Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de vineri, 8 aprilie 2016

Spionul Weiner Ron a copiat și transferat e-mailurile personale ale Codruței Kovesi. Ce conțineau acele e-mailuri de – meritat riscul unui conflict al României cu Israelul?

Miercuri, 6 aprilie 2016, după apariția în presa online de marți seara, a unui Document privind arestarea preventivă a doi angajați ai firmei Black Cube, DIICOT a dat un Comunicat. În absența – incredibilă din punctul de vedere al transparenței, a altor date și documente oficiale, ne vedem obligați să citim și să recitim Comunicatul pentru a dibui ce s-a întîmplat cu adevărat dincolo de o Afacere cu vădite note de roman polițist tenebros.

La un moment, dat Comunicatul spune:
„În continuarea demersului infracţional, inculpatul WEINER RON, introducând fără drept credenţialele titularilor legitimi, a accesat în mod repetat şi fără drept, (fără autorizarea/consimţământul deţinătorilor şi utilizatorilor legitimi), respectiv prin încălcarea măsurilor de securitate (id-uri şi parolele de autentificare) căsuţele de e-mail (spaţiul alocat de furnizorul de servicii conturilor clienţilor), sisteme informatice aparţinând unui număr de trei persoane vătămate.
După ce în prealabil autorul a accesat respectivele conturile on-line şi a preluat controlul asupra acestora, a luat astfel cunoştinţă de informaţiile şi corespondenţa privată stocate în cadrul respectivelor conturi compromise, date informatice pe care le-a copiat şi le-a transferat în mod neautorizat în propriul sistem informatic, producându-se în acest fel modificări inerente în conţinutul conturilor atacate.”

Cum s-ar traduce acest paragraf din limbaj păsăresc de specialitate în limbajul omului simplu?
Un spion, lucrător al firmei Black Cube, a accesat în chip ilegal căsuțele de e-mail ale unor trei persoane. Din reacția Codruței Kovesi, din datele scurse în presă, dar și din hei-rupismul cu care s-a acționat pentru săltarea celui care a spart contul de e-mail al persoanelor, înțelegem că una dintre persoanele atacate a fost șefa DNA.

Potrivit Comunicatului, Codruței Kovesi i s-a accesat contul personal și prin urmare i s-au citit mesajele strict personale schimbate cu persoane apropiate. Mai mult, după cum spune Comunicatul, mesajele respective, trimise sau primite, au fost copiate și transferate în propriul sistem informatic al spionului de la Black Cube.

Codruța Kovesi nu e numai Țarina anticorupției din România.
Codruța Kovesi e și o persoană fizică.
Altfel spus, o femeie. Și mai ales o femeie nemăritată. Despre viața personală a Codruței Kovesi au circulat în spațiul public, mai pe șest, e drept, pentru că e vorba de cea mai puternică Femeie din spațiul carpato-dunărean, multe legende. Fiind un jurnalist corect, nu-mi îngădui să scriu aici ce-am auzit și eu din surse în care am încredere.

Tot ca ziarist, voi spune că viața personală a Codruței Kovesi contează doar în măsura în care ea nu afectează activitatea DNA. Firește, Codruța Kovesi are dreptul la relații mai mult decît apropiate cu orice bărbat. Cu două condiții:

  1. Respectivul să nu fie dintre subordonați sau dintre cei cu care colaborează DNA din cadrul instituțiilor de forță.
  2. Respectivul să nu fie însurat.

Despre condiția ca respectivul să nu fie din zona de acțiune a DNA e inutil să mai vorbesc. O relație cu un bărbat din subordine sau cu unul din alte structuri de forță ne pune în fața unui cuplu care-l depășește în chip periculos pe cel profesional. Imaginați-vă că relația DNA cu o instituție de forță e dublată de relația amoroasă a șefei DNA cu un șef al instituției respective! Cuplul ar face ce-ar vrea în țara asta.
Nici cu un bărbat însurat nu e nimerit din punct de vedere profesional să aibă relații șefa DNA, chiar dacă ea e o femeie liberă. Nu se știe niciodată cum reacționează nevasta înșelată. Asta ar mai lipsi luptei împotriva corupției! Ca Șefa DNA să fie subiectul unui scandal de tip tabloid!

Nu exclud posibilitatea ca Codruța Kovesi să n-aibă nimic de ascuns în materie de corespondență personală. Eu, de exemplul, nu m-aș tulbura de loc dacă mi-a fi accesate de un străin e-mailurile personale. N-am nimic de ascuns în materie de e-mailuri. Cum n-am nimic de ascuns nici în materie de convorbiri telefonice.

Există însă și posibilitatea ca agentul firmei Black Cube, Weiner Ron, să fi descoperit și copiat e-mailuri cu cîntec.
Altfel la ce bun să se fi ostenit să le copie și să le transfere în propriul sistem informatic?!
În aceste condiții, putem spune că la ora actuală, în România există niște e-mailuri de aur, după care umblă mulți:
E-mailurile Codruței Kovesi copiate de Weiner Ron și, așa cum spune Comunicatul, transferate în propriul sistem informatic.

În absența incredibilă – repet, a transparenței democratice în această Afacere, ne îngăduim să punem următoarele întrebări:

  1. Hei-rupismul milițienesc al autorităților noastre își are explicația în cursa nebună pentru a pune mîna pe e-mailuri înainte ca acestea să plece în lume?
  2. Vor constitui ele temelia negocierilor pentru eliberarea celor doi? Dacă da, de asta au fost arestați în stil hei-rupist cei doi?
  3. A fost implicat SRI în Operațiune fie și prin alertarea Codruței Kovesi că i s-au accesat e-mailurile?
  4. A reușit Weiner Ron să pună la păstrare aceste e-mailuri sau i-au fost confiscate de ai noștri?
  5. Cine din România a avut acces deja la aceste e-mailuri?
  6. Dacă a avut acces cineva din România, ce va face cu aceste e-mailuri?
  7. Se teme cumva Codruța Kovesi de publicarea acestor e-mailuri?
  8. Dacă da, de ce compromisuri e în stare pentru a evita publicarea?

Sunt întrebări pe care și le pun mulți.
Și asta din simplul motiv că Autoritățile au secretizat în chip securistic, după un model pe care-l credeam demult uitat, un Dosar penal banal de violare a corespondenței private a unui cetățean. Asta deoarece, pînă una alta, Codruța Kovesi e un cetățean român, prin nimic mai presus în materie de lege față de orice cetățean al acestei țări.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

38 comentarii pentru articolul „Gîndul de vineri, 8 aprilie 2016”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *