Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Din însemnările unui cronicar al Războiului civil politic din aceste zile. Azi: Dar de Administrarea țării cine dracu se mai ocupă?!

Textele de pe cristoiublog.ro apar și pe Facebook.
În zilele din urmă pagina mea de Facebook meu a fost invadată de un val de înjurături.
O clipă m-am gîndit să-l blochez.
Scriu de doi ani și ceva pe cristoiublog.ro pe banii mei, mai precis pe pensia mea, care, după o viață de făcut gazete și de scris aproape zilnic, e mult mai mică decît a unui procuror DNA, al cărui efort se rezumă doar la a-i spune Codruței Kovesi cît e ea de frumoasă, de deșteaptă și de Fecioară morală a națiunii. N-am publicitate, n-am sponsori, n-am surse obscure de finanțare, gen ONG-uri prin care SRI își întreține Divizia Presă.
Explicabil de ce m-am gîndit să-mi blochez Facebook-ul.
Eram înjurat de mamă pe banii mei!

M-am răzgîndit, totuși.
Războiul civil politic din România acestor zile (nu s-a trecut la armament, dar nici mult nu mai e!) cuprinde și manipularea Presei de către Divizia de la SRI condusă de Dezbrăcata generăleasă Elena Iftode. Cea care se poza pe yahtul de lux al unui om de afaceri controversat fără să se întîmple nimic din partea conducerii SRI. A recuperat-o, cu sutien cu tot, Eduard Hellvig! După ce la ordinele lui Klaus Iohannis, l-a mazilit pe Florian Coldea, pentru că nu reușise să-i asigure celui de la Cotroceni Guvernul Meu.

Ca în toate momentele cînd SRI își aruncă în joc banii negri obținuți din pușculițele gen Sebastian Ghiță (apropos, ați mai auzit ceva de Sebastian Ghiță? Te pomenești că o fi în vreo locație de a SRI!), site-rile și blogurile celor care încearcă să rămînă neutri, așa cum cere profesia de jurnalist, sunt luate la ochi de Divizia condusă de Generăleasa cu vacanțe de lux. Atunci mă pomenesc și eu – cum se întîmplă acum – cu oaspeți care, dînd buzna pe pagina mea de Facebook, în loc să mă salute, mă înjură de mamă.
Deoarece aceste înjurături sunt o mărturie istorică despre o Românie aflată la bocancii sergenților majori, am decis să-i las pe acești oaspeți să-și facă de cap.
Am socotit că bieții n-au nimic cu mine. Au primit ordin să mă înjure.
Cînd unul dintre ei va ajunge la ananghie, își va aminti de înjurăturile de acum și-și va cere iertare.
Iar eu, prost cum sunt, îl voi ierta.

Cu acest prilej, ca o prefață la comentariul propriu zis, țin a nu știu cîta oară să declar că în acest Război civil politic voi rezista cu tărie pe poziția mea de Istoric al clipei. Presa din aceste zile și-a abandonat misiunea de a fi Presă; de a fi dacă nu arbitru, atunci măcar cronicar lucid al Războiului, devenind o presă de chibiți ai uneia dintre cele două Găști care se bat pe viață și pe moarte pentru Putere.
Așa cum am mai scris, în tinerețile mele, am făcut și eu activism pe post de jurnalism.
M-am lecuit.
Nu vă așteptați ca la vîrsta asta și să mă duc la mitinguri pro sau contra sau să cred c-aș putea fi altceva decît bunic unei june de 18 ani!
Acestea fiind zise, să trecem la comentariul propriu zis, pus sub semnul efortului de a rămîne pe pozițiile necesare profesional de Istoric al clipei.

Potrivit unei știri auzite la Radio România Actualități, printre puținele instituții de presă care a ținut cont, în aceste zile de Război civil politic, și de problemele vieții cotidiane, cele care fac coșmarul omului simplu, luni și marți, sistemul cardului de Sănătate n-a funcționat.
Pentru cine a mers măcar o dată la medicul de familie, știe ce înseamnă o asemenea defecțiune.
Auzind știrea mi-am amintit pe neașteptate, că defectarea Sistemului în cazul cardului de sănătate devenise o permanență a Guvernului tehnocrat.

N-am fost niciodată în cei 26 de ani, votant PSD.
N-am fost nici în 2016, se înțelege.
Totuși, cînd auzeam știrea despre Sistemul online îmi spuneam:
– Tehnocrații ăștia sînt nuli la administrarea țării.
Or să vină PSD-iștii și vor rezolva toate aceste sincope.
Sînt corupți, da, dar se pricep la administrarea țării.

PSD-iștii se află la Putere.
Au o majoritate în Parlament cum n-a avut decît FSN-ul după 20 mai 1990.
Dețin Puterea în mai toate administrațiile locale.
Și cu toate acestea, Sistemul cadrului se defectează la fel de des ca și pe vremea Guvernului tehnocrat.

Miercuri, 1 februarie 2017, a intrat în vigoare Legea prin care sînt reduse 112 taxe și impozite.
Printre aceste taxe și impozite se numără și cea pentru preschimbarea permisului de conducere.
Mulți bucureșteni și-au amînat momentul pentru a prinde prima zi de aplicare a Legii.
În consecință, miercuri, 1 februarie 2017, la Pipera s-a produs un balamuc uriaș.
Cu nimic deosebit de cel de pe vremea Guvernului tehnocrat.

Am dat doar două exemple dintre multele prin care s-a putea dovedi un Adevăr:
La aproape două luni de la alegeri, PSD și ALDE, cîștigătoare ale alegerilor pe fondul votului negativ împotriva Guvernului Meu al lui Klaus Iohannis, n-au întreprins nimic pentru transpunerea în practică a Mărețului Program de administrare a unei țări ajunse în punctul critic al balamucului de Guvernarea tehnocrată.

Am luat la rînd ministerele aflate sub puterea Coaliției PSD-ALDE. N-am descoperit nici o măsură cît de mică, în stare de a fi pusă sub semnul Bunei administrări a țării.
Fanii PSD ar putea să-mi atragă atenția că noua Putere n-a făcut în planul administrării țării, pentru că e boicotată de Klaus Iohannis.
Desigur, dovedind c-am făcut dreptate scriind că Fiecare zi care trece cu Klaus Iohannis la Cotroceni e un atentat la Siguranța națională, de la alegerile din 11 decembrie 2016, Rața mecanică s-a vrut curcan. Imitîndu-l pe Nicușor Dan, Klaus Iohannis nu mai e președinte în aceste zile:
E mitingist!

Numai că agitația mitingistă a lui Klaus Iohannis n-a împiedicat și nu împiedică efortul Guvernului Grindeanu de a purcede la buna administrare a țării.
Ordonanța de Urgență prin care se modifică unele prevederi ale Codului Penal și ale Codului de procedură Penală a stîrnit în presă o isterie rar întîlnită pînă acum în postdecembrism.
Rareș Bogdan, de exemplu, de la Realitatea Tv, post al cărui patron a fost eliberat în urma unui miș-maș cu DNA (înlesnit de Eduard Hellvig!), o mai avea puțin și pica într-o adevărată epilepsie mediatică.

Cei care nu știu cine e în realitate Rareș Bogdan l-ar fi compătimit pentru grozava tulburare a persoanei sale fizice produsă de Ordonanță.
Noi însă, care-l știm, am zîmbit, și ne-am zis în sinea noastră:
Mare comediant și tînărul acesta!
Vine la tine în restaurant, mănîncă și bea fără să plătească, după care, ajuns la televiziune, își pune batista de mire și te înjură că ești corupt!

Ca bătrîn care am trăit lovituri de teatru de pe scena politică mai dihai decît Ordonanța de Urgență, nu mă văd isterizîndu-mă la gestul înfăptuit de Gvuernul PSD-ALDE.
Dacă aș fi mai tînăr și, evident, dacă nu m-ași numi Rareș Bogdan, aș fi sincer indignat.
Așa cum am mai scris, PSD și-a dovedit și-n acest caz vocația loviturilor pe șest, în disprețul opiniei publice.
De ce a preferat PSD Lovitura din noaptea de marți spre miercuri, unei asumări bărbătești a modificărilor la Codul Penal și la Codul de Procedură Penală, e greu de înțeles la prima vedere.
Mai întîi, pentru că partea covîrșitoare din modificări fuseseră cerute de CCR.
Prin boicotul colaboraționistului Valeriu Zgonea, sub presiunea șantajistă a Diviziei Presă a Binomului SRI-DNA, modificările cerute de CCR au zăcut în parlament mai mult de un an.
Intrate în mașinăria parlamentară ar mai fi zăcut încă un secol.
Se impunea modificarea lor prin Ordonanță de urgență.
La aceste modificări, Guvernul Sorin Grindeanu a adăugat cîteva, impuse de dezvăluirile despre abuzurile Binomului SRI-DNA.

Dictatura Binomului asupra scenei noastre politice a fost posibilă de exemplu și din cauza prevederii aberante privind denunțul.
Deoarece Codul Penal nu prevedea un termen, Binomul își făcuse o armată de denunțători, toți oameni de afaceri îmbogățiți prin jefuirea statului, dar dispuși la orice mîrșăvie pentru a rămîne cu averea intactă.
Ca și în cazul Alina Bica, Gabriel Berca, Ludovic Orban, Cristian Rizea, cînd Binomul voia să scoată pe cineva din joc ordona unuia dintre denunțători să-și îndeplinească misiunea.
N-avea importanță ca denunțătorul își amintea brusc (ca în cazul Gabriel Berca, după 5 ani de la faptă) c-ar fi mituit pe cineva, evident mințind.
Cum denunțul era comandat de Binom, scris sub dictarea procurorului din Gașca Codruței Kovesi, victima era scoasă din jocul politic sau guvernamental.
Era atît de greu liderilor PSD să explice opiniei publice de ce era nevoie de o limitare în timp a denunțului?
Nu, nu era greu.
De ce n-a făcut-o?
Pentru că dintotdeauna PSD, ajuns la Putere, n-a știut și n-a vrut să dialogheze cu opinia publică.
Prin asta, Guvernul Grindeanu a suferit un nou eșec în planul administrării treburilor publice.

Felul incalificabil în care a fost adoptată și publicată Ordonanța a compromis grav justețea unor modificări.
Din modificări cerute de necesitate istorică a scoaterii Binomului din jocul politic, modificările au devenit ceva rușinos, făcut pe șest, din conștiința că nu pot fi asumate bărbătește!
Și prin asta, PSD a făcut jocul Sistemului!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

35 comentarii pentru articolul „Din însemnările unui cronicar al Războiului civil politic din aceste zile. Azi: Dar de Administrarea țării cine dracu se mai ocupă?!”

  • Vai de noi. Cu așa catastrofă de președinte, țara se îndreaptă pe zi ce trece spre haos. N-a ieșit măcar o dată cu un mesaj clar de calmare a spiritelor. Iar asta spune tot despre acest gunoi numit Iohannis.

  • Și dumneata numeti ceea ce susiți , propui și prezinți publicului de atâția ani „putere politic” și guvernare , din „zonele” alea pe unde te învärți ‘mneata ?

  • Citiți și voi la comentariul anterior , „așa-zisul „terorist al lui Băsescu”, domnul Liviu Dragnea” ?

  • Ați remarcat că mai toți „băsitii” „explodează în direct” , pe la televiziuni, după cum ne anunță publicațiile, de când îl atacă pe așa-zisul „terorist al lui Băsescu, pe domnul Liniu Dragnea ?

  • Bre maestre, pt numele lui Dumnezeu, in juma de ora te duci la Romania TV, Pune-I domne pe in ecran mare sa ne arate decizia CCR din iunie 2017 privind abuzul in serviciu. Sa vedem si noi ce spune CCR si cat de urgent era ca guvernul PSD sa dea ordonanta. Cu cuvintele dvs, lumineaza-ne!

    • Tu ai gândit înainte de a posta aceasta aberație :Decizia CCR din ATENȚIE iunie 2017 privind abuzul în serviciu! Tu ori vii din viitor sau ești un spălat pe creier de binom .Cum prima varianta este , deocamdată , imposibila, rămâne valabila cea cu spalatul pe creier…

  • Fostul regim s-a zbatut ani de zile sa ñu avem trupe straine (rusi) un tara. Dupa revolutie ne-am straduit sa vina ceilalti sa faca baze militare. Asa ne este neamul. Tot iobagi, tot desculti.
    Dovada: ambasadorul Marii Britanii nu a cerut explicatii ministerului de externe ci Lulutei, omul luí de incredere. Dovada mai tare cu cine „colaboreaza” „prietenii” nostri nu este.
    Un exemplu este Austria. Ocupata 60% de rusi, a reusit sa ñu se imparta ca Germanía, sa-i convinga pe rusi sa plece acasa si sa-si pastreze democratia. Deci se poate, daca se vrea.

    • Pai nu e luluta „femeia anului 2015” la ambasada americana? Numai in tarile bananiere (fara politica externa) s-ar putea intampla asta. Vorba aia, nici in Ungaria, unde Orban a maturat cu americanii (democrati atunci), nu si-au permis sa acorde asa „distinctii” opozitiei…

  • Cat timp in Romania se vor afla baze militare straine, vor fi de doua-trei ori mai multi spioni si colaboratori ai imperiului, decat soldatii la vedere….iar tara va fi acoperita de o plasa din ce in ce mai deasa. Pentru ca imperiul asa tine coloniile sub dominatia sa.

  • Ca sa raspundem la intrebare: tot PSD-ul. Mie imi pare ca Ciorbea este instrumentul prin PSD-ul va „scapa” de presiunea OUG-urilor. Nu vor da inapoi, dar vor spune, facem ce zice curtea constitutionala.

    Si uite asa, cu OUG-uri sau fara, este trist sa vedem cat de bananieri (a se citi dependenti de parerea ambasadelor) suntem cand vine vorba de unii oameni gen Kovesi…

    Pacat ca nu s-a ales calea de a trece prin parlament chestiile astea, si de a incerca o schimbare de organigrama, denumire, contopire, pentru a scoate niste oameni din functii…

    Pentru ca, indiferent de ce scrie in codul penal, oamenii sunt cei care le aplica, ei sunt sistemul despre care vorbea Mircea Diaconu acum doua zile…

  • Suntem toti deacord ca a fost ciudat sa se adopte o OUG in toiul nopti.
    Inclin sa cred ca totul a fost premeditat, este doar o paranoie din partea mea si trebuie citit ca fapt divers.
    Cum prinde o floarea carnivora mustele cu care se hraneste ? Simplu cu putina miere…
    Mierea este in cazul acesta termenul de 10 zile.
    Daca intra in viguare de la data publicari, tot ce se intampla acum era asa de forma.
    Dar asa termenul de 10 zile a inflamat toate spiritele si nimeni nu mai citeste legea.
    Nu stiu daca ati observat, dar nici un profesor de drept nu a facut nici un comentariu, tocmai ca acum este emotia si nu litera legi.
    1. Sa inflamat CSM si Presedentia, Sefa ICCJ sa inflamat, Procurorul General sa inflamat, Sefa DNA-ului sa inflamat. Lasand la o parte emotia, multi dintrea acestia au calcat in picioare statutul magistratului cu privire la anumite opini in spatiu public. Deasemenea CC s-a pronuntat asupra faptului ca magistratul aplica legea si nu este mai presus de legea, acesta chiar daca este indepedent aplica legea si nu o creeaza.
    Bun. CSM a sesizat un conflict constitutional intre puterile statului, dar ce se intampla daca CC declara un conflict intre puterile statului, respectiv puterea judecatoreasca a exercitat o ingerenta nepermisa in actul de legiferare ? Ca la popice, toti cei de mai sus trebuie sa-si dea demisia. Dar binenteles ca nu vor demisiona. Pretext bun de a schimba modul de numire a procurorilor si a infiinta un Departament de Justitie in subordinea Ministrului care sa verifice activitatea justitiei pentru inceput. Nu de alta dar trebuie sa recunostem ca Inspectia Judiciara este acum ca in reclamele la Ariel, scoate orice pata. In aceasta nota trebuie privit si demersul lui Dragnea de a contesta condamnarea si depunerea unei plangeri penala pentru urzupare de calitati oficiale. Binenteles ca nu se va intampla nimic dar va fi un pretext pentru a arata ca corbi nu scoate ochi la corb si este intolerabil ca verificare unui ‘infractor’ sa fie facuta tot de un ‘infractor’.
    2. Avocatul Poporului sesizeaza CC cu doua chestiuni, una de fond si una de forma.
    Incepem cu ceea de forma : URGENTA.
    Lasand logorea lui ciorbea cu directiva europeana care trebuie implementare pana in 2018, preambulul Ordonantei reclama urgenta prin efectele Constitutiei si spune ca este in conformitate cu directiva.
    Lasand la o parte ca nu cred in veci ca CC va spune ca nu este urgenta punerea in acord a legi cu proprile decizii, luam varianta ca se pronunta ca nu se justifica Urgenta. Si acum consecinte : Toate modificarile facute de Pruna sunt neconstitutionale, se deschide calea de atac, iar toate actele de procedura efectuate anul trecut se duc de rapa.
    Pe fond exceptia nu cred ca va fi in veci admisi.
    Cine cunoste PSD, stie ca acesta este un bun negoiator in forta. Vor ceda in ultima zi si vor inlatura pragul in bani.
    PS. in privinta aplicari discriminatorie a legii verificati norma incriminatorie din prevederile art. 99 indice 1 din Legea 303/2004 si pe urma cititi sanctiunile de la art. 100 din Legea 302/2014. (Legea 303/2004 Legea statutului magistratului) HA HA HA

  • Va spun cum sta treaba desi poate o aberiatie din ce mam informat Coldea lar fi executat pe Ghita pt a nu se afla adevarul iar cei in cauza se vor lupta cu morile de vint pt ca nimeni nu va stii nici procurori nici ziaristri sau televiziunea si incep sa leg lucrurile cum a fost demis Coldea si nu sia facut aparitia in mediu public chiar daca se manipuleaza tot felu de controverse pt a baga lumea intrun con de umbra desi Coldea stie unde este Ghita pt care lar fi executat pt a nu transmite informatii la RomaniaTv, parerile sint impartite. (sper sa ma insel eu)

  • Maestre, nu deveniti „trambita” unei perechi de fanarioti penali dracnea-tariceanu, patrati-va statutul de jurnalist. asa vreti sa ramaneti in istorie. au publicat ca depindeti de niste contracte cu psd, cu o tipografie, dati dezmintire, nu a ajuns un partid ca PSD. care nu poate sa creeze un job de florareasa, sa va hraneasca pe dvs.

  • Cat de ticalos sa fi ca sa folosesti impotriva poporului roman o momeala otravita ? PSD castiga alegerile si la miez de noapte infige cutitul. Rusine PSD.

  • un protest la smiorcaiala alora de la voltaj

    Din câte știm numărătoarea
    Sfârșește-n nouă-n mod corect,
    Cam neglijat e Zece-n dialect
    Chiar când îl paște suspendarea.

    Dar să-i redăm pe loc coroana,
    Să-i fim supuși pe unde trece
    Lui însuși majestatea Zece
    Ce-și este sieși alfa, hrana.

    Să-ncepem așadar complotul
    Căci nu rimează Olt cu totul.
    I-au mai rămas Ei, feminină
    Vreo Zece zile sub lumină.

    Și începând cu-a zecea zi
    Ba se sfârșea prin mâl, noroi
    Ba se lupta voinic, vioi
    Căci nimeni nu putu a ști

    De-nvinse sau de fu învinsă.
    Se pare că deloc atinsă
    Nu fu de-al muzei darnic har
    Formația de lăutari.

  • va rugam sa continuati sa va exprimati liber.

  • În fiecare dimineață, la cafea, vă citesc blogul. Vă apreciez foarte mult opiniile, deși nu sunt întotdeauna de acord cu dvs..Sunt siderata.Când Basescu le-a tăiat salariile și le-a închis spitalele oamenii din piață n-au suflat nici pis. Acum, cohorte de îngeri și arhangheli mărșăluiesc pe străzile marilor orașe cu flori în brațe. Pentru variație urlă cu patimă „Jos ciuma roșie „. Cel puțin jumătate dintre ei par (sunt ) beneficiari ai programului Psd.
    Am trăit sa-l văd pe Banciu vorbind mai obiectiv decât unii pe care îi consideram zdraveni la cap.
    Trăim zile de împliniri mărețe. Propaganda comunistă era nimic pe lângă cea de azi.

  • Maestre, pensia unui magistrat este de 3000-3500 euro. Daca nu sunteti un acoperit in presa, nu aveti fata de asa pensie, nici pe departe.
    Disparitia dlui Ghita, a fost anticipata de la ultimul autoanunt. S-a oprit cand venise rândul Dnei K. Oricum, nu ducem lipsa de denuntatori. Constinta civica a unora apare si dupa cinci sau mai multi ani. Asa se intampla in perioada stalinista, când vecinul se ducea la securitate sa denunte vecinul de apartament de la care se simtea miros de fripura. Este normal sa se stabileasca o limita de timp pentru denunt, dar si denuntatorul sa fie pedepsit pentru faptele sale. Si mai ales sa fie recuperat prejudiciul, si de la faptuitor si de la denuntator (vezi cazul Pescariu).
    Disperarea unora nu este din cauza modificarilor codului penal, solicitate de CC, ci din cauza introducerii legii privitoare la raspunderea magistratilor. Atunci persoanele enumerate de dvs. in articol, dar si altele, ex. Berbecaru, Raranca se
    asteapta ca magistratii care au fabricat dosare sa suporte consecintele faptelor.
    Mai ramane de discutat despre cardul de sanatate. Introducerea lui a inampinat o opozitie foarte mare si din partea medicilor, si din parte farmacistilor. Dar principala problema este softul. Acesta este slab, dar banuesc ca a fost cel mai scump din lume, deoarece comisionul a fost procent din total.

  • Asa este Dle Cristoiu, injuraturile vin prin si la ordin, doar am vazut si noi cam pe la toti, plus ca acum, toata lumea cu toata lumea se injura ca la usa cortului ; s-au dezlantuit apele, furtuna a rasucit mintile oamenilor ca pe un fuior 😆 , mai lipseste sa apara insusi Moise…. sa desparta apele (Marii Rosii), sa vedem insa cine fuge de armata faraonului. Sau nu fuge? 😀
    Ok, revenind in plaiul nostru mioritic -este un moment al crizelor si isteriilor in care unii cred ca au dreptate totala, iar ceilalti la fel. Intr-o situatie controversata cum este asta „Razboiul Ordonantei” si pe mai multe paliere, nu exista dreptate TOTALA a nici unora, parerea mea. Asta de fapt nu inteleg razboinicii luminii 😆 , scuzati ai ordonantei.
    Dintotdeauna PSD ajuns la putere nu a stiut si nu a vrut sa dialogheze cu opinia publica.
    Si eu am obs. acelasi lucru si m-am intrebat de ce? Cauze, motive?
    Totusi sa nu stii cum sa dialoghezi e una, sa nu vrei, e altceva. Oricum si asa, in ambele situatii: nu stii, sau nu vrei -PSD, e cel care pierde. Se pare ca aici nu si-au facut temele bine.
    Interesanta concluzia dvs. : „si prin asta PSD a facut jocul sistemului!”
    a facut-o : deliberat si constient ? sau o tactica, sau o greseala de „gaga”?
    Pentru ca mi-am pus si eu intrebarea, stiindu-se faptul ca PSD nu sufera de naivitate -prostie, sau lipsa experienta politica ca sa nu realizeze INAINTE ce furie-revolta va declansa procedand astfel, atunci nu se explica de ce a calcat in balta atat de pur amatoristic?. Daca in schimb a crezut ca nu se observa….si nimeni nu baga de seama, PSD, chiar da dovada de infantilism politic -ceea ce iar este greu de crezut tocmai din partea lor.
    Raspunsul posibil, in opinia mea, totusi ar fi : nu ca „a facut jocul sistemului” (si cum nici naivi sau amatori nu sunt…as crede), ramane ca au pornit razboiul cu sistemul, convinsi (nu stiu pe ce se bazeaza?!), ca il castiga. Ceva de genul „care pe care”, sau „la bal ori la spital” 😆
    Altfel nu imi pot explica nimic din zilele astea. Explicatia ca ar fi „sinucigasi” sau amatori-naivi …., cum am mai spus, NU prea sta in picioare tocmai la ei, PSD! 🙂
    Oricum, vazut din afara si mai la suprafata, (fara detalii de culise, de altfel necunoscute noua) pare o imagine gen mare brambureala! O brambureala in desfasurare, deloc linistitoare.

  • Binomul cu masoni lui Soros si reptilieni vor sa rupa romania in 666 parti. Profetul nostru Ion Cristoiu este singuru care ne lumineaz. Sfanta lupta a PSD si domnului dragnea cu ordonatnele lui trebui sa biruiasca in razboiul apocaliptic ce va urma. Iluminatul Cristoiu trebuie sa biruiasca cu scrierile lui manipularile oculte ale fortelor intunecate din adincurile pamanturilor invocate de sri.

  • Tara a fost blocata prin faptul ca majoritatea functionarilor publici nu mai au curajul sa decida si sa semneze nimic. Le este frica de cei care vor sa le ia locul si ii denunta la DNA pe baza legilor de „cauciuc”.
    De aici, banuiesc eu, a venit „graba” cu OUG. Guvernul poate da bugete la cine crea, dar banii stau degeaba din motivul de mai sus.
    Acest blocaj este moarte cuarta pentru programul de guvernare care necesita o viteza sporita de executie.
    Exact asta doreste presedintele si oamenii lui. Alesii din 11 decembrie nu puna in practica ce au promis, deci sunt mincinosi si vor pierde increderea poporului.
    In plus, sigur problema cu pierderea privilegiilor procuraturii si SRI sa „taie si spanzure” dupa placul lor.

    • Domnul Mitica ,adevarat a-ti argumentat!Dar Romania i-si merita soarta!Si nu de acum ci de zeci de ani!Pacat!Iar ca ce va urma sa se intample sa fie credibil Romania are un presedinte ales in mod democratic este sas asa ca nimeni nu o sa zica ne-am furat singuri caciula!Rudy

    • sustii o aberatie! Daca nu furi si nu faci prostii nu ai de ce sa te temi. Dar functionarii publici sunt obligati sa fure de sefii lor. PSD nici nu are cum sa puna in aplicare programul de guvernare pentru ca se bazeaza pe falsuri: crestere economica 5,3%-o aberatie

      • Sa nu uitam ca frica nu are nimic cu logica. Este o stare de nesiguranta. Am relatat ce mi-au povestit diferiti functionari si magistrati la o cafea.

      • O realitate o controloare de tren i se insceneaza un abuz in serviciu de 4 politiste sub acoperire care vor sa mearga la o inmormintare si nu au pentru bilet bani decit 60lei ,femeia i-a banii ,ii preda seara cu chitanta la CFR ,este tirata in proces ,prima instanta o achita pe motiv ca fapta nu exista,procurorul face recurs o rezolva in hotarirea definiva evident judecatorul, ii de 3ani jumate cu executare ,in prezent este in puscarie ,familie distrusa copilul de 16 ani se lupta pentru dreptate cu morile de vint.Cazul este de la Brasov!!

    • Cunosc persoane care nu-si gaseau rostul in societate si la un moment dat s-a aciuiat la guvern. Cu mare surprindere in aceste zile le vad f. active pe FB aplaudind si incurajind protestatarii. Pai cu astia sigur nu poti sa duci la ideplinirile planului de guvernare. Si ne mai miram !!!Rezultatul ? Politizarea aparatului administrativ cum a facut Trump ? Grea alegere . Grea misiune pt. guvern !!!

    • Obsevatiile sunt reale,ordonanta a fost data prin OUG pentu ca se stia ca altfel nu se putea ,i s-a luat jucaria de teroare DNA,de aici mare deranj tara nu mai poate fi condusa prin teroare cu catuse!!!!

  • Johanis e parte a unui sistem international care se metamorfozeaza, in Romania ca si alta data suntem in intirzire. Criza economica naturala, pt ca nu poate fi rezolvata favorabil, trebuie acum accelerata, dusa la un nivel insuportabil pentru populatie si pusa aceasta situatie pe seama suveranistilor in a caror linie se inscrie psd. Noua dialectica politica este mondialism / suveranism, cea veche stinga / drapta e complet depasita. In acest context Johanis sapa terenul psd pt a impiedica si intirzia orice reusita PSD.
    Este misiunea sa, indiferent de legile care guvernul le-ar propune. Veritabil act de tradare nationala.

    • Reusita psd? hai ca furi curent! reusita psd este sa tina populatia saracita cu mana intinsa

  • Eu sunt foarte curios cum o sa se termine toata treaba asta.. Chiar nu am inteles pentru ce atata incrancenare si miscare de forte si ce este si mai grav , sunt foarte multi care nu stiu pentru ce se lupta, vor sa darame fara a avea o alternativa de a construi.

    Abia acum am inteles lectia pe care a dat-o Cristoiu si „isteria” lui de la protestele Colectiv cand tot o dadea obsesiv in sus si jos cu ” program scris, puncte concrete, asumarea protestului, nasterea liderilor etc” . Pai consecinta directa a faptul ca nu ne-a intereseat ce va urma dupa ce dam jos sunt chiar protestele de astazi … si acum repetam aceeasi greseala , vrem sa plece dar cine sa vina ? Unde mai pui ca nu avem mai mult de 3 luni de la ultimele alegeri cand, plini de dezgust, multi au absentat… Ciudate vremuri…

  • Mă credeţi sau nu, mi-e indiferent: şi eu la fel, n-am votat niciodată PSD.

  • OUG de modificare a Codului penal nu necesită avizul CSM. În această privinţă şi nu numai, preşedintele provocator (blocat/dresat în slujba SRI) şi rătăciţii din CSM sunt la furat cu sesizarea conflictului juridic de natură constituţinală. În decizia nr. 3 din 2014, CCR a tranşat exact acest aspect, în sensul că actul normativ de modificare a Codului penal nu intră în categoria supusă avizării CSM, adică nu se încadrează în „acte normative ce privesc activitatea autorităţii judecătoreşti“.
    „Orice altă interpretare dată sintagmei „acte normative ce privesc activitatea autorităţii judecătoreşti“ ar determina o extindere a competenţelor Consiliului Superior al Magistraturii care nu s-ar întemeia pe criterii clare şi previzibile, deci ar fi arbitrară. Astfel, acceptând susţinerea autorilor obiecţiei de neconstituţionalitate, potrivit căreia omisiunea de a supune avizării Consiliului actul normativ prin care se aduc modificări Codului penal ar contraveni rolului său constituţional de garant al independenţei justiţiei, s-ar accepta implicit teza conform căreia solicitarea avizului Consiliului Superior al Magistraturii ar fi obligatorie în cadrul elaborării tuturor actelor normative. În măsura în care orice lege este susceptibilă a genera o situaţie conflictuală, care ar determina învestirea unei instanţe judecătoreşti cu soluţionarea litigiului, s-ar putea concluziona că toate actele normative „privesc activitatea autorităţii judecătoreşti“. Or, dincolo de lipsa de fundament logic şi juridic a unei astfel de interpretări, împrejurarea creată ar conduce la situaţia în care Consiliul Superior al Magistraturii ar îndeplini competenţe similare celor ale Consiliului Legislativ, care potrivit art. 79 alin. (1) din Constituţie „este un organ consultativ de specialitate al Parlamentului, care avizează proiectele de acte normative în vederea sistematizării, unificării şi coordonării întregii legislaţii“, ceea ce este inadmisibil.”
    Vezi pct. 2 din decizie! Cristi Danileţ, mai uşor cu avizul pe scările CSM!

    https://www.ccr.ro/files/products/Decizie_003_2014.pdf

    De ce a mai cerut Iordache avizul de la CSM?
    Ca să se şteargă cu el. O hârtie în plus nu strică. În minus e mai complicat.

  • Avem un presedinte retardat, pupincurist extern de cariera, un guvern dubios condus de un taranoi din Teleorman, un parlament format numai din „alesi ai poporului” cu dosare penale care se ascund la umbra imunitatii si o populatie de manipulati, cu diferite opinii si directii, de televiziuni mincinoase si site-uri de stiri care tot timpul au surse cu informatii din dosare. Ca o opinie personala, bucurativa de pensie si de familie decat de pierdere de timp cu o adunatura de cretini. Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *