Marcel Ciolacu: Nu sunt un mare fan al alegerilor anticipate, dar dacă nu se doreşte rotaţia premierilor, atunci cred că aceea ar fi direcţia (news.ro)

Gîndul de vineri, 23 ianuarie 2015

Interviul lui Klaus Iohannis – o bla-bla-geală tristă!

După ce la insistențele fără nici o legătură cu profesia de jurnalist, ale lui Rareș Bogdan, de a scoate de la Klaus Iohannis o părere despre venirea la Putere a PNL, președintele Republicii a spus din vârful buzelor, asemenea țarinei Ecaterina, că-și dorește un Guvern al Său, condus de Cătălin Predoiu, toate site-urile de știri și toate televiziunile tot de știri s-au grăbit să anunțe că președintele a declanșat campania de răsturnare a guvernului Ponta.

Luînd seamă la aceste interpretări, am simțit nevoia să mă frec la ochi.
O clipă am avut impresia că ne-am uitat – eu și născătorii acestor știri – la două emisiuni diferite.
De unde și pînă unde s-a ajuns la aceste știri senzaționaliste trase de păr dintr-un interviu care a fost o bla-bla-geală tristă de la un capăt la altul, cu excepția pauzei de Publicitate, singurul moment interesant din înșiruirea de scrîșneli ale lui Klaus Iohannis?

Încălcînd din nou normele elementare ale profesiei de jurnalist pentru cele ale profesiei de chibiț electoral al PNL, Rareș Bogdan s-a strofocat să scoată de la Klaus Iohannis un semn cît de cît încurajator pentru cei din PNL, care văd cum pe zi ce trece politica statului bot în bot cu Victor Ponta, asumată de președinte, îi ține deoparte de slănina din podul Guvernului.

Ce-a spus Klaus Iohannis la insistențele de chibiț electoral ale lui Rareș Bogdan, venit la Cotroceni cu mandat de la Alina Gorghiu și de la Vasile Blaga să smulgă făgăduiala unei aduceri la ciolănel a PNL pe stil nou?
Că-și dorește, desigur, un Guvern PNL, un guvern al Său, dar că nu e misiunea Președintelui să schimbe guverne.
Păi, fraților și cumnaților, ce voiați să răspundă Klaus Iohannis?
Că-și  dorește un Guvern PSD?

Ca toate răspunsurile la întrebările de complezență ale lui Rareș Bogdan, Klaus Iohannis a răspuns tot de complezență. Referirile la ce se întîmplă în Parlament au stat sub semnul tezei, tot bla-bla-giste, că schimbarea majorității nu e treaba Președintelui, ci a partidelor.

Nimeni dintre cei care au prins să freamăte la gîndul că PNL va fi adus la ciolan de către Klaus Iohannis n-a observat că într-un interviu de o oră și ceva, spre dezumflarea lui Rareș Bogdan, Klaus Iohannis n-a formulat nici cea mai mică critică la adresa Guvernului Ponta.

Ori campania de răsturnare a Guvernului Ponta nu poate să înceapă de-adevăratelea decît cu demonstrarea de către Klaus Iohannis a nocivității Guvernării PSD.

Și-n cazul guvernului, ca și-n cazul altor chestiuni abordate în interviu, Klaus Iohannis n-a făcut altceva decît să mestece repete clișee din limbajul de lemn al democrației, evitînd cu brio orice punct de vedere personal.
O bla-bla-geală tristă practicată de un președinte care are o părere atît de bună despre el încît se crede nu la Palatul Cotroceni cu Palatul Regal.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

54 comentarii pentru articolul „Gîndul de vineri, 23 ianuarie 2015”

 • Nea Cristoiu, gaina-care-naste-pui-vii, analizele matale = rahat cu perja. Iesi, domle, odata la pensie si nu mai aburi lumea aiurea! Proteza dentara, nea Cristoiu! Sa nu mai sasai, ca nu te mai intelege nimeni. Nici macar cine ar vrea 😀

 • Doamne iarta ma ca l am votat pe Iohanis constient ca ne vom plictisi teribil.Pentru jurnalisti, analisti,comentatori de politica va fi o tristete mai mare decit cresterea francului pentru mine!

 • IOHANNIS SE INDREAPTA CATRE EXTREMISM

 • De acord Maestre, dar în parte…Începutul a fost ca în ,,turul 1,, – dar în partea a doua a spus multe, printre rânduri.

 • Nu stiu de ce dar am impresia ca prin interviul INREGISTRAT, Johannis este precum un inbalsamat,un Lenin al Romaniei, pe care nu poti pune mana,nu poti sa-l simti,sa sti ca este langa tine.Iti este aratat din cand in cand ca pe sfintele moaste.Romania in acest moment cand aproape a reusit sau este pe cale sa bage coruptia in Turbinca,are nevoie de un presedinte viu,hotarat prin actiunile sale sa continue, la vedere, lupta anticoruptie.Ce face sau incearca sa faca Johannis, este valabil in varianta cand Romania era egala Germaniei,Norvegiei,Olandei la capitolul anticoruptie.Romanii,sa nu uitam,sunt invatati sa faca sau sa nu faca ceva decat impinsi de la spate,calauziti si de ce nu oblgati sa urmeze calea spre ceva ce merita,calea democratiei si a statului de drept.Daca nu,ma tem ca vom pierde si o a doua sansa de a devenii ce ne-am propus in 1989.

 • …atita timp cit in presa sunt sustiniti si „adusi” analfabeti functionali ” care nu au proprietatea cuvintelor, …acesta este rezultatul…..

 • A spus clar ca nu ii place birfa si apoi de ce trebuie sa ne spuna tot de la inceput?

 • johannis ar trebui sa recunoasca ,,,ca nu e pregatit ptr. functia de presedinte si daca va dori un guvern al partidului sau , va avea mult de pierdut. Penalii din partidul lui (isi urmaresc interesele) il vor manipula in asa fel incat ii vor murdarii iremediabil imaginea si asa sifonata de case …Johannis trebuie sa se apere de penalii lui si cred ca Ponta este singurul care o poate face.Nu sunt fan Ponta si nici Johannis .

 • Un nou cuvant dle Cristoiu :blablageala, dar acum niste ani am inventat si eu unul, un fel de titlu bisericos psdist: preslinosenia sa

 • Teatru

 • Klaus inca n-a iesit din ecuatiile politice si asta a aratat-o din plin aseara, iar faptul ca face politica pt. tara si nu pt. persoane este foarte grav deoarece o mare parte dintre cetateni nu se mai identifica cu tara ceea ce inseamna ca presedintele neglijeaza cetateni romani, indiferent unde ar fi ei… Spunea Ponta la un moment dat ca a fost ales de 5 milioane de cetateni si presedintele de 6 milioane. Dar sa-i intrebe Klaus si pe restul de 8 milioane cum e cu politichia asta?!

 • Nea Cristoiule, vad ca ai ramas ultimul taliban de pe vremea lui Basescu.Daca vrei dictatori si injuraturi, mergi in Coreea de Nord.Noi am vot sa nu mai vedem asa ceva, ci normalitate.

 • Bla-bla-gistiata

 • Orice varianta sau combinatie este buna daca ne scapa de Ponra. Poate urma chiar si un nou guvern psd, insa FARA Ponta

 • Exact,insipid,inodor,incolor

 • Cei ce au votat cu Ioanis (sic) sunt dezamagiti. Sa le fie de bine. Capul face, capul trage ! Americanii prin agentii CIA ,, domiciliati ” in Romania, au dat indicatii (sic) sa-l lase deocamdata pe Ponta prim deoarece gasca cealalta nu are pe cine pune. Tot ei, cei de peste ocean, democratii aia de bombardeaza state pe motiv de …terorism si bombe nucleare, i-au spus tantalaului nostru ca o alta majoritate acum nu se poate forma in mod natural. Ce vor asa zisii PNL-isti in frunte cu girafa lor este….hai sa-i zic ,, LOVITURA DE STAT ” , si in noul context politico-militar european s-ar pune benzina pe foc. Asa ca…..MAFIOTII DIN RANDUL DOI SA MAI ASTEPTE !

 • Un personaj insipid, inodor, incolor, limitat, limitat, limitat dar scortos nevoie mare, cu falcile vesnic inclestate si privire de om rau. M-as bucura sa ma insel.

  • Hai sa fim seriosi, il placeai pe doctorul in minciuna? Cam ce iti doresti de la el ada de repede? E o personalitate diferita!

 • Domnule Ion Cristoiu eu cred ca nu aveti drptate.Iar politica care va place este de timpuri trcute.

 • Presarii vor declaratii incendiare pentru a-si vinde gazetele sau sa-si umple spatiul de emisie si intarata. Ce-mi place lupta asta! 🙂

 • Din cate inteleg preaalesul si preatacutul a repetat de mai multe ori „nu e treaba președintelui”. Dar care i treaba președintelui a spus?

 • ??????????