Marcel Ciolacu: Săptămâna viitoare stabilim la care dintre cele două date, 15 sau 29 septembrie, se va desfăşura primul tur al alegerilor prezidențiale

Gîndul de vineri, 27 februarie 2015

Ați mai auzit ceva de anchetarea celor responsabili de umilirea Diasporei la scrutinul prezidențial?!

Deoarece titlurile date de unele publicații reportajelor despre vizita lui Klaus Iohannis în Germania – citez Carmen și Klaus Iohannis – baie de mulțime la Berlin – m-au făcut să-mi amintesc de vremurile în care Scînteia titra Vizita Tovarășului Nicolae Ceaușescu și a Tovarășei Elena Ceaușescu, m-am apucat să citesc Discursul ținut de Klaus Iohannis la întîlnirea cu românii din Germania.

Toată lumea știe că în Germania românii din diaspora au fost umiliți la cele două tururi de scrutin, realitate care – difuzată pe Facebook – a dus la Miracolul din noiembrie 2014, vorba unui pupinanalist prezidențial contemporan.

Între cele două tururi și nițel după aia, Klaus Iohannis a cerut Dreptate pînă la capăt față de românii umiliți.
De ce?
Pentru că la multe ambasade, inclusiv la cea din Berlin, personalul s-a dat peste cap pentru a fi cît mai mojic cu alegătorii. S-a făcut totul pentru scoaterea din sărite a celor de la cozi: ștampile ascunse pentru mărirea cozilor, trîntirea ușilor în nas la ora 21, deși mulți erau în incinta ambasadei.
În ce scop?
Pentru a lăsa impresia că se primiseră ordine de la București ca românii din Diaspora să nu voteze.

Între cele două tururi și nițel după aia, Klaus Iohannis a promis Diasporei o anchetă severă pentru a vedea ce ambasadori s-au făcut vinovați de umilirea românilor, și o anchetă penală pentru a vedea cine s-a făcut vinovat la nivelul Guvernului.
Începută de Parchetul General, ancheta a fost preluată, la cerere, de DNA.
Nu de alta, dar DNA are o experiență mult mai bogată decît Parchetul în manipularea politică a dosarelor.

De ancheta DNA nu s-a mai auzit nici măcar un măcăit.
Dosarul a fost luat de Codruța Kovesi pentru a putea fi îngropat, ea fiind meșteră la îngropări și la dezgropări de dosare, după cum i se ordonă.

De ce?
Pentru că o anchetă a DNA ar fi ajuns la cel puțin doi inși din apropierea lui Victor Ponta, inși care l-au convins să nu cumva să deschidă noi secții.
Aceștia au avut ordin să-l convingă, pentru că făceau parte din Conspirație.
Cum să ancheteze DNA cînd ancheta ar putea s-ajungă la cei plasați în anturajul premierului?

Ar fi fost normal ca la nivel de Președinte să se înființeze o Comisie de anchetă, fie și Blue Ribbon Panel, cum i-ar spune americanii, pentru a investiga cine de la ambasade se face vinovat de umilirea românilor la cele două tururi.
Această Comisie nu numai că nu s-a înființat, dar mai mult ideea de anchetă și pedepsire a vinovaților de la ambasade a dispărut din preocupările lui Klaus Iohannis.

Mai mult decît semnificativ, în Discursul ținut în fața românilor din Germania, umiliți de ambasadă, Klaus Iohannis n-a suflat o vorbă despre anchetă, despre pedepsirea vinovaților.
Păi, cum să spună ceva despre pedepsirea vinovaților?
Vinovații îi umiliseră pe români la ordin, potrivit Conspirației.
Că doar n-o să deschidă Klaus Iohannis o anchetă împotriva celor din Conspirație!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

60 comentarii pentru articolul „Gîndul de vineri, 27 februarie 2015”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *