptă.

Mladin din Cumpăna luminilor, roman de Nicolae Jianu, e secretarul de partid al şantierului pe care se ridică o hidrocentrală.
E tuberculos pe moarte.
În roman, el nu se lasă dus de pe şantier decît în agonie.
Cum să nu fie el prezent pe cîmpul de luptă revoluţionar?

În legendarul poem Minerii din Maramureş de Dan Deşliu, tînărul Neculai fuge noaptea de la păzirea unui compresor la Baia Borşa, după o fată.
D-ale tinereții! am ofta noi, bătrînii, porecliți Politicall coreccteness și seniori.
Roman, secretarul de partid, nu-i de părea asta. El îi ține junelui un discurs:

„Ehei, Culai! oftează secretarul,
ţi-a dat partidul cinstea să te sui
şi tu pentru-o guriţă de femeie,
te-ai dus prin făgădău – dar eu îţi spui
că-n făgădău, acolo, e tranşee!
Şi compresoru-i tun de tunuit:
cînd tragi vîrtos, duşmanii se înmoaie…
dară cînd fugi, aşa cum ai fugit,
se întăresc duşmanii, Neculaie!”

Divizia presă a Binomului SRI-DNA a făcut din cei angajaţi în lupta împotriva corupţiei nişte personaje prin nimic diferite de secretarii de partid din proza proletcultistă.
Ofiţeri SRI, procurori, mai mult sau mai puţin şefi, anchetatori, polițiști, apăreau în Propaganda Binomului ca personaje fără viaţă, arse doar de gîndul că trebuie să-i prindă pe corupţi.
Culmea a fost atinsă de Cultul Pesonalităţii dedicat Codruţei Kovesi, Fecioara morală a naţiunii.
Dacă ar fi fost să-i crezi pe ofiţerii acoperiţi, Codruţa Kovesi nu era om pur şi simplu, ci un om de oțel.
Singura ei viaţă era prinderea corupţilor.
Deşi femeie, nu era imaginată nici măcar trecîndu-şi pieptănul prin păr.
De uitat în oglindă, cu atît mai puţin.
Dacă se uita, era riscul să descopere că-i femeie şi nu un om de oţel.

Noi ştiam însă din realități că Luptătorii anticorupţie din Instituţiile de forţă, ca şi luptătorii din presă sunt oameni.
Şi oameni fiind, nimic din ceea ce e omenesc nu le era străin.
Presupuneam că, Jeanne d’Arc a noastră de azi, ca și Ana noastră de ieri, era și ea om și, poate, femeie.
Bea, mînca, se da în vînt după o rochiță mai dihai, se farda, îngîna un cîntec și se melancoliza la ivirea unui bărbat chipos, evident, mult mai puțin decît Cătălina la ivirea pe boltă a Luceafărului, deoarece numita Cătălina nu era șefa anticorupției din România.

Au venit în ultimul timp dezvăluirile celor din interior: Elena Udrea, Alina Bica, Sebastian Ghiţă.
Şi am descoperit că luptătorii împotriva corupţiei nu numai că aveau viaţă, dar mai mult aveau o viaţă de petreceri de lux:
Chefuri cu lăutari la vile de protocol, ospeţe urmate de danţuri, vacanţe de vis.
Ne-am trezit deodată în faţa unei realităţi neliniştitoare:
În timp ce lăsau impresia că n-au somn pînă nu-i prind pe corupţi, ofiţeri, procurori, anchetatori se desfătau împreună cu oamenii de afaceri și pe banii oamenilor de afaceri.

Aceasta e cutremurătoarea concluzie a dezvălurilor din ultimul timp, între care se numără și pozele cu generalul SRI Elena Istode din vacanțe de lux.
Din cîte se vede, Elena Istode se trage în poză în aceste vacanțe împreună cu omul de afaceri și soția acestuia fără a se gîndi o clipă că fotografiile vor ajunge în spațiul public.
Inconștiență?
Firește că nu.
Procurorilor anticorupție, despre care am scris și eu ca făcînd parte din Grupuri mafiote, Codruței Kovesi, ofițerilor SRI nu le-a trecut o clipă prin cap că va veni o vreme cînd aceste documente vor apare în presă.
La vremea cînd ei își făceau de cap cu oamenii de afaceri, după care îi trimiteau în pușcărie cîntînd, Presa n-ar fi cutezat să publice așa ceva despre Arhanghelii anticorupției.
O iluzie pe care au împărtășit-o și mulți nomenclaturiști înainte de 1989.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

14 comentarii pentru articolul „Gîndul de vineri, 20 ianuarie 2017”

 • „Asa-i in tenis!”, spunea candva marele actor Toma Caragiu.

 • problema nu este ca un ofiter SRI sau al altei institutii de forta sa se afiseze cu oameni de afaceri in afara cadrului profesional.
  problema ar fi daca aceasta relatie ar persista dupa initierea unui demers penal la adresa omului de afaceri.
  deci – vacantele la cannes sau in seychelles in compania unuia sau altuia dintre controversatii oameni de afaceri nu ar avea vre-un interes decit daca ar fi avut loc DUPA deschiderea procedurilor judiciare.

 • Coldea a picat, vanatoarea de vrajitoare continua.. De ce tace Daniel Dragomir? Pana acum il manca limba…mai ales ca o parte din inregistrarile alea din Black Cube se cam leaga de debarcarea brusca a lui Coldea, la dorinta cuplululi Iohannis-Hellvig, existand in inregistrarile alea indicii ca partenerul strategic american nu prea se mai intelegea cu Coldea in ultima vreme, ca lucurile degenerasera intr-un conflict.
  Vad ca si Ghitza a luat o pauza de neinteles, in conditiile in care, balaurul cu doua capete a pierdut doar un cap si inca sufla flacari…

 • Felicitari domnule Cristoiu! Tare, a fost emisiunea lui Ciutacu. Prezenta dvs. a fost de nota zece. Academicianul a intrat in fibrilatie si a debitat numai nerozii, deh, batranetea.

 • Dupa ce a facut Ghita dezvaluiri, acum toata lumea (presa propagandista) se pricepe la dezvaluiri. Problema pe care o prezinta Ghita este legatura dintre o parte a presei si binomul lui matale si care nu se mai vede din cauza copacilor (aceste dezvaluiri). Este evident ca mai exista cazuri de astfel de prietenii. Intrebarea este cum stopam acest sistem? Atata timp cat oamenii sunt condamnati pe denunturi si inregistrari audio, nu s-a schimbat nimic de pe vremea securitatii. Cat timp va exista presa aceasta care sa acopere esenta unor dezvaluiri, tot vom „gasi” subiecte de presa de acest gen si situatia se va perpetua. Cum traieste presa acoperita? Nu de pe urma afacerilor SRI? Aici punctul nevralgic.

 • Nu trece nici o zi fara „bombe”, „dezvaluiri senzationale” etc. Ieri vedeta a fost dna general SRI Iftode. Ma gândesc cu groaza ce mai urmeaza astazi si in zilele urmatoare.
  Raman la impresia ca se confrunta pe viata si pe moarte doua grupari din cadrul acestui serviciu, ai carui salariati nu au in vedere decat protejarea populatiei in fata diverselor amenintari.
  Cred ca rezolvarea acestui scandal se poate face doar prin desfiintarea acestui serviciu, apoi infiintarea unui nou serviciu in care sa nu se mai regaseasca unii din salariatii actuali.
  In alta ordine de idei, nu credeti ca dispun de un patrimoniu imobiliar exagerat? Hoteluri si vile la munte si la mare, in diverse statiuni- ex. Olanesti, si foarte multe in Bucuresti?

 • Dle Cristoiu, jos palaria ! Frumoasa incizia facuta „musuroiului”, dar borfasii nu se sperie. Priviti cati „mancatori de cacat” aici, evident ca sunt bine platiti.

 • Asta e esenta adevarului, Dle Cristoiu : ” În timp ce lăsau impresia că n-au somn pînă nu-i prind pe corupţi, ofiţeri, procurori, anchetatori se desfătau împreună cu oamenii de afaceri și pe banii oamenilor de afaceri. ”
  Adica DUPLICITATEA, FALSITATEA, jocul de glezne ca sa vada OPINIA PUBLICA ce tare muncesc si trudesc EI in lupta cu mafiotii si coruptii, cand de fapt EI incingeau o hora a prieteniei si a intereselor personale de grup.
  Cum am mai spus, o cacialma si fanfaronada ieftina, unde romanii trebuiau pacaliti si au fost dusi de nas precum cei mai mari fraieri. Ei mimand marea lupta cu coruptii, iar coruptii mimand ca se simt amenintati si vaiiii sufera intens si profund.
  Jocul se numeste MIMA: „voi va dati loviti, noi mimam ca va lovim”….toata lumea happy, pupat piata independentii.
  Asta e de fapt MIZERIA si magaria ce ne-a fost servita ani si ani la rand si desigur observam cum continua fara nicio problema, sa fim realisti.
  Aha, ca mai exista unii si altii care mai cred sincer in asta cu Justitia dreapta ca stalpul de Telegraf, coruptii pedepsiti si prejudiciile recuperate, sa fie sanatosi! Traiesc intr-o „realitate” iluzorie, plina de naivitati demne de un studiu de caz.
  Te intrebi azi doar un lucru, care cu cine nu a fost la bairame si sindrofii, vacante si relaxari de mari si pretiosi VIP -High Class?, ca e mai usor sa-i gasesti pe cei care NU au fost (putini) decat cei care au fost. Daca scormonesti adanc in mocirla asta nu dai decat de serpi incolaciti mai ceva ca lianele din jungla.
  Asadar care LUPTA frate? Lupta cu „fantomele” poate …., sa fim seriosi cat de bine unsa merge fratia lor. Banii nu au miros, puterea e un drog. Pentru astea au dat ei cu tifla tuturor romanilor. Un lucru e cert, romanii nu trebuie sa mai accepte! Cum? nu stiu, DAR nu trebuie. Gata! Atunci abia mai vorbim de o ROMANIE, nu normala, nu buna, nu frumoasa, pur si simplu de o ROMANIE, o TARA!. Fiindca asta, asa cum e, nu mai e o tara, e o minciuna oribila in care noi nu traim, nu existam, traim doar un vis urat si fara sfarsit -un cosmar.

 • Maestre, ar fi interesant daca ati aborda problema actuala privind legea gratierii. Cred ca prietenii nostrii de blog ar veni cu pareri demne de luat in vedere si ne-am ajuta unii pe altii sa intelegem mai bine subiectul.

 • Problema mare este ca unii au banii si altii au puterea. Aia cu banii vor putere si aia cu puterea vor bani. Deci, se cauta unii pe altii ca sa imparta banii si puterea. Logic!

 • Comentariu de pe FB-coruptia supeaza cu cel mai puternic om al Planetei!
  Pai ce-ai facut fa Lulutzo, ai lasat sa se contamineze ditai US cu virusul teleormanean cu hamster sub nas?
  Or sa te judece in curand „tovarasii” si nu te vad bine! Parerea mea.

 • gradele astea de general luate de toti neavenitii, nu pot fi luate ?

 • Ce curvete tunate libidinoase !
  Tot sistemul asta , cu Base creatorul-n frunte , la Birkenau !

 • Problema nu e ca generaleasa Istode pozeaza imbracata sumar pentru un barbat si nici macar ca era in vacanta la Monaco (la ce salarii sunt in SRI isi permite, faptul ca Rizea sustine acum ca ii platea el sederea trebuie dovedit etc). Problema este ca din functia pe care o ocupa la acel moment avea clar posibilitatea sa stie ce afaceri dubioase invarte Rizea si sa fuga ca dracu’ de tamaie de orice asociere cu el. Rolul ei in institutia aia nu era sa se infiltreze in anturajul lui Rizea la Monaco, nu era agent acoperit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *