Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

A început bătălia pentru Putere în partea de Dreapta a scenei noastre politice?

Ultima zi de campanie a fost plină de evenimente.
Demonstrațiilor  anti-Ponta, Victor Ponta le-a răspuns prin reînvierea – doar simbolică – a demult cadavrului USL. Principalul scop nu l-a reprezentat, cum s-ar putea crede, seducerea electoratului lui Călin Popescu Tăriceanu, umflat în primul tur de voturile date pe șest de PSD-iști și de fraudarea locului trei, ci  seducerea baronilor din PNL ca să trădeze în favoarea lui Victor Ponta.

Demonstrațiile au menirea să provoace Revoluția la vot prin ieșirea la urne pentru prima dată în Istoria postdecembristă într-un  procent mult mai mare, urieșesc, față de primul tur.
Reînvierea USL pariază pe mașinăriile de partid, cele care au scos oamenii la vot din mai 190 pînă azi.

Al doilea eveniment, dacă nu chiar primul, e ieșirea lui Traian Băsescu.
Potrivit lui political corectly, în ultima zi de campaniei șeful statului care nu candidează ține un discurs plin de generalități democratice: Ieșiți la vot! Să nu se fraudeze alegerile!

Traian Băsescu a ținut un discurs ieșit din comun.
Pur și simplu a îndemnat pe români să iasă la vot împotriva unui candidat – Victor Ponta – și pentru celălalt – Klaus Iohannis.
Nu cu puțin timp în urmă, Traian Băsescu îl ataca pe Klaus Iohannis, declarînd că nu va merge la vot duminică, în al doilea tur. La cele două confruntări, Klaus Iohannis s-a lepădat de Traian Băsescu, ba la un moment dat a fost mult mai dur împotriva președintelui decît Victor Ponta. Te-ai fi așteptat, plecînd de la legenda Traian Băsescu – impulsiv, ca și Klaus Iohannis – să fie atacat sau măcar tras nițel de urechi.

De ce n-a făcut-o Traian Băsescu?
Pentru că Monica Macovei, Vasile Blaga, Ludovic Orban, Cătălin Predoiu nu se mai bat pentru victoria lui Klaus Iohannis. Se bate în schimb strada. s Ei se bat pentru conducerea Dreptei după alegerile din 16 noiembrie 2014. Monica Macovei e mai activă decît Klaus Iohannis. Ea o atacă deja pe Elena Udrea și, de fapt, prin Elena Udrea, pe Traian Băsescu. Oamenii Monicăi  Macovei, ca de exemplu fostul consilier prezidențial Constantin Hrițuc, membru PMP, au început să lanseze zvonuri despre înțelegerea Udrea- Ponta, care nu e decît înțelegerea Traian Băsescu- Victor Ponta. În aceste condiții, Traian Băsescu și-a dat seama de riscul ca Monica Macovei, dar și Vasile Blaga, să pună înfrîngerea lui Klaus Iohannis pe seama înțelegerii dintre Traian Băsescu și Victor Ponta.

Îndemnul clar adresat băsiștilor, adică electoratului său, de a merge la vot împotriva lui Victor Ponta, după ce a susținut că nici unul dintre cei doi candidați nu-i bun, e începutul bătăliei din partea Dreaptă după scrutinul din 16 noiembrie 2014.
O bătălie care nu poate avea loc dacă Klaus Iohannis învinge.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

8 comentarii pentru articolul „A început bătălia pentru Putere în partea de Dreapta a scenei noastre politice?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *