Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Gîndul de vineri, 6 martie 2015

Ce se urmărește prin ținerea în pușcărie a Elenei Udrea?

Vestea arestului preventiv de 30 de zile pentru Elena Udrea nu m-a surprins. Înclin să cred că nici pe ea. Din Spovedanii, din Jurnal, din Denunț se vede clar că pentru Elena Udrea tot ce i se întîmplă ține de politic şi nu de juridic. Elena Udrea cunoaşte prea bine Mecanismul, de pe vremea lui Traian Băsescu, pentru a crede că-i altceva decît o confruntare politică. Ea ştie prea bine, potrivit Jurnalului, că la Înalta Curte s-a jucat Preşedinția României. Dacă învingea ea, arestați preventiv de către ÎCCJ erau alții. A cîştigat partida adversă. Ea e arestată preventiv.

Aşa cum arătam şi la Prime time news, emisiunea Andrei Miron de pe Realitatea Tv, în cazul Elenei Udrea nu problema dosarelor intrigă, ci înverşunarea Sistemului de a o ține în puşcărie cu orice preț. Sînt sigur că eliberată acum, DNA ar fi cerut Parlamentului o nouă arestare preventivă. Ar fi mirosit prea tare, şi atunci s-a apelat la ÎCCJ, cea mai politizată magistratură din România, pentru că aici ajungi ca judecător numai dacă faci dovada că răspunzi la comenzi.

Astfel că avem tot dreptul să ne întrebăm nu dacă e sau nu justificată arestarea preventivă pe 30 de zile, ci care dintre aceste scopuri s-a urmărit prin arestarea ei pe 30 de zile şi tare mă tem că pe încă vreun an:

 1. Blocarea oricărei tentative a Elenei Udrea de a face dezvăluiri primejdioase despre binomul SRI-DNA. Din puşcărie e mai greu să apari la televizor.
 2. Facilitarea campaniei duse de binomul SRI-DNA pentru condamnarea Elenei Udrea prin media ofițerilor acoperiți.
 3. Destructurarea personalității Elena Udrea astfel încît să recunoască, pentru a ieşi din puşcărie, şi ceea ce n-a făcut.
 4. Ținerea lui Traian Băsescu sub presiune pentru a nu deveni un pericol concurîndu-l pe Klaus Iohannis.
 5. Forțarea Elenei să-l denunțe pe Traian Băsescu.

Dvs ce credeți? Aveți și alte ipoteze?

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

88 comentarii pentru articolul „Gîndul de vineri, 6 martie 2015”

 • Eu cred mai mult in justitie si mai putin in politic.Udrea daca este acolo este pt.ca sunt dovezi daca nu fiti sigur ca era in libertate.Si acuma va intreb domnule Cristoiu.De ce a divortat?A stiut ca se aproprie zile grele,iar ea spunind,,nu stiu nimic”va fi curata si iertata.Toate femeile stiu ce fac barbati lor,dv.domnule Cristoiu credeti ca Udrea este mai proasta.Ea a incercat sa se lipeasca de oameni puternici cazul Traian B.si cu bani cazul Cocos.si acuma haideti s-o credem cit este de nevinovat.Sau sa plece toti din tara sa le lase lor tara.Pe cine vreti sa aparati domnule Cristoiu?Si de ce?

 • Nea Ioane, esti cel mai bun…Continua asa pana vei da in gat cuplul de amanti Kovesi-Coldea, ÎCCJ si toata Divziia media a Securitatii…VREM PE ELENA LIBERAAAAAAAAAAA!!!

 • Adevarul e mult mai putin sofisticat : daca protectorii lui Basescu de afara pe care i-a slujit ani de cred ca le mai este de folos matrozul nu va pati nimic cu toate mizeriile pe care le- facut acestei natii Daca baietii nu mai au nevoie de el „justitia independenta” isi va face datoria si aceasta rusine nationala va plati desi cum se spune fiecare popor are conducatorul pe care il merita! Restul sant povesti!

 • Domnule Ion Cristoiu,ati avut perfecta dreptate cand in urma cu cateva zile spuneati ca un consilier al presedintelui dorea sa fie numit la SRI si atunci a spus pentru HOTNEWS informatia aia cu neconsultarea ambasadei SUA legat de directorul SRI.Se pare ca acel consilier era Scutaru si Iohannis,probabil,a aflat ce a spus in presa si l-a executat.

 • Udrea a spus clar ca acest comunist Coldea a dirijat campania din umbra, pe FB pentru a se crea acel fenomen pt a scoate prostimea la vot determinadu-i sa creada ca Ponta e vinovat ca nu pot vota! Fals, erau aceleasi sectii de vot ca si in alti ani. Totdeauna au iesit cam acelasi nr de oameni din Diaspora, acum au fost practic instigati, provocati sa iasa din casa si sa se revolte.
  Udrea trebuie considerata UN EROU NATIONAL pentru acest curaj fantastic!! Treziti-va romani, nu va dati tara pe mana monstrilor Coldea si Kovesi!

 • „”Justitia pana la capat ” v-a invinge . Aceasta presiune aiurea face sa mocneasca nemultumirea romanilor . Urgentele romanilor sunt date uitarii , dar acest circ se va sfarsi asa : ” sa nu dea Dumnezeu cel sfant sa vrem noi sange nu pamant / Cristosi sa fiti nu veti scapa nici in mormant ” Atunci romanii vor dovedi EI nu JUSTITIA ca nimeni nu-i mai presus de lege .

 • Se pare ca nici pe dvs nu va intereseaza esejntele adica v se rupe daca Romania mai pierde un proces la CEDO pe grava incalcare a drepturilor omului si avocatii reclamantilor adica a oricui este in arest preventiv pot aduce ca marturii privind optica romaneasca asupra problemei si cum se comenteaza zilele astea in media noastra si deci repet: Atentie! Arestul preventiv nu este arestul punitiv sanctionator cu care se pedepseste o infractiune comisa de un inculpat devenit arestat . Azi ministrul de justitie Cazanciuc a spus ca in arest nu e ca la hotel ceea ce este exact pentru arestul dat ca pedeapsa dar nu si pentru cel preventiv, la care este supus un inculpat care inca beneficiaza de prezumtia de nevinovatie si deci nu poate fi supus niciunei pedepse ci doar la o restrangere de libertate hotarata in interes social sau al anchetei. Totusi la Realitatea TV dl Ionita cred ca ziarist la Adevarul a dovedit ca nu intelege acest aspect si niciunul din platou nu l-au corectat (se vorbea despre arestul preventiv al dnei Udrea) parand deci ca toti credeau ca acest arest preventiv este o sanctiune ptr dna Udrea ceea ce este total fals. Sper sa lamuriti opinia publica de felul in care sunt aceste aspecte in realitate .

 • Maestre..te-ai dat cu ursu>>>

 • bravo maestre…un articol f bun

 • Sunt de acord cu tot ce scrie domnul Cristoiu , dar , exista un dar , acest „binom” exista si-atunci cred ca e „indicat ” sa „te faci frate cu dracu’ pana treci puntea ” .Sa fi promis ” binomului” ca tace ca pestele ,pana se mai limpezeau apele .

 • eu zic ca mi-e scarba de tot si toate….

 • eu cred ca se urmareste aflarea surselor din care Udrea si-a cumparat cea mai ieftina geanta ,care a costat cel putin cat salariul minim pe un an al unui roman amarat …Caci din spovedanii si din jurnal nu reiese de unde..

 • In ultima vremea Maestru a reinceput sa scrie ca in prima tinerete si sa pozez cu o veste antiglont Bun aceasta este ceea ce se vede insa ceea ce nu se stie este ca Maestru este acionar la o tipografia si un grup media local Ca atare maestru asa cum se procedeze si in Statele Unite o sa te invit sa scrie o pagina intr-o carte de marketing politic pe care o sa -l public atat in limba Romana cat si Engleza ,in Statele Unite cel din SUA vaprezenta o serie de studiuri de caz de acolo Ca de exemplu partidul lui Barack Obama a castiga alegeri in 2008 insa in 2010 din cauza ca cei care au candidat pentru Democrati nu au stiu ce sa faca au pierdut control asupra parlamentul ,apoi in 2012 di nou Barack Obama a castigat insa la 2 ani dupa a pierdut si control asupra senat Acum avem o situatie in care chiar daca partidul lui Barack Obama va castiga alegerile ,republicani vor avea control asupra tot Pentru a evita o asemene situatie sunt o serie de lucruri ce trebuie facut la nivel local si care depasesc cu mult ceea ce avantage ce tin de stintele digitale pot aduce Avand in vedere ca ne aflam la mai putin de 15 luni inainte alegerile locale in Romania ,iar inprivinta cea parlamentare se vor intempla o serie de alte lucruri despre care inca nu se stie mai nimic in Romania ,am decis sa scriu si o varianta in limba Romana Deacea asa cum se intempla si in Statele Unite in timp ce scrie trebuie sa fie prezent in new media sa comentezi ce se scrie sa culegi intrebarile la care poti sa dai raspuns etc In acest contest PNL m-a oferit un prilegiul extrarordinar de a fi si mai prezent in New media in momentul in care au publicat acea fituica pe care au denumit-o program de Guvernare

 • „s-a apelat la ÎCCJ, cea mai politizată magistratură din România, pentru că aici ajungi ca judecător numai dacă faci dovada că răspunzi la comenzi”… pai inseamna ca gresiti cand spuneti „binomul SRI-DNA”, in realitate este vorba de trinomul SRI-DNA-ICCJ… fara ICCJ, „binom”-ul SRI-DNA s-ar transforma intr-un cenaclu de literatura stiintifico-fantastica

 • MARE PROVOCARE PENTRU CEI DOI JURISTI DIN PNL ..In acest document voi prezenta o mare provocare pentru cei doi juristi din PNL Daca vor trece de o astfel de provocare chiar eu ii voi oferi un certificat de lucru bine facut ,Daca nu voi continua campanie pe care am demarat-o pentru a demonstra ca acea fituica pe care au denumit-o program de Guvernare este sub orce critica Pentru inceput va spun ca azi PNL vorbeste de „”elaborare unor lege solide”” Avand in vedere ca la economia au observat ca ….atunci au stabilit o strategie de a vorbi de legile deoarece au doi juristi si ca atare o astfel de tematica pot sa fie in avantajul lor Numai ca ,si in domeniul juristicul ii voi crea durerea de cap Ca de exemplu in acest document veti vedea cum ii voi demonstra ca cea ce spun sunt doar vorbele Daca se dorea cu adevarat elaborarea legile solide trebuie sa rezulta din acea fituica pe care au denumit-o program de guvernare Am zeci de exemple care tine de domeniul juridic pe care le voi prezenta in care voi demonstra ca in acea fituica pe care le au denumit program de Guvernare sunt lasate caile deschise pentru jaful asupra banilor publici si pastrare traditionale metode prin intermediul care bani ajung in pusculita partidelor politice Dar aceasta nu este tot deoarece atunci cand prima data am vorbit de cateva metode de a stopa un astfel de jaf chiar doamna Alina Gorghiu m-a banat ceea ce a fost un gest kamikaze deoarece incercare de a bana un cercetator in stintele economice si digitale ,atunci cand prezinta solutile viabile de a rezolva anumite probleme ,nu doar sensibilizeze in mod negativ opinia publica international diaspora ,ci provoca anumite stare de desamagira ai propriul alegator de dreapta ,care aprecieza solutie inovatoare care pot sa-i ajuta sa rezolva o serie de probleme cu care se confrunta Ca sa putem demonstra ca PNL vorbeste de elaborare de legile solide dar in fituica pe care au denumit-o program de Guvernare au lasat caile libere pentru jaful voi prezenta urmatoare dovada De ani de zile se cheltuiesc aira sute de milioane de euro in promovare turism iar o buna parte din bani acesti asa cum au aratat chiar si procurori ajung la finantatre partidele politice „Gala Bute”” este chiar un studiul de care se petrece in acest moment iar cu aceasta ocazia doamna Elena Udrea intr-un mod public a cerut ziaristi sa-i intrebe pe dl Iohannis si Victor Ponta cum se finateaza partidele politice in Romania Cu toate acest in ciuda faptului ca PNL are doi juristi la varful conduceri partid la elaborare acea fituica ce a fost denumit program de guvernare a fost lasat caileliber pentru a se putea continua unui astfel de jaf Orce cetatean care va citi fituica respectiva va vea ca nu este prevazut masuri care sa descuraje sau sa stopeze un asemene jaf asupra banilor publici Avand in vedere gravitate unei astfel de situatie am prezentat ceea ce trebuie facut in asa fel incat bani alocati pentru promovarea turismului sa nu mai pot ajunge niciodata in pusculita partidelor politice In acest scop am creat un concept uic si inovator prin intermediul care studenti ,someri Romanii din Diapora ,si cei din Romania care lucreaza si au salari mici sa poate contribui la promovare turismul si sa castige bani sau sa obtin si alti bani pe langa salarii Cu aceasta ocazia in loc ca bani de promovare turismului sa ajunga in pusculita partidelor vor ajunge in mod direct si tranparent la studenti ,someri Romanii din Diapora ,si cei din Romania care lucreaza si au salari mici Iar ei in schimba prin intermediul unei forme de promovare a turismului despre care voi vorbi cu alta ocazia vor aduce milioane de turisti in Romania ,participanti la diverse evenimente de transfer de know how cursuri de scurta durata etc Dupa ce v-am prezentat acest exemplu revin si intreb pe cei de la PNL Care este acea lege solide pe care ei il au elaborat si care sa poate opri un astfel de jaf pentru situatie prezentate Avand in vedere ca PNL este reprezentat la varf de doi juristi ii lansez aceasta provocare de a spune Romanii din diaspora ,studenti ,someri si cei care lucreaza si au salari mici ce lege solide ei pot elabora si care sa fie mai potrivita decat ceea ce am prezentat in acest document

 • Maestre,,,te dai cu ursu…pai ce facem,,,nu a spus dreapta ca au incredere in justitie,..este evident,cum credeti ca o fata de la Buzau cu facultatea la particulara a ajuns sa aiba asa influenta…

  • Bine spus, Domnule Radu Marian! Domunul Cristoiu, cel care critica atat de infocat fabricile de diplome, brusc si-a uitat principiile, se erijeaza in judecator, condamna justitia subordonata pentru ca nu este aservita „cui trebuie” si asa manipulam masele sa uite de traiul greu si de milioanele de romani plecati in lumi straine…

 • Alo Maestru ?In 2005 exista doue personalitati de pe scena politica care se bucurau de un capital urias de simpatie Ei erau domna Mona Musca si Adrian Nastase Din pacate au fost folosite metode Staliniste ca sa-i scoate din cursa deoarece in 2009 orcare dintre ei puteau sa castige alegerile prezidentiale Asa ca retetea de a scoate pe cei care au potential electoral din curasa nu este noue Acum daca facem o radiografia a situatie politice PNL are o mare probleme deoarece in curand va fi perceput ca un singur partid si va cobori brust la sub 27 iar atunci cand balonul se va dezumfla se va prabusi deoarece PNL a demonstrat ca nu are oameni cu viziune strategie si care sa fie in strare sa elaboreze proiect ce pot surpinde S-a vazut nu au fost in stare de a sprijini candidatul or la presidentia , Vazand cat neputinta au iesit din casa si il au facut prsedinte Apoi vazand ca PNL nu a fost in stare de a elabora un program de Guvernare …Pe de alta parte PSD se va eroda dar foarte putin deoarece foloseste o serie de tactice de a dezarma de o forma inteleigent pe PNL ,In tot acest timp intr-o alta parte se putea situa doamna Elena Udrea si cu dl Traian Basescu Avand in vedere experiente lor in comunicare si capacitate de a taxa greselile adeversarul partiduletul lor cu cei 6-7 % ar fi putut reprezenta la alegere parlamentare o alternativa pentru diaspora si alegatori liberai desamajiti si sa preia vvro 20 % din aceste Ca atare plecand de la felul in care este folosite retete despre care am mai vorbit si pe care dl Traian Basescu a beneficiat ,singura sansa de a-i putea face fata pe cuplu de politicieni Elena Udrea si Basescu a fost cea ce a fost folosita dupa oasemene retea stalinista si anume scoatere lor de pe scena politica dar nu cum a facut Putin la Moscava si de o alta forma un pic mai uman si bland „”Din acest motive daca cei de la PMP dorsesc sa slaveze pe cine trebuie ei ar trebuie sa faca partidulet sa explodez in sondaje dar fara ajutor lui domana Udrea si Traian Basescu In felul acest concurenta politic s-ar intoarce la batalie competitive ce tine de marketing politic si ar fi bine pentru toti jucatori Daca PMP nu va reusi sa atinga intr-un timp foarte scurt un astfel de obiectiv atunci …

 • te apreciez pt intuitia care o ai te urmaresc de cind a aparut ev zilei bafta

 • Un abuz de putere fatza de Elena Udrea , prin tinerea ei in arest fara proba esentiala cum ca ar fi luat acei bani . In stare de libertate se pare ca nu se putea..ca ..scadea DNA si Kovesi in sondajele de opinie ..

 • Se vrea capul lui basescu au incercat cu dosare redeschise se vede treaba ca asa nu pot face nimic , sa vedem ce mai urmeaza

 • Eu nu prea am înțeles ce va deranjează. Va deranjează ca e arestata,sau va deranjează ca e bănuită de fapte de corupție? Și într un caz și n celălalt cel mai bun răspuns îl pot da procurorii.Iar sa va erijati in procuror e ridicol.Am văzut ca unii încurcă granițele stabilite de pactul Ribentrop Molotov cu cele stabilite după al 2 lea Război Mondial.E o mica mare diferență, care ar trebui sa conteze,chiar dacă ești fan Basescu. În rest,sper sa mai apucam vremuri maestre,în care găinile sa nască, ca sa mai evadam din monotonia zgomotului produs de cătușe. Erați mult mai funny când ne relatati cum nasc găinile, decit acuma când plângeți pe vuitoanele lui madame Udrea.

 • Ipoteza in ce priveste presiunea asupra lui Basescu cade,azi i-a dat o palma zdravana lui Iohannis cand a adus in spatiul public problema gurilor Dunarii .Pe blogul de pe facebook Klaus Iohannis face o gafa monumentala afirmand ca in Crimeea este locul unde a inceput modificarea granitelor stabilite dupa al Doilea Razboi Mondial?! Habar nu are de tarile Baltice de Balcani de de Cehoslovacia,Ucraina,Moldova si altele ? Cine crede ca omul asta conduce Romania se inseala.Este evident ca soarta Elenei Udrea este hotarata definitiv de mecanismul instalat pe vremea fostului presedinte.Crede cineva ca Basescu a aruncat vorbe in vant cand a recunoscut ca a fost acasa la Udrea in timpul arestului la domiciliu ? Mesajul a fost foarte clar,iar binomul ajutat de ICCJ s-a executat. Elena Udrea ramane in arest unde are destul timp sa inteleaga mesajul si sa nu-l denunte sub nici o forma pe Basescu.

 • Este un abuz ,ce se intampla ,Nastase ,lotul celor din fotbal ,Ritzi ,Dan Diaconescu ,Fenechiu ,Mitrea si multi altiii au intrat la puscarie cand s-a dat sentinta definitiva ,in cazul ei ,eu nu stiu e sau nu vinovata ,dar ar trebui sa i se aplice alta masura preventiva pana la finalizarea procesului …si da ,este o presiune si cred ca il au in vedere pe Traian Basescu …. doar ca eu cred ,ca Traian Basescu nu este implicat in nimic ilegal ..sper sa fie asa fiindca 10 ani ,am auzit din gura lui ,stat de drept ,independenta justitiei si coruptie …..are un merit ,a intrat la puscarie ,Voiculescu in mandatul lui ,vinovat fiind ,un mare merit ……Elena Udrea ,niciodata nu v-a denunta pe nimeni fara probe solide pt a scapa depuscarie ,nu o cunosc ,dar vad la tv ,e o barbata ,nu vreau sa stiu in ce conditii doarme

  • Iar cu cel de la Sri ,nu stiu cum se poate lupta fiindca ,omu” a trecut prin comisia de la Parlament ca in branza ,adica nu are nici o treaba ,peste tot sunt oamenii lui ,care-l sustin …..Oricum ,e complicat ce se intampla ,e prea batator la ochi pt noi astia ,care traim ,citim si auzim ,sper ca Kovesi sa fie cinstita ,chiar daca Traian Basescu nu mai este Presedinte !

  • aaaa si sa nu intelegeti gresit ,sustin DNA ,au furat multi ,mult prea mult ,dar ,toate anchetele sa fie la fel ,corecte ,fara alte implicatii

 • Ura ,razbunare si ofrande aduse noului stapin

 • Este sacrificata si culmea rezista!Bravo la romanca!

 • Sustin cu tarie,ca este razbunarea lui Kovesi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *