Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

N-ar fi normal să se sesizeze CSM faţă de Adina Petrescu și de șefa ei, Camelia Sutiman pentru abuzurile comise în dosarul lui Traian Băsescu?

Miercuri, 27 iulie 2016, democraţia noastră slăbănoagă, făcută poştă de sergenţii majori mesianici, cei convinşi că pot striga Istoriei Drepţi! a avut o tresărire de revenire printr-un eveniment de excepţie.
S-a dat publicităţii Ordonanţa de infirmare de către procurorul General, Augustin Lazăr, a Rechizitoriului intocmit de procuroarea Adina Petrescu și confirmat sub aspectul legalitatii si temeiniciei de Camelia Sutiman, șefa Secției de Urmărire Penală și Criminalistică din Parchetul General, prin care urma să fie trimis în judecată fostul președinte al României, Traian Băsescu, sub sub acuzaţia de ameninţare, în urma plîngerii penale depuse de PSD-ista Gabriela Firea.

La B1Tv, joi seara, în cadrul emisiunii realizate de Nadia Ciurlin, la care am participat ca secund al moderatoarei, Traian Băsescu a dezvăluit și unul dintre abuzurile Cameliei Sutiman în acest dosar. Pentru a-i forța mîna procurorului general, care ceruse să verifice rechizitoriul, Camelia Sutiman a făcut să ajungă la postul ei preferat Antena 3 știrea falsă că Traian Băsescu a fost trimis în judecată.

Despre acest Dosar mizer, de Poliţie Politică, am scris în mai multe rînduri pe cristoiublog.ro. O sinteză a abuzurilor comise de Parchetul General în acest caz am făcut în 3 septembrie 2015, sub titlul Sluga lui Victor Ponta, penalul Tiberiu Niţu, n-a învăţat nimic din lecţia Alina Bica!:
„Despre gestul Parchetului General condus de penalul Tiberiu Nițu, una din ultimele slugi ale lui Victor Ponta, de a lua în serios o fandoseală politicianistă, una dintre sutele, miile de inițiative zise și de imagine ale partidelor postdecembriste – depuneri de plîngeri penale la Parchet ca formulă de a atrage atenția că ele există – am scris pe cristoiublog.ro, joi, 19 martie 2015 următoarele:
«13 aprilie 2014. Pe fondul eternei bătălii politice dintre Traian Băsescu și Victor Ponta Senatul României înființase o Comisie de anchetă privind terenurile de la Nana, achiziționate de președinte.
Comisia n-ajunge la nici un rezultat.
Nici n-avea cum, dacă ne gîndim că înființarea ei nu urmărise descoperirea Adevărului, ci o manevră electorală a PSD condus de Victor Ponta.
Gabriela Firea, o politiciană ambițioasă, ca toate nou intratele în politică, se afirmă ca purtătoare de cuvînt a Comisiei prin declarațiile sale agresive la adresa lui Traian Băsescu.
În stilul care-l caracterizează, Traian Băsescu nu scapă prilejul de a-i da o replică tare politicianei Gabriela Firea:
„Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întîmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, daca nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întîmplă destule lucruri rele”.
Traian Băsescu avusese replici mult mai aspre decît aceasta. Nimeni nu se gîndise să-i facă plîngere penală, socotind că ar pierde timp și bani înscriind un moment tipic confruntărilor politice de pe meleagurile noastre turcite într-un demers juridic.
Victor Ponta vede însă în Declarația lui Traian Băsescu un ce profit electoral.
Gabriela Firea, senatoare, mamă, soție și femeie slabă de inimă, avusese coșmaruri la gîndul că într-o zi n-avea să-și mai găsească soțul acasă ca urmare a Declarației lui Traian Băsescu. Echipa de campanie a lui Victor Ponta se grăbește să exploateze momentul:
Traian Băsescu o șantajase pe senatoarea Gabriela Firea prin această amenințare, pentru ca senatoarea să nu mai fie atît de harnică în anchetarea tranzacției Nana. Pentru ca tărăboiul electoral să fie și mai dihai, 176 de parlamentari au depus pe 17 aprilie 2014 la Parchetul General un denunț de șantaj împotriva lui Traian Băsescu. La vremea respectivă, refuzînd să intre într-o comedie electorală de doi bani, Crin Antonescu și Kelemen Hunor n-au semnat petiția.
Politicește gestul Gabrielei Firea și manevra PSD aveau valoare.
Din punct de vedere juridic, erau nule.
Ca procuror trebuia să fii sau tîmpit sau sluga lui Tiberiu Nițu ca să vîri Justiția în rahatul acesta electoral.
Pe scurt, nu încăpea îndoială că asistam la una dintre scenetele politicianiste din România postdecembristă. După decembrie 1989 astfel de momente cațavenciste s-au petrecut cu duiumul. Nici un procuror nu le-a luat în seamă, dîndu-și seama că sunt simple hîrjoneli între politicieni. Nici măcar cei care le-au pus la cale n-au crezut în seriozitatea lor.
Spre stupoarea oamenilor normali, Parchetul General condus de Tiberiu Nițu a dat curs plîngerii și a început urmărirea penală împotriva lui Traian Băsescu.»
Am reprodus acest lung pasaj din textul publicat în 19 martie 2015, pentru că gestul Parchetului General mi se pare una dintre cele mai mari imbecilități ale Procurorilor, o categorie profesională care a excelat, după decembrie 1989, la capitolul imbecilități din slugărnicie față de stăpînii politici.

Miercuri, 2 septembrie 2015, Parchetul General i-a schimbat încadrarea lui Traian Băsescu din șantaj în amenințare, anunțînd și punerea sub acuzare a fostului președinte.
Repet ceea ce am mai scris din 19 martie 2015 pînă acum de mai multe ori:
Plîngerea politicianistă a Gabrielei Firea nu trebuia luată în serios de Parchet chiar din clipa depunerii de către politiciana PSD sub semnul luptei politice.
Admițînd că Tiberiu Nițu a vrut să se joace și el nițel de a Codruța Kovesi, ar fi fost normal ca în acest caz Traian Băsescu să fie scos de sub urmărire penală.
Asta nu numai pentru că numai printr-un abuz incredibil poți acuza de amenințare o intervenție politicianistă, cum a fost și cea a lui Traian Băsescu în cazul Gabrielei Firea, dar și pentru că vîră Justiția în rahatul confruntărilor politice din România.”

Din aprilie 2014 au trecut doi ani şi ceva.
Profeția mea s-a îndeplinit.
Tiberiu Nițu a fost dat afară din Parchetul general și pus sub ancheta DNA pentru un imaginar abuz în serviciu.
Soarta Alinăi Bica!

În tot acest timp s-au petrecut numeroase fapte care au întărit acuzaţia mea de tîrîre de către Parchetul General a Justiţiei într-o aventură tipic politicianistă.
În plîngerea depusă la Parchet, Gabriela Firea susţinea că vorbele lui Traian Băsescu au fost „percepute ca fiind ameninţări directe, adresate ei şi familiei, pe care le-a perceput ca o modalitate de a fi împiedicată în realizarea atribuţiilor sale parlamentare, fiind de natură a-i crea o tulburare psihică şi emoţională, în condiţiile în care declaraţiile sale au fost preluate de toate posturile de televiziune”.

Gabriela Firea a reuşit din 2014 să parvină în structurile de putere ale unui partid de şacali precum PSD. A străbătut cu brio campania electorală pentru locale, în care despre ea şi despre soţul Pandele, s-au spus lucruri infinit mai dure decît cele rostite de Traian Băsescu.
Lucrurile respective au fost rostogolite pe toate posturile de televiziune.
Niciuna dintre aceste acuzații nu i-au creat o tulburare psihică și emoțională în stare s-o oprească din parvenirea în funcția de primar general al Capitalei.

Din plîngerea penală se schiţează imaginea unei fete de pension care roşeşte şi asudă cînd aude că că copii nu sînt aduşi de barză.
La vremea respectivă acţiunea Gabrielei Firea şi acţiunea Parlamentarilor PSD au stat strict sub semnul bătăliei electorale.
Ne aflam în 2014.
Victor Ponta, şeful PSD şi şeful Guvernului, se înscrisese deja în campania electorală pentru prezidenţiale, chiar dacă neoficial.
Să zicem că la vremea respectivă şi Gabriela Firea şi cei care i-au poruncit ce să facă (mahării din PSD) au fost îndreptăţiţi să folosească şi mijlocul plîngerii penale ca mijloc de bătălie electorală.
Nu era întîia oară cînd plîngerea la Parchet sau la DNA făcută cu tărăboi mediatic era folosită ca instrument de bătălie politică.

Dar Parchetul General?
Să zicem că Parchetul General nu putea respinge pe loc plîngerea.
Da, dar Parchetul General trebuia să dea NUP.
Din cîte s-a văzut, procuroarea Adina Petrescu, pilotată de șefa ei, Camelia Sutimand, a luat în serios plîngerea, i-a făcut dosar lui Traian Băsescu şi se pregătea să-l trimită în instanţă.

Era posibil ca instanţa să-l achite pe Traian Băsescu.
Da, dar bandiţii din Parchetul General îşi îndepliniseră misiunea:
Cea de a face din Traian Băsescu primul preşedinte postdecembrist trimis în judecată.

Textul Ordonanţei, citit cu atenţie, dezvăluie incredibilele abuzuri comise de procuroarea de caz, sub conducerea lui Sutiman.
La pagina 8 a Ordonanţei citim:
„Formularea acuzaţiilor penale şi prezentarea probelor în rechizitoriu nu se referă nici un moment la forma vinovăţiei inculpatului, respectiv la sensul pe care acesta a vrut să-l imprime spuselor sale, ci strict la percepţia persoanei vătămate asupra declaraţiilor inculpatului.
În rechizitoriu se arată că inculpatul a făcut afirmaţii cu caracter general, apreciate de persoana vătămată ca fiind păgubitoare (f. 5-6 rechizitoriu). Or, aprecierea persoanei vătămate asupra caracterului ameninţător al declaraţiilor inculpatului ar fi trebuit analizată de procuror, în raport cu persoana ameninţată, mijloacele folosite de autor şi posibilitatea obiectivă a acestuia de a concretiza ameninţarea.”

Dar nu numai atît.
Textul dezvăluie un fapt incredibil.
Cei doi procurori n-au făcut nici o anchetă penală pentru a dovedi că Gabriela Firea a fost „tulburată psihic şi emoţional” de declaraţiile lui Traian Băsescu.
Din acest punct de vedere, ţin să arăt că în cazuri asemănătoare de procese civile (cel privind daunele morale) afirmaţia părţii vătămate că un text publicat i-a produs o tulburare psihică trebuie dovedită cu martori.
Ei bine, Adina Petrescu, pilotată de Secţie, n-a întreprins nici o anchetă.
A crezut-o pe cuvînt pe Gabriela Firea.

Ordonanţa ne mai dezvăluie un fapt incredibil:
Acest Rechizitoriu doi lei a fost aprobat sub temeiul corectitudinii de şefa de secţie Camelia Sutiman.
Traian Băsescu a dezvăluit că șefa de secție a făcut chiar presiuni asupra procurorului de caz pentru a-l trimite pe Traian Băsescu în judecată.

De ce e o premieră pentru democraţia noastră slăbănoagă?
Pentru prima dată, procurorul general dezvăluie public incalificabilele abuzuri comise de procurori.
N-ar fi normal să se sesizeze CSM faţă de Adina Petrescu și de șefa ei, Camelia Sutiman?

Luni, comentînd Ordonanţa, Gabriela Firea şi-a exprimat nemulţumirea că Traian Băsescu n-a fost trimis în judecată.
Nu există zi lăsată de la Dumnezeu în care mahării PSD, în frunte cu Liviu Dragnea şi Victor Ponta, să nu se plîngă de caracterul politic al anchetelor desfăşurate de procurori.
Evident, e vorba de anchetele despre ei.

În cazul Traian Băsescu avem o dovadă clară a abuzurilor comise de procurori din motive politice.
N-ar fi fost normal ca Gabriela Firea să-şi fi retras plîngerea penală?
N-ar fi fost normal ca ea să fi susţinut acum, cînd a citit textul Ordonanţei, că nu e de acord cu abuzurile procurorilor împotriva oricărui cetăţean, chiar şi împotriva lui Traian Băsescu?
Fireşte că era normal.
Aşa ar fi trebuit să procedeze cineva care slujeşte un principiu şi nu un partid precum PSD.
Nu e cazul Gabrielei Firea.
Cînd îi va veni şi ei rîndul să fie înhăţată abuziv de procurori, să vezi atunci gură mare din partea ei şi a mahărilor din PSD împotriva abuzurilor comise de procurori!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

73 comentarii pentru articolul „N-ar fi normal să se sesizeze CSM faţă de Adina Petrescu și de șefa ei, Camelia Sutiman pentru abuzurile comise în dosarul lui Traian Băsescu?”

 • Apel catre populatie!!
  Masina furata din Sibiu,daca o vede cineva sa sune la Politie sau sa ma contacteze!!!

 • Apel catre populatie!!
  Masina furata din Sibiu,daca o vede cineva sa sune la Politie sau sa ma contacteze!!!

 • Apel catre populatie!!
  Masina furata din Sibiu,daca o vede cineva sa sune la Politie sau sa ma contacteze!!!

 • Credeti cumva ca cei din CSM sunt mai breji ? Poate unu doi si cu ei ori fara ………….

 • Lingusitorule tot pe Basescu il aperi , javra ordinara ce esti cu Basescu tau cu tot care a-ti distrus tara . Nenorocitule si sluga parsiva ce esti ……

 • Asa este Traian Traian Nistorescu!

 • Felicitari, dle Cristoiu, pt „gandul” de azi, prin care demonstrati ca sunteti obiectiv, si nu PSD-ist, asa cum credeam odata! Ok, unii ar putea sa va acuze ca sunteti basist, dar nu trebuie bagati in seama postacii gen Amon!, care vad penali numai in curtea altora, cand e vorba de PSD sunt numai dosare politice si abuzuri ale DNA-ului si justitiei! Cu o astfel de acuzatie, madam Firea oricum n-avea nicio sansa sa castige in justitie, o face doar pt imagine si ca sa-i dea de lucru celui mai nesuferit dintre avocati, bosorogul Bolcas, care, impreuna cu Gadea, Codrin Stefanescu, Abraham, Radu Tudor si Ciuvica sunt pt mine cele mai nesuferite persoane publice care apar la A3!
  Asa ca, PSD-istilor, stati linistiti, c-o sa se duca dracului, incet, incet, partidul vostru, care SIGUR va fi in OPOZITIE, pt ca si ALDE se va duce dracului, odata cu anchetarea lui Tariceanu, in dosarul lui Vantu(sper ca si in Microsoft si EADS!), care va spune tot ce stie si a facut, pt ca nu mai vrea sa stea atatia ani in inchisoare! Bogdan Olteanu a fost deja saltat de DNA, urmeaza Tariceanu, mai ales daca-l da in gat Olteanu! O sa fie distractie, pana la alegeri, iar castigatorul va fi, din pacate pt voi, Base! C-asa-i in politica, cei mai destepti, mai putin corupti(asta ca sa va fac in ciuda!), dar si care stiu sa bea Whiskey cu gheatza(ca sa va fac si mai mult in ciuda!), castiga!

 • Mai ardei sau gogosar inplut,, cum vrei so iei ,, dute ma si rescrie capra cu trei iezi , ca pentru altceva nu cred ca esti bun,,,, dimineata esti comunist, ls prinz esti demcrat schimdist sau limbist seara esti pupinbasist cu sss asa cum esti tu de felu tau cam ssiit ,,, hai ssssictir…..

 • Aveți dreptate ar trebui să fie excluse din magistratură că face politică sau sunt acoperite

 • Daca tot vreti sa fiti impartial spuneti ca aceiasi Sutimanu l a scapat pe Basescu de dosarul mult mai greu ,cel cu terenurile lui Casuneanu.Asta ptr. dvs.Nu uitati ca Nastase a fost denuntat de madam Musca si desi „nu sint divezi directe sau indirecte „este imposibil sa nu stie de finantarea camoaniei.Asta ptr. dvs. care credeti ca basescu poate spune orice si a ttot spus fara cobsecinte.Va inteleg ca va faceti aparatorul celor cazuti dar golanii tot golani ramin indiferent de pozitie.

 • Infractoarele +Firea sunt plătite de haznaua 3 și -atunci…

 • ..TE CAM SUCESTI D-LE CRISTOIU

 • Opera lui mos tabarca Bolcas,ce nu le prea are cu elementele constitutive ale infractiunilor.Mai intai era „santaj”,apoi amenintare;inventeaza „mosul” orice,numai sa pape niste banuti de pe credula Pandelica !!!

  • Bolcas este corect si profesionist , voi sunteti in continuare niste slugi ale interlopului de Basescu care a distrus tara , a alngat tinerii si medicii din tara si-a mbatut joc de noi toti dar voi care sunteti ca si el … ca numai asa il puteti diviniza si lauda , si care indragiti minciunile lui BAsescu ….

  • Veronica Suculiuc Foarte corect;mai inai a prostit-o pe tanti Pandelica, ca ar fi santaj,apoi ca ar fi amenintare,numai ca sa-i pape niste bani.In definitiv va fi un „fass”!!!

 • DNA NU MAI ARE CREDIBILITATE ATATA TIMP CAT BASESCU,VIDEANU ETC SUNT LIBERI

 • asa cretinoizi sunt romanii ..asa ca farfuria plina de ……..farfuridi,,esti chiar idiot …asa meriti dupa idioteniile exprimate in doua fraze de mai sus…..

 • Dle Cristoiu,nu cantitatea conteaza,ci calitatea! Daca nu vei intelege sa blochezi toti „huliganii stadioanelor” de pe aceasta pagina,vei ramane singur! Si-i pacat.Idiotii astia nu merita sa apara,ca postaci,la unul dintre putinii jurnalisti care chiar isi iubeste meseria si are darul jurnalismului adevarat! Locul lor este la Acoperitii din Presa sau la Trompetele si Tomomatele Mogulilor de presa! Asta-i si motivul pentru care nu mai intru pe blogul Dvoastra,cu comentarii.De citit,va citesc cu placere,dar sa ma amestec cu acesti huligani,chiar mi-e foarte greu.

 • Iar te-au umplut de bogdaproste don Cristoiu! Cretinismul ereditar la o buna parte dintre romani, nu poate face distinctia dintre principii si persoane. Ma intreb cum ar reactiona un idiot din astia care va injura daca s-ar trzi cu dosar penal pt ca i-a spus vecinului „las’ca-ti arat io tie”! De Base ca de Base dar acelasi parchet ar trebui acum sa se autosesizez si sa vada ce naiba ascund afirmatiile presedintelui despre manariile de la primaria Voluntari. Plângerile inteleg ca exista… de ce nu se fac cercetari??? Este cumva cetateanul Basescu vinovat de tainuire, sau omul a trimis parchetului informatiile cu pricina si parchetul tace?

 • D-le Cristoiu, spuneti-ne si noua de ce-l aparati pe marlanul de Basescu? Nu va este clar ca acest individ a facut si face f mult rau tuturor celor cu care se intersecteaza: de la cainii maidanezi pe care i-a omorat cu sange rece pana la turcul caruia i-a dat un cap in gura (dupa cum afirma sirena-amazoana-de Plescoi, E.Udrea?) si pana la lovirea unui copil de 12 ani? D-le Cristoiu, cred ca ar fi timpul sa scuturati jugul pe care vi l-a pus stapanul dvs Basescu asa cum ati mai facut-o si cu alti stapani pe care i-ati servit de-a lungul timpului:Voiculescu, Vantu, Patriciu, etc Cred ca in curand, Johannis va avea nevoie de serviciile dvs.

 • bre marean , vezi dracu de malaiu pomanagit de la iliesko a fost ultimu’, l-ai terminat prea repede sau te-ai inmultit fara sa intrebi daca mai ploua ?

 • Constanta Calaretu pfff…ai spus si tu ceva inteligent,este?

 • nu,slugoii se sesizeaza la comanda.

 • Maestre credeti ca toti au ajuns procurori pe merit !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

A apărut al doilea volum din colecția „Proză Politică”: „Cui i-e frică de mareșalul Antonescu?”

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog