Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de duminica celui de-al doilea tur

1. Să fim atenți și la votul din țară! Nu de alta, dar aici s-ar putea fura pe rupte!

Moto
Astă seară, de la ora 20, sunt la B1 Tv, pentru a discuta la rece, fără isterii chibițărești, spusele sondajelor de opinie. Cu cine am votat și de ce eu am scris pe cristoiublog.ro, peretele care mi-a rămas pentru a-l mînji cum vreau eu și nu cum vrea Mogulul. Pentru emisiunea de diseară, aș avea nevoie de mărturisirile dumneavoastră: Cu cine ați votat? De ce ați votat așa și nu altfel?

Marele, strălucitorul eveniment al zilei e dat de prezența masivă a românilor din străinătate la vot. De observat că nu-mi place termenul diaspora, deoarece, în chip perfid, el îi rupe pe românii din străinătate de cei din țară. Această parte integrantă a României a ieșit la vot în proporție de masă încă de dimineață, pentru că:

  1. A simțit nevoia să fie la înălțimea vorbelor frumoase spuse și scrise despre ea în România.
  2. A vota e pentru un român în străinătate expresia cea mai puternică a legăturii sale cu țara.
  3. S-a enervat, pentru că aberațiile Guvernului PSD-ist au încercat s-o văduvească de dreptul la vot.
  4. E partea mult mai bine educată civic decît multe dintre părțile României.
  5. Din punct de vedere al rezultatului final, ceea ce se întîmplă în străinătate nu-mi spune deocamdată mare lucru:
    Poate că afluența asta consumă potențialul de vot în prima parte a zilei.

Oricît de mare ar fi prezența, sunt români care votează și cu Victor Ponta.
Terenul de bătălie decisivă se duce în România.

Atenție mare!
Dacă presa noastră se concentrează exclusiv pe votul din străinătate, s-ar putea ca ea să facă jocul PSD: cel de a nu băga de seamă cum se fură în România!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

62 comentarii pentru articolul „Gîndul de duminica celui de-al doilea tur”

  • Am votat cu Dumnezeu! Pentru ca oricum s-ar numi cei doi, prin comportament, onestitate, gandire si bun simt, divinitatea am vazut-o doar la unul dintre ei ! Iohannis ca om e o valoare !

  • Demi Roman Ionut Lazar ” DAȚI MAI DEPARTE!!!!
    Booon! Avem asa: in comuna Tiganesti, jud. Teleorman, masinile TR 97 ADA, TR 03 WPH, TR 79 MAI, TR 67 NXT, TR 04 YLK si P7371AH aduc masiv votanti la sectiile de votare pentru a vota pe liste suplimentare. Avem datele, ce facem acum cu ele? Dati share masiv, va rog, mai ales cei care aveti jurnalisti in listele voastre.

  • Am votat cu Iohannis dar nu pt el ca persoana ci impotriva hotiei , a minciunii si a miseilor care sunt in spatele unui om cu caracter josnic care se numeste Ponta…..vreau o tara curata cu oameni curati la vorba si la suflet,,,

  • Ce mai faceti domnule Cristoiu? V-ati razgindit si treceti de partea ciocoilor pe care ai criticati pina acum???? Ma intreb oare de ce?????

  • Cu Iohanes domnule Cristoiu, sper ca si dumneavoastra. Nu numai eu ci toata familia mea si suntem o familie mare.

  • Domnule Cristoiu, in Ilfov se fura pe rupte! Microbuze, masini mici cu baieti multi opriti la sectia de votare, pusti cu buletine veniti din comunele vecine. Absolut penibil!

  • in sfarsit!!va asteptam!!

  • realitatea s-a dat cu ponta

  • judetele din sud au deja un procent de participare la vot ametitor in raport cu restul tarii.

  • eu am votat pentru Klaus Iohannis si in turul 1 si in turul 2 pentru ca doar un om nedrept nu vede difrenta enorma intre personalitatea constructiva a lui Klaus Iohannis si caracterul josnic al lui viorica ponta. chiar si viorica ponta si cei din jurul sau stiu fosrte bine ca este un om de nimic ,un Goe umflat de adrian nastase si facut doctor,politai politic,premier etc si mai not un fel de zeu pagin de catre niste ipocriti fara credinta ce pozeaza in preoti ortodocsi.

  • Am votat cu Iohannis deoarece Ponta este infinit mai ticalos, deci mai periculos, cei din spatele lui la fel (infinit mai ticalosi si, implicit, mai periculosi) si pentru un minim echilibru de putere fiindc in situatia in care trebuie sa alegem intre mafii. Cred ca inainte de toate, de ideologie, de competenta, avem nevoie de o revolutie morala, fiindca numai asa vom putea distinge corectr intre stanga si dreapta si doar atunci vor incepe sa conteze si competentele.

  • Am votat Johannis.L as fi votat si de ar fi candidat din partea PSD.Am avut norocul de a ma naște într o zona cu etnici germani,deci am putut sa i cunosc.Nu vreau sa jignesc romanii,dar cu siguranță germanii sînt diferiți de noi.Si acea diferența e într un sens bun.

  • Si se fura pe rupte d-le Cristoiu ! Am prietene care locuiesc la tara si ce imi spun ele, daca nu ar fi grav ar fi nostim – se fac promisiuni cu nemiluita , se santajeaza primarii sau chiar sunt amenintati ,iar dumnealor umbla din casa in casa cu mobilizarea. Nu mai vorbesc de asa zisii turisti adusi cu masinile mai ales in satele apropiate de centrele urbane . Am vazut un reportaj din turul I pe DIGI 24 – au fost localitati in care numarul celor ce au votat pe liste suplimentare a depasit pe cel al localnicilor . Aici ar trebui sa se faca niste verificari. Insa , dupa ce o manca lupul oaia , degeaba le-or mai face !

  • trebui verificate de opozitie sectiile din Dolj,

  • cu Iohanis.din 92 cand am votat cu iliescu am jurat ca nu mai votez cu astia.in 96 cu constantinescu,2000 cu vadim,basescu, basescu…

  • am votat cu aceeasi speranta ca si dumneavoastra, aceea ca Basescu va fi prim-ministru!Doamne ajuta…

  • Maestre,asta da,stire.Veniti deseara,la B1!Eu am votat cu Johannis.Vreau o tara civilizata,cu politicieni care sa lucreze pentru interesul nostru,al tuturor romanilor,nu pentru interesul lor,al mafiotilor!

  • Am votat cu speranta nasterii unui alt tip de atitudine in societatea romaneasca,pentru mai multa sobrietate si mai putina isterie,mai mult bun simt.

  • S-ar putea sa aveti dreptate: televiziunile ne tin cu ochii pe diaspora, in timp ce „altii” in tara au „treaba”…

  • ma bucur ca st la b1

  • As eticheta aceste alegeri asa: RUSINE, PONTA! Nicicand n-am avut un guvern care sa incalce acest drept fundamental, dreptul la vot! Imensele cozi din marile orase ale lumii aduc un imens prejudiciu tarii. Imaginea sirului de romani indurand si asteptand accesul in incinta sectiilor de votare, insuficiente, este una impactanta, mai impactanta ca a cersatorului de la semafor. Putem spune ca Guvernul Ponta s-a pisat pe faima Nadiei,Gabrielei Szabo, a lui Nastase, Hagi, Brancusi, Eliade, Cioran…Cetatenilor statelor respective aceste imagini le creaza sentimentul de tara de mana a doua, de repulsie, de indignare, celor mai avizati, ca intr-o tara europeana dreptul la vot poate fi ingradit in acest fel. Rusine Guvernului Penal- caci asta-i o fapta penala! Rusine Ponta! Bravo romanilor care nu se lasa si staruiesc sa voteze chiar si-n aceste conditii.

  • Dumneavoastra Ion Cristoiu sunteti o voce in aceasta tara care este luata in seama de multa lume. Va rog sa cereti BEC-ului sa prelungeasca ora de vot pentru romanii care stau la coada si nu reusesc sa voteze pana la ora 21….Aceasta problema e mult mai importanta decat perticiparea la o emisiune tv….Probleme se intrevad la Paris…..Pe noi nu ne asculta nimeni dar pe dvs DA…

  • Dle, Cristoiu , daca la primul tur pentru ce s-a intamplat in strainatate s-a putut incerca invoca o scuza de tipul :nu ne-am asteptat, azi dupa toate mitingurile , toate cererile catre BEC si MAE inclusiv Guvern, asa ceva nu se mai poate invoca si massmedia arata clar ce se intampla in capitalele europene . Trebuie neaparat facut tot ce trebuie legal pentru a forta MAE sau BEC sa prelungeasca cat este nevoie timpul de vot la acele sectii de votare unde oamenii au stat la coada de cu noapte ca in timpurile ceausiste in Romania la pui sau chiar la tacamuri si az asteapta cu miile la 7 cabine de vot. Daca statul roman nu reactioneaza imediat atunci si chiar inainte de a-l astepta prea mult, trebuiesc organizate mitinguri in Bucurseti in fata MAE, BEC, Guvern, direct acolo fara a se pierde vremea prin alte puncte fierbinti ale Capitalei desi si la Piata Universitatii ar fi indicat pentru ca bucurestenii sa vada si sa auda. Sloganul trebuie sa fie LASATI-NE SA VOTAM! Aceiasi dorinta o am pentru toate orasele unde a fost sprijinita diaspora sa voteze care la randul ei declara ca voteaza ca sa ajute Romania sa ajunga la nivelul de normalitate din tarile unde azi traieste si munceste aceasta diaspora care tine si economia Romaniei pe linia de plutire. Succes si cred ca asta azi devine cea mai IMPORTANTA MISIUNE a dvs.

  • Eu am votat cu Iohannis . Nu puteam vota cu un om fara caracter , mincinos , fara coloana vertebrala . Imi cresc copiii sa nu minta , sa nu fure ( inclusiv furtul intelectual ) . Nu votez politica pumnului in gura .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *