Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Din bătălia dintre Rovana Plumb și Liviu Dragnea va cîștiga Valeriu Zgonea, Reformatorul, Luptătorul împotriva Corupției, cel care vorbește pe placul Ambasadei Americane?

Joi, după amiază, a apărut în presa noastră știrea potrivit căreia „Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a criticat dur conducerea partidului social-democrat intr-un interviu acordat Associated Press.”

Formularea e copiată prostește, fără o minimă verificare, dintr-un text al Agerpress.
În realitate e un material semnat de Alison Mutler, corespondenta AP la București, publicat sub titlul mai mult decît semnificativ:
Romania parliament speaker calls for reforms of ruling party.

Autoarea scrie la un moment dat:
In Romania, the system is reminiscent of the `communistoid’ mentality which affects our credibility, Zgonea said in an interview with The Associated Press. We need a change of mentality… that is what the young generation is saying to us.

Nu e limpede dacă materialul sintetizează un interviu mai amplu, care urmează să fie publicat ulterior sau prin „an interview with The Associated Press” se înțelege o discuție din care autoarea a făcut acest material.
Oricum important e faptul că în presa română a explodat materialul cu titlul de mai sus, postat pe site-ul AP joi, 16 iulie 2015 la 11.50.

Dintr-o precizare de început și o referire a autoarei la acordul propus de Victor Ponta lui Klaus Iohannis miercuri seara la B1Tv, înțelegem că discuția a avut loc joi dimineața, la prima oră, odată ce materialul a fost postat pe site la 11.50.
Important e și faptul că materialul n-a fost scris și publicat pentru a dezvălui frămîntările din PSD, bătălia pentru putere din PSD după demisia lui Ponta, ci pentru a prezenta, prin intermediul AP, punctul de vedere al lui Valeriu Zgonea din dimineața de joi despre PSD și despre ce trebuie să facă PSD.

Din discuția cu Valeriu Zgonea, se conturează un lider PSD care se distinge prin însușirea pînă la virgulă a viziunii asupra PSD expuse consecvent în ultimul timp de Divizia Presă a Binomului SRI-DNA:

  1. O modernizare profundă a PSD:
    Președintele Camerei Deputaților a lansat joi o chemare la o profundă modernizare a partidului de guvernămînt, după ce Primul Ministru Victor Ponta a fost acuzat de corupție și i s-a pus sechestru pe o parte din bunuri”.
  2. Caracterul benefic al acțiunii Binomului SRI-DNA din ultimul timp:
    „Lupta împotriva corupției care s-a intensificat în lunile recente, a sporit încrederea investitorilor”
  3. E nevoie de un Congres rapid al PSD care să aleagă un nou președinte.

În final, autoarea ține să precizeze că media de la noi l-a prezentat pe Valeriu Zgonea drept posibil candidat pentru postul de președinte al PSD.

Întrebări:
1. Cum de s-a adresat Alison Mutler, repet, românizată deja după atîta ședere la noi tocmai lui Valeriu Zgonea și numai lui Valeriu Zgonea pentru a-i cere părerea despre ce se întîmplă în PSD?
2. Cum de sunt părerile lui Valeriu Zgonea despre PSD identice cu cele ale Diviziei Presă a Binomului?
3. Cum de s-a răzgîndit peste noapte Valeriu Zgonea care ieri zicea că n-are timp de vorbe, deoarece e în luna de miere?

Răspuns la toate aceste întrebări:
La întîlnirea dintre conducerile Camerelor, Victor Ponta pe de o parte și reprezentanții Ambasadei SUA la București despre modificările la Codul Penal, spre stupoarea colegilor săi de delegație, Valeriu Zgonea a susținut cu înverșunare:
1. Necesitatea renunțării totale la imunitatea parlamentară.
2. Orice tentativă de modificare a Codurilor înseamnă o concesie făcută corupției.
3. Acțiunile Binomului trebuie să continue în forță.

Colegilor săi de Delegație nu le-a plăcut deloc intervenția lui Valeriu Zgonea.
Americanilor le-a plăcut de moarte.

Să fie Liviu Dragnea doar cel care tulbură apele pentru a le putea limpezi Valeriu Zgonea?
Din bătălia dintre Rovana Plumb și Liviu Dragnea va cîștiga Valeriu Zgonea, Reformatorul, Luptătorul împotriva Corupției, cel care vorbește pe placul Ambasadei Americane?
Așa s-ar părea după imaginea de Monica Macovei a PSD făcută lui Valeriu Zgonea de AP.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

24 comentarii pentru articolul „Din bătălia dintre Rovana Plumb și Liviu Dragnea va cîștiga Valeriu Zgonea, Reformatorul, Luptătorul împotriva Corupției, cel care vorbește pe placul Ambasadei Americane?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *