Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Nici premierul, nici președintele nu știu poziția României în chestiunea crucială a Europei chiar a Lumii: Invazia imigranților

În aceste zile s-a desfășurat la București reuniunea anuală a Diplomației Române.
An de an, acest moment e pentru ambasadorii noștri un prilej de a afla poziția României în chestiunile controversate ale scenei internaționale, astfel încît, la întoarcerea în țările în care sunt acreditați, să poată măcar răspunde la întrebările nevestelor, dacă nu ale presei, ale oficialităților, în legătură cu poziția României.

Indiscutabil, chestiunea numărul unu a Europei și nu numai o reprezintă noua migrație a popoarelor, invazia refugiaților din Orientul Mijlociu în continentul care trece pentru restul Lumi ca un fel de Romă bogată pentru flămînzii barbari.

Ce-au aflat ambasadorii de la cei mai îndreptățiți demnitari în statul român să le ofere amănunte despre poziția României în chestiunea celei mai mari provocări de după al Doilea Război Mondial cu care se confruntă Europa și chiar Planeta?
Miercuri, 2 septembrie 2015, diplomații noștri au ascultat Discursul Premierului Victor Ponta.
Nici un cuvînt despre poziția României față de chestiunea imigranților.

Nu-i nimic, și-au zis diplomații noștri, vom afla amănunte despre poziția României la întîlnirea cu cel care răspunde, prin Constituție de politica externă:
Președintele României.

Joi, 3 septembrie 2015, Klaus Iohannis a ținut un Discurs cu ocazia primirii șefilor misiunilor diplomatice ale României în străinătate la lucrările Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române.
Era de așteptat ca ambasadorii să afle de la Președintele României care e poziția țării față de Planul privind repartizarea unei cote obligatorii de imigranți tuturor țărilor membre ale Uniunii Europene, inclusiv României.
O chestiune asupra căreia lideri europeni s-au pronunțat deja mulți dintre ei ridicîndu-se împotriva acestei măsuri impuse de Germania, noul Reich al continentului.
Acceptă România orice cotă i se repartizează?
Dacă da, ce reclamă România de la Uniunea Europeană pentru ca primirea imigranților repartizați să nu se transforme într-un dezastru nu numai social- economic, dar și din punctul de vedere al imaginii noastre peste hotare, dacă luăm în calcul că imigranții, așa cum se vede din comportamentul lor de pînă acum, vor veni cu pretenții exagerate în ce privește condiția lor în România.

Deși problema imigranților e marea, crucială problemă a politicii externe a României, ea fost expediată în cîteva rînduri de către Klaus Iohannis, și acelea lovite de un înfricoșător limbaj de lemn, nemaintîlnit în comunicarea noastră publică de la Ana Pauker încoace:
„O altă provocare majoră la nivel european va continua să o reprezinte, fără îndoială, migrația. Mă refer aici atât la punerea în practică a măsurilor convenite în materie de relocare a solicitanţilor de protecţie internaţională sau a eforturilor de combatere a traficului ilegal de persoane, cât și la identificarea şi implementarea unor soluţii durabile de dialog şi cooperare cu statele terţe, care să conducă la eliminarea cauzelor profunde ale acestui fenomen.”

Ambasadorii noștri se vor întoarce la posturile lor după ce s-au întîlnit cu președintele și cu premierul.
Ce credeți că vor răspunde ei cînd vor fi întrebați de presă, de autorități, de opinia publică, de neveste chiar, despre poziția României în cea mai controversată chestiune a momentului continental și chiar mondial?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *