Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de vineri

Acestei așa zise campanii electorale îi lipsește Crin Antonescu!

Crin Antonescu a fost invitatul lui Rareș Bogdan la Jocuri de putere de pe Realitatea Tv.
Concentrată din naștere pe exploatarea conflictului, presa l-a băgat în seamă pe cel pînă nu demult vedeta mediatică a României ultimului an de mandat al lui Traian Băsescu doar prin declarația despre Klaus Iohannis.
Răspunzînd unei întrebări a lui Rareș Bogdan, Crin Antonescu a declarat că nu știe dacă-l va vota pe  Klaus Iohannis.
Presa independentă s-a grăbit să vadă în asta o ruptură între Crin Antonescu și Klaus Iohannis.

Raportarea la felul de a fi al politicianului Crin Antonescu ne arată însă că interlocutorul a dat un răspuns de bun simț și nu unul de politruc dîmbovițean.
Cîtă vreme nu-l cunoaște pe Klaus Iohannis în ipostaza de candidat la Președinție, el, Crin Antonescu, nu poate declara că-l va vota fie și pentru adevărul că votul trebuie dat în cunoștință de cauză și nu în ipostaza de chibiț electoral.

Nu de puține ori am scris și am zis că-mi place Crin Antonescu, deoarece refuză categoric, asumîndu-și prin asta multe riscuri, înțelegerea politicii ca o succesiune de șmecherii prin care cîștigi voturi, ca o eternă păcăleală a cetățenilor cu tot felul de trucuri electorale, propuse politicienilor de consilieri imbecili.
De aceea, poate, Crin Antonescu ar fi fost și sigurul candidat în stare să-l bată pe Victor Ponta.
Pentru că Victor Ponta nu poate fi bătut decît de un concurent care, prin substanțialitatea intervențiilor, prin asumarea Bunului simț într-o politică nesimțită, ar contrasta spectaculos cu superficialitatea, cu șmecheriile de golănaș care intră peste rînd ale candidatului PSD.

Interviul de la Realitatea Tv m-a convins că fostul președinte al PNL se numără printre puținii politicieni români care pot transforma o apariție la tv într-un spectacol al vieții gîndite și nu trăite pur și simplu.
Oricît ar părea de ciudat, o campanie electorală pentru prezidențiale e și un excelent prilej de educare civică, democratică, istorică, culturală a electoratului.
Interviul de la Realitatea Tv m-a convins astfel și cît de mult lipsește acestei campanii Crin Antonescu.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

51 comentarii pentru articolul „Gîndul de vineri”

  • Si cind vorbea Crin de Merkel si de Barosso , ce spunea ?

  • D-le Cristoiu,… daca prin „presa independenta” intelegeti ceea ce indeobste se crede si intelege lumea prin… „Justitia independenta”, atunci, „ideea” poate fi acceptata fara obiectiuni. In orice alt caz,…. mai bine ramaneati acolo de unde abia v-ati intors…. 🙂

  • singurul Antonescu pe care l-as vota e Ion AntonescuIIarasi vine 23 august, si toate televiziunile o dau cu regele.O iau cu capul…

  • Este clar ce se urmareste: Se continua linia PSD de separare a romanilor in tabara basista si nonbasista care nu este in totalitate pontista(vezi PNL) si deci o parte din liberali sa fie adusi mai aproape de Tariceanu, daca nu direct de Ponta , electoratul PDL sa se imparta si el si deci campania electorala sa fie grav compromisa. Electoratul strict basist care azi dupa cum a aratat votul de la europarlamentare se afla partial la PMP dar si la PDL, poate sa fie dirijat spre PMP dar este un succes neimportant cat timp celelalte partide sund destructurate pe aceasta dihotomie azi lipsita de sens si interes politic real si nu pune in pericol mafia PSD . Deci este o sinistra cacealma si diversiune PSDist -taricenista care poate ramane la nivel de diversiune dar daca legile noastre nu impiedica si din comunicatul PMP nu am inteles daca legal este imposibila acum o suspendare, ci doar ca este total inoportuna si antinationala ceea ce este desigur evident. Si cum nu ne asteptam ca gasca Ponta Tariceanu sa se gandeasca macar si o clipa la Romania (ca daca Ponta s-ar gandi nu ar asista impasibil la despadurirea zilnica cu 3 ha a Romaniei) si deci suspendarea se poate efectua avizul CCR fiind consultativ si deci totul depinzand de vointa majoritatii PSDiste. Astept cu interes acest joc de poker.

  • Eu am convingerea ca Udrea va lua si din electoratul lui Ponta … mai ales din mediul rural, unde ea are lipici la serbarile campenesti . Din punctul asta de vedere, candidatura ei mi se pare o miscare buna. 3-4 procente daca ciupeste de la Ponta … ar fi perfect, l-ar scoate definitiv din carti pe mitoman!!!

  • Numai Crin Antonescu poate castiga prin spiritul lui liber , este singurul care poate castiga majoritatea nehotaratilor si a tinerilor, cu Johannis sunteti vazuti ca apropiati lui Basescu – via PDL. Mesajul lui Crin anti PontaBasescu va fi nimicitor.

  • Un lucru maret facut pentru Romania, va rog!

  • Nu conteaza ca are sau nu fituica . Ce a facut? Nu apara justitia si corupti , nu vorbeste de asta niciodata . E un om gelos , el il aduce pe Iohannis si zice ca nu il cunoaste , hai sa fim seriosi!

  • Sigur ca va place,se vede…Cum nu il cunoaste pe Iohannis?,nu el l-a adus de la Sb.?Si pe ponta zicea ca il cunoaste…,dar ce l-a inselat…Va spun ca el tot pe ponta il iubeste,si invers.Nu i-ati vazut tot la aceeasi emisiune,gen,iarta-ma?,cind se gratulau,ca ii lipseste lui ponta,ce dor le e unul de altul etc.? Tot n-am incredere in el.

  • Antonescu este un balerin al politicii romanesti. Din pacate nu are are si auz si danseaza ,,pe langa muzica”. Sau numai dupa muzica care-i convine. URAT CARACTER!

  • Asa suntem noi, pana si liderii de opinie duc dorul spectacolului politic de la televizor…pai cand e vb de politica la noi nu conteaza decat spectacolul si campanii electorale infinite. Dupa ce vom avea politicieni care vor urmarii interesele mele, domnule Cristoiu, voi ajunge sa duc dorul campaniilor electorale spectaculoase. Deocamdata sunt satul de campania electorala de 2 ani a lui Ponta si in mare parte din aceasta perioada chiar si a lui Antonescu. Poate se va termina odata campania asta electorala si construim si noi Sibiu-Pitesti de exemplu.

  • „…refuză categoric, asumîndu-și prin asta multe riscuri, înțelegerea politicii ca o succesiune de șmecherii prin care cîștigi voturi, ca o eternă păcăleală a cetățenilor cu tot felul de trucuri electorale”. Si cum ramane cu lovitura de stat din 2012, voturile date de mortii lu Dragnea, manipularea prin Antena 3, pactul cu Voiculescu si cu PSD care l-au propulsat pe POnta. Toate sub semnatura lui Antonescu.

  • Bravo Maestre ! Subscriu la cele expuse de dvs ! AC este singura solutie salvatoare !

    • Cu ce salveaza Antotescu . .? Ce a facut concret pentru tara , va rog sa imi scrieti si mie. Nu se vede .

    • Maria Stere- e singurul nostru politician de calitate, care e curat si bine intentionat, care emana bun-simt… a ocupat orice functie avuta cu demnitate, sinceritate, bun-simt si patriotism si ce a putut face, a facut, fara compromisuri. dar nu va mai agitati atat, Crin nu candideaza, aveti o lista de candidati plini de realizari pentru tara, sigur Crin Antonescu nu avea ce cauta printre ei…pt ca are un IQ cam de 10 ori mai mare decat toti aia la un loc 🙂

  • DESPRE MORŢI, NUMAI DE BINE , FIE EI ŞI POLITICI …

  • Cacarau doar ar fi castigat confruntarile televizate, nu si alegerile. In afara nucleului de vontani PNL, nu ar mai fi putut strange in jurul sau si alte categorii de votanti ai Dreptei. Din motive de concubinaj politic pasional cu PSD-ul pe care l-a practicat ani la rand pana cand gangsterii rosii i-au tras clapa.

  • Dle Cristoiu, cand spuneti ca Antonescu ar fi fost „singurul care…..”, ar trebui sa va ganditi si ce a facut la viata lui acest om. Daca ne propuneti in marea batalie din finala doua nulitati (dupa parerea mea), apai n-am facut nimica….

    • Da se propune un personaj care nu a facut nimic toata viata , ba da a chiulit din parlament noi nu am uitat ca este si va ramane cel mai mare chiulangiu din Parlamentul Romaniei , nu mai inteleg nimic de ce aceste derapaje jurnalistice ? cred ca doar cetatenii vor reusi sa mai faca ceva pentru aceasta Tara daca vor iesi din aceasta LETARGIE interminabila.

    • Înțeleg că dl. Cristoiu îl apreciază nu pe politicianul Antonescu, ci un anumit mod de a privi politica, asumat de fostul lider PNL.
      Observați că atunci când vine vorba de confruntarea electorală, se folosește condiționalul perfect: „dl. Antonescu…ar fi fost singurul în stare”.
      Din păcate, a cam ratat ocazia.

    • Modul de a privi politica se concretizeaza in ce faci in politica pentru cei care te-au ales. Or Antonescu nu a demonstrat nimic sau, in orice caz chiar „sub nimic”. A atenta la statul de drept si a nu recunoaste acest lucru inseamna ori ca esti iresponsabil si nu stii ce faci sau stii ce faci dar vrei sa-i prostesti pe ceilalti, adica pe noi. M-a bucurat cand a rupt USL-ul, dar m-a dezamagit profund cand nu a vrut sa recunoasca porcaria din 2012. Asta insemna ca ruperea USL-ului avea doar o ratiune personala si asta, pentru un om politic este de toata scarba.

    • Absolut corect!

    • ei, nu stiu ce va mai ofticati atata aici, ar trebui sa fiti multumiti- Crin nu candideaza, iar ceilalti candidati cu siguranta au facut multe pentru tara la viata lor.

    • In 2012 a fost o lovitura de stat dar data de un personaj care sta ilegal la Cotroceni.

  • Da un Crin care a participat la lovitara esuata de STAT , un Crin care a dat mana cu partidul ciumei ROSII se intorc Bratienii in mormant cam miroase ce faceti mai nou.

  • asa e maestre…e cel mai bun candidat si nu e lasat sa candideze!! totul e atat de absurd…dintre glumele proaste aliniate la startul campaniei prezidentiale, daca mai ai ceva asteptari si nu esti chiar retardat sau asistat, chiar nu poti face o optiune decenta. poate il convingeti pe Crin Antonescu, maestre, sa candideze, chiar nu avem ce vota…:( 🙁 vorbiti cu el si incurajati-l, pentru ca nici nu prea mai vrea sa revina in prim-plan si e o mare pierdere pt noi…nu avem politicieni ca el..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *