Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Gîndul de vineri, 28 noiembrie 2014, după- amiaza

Fără să-și dea seama, Mircea Geoană și Marian Vanghelie l-au salvat pe Victor Ponta!

Presa Anti-PSD își freacă mîinile de satisfacție:
Partidul e în pragul exploziei!

Nu e numai un titlu.
E și o credință.
Care-și găsește expresia în texte lungi, inodore și incolore, produse de talibanii anti-PSD din 1990 încoace, deși între timp presa noastră ar fi trebuit să intre și ea în Uniunea Europeană, unde jurnaliștii nu sunt chibiți electorali, în slujba unui partid, ci chibiți ai Opiniei publice, în slujba Adevărului.

Eu, care m-am lecuit din decembrie 1996 de chibițăreală politică, după ce am văzut regimul Constantinescu repetînd Regimul Iliescu în multe puncte, sunt decis să urmăresc și să scriu despre întîmplările din PSD cu aceeași răceală cu care aș scrie despre întîmplările dintr-un partid care conduce Republica Togo.

Freamătul presei anti-PSD e stîrnit de războiul declanșat de Mircea Geoană și Marian Vanghelie împotriva actualei conduceri a PSD după ce-au fost excluși din partid cu un vot zdrobitor la ședința Comitetului Executiv Național.
Eu însă, care mai știu cîte ceva despre PSD, țin să semnalez că tocmai declanșarea unui război public de către cei doi dă cîștig de cauză actualei conduceri.

PSD e un partid în care bătăliile pentru putere se duc în interiorul partidului. Cei care vor să răstoarne conducerea complotează în afara spațiului public. În media ei arată conducerii și mai ales partidului credință deplină.

Ce-au făcut exclușii?
O greșeală care poate avea două explicații:

  1. Știu că nu vor mai reveni în PSD și, prin urmare, nu mai au ce pierde.
  2. Le-a luat Dumnezeu mințile.

Marian Vanghelie s-a dus la televiziunea sa de casă – Realitatea Tv și acompaniat de Rareș Bogdan – pe zi ce trece un imitator al Predicatorului tv Mihai Gâdea, s-a lansat în atacuri incredibile despre PSD și în dezvăluiri stînjenitoare despre partid.

Mircea Geoană a ținut o conferință de presă în care a cerut anchetarea penală a lui Victor Ponta.
Și Marian Vanghelie și Mircea Geoană au anunțat că-și fac partide proprii.
La asemenea atitudini, orice membru PSD  are o reacție rezumată astfel:
Slavă Domnului c-au fost dați afară! Am crezut mai întîi că sancțiunea a fost exagerată. Acum îmi dau seama că Victor Ponta a avut dreptate!

Altfel ar fi stat lucrurile dacă exclușii și-ar fi pus cenușă-n cap față de partid, invocînd, totuși, o pedeapsă exagerată, dacă nu chiar nedreaptă.
Mulți membri PSD ar fi văzut în sancțiuni expresia unui comportament despotic din partea lui Victor Ponta.
Ceea ce ar fi putut fi debutul unei revolte în partid.
Fără să-și dea seama, Mircea Geoană și Marian Vanghelie  l-au salvat pe Victor Ponta!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

26 comentarii pentru articolul „Gîndul de vineri, 28 noiembrie 2014, după- amiaza”

  • ? care presa ?

  • adio Ion Cristoiu

  • deja nu mai esti un maestru ai gresit mult ai incercat sa fii deodebit si ai clacat total dintru-n admirator cu un pic de gandire nu m-ai sunt dar cel mai rau e de dumneata ca tot ce spui e invers si esti iesit de pe piata

  • 1. Bai Vanghelion ce cautai tu in plina campanie electorala, la intrunirea sponsorilor PNL-PDL-PMP, intrunire la care au participat,
    Blaga, Udrea, Blejnar, Duta, Burci, Rares Bogdan, Cozmin Gusa si multi
    alti ( tot staful de campanie al lui Iohannis ).
    2. Bai Vanghelion, imediat dupa participarea la intrunirea sponsorilor PNL-PDL-PMP, te-ai intalnit cu Mircea Geoana la o masa intima, oare ce a-ti discutat, cumva sarcinile primite de la staful lui Iohannis?

    3. Bre nea Geoana, din cate am vazut in campania electorala, ai cam
    dat-o cotita si mai mult te ridicai pe mataluta in slavi, cu cat de
    iubit esti de americani, fapt ce s-a vazut in 2009, asa ca eu zic mai
    usor cu pianul pe scari, ca de curve politice suntem satui.
    4. Oare
    de ce basistii care pana acum cateva luni radeau de Vanghelion si
    Prostanac, acum le sar in aparare, chipurile au fost executati politic

  • Observ ca incepeti sa-l laudati pe ponta de-acum….Sa ii vad ce vor face fara voturile lui vanghelie la sec.5…O sa vedeti ca se intorc…Dar,el ponta cum a cistigat ,nu complotind?parca,chiar vanghelie l-a ajutat atunci…

  • Chiar daca l-au salvat pe Pnta in partid, nu cred ca au salvat PSD-ul in fata electoratului si asta e ceea ce conteaza. Important este sa inteleaga cat mai multa lume care sunt interesele reale si practicile dintr-un partid, mai ales din PSD, ca sa ii abandoneze pur si simplu la vot. Este nevoie mai mult ca oricand de partide noi.

  • foarte bun blogul lui Cristoiu ….

  • GHITA A DEMISIONAT DIN PSD

  • Au scris si altii cam acelasi lucru….. inseamna c-o fi adevarat! 🙂

  • ☺ … ma bucur ca ai observat … ☺

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *