CCR a anulat întregul proces electoral cu privire la alegerea președintelui României. Guvernul va stabili noua dată a alegerilor, iar procesul electoral va fi reluat în integralitate

Gîndul de vineri, 9 iunie 2017

Pe marginea unui Document de excepție publicat de Evenimentul Zilei – Raportul SIPA
Arhiva SIPA- ilegalităţi, lucru de mîntuială, secretomanie şi operaţiuni dubioase

Am arătat în numărul anterior, în cadrul serialului în două episoade consacrat arhivei SIPA, că Hotărîrea de Guvern din 9 mai 2006 era cît se poate de clară. După această dată nu mai era nici un temei legal pentru activitatea unei Comisii.
Raportul publicat de Evenimentul zilei arată însă că prin OMJ din 31 mai 2007 se constituie o nouă Comisie.
Cum membrii Comisei semnează Raportul din 14 aprilie 2008, ştim că din ea au făcut parte, printre alții, Horia Georgescu, Iuliana Scîntei, Marius Iosif. Raportul arată şi activitatea Comisiei:

„Membrii comisiei au efectuat 17 deplasări la sediul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi au procedat la desigilarea spaţiului de depozitare a arhivei care a aparţinut Direcţiei Generale de Pază şi Anticorupţie, depozitată la etajul 2, conform proceselor-verbale anexate, iar la plecare, de fiecare dată au sigilat ferestrele şi uşile de acces cu un nou sigiliu eliberat de Serviciul de Informaţii Clasificate al Ministerului Justiţiei. (…)

Membrii Comisiei au făcut observaţii cu privire la unităţile arhivistice verificate, care sînt menţionate în cuprinsul proceselor-verbale încheiate cu ocazia fiecărei deplasări.

Toate unităţile arhivistice verificate scriptic în inventarele identificate în spaţiul de depozitare au fost depuse pe rafturi, în ordinea efectuării verificărilor cu indicatoare manuscrise referitoare la numărul de inventar.”

Despre cum se studia Comisia fiecare dosar ne spune Horia Georgescu la emisiunea Probleme la zi, din 26 mai 2017, realizată la RRA de Alexandra Andon:

Realizator: Cum aţi procedat? V-aţi împărţit dosarele între membrii comisiei, unii dintre dumneavoastră au citit…
Horia Georgescu: Nu. Acolo am intrat tot timpul mai mulţi membri.

Realizator: E adevărat, dar cum procedaţi cînd inventariaţi? Luaţi un dosar şi vă uitaţi cu toţii la el?
Horia Georgescu: Vă explic exact cum procedam. În primul rînd că se întocmea un proces verbal foarte, foarte, detaliat, în care se spunea: «am luat un dosar, din biblioraftul respectiv, am studiat documentele de la fila x pînă la fila y», tocmai pentru…
Realizator: Toţi membrii comisiei în acelaşi timp.
Horia Georgescu: Toţi membrii comisiei în acelaşi timp, împreună. De-aia aceste aspecte foarte detaliate au fost consemnate în aceste procese verbale, tocmai pentru a se putea verifica mai tîrziu diseminarea unor informaţii, dacă cineva proceda în mod ilegal.

Realizator: Bun, perfect! Cum putem noi să verificăm în acest moment dacă au fost diseminate informaţii? Unde găsim procesele verbale?
Horia Georgescu: Procesele verbale sînt la Ministerul Justiţiei şi sînt parte integrantă din raportul de comisie.”

Procesele verbale invocate sînt documentele a căror desecretizare ne-a promis-o de mult timp Tudorel Toader, fără s-o fi făcut-o pînă acum, în cadrul Operațiunii Ducerea proștilor de nas.
Raportul arată că această Comisie şi-a încetat activitatea în luna decembrie 2007.
Pe 15 ianuarie 2008, vine ministru interimar Teodor Meleşcanu. Ca de obicei, ştim puţine lucruri despre activitatea sa în fruntea Ministerului. Ar trebui, poate, întrebat dacă i s-a spus ceva despre SIPA, despre Comisie.

Pe 20 februarie 2008, e numit ministru Cătălin Predoiu.
Duminică, 21 mai 2017, Cătălin Predoiu a intervenit – la cererea mea – la România lui Cristoiu de pe România Tv pentru a răspunde întrebărilor mele şi ale Letiţiei Bădescu.
Fostul Ministru a arătat că desecretizarea Raportului nu e complicată:

„ – De cine depinde desecreterizarea? E secret de serviciu?
– Au trecut 10 ani de atunci, mi-e greu să vă spun. Sînt mai multe niveluri de secretizare dar nu e din cîte îmi dau seama, rememorînd prevederile legale, o procedură foarte complicată în sine (…)”

Cînd Cătălin Predoiu a dat interviul, Raportul nu fusese publicat. Pentru a fi de-a dreptul penibil, Tudorel Toader a declarat joi, 25 mai 2017, după publicarea Raportului, că-l va desecretiza Conţinutul Raportului confirmă aprecierea lui Cătălin Predoiu. Nu era nici o problemă cu publicarea chiar de către Ministerul Justiţiei.

Raportul arată că s-a cerut de către Comisie sesizarea SRI pentru neregulile constatate în activitatea Comisiilor anterioare.
Cătălin Predoiu susţine în intervenţia sa c-a trimis Raportul la CSAT:

” – Acest raport a fost trimis de dvs la CSAT?
– La secretariat. O precizare destul de importantă – eu am făcut acest lucru pentru că am văzut că în hotărîrea de guvern se fac referiri la legea CSAT, la legea siguranţei naţionale. Nu vreau să spun nici mai mult nici mai puţin decît atît, nu vreau să afirm că sînt membri ai CSAT la momentul respectiv care l-au cunoscut, ci pur şi simplu că am făcut ceea ce izvora din spiritul şi litera hotărîrii, respectiv o depunere a acestui raport în secretariatul CSAT, respectiv la biroul de documente secrete din minister.”

La emisiunea de la RRA, Georgiana Iorgulescu se miră – şi pe drept cuvînt – că ministrul Cătălin Predoiu n-a sesizat Procuratura:

„Dar, în fine, domnul Predoiu susţine că l-a trimis la CSAT. Domnul Băsescu spune că nu ştie de aşa ceva. Dar eu vin şi întreb: de ce sântem în mentalitatea asta comunistă şi postcomunistă, că toate cheile acestei ţări se află în CSAT? CSAT-ul e un for administrativ. E adevărat că se ocupă de siguranţa naţională, dar, în ciuda a ceea ce se spune, nu are voie să emită legi, deşi o face, protocoale…, de ce la CSAT?

Realizator: Dar chiar şi aşa, de ce domnul Predoiu să îl trimită?
Georgiana Iorgulescu: Dar de ce la CSAT? E ca şi cum…

Realizator: Dar de ce să îl trimită undeva, şi să nu acţioneze pe baza constatărilor unei comisii, pe care el însuşi a înfiinţat-o?
Georgiana Iorgulescu: Dar ministrul justiţiei, doamnă, este membru în CSAT!

Realizator: E adevărat, dar ministrul Justiţiei face o comisie, aceea are nişte concluzii, de ce nu acţionează pe baza acestor concluzii?
Georgiana Iorgulescu: Păi, concluzia asta era, să se ducă la CSAT cu avizul conform şi CSAT-ul să hotărască. ”

Nu numai Georgiana Iorgulescu, dar şi alţii, s-au mirat că un Document precum Raportul, care dezvăluie nereguli grave în gestionarea Arhivei, a fost tratat ca pe o simplă factură de gaze.

Traian Băsescu, fostul preşedinte susţine că n-a ştiut de acest Raport.
Să-l credem pe cuvînt.
Cel care-l ştia era Cătălin Predoiu, membru al CSAT.
Cum de s-a mulţumit Cătălin Predoiu cu simpla trimitere la Secretariatul CSAT?
De ce nu l-a informat direct pe Traian Băsescu?
De ce nu l-a informat pe premierul Călin Popescu Tăriceanu?

Nu sunt singurele întrebări stîrnite de publicarea Raportului.
Sub presiunea Statului Paralel, dezbaterea a fost înăbuşită.
Nu e însă singura explicaţie pentru care nu s-a răspuns nici pînă acum la mai multe întrebări legitime:

1) Cele două Hotărîri de Guvern au fost date pe vremea cînd C.P. Tăriceanu era premier.
Ştia despre ce-i vorba?
Îşi aminteşte acum de afacere?
A întrebat-o vreodată pe Monica Macovei ce s-a ales de îndeplinirea Hotărîrii de Guvern?
Cînd s-a decis prelungirea termenului de la 8 mai 2006 la 30 iunie 2006 s-a discutat în Guvern şi de ce e nevoie de asta?

2) Călin Popescu Tăriceanu a fost premier din 2005 pînă în 2008.
Sub mandatul său au fost înfiinţate celebrele Comisii.
De ce nu-l întreabă nimeni despre ele?

3) Comisia Chiuariu a fost înfiinţată pentru a studia Arhiva și a face propuneri de repartizare a Dosarelor către alte instituții, potrivit Hotărîrii de Guvern din 9 februarie 2006.
Rezultatul activităţii e un Raport.
Nu despre cum să fie distribuită Arhiva ci despre neregulile din activitatea Comisiei anterioare.
A avut mandat să facă şi asta?

4) Raportul face vorbire de o altă Comisie înfiinţată de Monica Macovei:

„La nivelul Seviciului de Informații Clasificate din cadrul Ministerului Justiției a fost identificată o arhivă redusă de documente aparținînd fostei DGPA și fostei SIPA. Documentele fac parte din categoria documentelor clasificate – toate nivelele de clasificare – dar nu sînt înregistrate sau sînt înregistrate defectuos în registrele speciale gestionate de acest serviciu

Această componentă importantă a arhivei operative a fostei DGPA a fost inventariată de către o comisie desemnată de către fostul ministru Monica Macovei prin OMJ nr. 106/C/03.02. 2005.”

Raportul denunță faptul că „Membrii Comisiei (…) au ridicat documente din arhiva operativă aflată în cadrul Serviciului de Informații Clasificate din Ministerul Justiției pe care le-au predat ministrului de Justiției Monica Macovei.
Comisia actuală (autoarea prezentului Raport) nu a putut identifica și nu cunoaște dacă documentele clasificate ( SSID, SS, S ) ridicate de membrii Comisiei (…) au fost restituite de acești membri sau de către ministrul Justiției, Monica Macovei, și dacă alte măsuri de valorificare au fost dispuse de fostul ministru al Justiției Monica Macovei.”
Asta înseamnă că documentele folosite spre șantaj au fost luate indirect de la SIPA, prin intermediul Serviciului de Informaţii Clasificate.
La această Arhivă se referă Corneliu Turuianu în plîngerea sa?

În concluzie:

  1. Afacerea Comisiilor care au umblat la Arhiva SIPA destăinuie un lung şir de ilegalităţi, lucru de mîntuială, secretomanie şi operaţiuni dubioase.
  2. Deşi Raportul Comisiei Chiuariu, aprobat de Cătălin Predoiu pe 17 aprilie 2008, e trimis la CSAT, pentru că el semnala fapte cu iz de atentat la Siguranţa Naţională, din aprilie 2008 pînă acum, timp de 9 ani, adică, nimeni din CSAT n-a catadicsit să-i dea atenţie.
  3. Nici azi, după 9 ani de la elaborarea Raportului care denunță grave ilegalități, nu există nici un interes de a face lumină în afacerea dubioasă a Comisiilor. Dimpotrivă, pentru a ascunde și mai adînc adevărul prin perdele de ceață securistică, Ministrul Justiției, Tudorel Toader, un exemplu strălucit de cum activează Băieții cu galoane pitite în izmenele de cazarmă, în loc să desecretizeze documentele despre Comisii, a găsit de cuviință să înființeze o altă Comisie!

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

23 comentarii pentru articolul „Gîndul de vineri, 9 iunie 2017”

  • Păi nu este firesc domnul Cristoiu, ca dumneavostră, un pasionat și cercetător al arhivelor și al informațiilor pe care le oferă arhivele, să promovați deschiderea studierii acestora de către doritori și chiar publicarea informațiilor relevante pentru ca și publicul mai puțin interesat să cunoască despre ceea ce ar trebui să fie interesat să cunoască ? Ei ce ziceți ? Nu-i așa că și din perspectiva democrației, acțiunea dumneavoastră de promovare a desecretizării arhivelor este chiar și motivată ,de interesul societăților democratice de promovare a democrației ?

  • Arta şantajului în justiţie – la cel mai înalt grad… de profesionism – se desăvârşeşte cu SRI-ştii din CSM.
    Dă-le securiştilor un dosar şi îţi vor lua toată arhiva!

    CSM = Garantul independenţei şantajului în câmpul tactic! 🙂

    • Arhiva SIPA a fost agentul electoral cel mai eficient la alegerile membrilor CSM.
      Apoi, tot lanţul slăbiciunilor se întinde de la sine. Aici
      Aici e bătaia peştelui pe uscat. Peştele de la cap se lasă prins în cârlig. Altfel, se curăţă.

      • Promovarea din CSM e mama distribuirii forţei… de muncă. 😀
        Staborul disciplinar din CSM e tatăl nostru care ne eşti tartor în câmpul tactic şi le arăţi calea greşiţilor noştri. 😀

  • Ministerul Justiţiei tăia porcul şi-l ţinea tranşat pe sortimente:
    1. Ciolanele, grăsimea şi organele de bătut toba în camera frigorifică de la ANP.
    2. Carnea macră şi cârnaţii afumaţi – mai aproape de fripturişti – în frigiderul de lux de la SIC.

    Pentru pierderea urmelor fiecărui ministru gospodar de colecţie, se impunea o fuziune prin absorbţie, 2 în 1, dar toate pornirile s-au oprit… prin saturaţie, după ce-au poftit din prima strigare la difuziune prin resorbţie. 😮

  • HG de desecretizare se trage… spre publicare. 😀

    Cum se publică în Monitorul Orificial o Hotărâre de Guvern pentru Tudeorel Toader?
    – Sunt fierbinte. 😀

  • Scânteie Laura Iuliana, membru marcant al Comisiei Chiuariu 2007-2008, ne-a zis-o în 2017 din scaunul de senator:

    Iarna nu-i ca vara şi nici SIC ca SIPA,

    „Nu am verificat activitatea altei comisii, ci am preluat comisia precedenta si in cadrul acestor atributii de finalizare a raportului si demersul pentru predarea arhivei, ca sa nu mai existe un subiect permanent de discutie in media si posibile semne de intrebare. Daca au constatat nereguli, le-am consemnat in raport.
    (…) Noi am facut o confruntare a opisului de documente lasat de comisia anterioara, cu situatia de fapt, existenta in depozitului Administratiei Nationale a Penitenciarelor, pentru a vedea ca intre perioada in care s-a inventariat si in care noi am preluat nu au disparut documente, deci am verificat toate stocurile arhivistice, astfel cum fusesera ele deja inventariate. Raportul a continut o detaliere a activitatii comisiei pe durata mandatului, constatarile noastre, inclusiv cu privire la nereguli, si propuneri”

    Ce-a fost de văzut la ANP cerea timp, nu 17 vizite de toate.
    Ce-a fost văzut la SIC cerea discreţie.

    • Numai Marius Oprea se plânge de opisuri.
      Ceilalţi le-au avut, le-au folosit.
      Probabil vom vedea punctual ce-au consemnat în procesele verbale zilnice.

  • – Domnule Predoiu, după preluarea mandatului de Ministru al Justiţiei, de la 1 mărţişor 2008 încolo – în calitate de membru CSM, vă presau colegii cu problema de actualitate SIC şi SIPA?
    – Nu, eu când mergeam la lucru în CSM mă ţineau blocat la Secretariatul CSM-ului. 😀

  • Atenţie, se foto-lucrează!
    Şi Meleşcanu ştie de ce. 😀
    Se dau de gol între ei, pe rând. 😀
    Dată fiind data odată: 26.02.2008

    „…in acest moment o comisie din minister ocupandu-se de sortarea documentelor…”
    Sortăm pe sortimente… nesortimentate. 🙂

    „Nu are nimeni acces la arhive in afara de cei care au avut acces si au FOTOCOPIAT. 😀 😈 😆 Nu e o chestiune pe care sa o confirm sau sa o infirm. La ora actuala exista o comisie care selecteaza fondul respectiv, si cu exceptia acelei comisii nimeni nu are acces”

    26.02.2008- După 3 zile venea ministru al justiţiei Predoiu, cel care fotocopiază în draci… cu uşa blocată. 😆 Comisia Chiuariu lucra de zor SIC şi SIPA în februarie 2008 şi minţea c-ar fi oprit treaba în decembrie 2007.

    http://www.ziare.com/teodor-melescanu/stiri-teodor-melescanu/arhiva-sipa-nu-va-fi-distrusa-ci-redistribuita-unor-institutii-250857

  • Cine cere azi un subiect, mâine are doi subiecţi. 😆

    „Traiane, daca ai ocazia sa vorbesti la Parchet despre subiect pentru liberalii mei, fraţii Muraru?”

    – Lăzărică, dacă ai ocazia să vorbeşti despre subiectele furt dosare, şantaj şi muşamalizare la Parchet, în folosul fraţilor Muraru? Sau vă protejaţi la fel şi găinăriile?

  • Vrei, nu vrei, ia dosarul Macovei! 😀
    „Curentul” ian 2008:

    „Preşedintele CSM, Lidia Bărbulescu, a solicitat ieri, public, Ministerului Justiţiei şi Parchetului General să transfere toate dosarele profesionale ale magistraţilor şi foştilor magistraţi în arhivele Consiliului. Aceeaşi solicitarea a fost făcută şi către fosta SIPA, ce deţine dosare ale magistraţilor aflaţi încă în funcţie. Această cerere are la bază două motive, primul dintre ele fiind acela că în ultimele zile au fost scoase la iveală dosarele foştilor procurori Norica Clinci, actuală Norica Nicolai, şi Monica Gherghescu, respectiv Monica Macovei, mape la care, potrivit legii, nu ar fi trebuit să aibă acces decât mai sus-numitele, deoarece aceste documente nu sunt publice.
    Iar cel de-al doilea motiv invocat de preşedintele CSM în petiţia sa este acela că tot „legea prevede că foştii judecători şi procurori care şi-au încetat activitatea din motive neimputabile pot fi numiţi în magistratură, pe bază de concurs, iar obligaţia verificării dosarului profesional şi reputaţia acestora revine Consiliului Superior al Magistraturii”. Potrivit preşedintelui CSM, instituţia doreşte să înlăture orice suspiciuni legate de folosirea acestor informaţii în alte scopuri decât cele prevăzute de lege.

    http://www.curentul.info/2008/index.php/Actualitate/CSM-cere-pentru-pastrare-toate-mapele-profesionale-ale-magistratilor.html

  • Fraţii Alexandru şi Andrei Muraru: hoţul şi şantajiştii.

    Acţiunile lui Corneliu Turiianu au început cu muşamalizarea la Parchetul de pe lângă jidecătoria sector 5. Le-a resuscitat în instanţă, cu retrimitere la parchet,

    „Presupusul furt de documente din Ministerul Justiţiei ar fi avut loc în 2007, pe când ministru al Justiţiei era Tudor Chiuariu, o parte din dosarul profesional al fostului judecător Turianu fiind depus de fraţii Muraru ca probe împotriva acestuia”.

    Corneliu Turianu a mai arătat că i-a acţionat de cei doi fraţi în judecată. “Pentru unul pentru sustragere de documente din arhiva Ministerului de Justiţie, iar celălalt pentru două infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie: şantaj pentru a mă determina să eliberez locul în favoarea fratelui şi folosirea şi darea publicităţii de documente la care nu are acces publicul. În referatul procurorului din 10 iulie 2015 sunt anunţat că s-a început urmărirea penală împotriva celor doi domni. E o complicitate la folosirea documentelor”.

    http://www.romaniatv.net/consilierul-prezidential-andrei-muraru-acuzat-de-trafic-cu-dosare-cnsas-reactia-lui-andrei-muraru_318775.html

    • Atenţie! Dosare profesionale în arhiva Ministerului Justiţiei, nu la CSM.
      De urmărit transferul la CSM! 😆
      CSM a iniţiat demersurile pentru acest transfer după 15 ianuarie 2008. (Deci Norica Nicolai avea dosarul profesional la MJ, când a fost refuzată de Cotroceni; ulterior a ajuns la CSM)

      Întreb pentru un vecin:
      – Cum s-a reuşit în 2008 inventarierea, selecţia şi transferul dosarelor profesionale de la MJ la CSM? Tot cu uşa arhivei închisă? 😆

  • În Raport, la propunerile finale, membrii comisiei recunosc că n-au cunoştinţă de conţinutul arhivei SIC:

    -litera c) (pag5/6): „IDENTIFICAREA ŞI INVENTARIEREA tuturor documentelor aparţinând arhivei operative a fostei DGPA din cadrul Serviciului ede Informaţii Clasificate al ministerului şi arhivarea lor, respectiv depozitarea lor în spaţiul securizat al arhivei…”(de la ANP)

    În aceeaşi ordone de idei răvăşite, tot în Raport
    „La nivelul Seviciului de Informații Clasificate din cadrul Ministerului Justiției(…) Documentele fac parte din categoria documentelor clasificate – toate nivelele de clasificare – dar nu sînt înregistrate sau sînt înregistrate defectuos în registrele speciale gestionate de acest serviciu”.

    1. Câtă vreme chiuareii pretind că au cunoştinţă de sustragerea unor documente din arhiva SIC, E ABSURD să susţii în acelaşi timp că nu ştii dacă subtiliyatorii Macovei&comp le-au returnat sau nu.
    ORI ŞTII, ORI NU ŞTII CE ANUME LIPSEŞTE.
    Ce-au restituit nu mai lipseşte, dar ei se contrazic din dorinţa de a lăsa deschisă uşa ambiguităţii, prin care cineva din trupa Macovei – dacă nu a restituit – a intrat şi a furat. Ca la nebuni!

    2. Câtă vreme descrierea în Raport a evidenţei arhivei SIC înseamnă neidentificare, neînregistrare, nevoie de inventariere, E ABSURD să susţii în acelaşi timp că ştii ce documente nu ies la socoteală.

    3. În amestecul indus – dintre HAOS şi INVENTARUL efectuat totuşi la arhiva SIC de echipa Macovei- ciuareii mai strecoară propunerea să facă ei ordine încă o dată ( „Această componentă importantă a arhivei operative a fostei DGPA a fost inventariată de către o comisie desemnată de către fostul ministru Monica Macovei prin OMJ nr. 106/C/03.02. 2005”)

    Inventariezi, nu inventariezi, vremea şantajului trece, 😆 dar, dacă tot a trecut, nu vrea nimeni dintre echipa Chiuariu-Predoiu să restituie la SIC cel puţin cele 17 dosare din „lotul Turianu”? Măcar să credem că există un pic de bunăvoinţă şi nimeni n-are interes să ascună supa reîncălzită.

  • @Geo Matei -unde anume vezi in postarea Adrianei Petrescu sa fi afirmat ca prin eliberarea conditionata se întelege ca Voiculescu a fost condamnat fara sa fie vinovat ? Nici explicit, nici implicit…Prostanacule! ca sa raman in registrul tau 🙂

  • Serviciile se ocupa de dusmani iar politicienii de prieteni

    Daca musiu Tudorel a pus de inca o comisie inseama doar ca cei mai multi dusmanii din arhiva SIPA s-au transformat intre timp in prieteni

    • Ce fel de prieteni? Cei mai buni prieteni. Prieteni adevarati pe care te poti baza

  • „Asta înseamnă că documentele folosite spre șantaj au fost luate indirect de la SIPA, prin intermediul Serviciului de Informaţii Clasificate.
    La această Arhivă se referă Corneliu Turuianu în plîngerea sa?”

    Da, da, da! La aceste documente se referea Corneliu Turianu, iar cele 17 dosare din „lotul Turianu” au ajuns în mâinile lui Alexandru Muraru prin intermediul găştii lui de la Iaşi din comisia Chiuriu-Predoiu. Legătura cu arhiva SIC se vede din Raport, după şirul de elemente contradictorii prin care se străduiesc să creeze şi să paseze portretul robot al hoţilor de documente… spre echipa Macovei&comp.

    Când n-ai nimic de ascuns, nu te contrazici ca chiuareii. Mai bine zis, dacă tăceau, rămînea mai mult loc în arhivă pentru alţi specialişti în sustrageri de documente. 😆

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *