În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Gîndul de vineri

PSD – Strategia imaginii diversioniste de partid măcinat de lupte interne

Sub numele Catrina Dorian, Gîndul meu de joi a beneficiat de următoarea postare:
D-l Rares Bogdan este din ce in ce mai sfatuit de cititorii si prrivitorii emisiunii d-lui,sa va inlature de la emisiune ptr ca va incapatanati sa nu spuneti ca in USL sunt numai demoni,iar in ACL sunt numai sfinti si fecioare!

O postare imediată, sub același nume, citează din ceea ce cred a fi mesajele primite de Rareș Bogdan de la cititori după emisiunea de miercuri seara:
Ileana Manolache
Azi la 13:01
Stimate domnule Rares Bogdan va rog sa-l scoateti la,vatra pentru un…
Mirel Vlad Voicu
Azi la 12:22
Buna Rares, Este evident ca d-l Cristoiu “inclina” catre Ponta. Olga Andreescu
Azi la 11:20
Dl. Cristoiu reşeşte să ne enerveze cu ideile lui pe care le repetă

Față de cele semnalate în mesajul la comentariul meu țin să precizez:

  1. Nu e prima oară cînd intru în conflict cu telespectatorii unui post, telespectatori care se așează în fața televizorului nu pentru a urmări ce spun despre un eveniment ziariștii, ci pentru a-și vedea confirmate propriile opinii, clădite toate pe emoții de chibiț.
    Ca și în cazul altor televiziuni și al altor ziare de la care am plecat cînd am simțit că deranjez, declar aici, sub semnătură, că nu-i nici o pagubă dacă voi fi înlăturat și de la Realitatea Tv. La vîrsta mea și cu atîtea proiecte începute, fără a fi terminate, ieșirea din circuitul jurnalistic activ ar fi o binecuvîntare pentru mine și nu o nenorocire, cum ar crede unii.
  2. Disputa dintre mine și Rareș Bogdan n-a avut drept temei aprecierea celor două formațiuni adversare, ci aprecierea efectelor asupra campaniei lui Victor Ponta a anunțului făcut de Sebastian Ghiță privind candidatura la șefia PSD. Rareș Bogdan, ca de altfel, și alți mai tineri confrați, nutrea convingerea că anunțul lui Sebastian Ghiță e un dezastru pentru șansele lui Victor Ponta, deoarece baronilor locali ai PSD le va pica greu gestul amicului de familie al  Eu eram și sunt convins că baronii locali sunt condamnați să-l sprijine pe Victor Ponta să ajungă președinte, chiar dacă li se pare că premierul nu-i va apăra de DNA. Dacă nu-l sprijină, ajunge președinte un altul, cu care chiar nu se va putea discuta.

Așa cum spuneam și pe cristoiublog.ro, anunțul făcut de Sebastian Ghiță e o diversiune. Ea mă convinge că PSD din 2014 nu mai e PSD din 2004, cînd Adrian Năstase n-a luat în seamă presa. Acum, în 2014, PSD are pusă la punct o strategie impecabilă pentru manipularea presei independente. Știind asta, sînt deosebit de prudent cu tot ce vine de la PSD, dar mai ales cu tot ce vine de la PSD drept slăbiciune. Singura modalitate de a birui PSD în politică e  să nu crezi un moment că e atît de minat de lupte interne cum vrea să ne tragă pe sfoară.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

19 comentarii pentru articolul „Gîndul de vineri”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *