Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Gîndul de vineri, 8 septembrie 2017

Raportul Comisiei parlamentare – un cadou făcut Sistemului de Liviu Dragnea, pentru că l-a scăpat de la pușcărie

După trei luni de așa-zisă activitate (dominată de tentativele nefructuoase de a o aduce pe Codruța Kovesi la interogatoriul public), Comisia parlamentară intitulată Comisia specială de anchetă a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru verificarea aspectelor ce ţin de organizarea alegerilor din 2009 şi de rezultatul scrutinului prezidenţial și-a încheiat activitatea. Încăpută pe mîna unei PSD-iste – Oana Florea – astfel alese de Liviu Dragnea încît să pară mai proastă decît el, Comisia și-a încheiat activitatea într-un chip mai mult decît dubios:

 1. A făcut-o nitam-nisam, în tradiționalul stil PSD-ist de tip Dragnea, peste noapte, fără nici pic de preludiu.
 2. A redactat un Raport fără semnătura reprezentanților Opoziției, tot în stilul PSD-ist, de aroganță ghiorțănească de data asta.
 3. A provocat un scandal prin gestul Oanei Florea de a trimite presei un SMS secret. Întrebată, distinsa a zis că l-a trimis din greșeală. Slavă Domnului că SMS secret nu se referea la fiziologia PSD-istei. Ar fi trebuit să-l interzicem persoanelor sub 18 ani. Scandalul cu SMS trimis din greșeală presei ne arată încă o dată cît de jos a coborît acest partid în materie de cadre. Oana Florea e o dovadă vie. Cum adică să trimiți presei din greșeală un SMS intim?
 4. A dat publicității un Raport definit drept parțial. Cum adică parțial? Rostul Comisiei a fost să descopere Adevărul. Prin definirea drept parțial, Comisia PSD-ALDE ne anunță că a descoperit un Adevăr parțial.

La publicarea mandatului primit de Comisie din partea Majorității PSD-ALDE, scriam în Evenimentul zilei din 9 mai 2017, sub titlul Obiectivele Comisiei de anchetă parlamentară sînt astfel concepute încît nu pot decît să salveze Statul Paralel:

„Din start trebuie să precizez că după lectura Proiectului am simțit nevoia să mă întreb.
Autorii acestui Proiect sînt sau proști sau ticăloși?
O întrebare dată de constatarea că obiectivele anchetei, așa cum se desprind ele din Proiectul de hotărîre, sînt astfel concepute încît nu pot decît să salveze Statul Paralel, Deep State.”

După trecerea în revistă a obiectivelor Comisiei, concluzionam:

„Dincolo de aberaţia iniţială (ce rost are să stabileşti dacă alegerile de acum 9 ani au fost fraudate?), obiectivele Comisiei, influenţate de deraierile din presa PSD-istă, n-au nici o legătură cu dezvăluirile lui Dan Andronic.”

Plecînd de la ce se scrisese Dan Andronic în serialul Noi suntem Statul! și de la propria mea documentare, observam în 9 mai 2017, în debutul activității Comisiei, că marea problemă în legătură cu alegerile din 6 decembrie 2009 nu consta în fraudarea lor de către mașinăria PDL, ci în blocarea prin mijloace ilegale de către Deep State a campaniei angajate de PSD în săptămîna 7-14 decembrie 2009 de contestare a rezultatului alegerilor, campanie avînd drept țintă obținerea deciziei juridice de reluare a turul doi al scrutinului:

„Dan Andronic se referă la implicarea Statului Paralel în altceva, mult mai grav și anume în blocarea oricărei încercări a PSD de a obţine pe cale constituțională anularea alegerilor şi reluarea turului doi.

Despre aceste încercări, Statul Paralel ştia pînă la virgulă din interceptări şi din oamenii săi din PSD. Și a folosit pentru blocarea PSD toate instrumentele tipice Statului Paralel din România de azi:

De la convocarea la DNA pînă la șantajarea judecătorilor sau folosirea celor aflați în Cîmpul tactic.
Asupra acestor aspecte trebuie să se aplece Comisia, şi nu asupra fraudării alegerilor de către PDL.
Nu de alta, dar prin asta Comisia de anchetă salvează Statul Paralel.”

Raportul zis și parțial confirmă din nenorocire profețiile mele sceptice din 9 mai 2017, dar și din alte comentarii publicate ulterior.

Din start, Sistemul e nu numai salvat, dar și albit prin această concluzie:

„Aflarea adevărului în privința acuzației publice de implicare a SRI și DNA în favorizarea fraudării alegerilor, ca urmare a prezenței conducătorilor acestor instituții în locuința domnului Gabriel Oprea în seara alegerilor, nu s-a putut realiza deoarece activitatea Comisiei parlamentare de anchetă a fost blocată, prin” (urmează invocarea refuzului de a se prezenta la Comisie a unor persoane precum Coduța Kovesi, Florian Coldea, consilierul de taină al lui Liviu Dragnea fiind trecut sub tăcere).

A susține că n-ai putut afla adevărul, pentru că șefa DNA a refuzat să vină în fața Comisiei mi se pare un amestec unic de prostie cu ipocrizie.
Chiar și fără prezența Codruței Kovesi, Comisia ar fi putut afla adevărul nu numai despre acțiunea Sistemului împotriva PSD, dar și despre cine a fost prezent în sufragerie la Gabriel Oprea. A fost convocat vreunul dintre șoferii ștabilor dezvăluiți de Dan Andronic? Dar vreunul de la SPP? S-a cerut de la SPP fișa desfășurărilor celor care asigurau paza grangurilor de la SRI și Parchet?
Firește că nu.
Și asta din simplul motiv că PSD nu și-a propus aflarea adevărului, ci îngroparea lui.

Așadar, sub pretextul cusut cu ață albă că niște persoane nu s-au prezentat la Comisie, Raportul parțial refuză să se pronunțe asupra a ceea ce era mai important în legătură cu alegerile din decembrie 2009:
Implicarea Sistemului în contracararea ilegală a acțiunilor PSD de anulare a alegerilor și reluare a celui de-al doilea tur.

Dacă ar fi rămas la această recunoaștere a neputinței, Raportul ar fi putut fi clasat ca o de așteptat alintare din partea lui Liviu Dragnea a Sistemului în schimbul afacerii cu reluarea de la zero a procesului de la ÎCCJ, practic salvarea liderului PSD.
Numai că Raportul anunță drept principală concluzie a activității Comisiei următoarele:

„1. Comisia a constatat acțiuni concrete ale instituției prezidențiale reprezentate de Traian Băsescu și ale guvernului condus de Emil Boc pentru favorizarea fraudării alegerilor în avantajul candidatului Traian Băsescu.”

În consecință, Comisia solicită anchetarea penală a Guvernului Boc și a lui Traian Băsescu pentru abuz în serviciu!

Lectura acestor concluzii te face să te întrebi dacă membrii PSD și ALDE din Comisie erau în deplinătatea facultăților lor mintale cînd au adoptat acest Raport de unii singuri, fără acceptul Opoziției:

 1. Nici un moment din activitatea Comisiei de la înființare și pînă acum n-a semnalat că membrii PSD și ALDE ai Comisiei sunt preocupați de deciziile politice din toamna lui 2009. N-au fost convocați la Comisie Traian Băsescu, Emil Boc, miniștrii acuzați, vreun prefect din vremea respectivă. Culmea e că n-a fost convocat nici Dan Nica. Așadar, principala concluzie a Documentului s-a ivit peste noapte, la ordinul lui Liviu Dragnea care avea nevoie de abaterea atenției de la Masajul cu miere pe care-l face Raportul Sistemului care l-a salvat pe Liviu Dragnea de la pușcărie. Se vede limpede că membrii Comisiei au luat repede Monitoarele Oficiale și-au încropit o concluzie aberantă.
 2. Acuzația nu e de fraudare a alegerilor cum a fost manipulată presa noastră mîncătoare de semințe prăjite. Acuzația e că prin măsurile luate de Traian Băsescu și Emil Boc puteau fi fraudate alegerile. De altfel, Comisia spune clar că nu se poate pronunța asupra fraudării alegerilor. Prin aceasta, Raportul mărturisește o clătinare serioasă a inteligenței minime a autorilor. Cum adică prin măsurile respective puteau fi fraudate alegerile, deși nu se poate dovedi c-au fost fraudate? Imaginați-vă că la etajul 8 al unui bloc are loc un viol. Și vine un neghiob și-l acuză că putea comite acest viol, deși nu există probe că l-a comis, pe un tip care se afla pe stradă și se uita în sus cînd acea loc violul. Și asta deoarece respectivul era pe strada cu blocul deși el locuiește în cealaltă parte a Orașului!
 3. Prin propaganda sa din presă, PSD și ALDE și-au făcut un steag din a denunța semnificarea penală a unor decizii politice. PSD și ALDE au făcut mare gălăgie că Ordonanța 13 a fost anchetată de DNA. Ce face acum PSD? Cere anchetarea penală a unor decizii politice?
 4. Invocarea cazului Dan Nica pentru a dovedi că alegerile puteau fi fraudate, dar nu există nici o dovadă c-au fost fraudate, mi se pare mai mult decît semnificativ pentru tembelismul care definește nu numai Raportul parțial, dar și activitatea așa-zisei Comisii. Dan Nica a demisionat atunci ca o manevră cerută de conducerea PSD. PSD, într-un moment de încețoșare a lucidității politice, acceptase să facă un Guvern cu PDL după scrutinul din 2008. În toamna lui 2009, PSD s-a trezit însă într-o situație imposibilă. Să participe la prezidențiale cu Mircea Geoană concurîndu-l pe candidatul PDL în timp ce alcătuia împreună cu PDL coaliția de guvernare. Pentru a ieși din încurcătură, PSD a creat Scandalul Dan Nica, punîndu-l pe ministrul de Interne de atunci să atace guvernul din care făcea parte. Documentele spun clar că nu Traian Băsescu i-a forțat demisia, ci Dan Nica a forțat-o.

Cum s-a ajuns la acest Raport halucinant?
Răspunsul ni-l dă SMS-ul secret trimis din neghiobie presei de PSD-ista Oana Florea. Indicația primită insistă pe manipularea presei în prezentarea Documentului astfel încît opinia publică să fie convinsă că Traian Băsescu și Emil Boc sunt acuzați de fraudarea alegerilor. Impactul unei astfel de manipulări consta în abaterea atenției de la albirea Sistemului prin Raportul parțial.

Redactarea Documentului peste noapte, scoaterea SRI și DNA de sub orice acuzație, concluziile privind crearea condițiilor pentru fraudarea alegerilor fără nici o legătură cu mersul anchetei, diversiunea întruchipată de cererea ca Traian Băsescu și Emil Boc să fie anchetați penal pentru decizii politice ne semnalează că așa zisul Raport a fost întocmit intempestiv de membrii PSD- ALDE din Comisie la ordinele lui Liviu Dragnea care a vrut astfel să răspundă printr-un cadou cadoului făcut de Sistem numit salvarea sa in extremis de la pușcărie.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

10 comentarii pentru articolul „Gîndul de vineri, 8 septembrie 2017”

 • Poate aceste posturi vor sa plec din Romania??? o fii o politica in acest sens!!!

 • buna seara’

  am o intrebare.

  chiar toate posturile de stiri(pro tv, antenle, digi, realitatea…) dau doar vesti negative. Parca traim in IAD. Asa o fii!!!!!!!!!!!!!!.

 • bă ghio, tu si cu cernat si cu internat sunteti exact acelasi sereist pus sa apere valorile neamului? intreb pentru un prieten, ca zice ca scrieti exact la fel

  • Bă , apă , eu nu scriu ca Cernat , doar dacă ești idiot faci așa confuzii . E drept , Cîrnat mă imită mai nou supărător , folosește tot mai mult expresiile mele , ceea ce mă cam irită . Poate de aia ești așa năuc.
   Cine-i internatul ?……. ! Și pretenu-tu ! Lu ăla , zi-i din partea mea :Altă întrebare !

  • amicul e specialist in ghiologie, zice ca ai dat in balbaiala si explicatii din cauza ca ai fo descoperit ca tu si cu cernat sunteti acelasi scris si aceeasi persoana cu pensie speciala
   …………
   a mai zis ca nu-i nici o rusine sa servesti patria si dupa o anumita varsta

   • Ești dilie , bă apă , mai pe scurt , proastă de numa nu-mpungi . Cernat e antipesedist feroce , fost bășit , actual Pîmpit .
    Eu doar îi detest pe pesediști , și asta de cînd au fost așa de lași să le tremure chiloții în fața gloatei mizerabile de drogați rezist , să dea tren mokka pt plăvanii buni de muncă de la facultăți de rahat , practic să le sponsorizeze futaiurile și deplasările la Buc să înjure guvernul , și pt că n-au pus tunurile cu apă și ciomegele pe ei , cum a făcut Băsău .
    Cernat e în oarecare admirație pt Ciordelia și CACA A , eu îi dau bot huidumei de cîte ori mi se ivește ocazia .
    Eu urăsc Secu din ficați , Cernat , mai fricos , participă , ca ool , da nu se bagă .
    Cernat nu cred c-a depășit vreodată bariera Brailei , nu citește nimic , e incult ca o bordură , eu sînt tip finess , scos în lume , citit , spectator fidel de Opera și , mai ales , de balet .
    Pretenu-tu , ori e idiot rău , ori ești chiar tu , hoțomanco !

 • Domnule Cristoiu, excludeti panarama care semneaza cu „ghio maftei” de pe aceasta pagina. Va descalifica.

  • Domnule Cristoiu , nu-l excludeți pe dobitocul care semnează Popescu Alexandru ( bă , securiștilor , un pic de fantezie , bă , ăsta-i nume , mai sînt 2 pe aici , Ion Ionescu și Ion Gheorghe , tot securiști , tot plini de imaginație ), că se descalifică , mai exact , desconspiră , în scurt timp !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *